stellium teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

stellium teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
véletlen egybeesés
2009. okt. 21. szerda 14:26
/Történet az Egyszeri Asztrológusról/

Meglepve olvasom, hogy magadra vetted az írásomat.
Nem Rólad szól, de látom megérintett. Egyébként akár rólam is szólhatna :)
Az jó, hogy megérintett, az viszont sajnálom, hogy úgy véled neked címeztem :(
Speciel nem az önmegvalósítás.hu-ra írók alapján jutott eszembe. Ráadásul nem is most, hanem usque 2 éve egy másik helyen egy másik virtuális közösségben. Onnan emeltem át ide. :)
Tick Ervin
(stellium asztropszichológia)

Most komolyan...
2009. aug. 20. csütörtök 10:17
/Az asztrológiai jegyek külső megjelenési formái/

tényleg fontos, hogy az asztrológia valahol, valamiképpen jelezze a fizikai kinézetünket? Vagy éppen muszáj belekeverni ebbe az un. előző életeket? Én leszálltam erről a paripáról. A evesebb sok esetben több (az asztrológiában is...) :)
Tick Ervin
(stellium asztropszichológia)

Képzeljük el, hogy...
2009. aug. 20. csütörtök 00:21
/Az asztrológiai jegyek külső megjelenési formái/

nagyjából egy időben, mondjuk 5 percen belül (legyen az Asc ugyanaz) születik két kisfiú. Az egyik Budán a János kórházban, a másik Pesten a MÁV kórházban. Az egyik szülei magas termetű, sovány, érzékeny fehér börű, kék v. zöld szemű, világos hajú emberek. A másik szülei középtermetű, barna bőrű, barna szemű, sötét erős hajú emberek. Szerintetek hasonlítani fognak a kisfiúk fizikailag, vagy fizimiskában? Szerintem nem. Pedig az 5 perc 1-2 fokos eltérést jelent tengelyekben és házakban, s egyébként a planéták konstelláció ugyanazok. S még akkor nem beszéltük a későbbi szocializáció különbségeiről... Van ami a génekre tartozik és van ami az asztrológiára.

Tick Ervin
(stellium asztropszichológia)

Elismerés
2008. dec. 01. hétfő 15:03
/Vendégkönyv/

Harmónikus, szép, mértéktartó weboldal.
S láthatóan tartalmilag is a minőség a cél.
Gratulálok!

Tick Ervin
(stellium asztropszichológia)

pszichológiai csapda
2008. dec. 01. hétfő 13:54
/Hatékony a mai pszichológia és pszichiátria?/

Minden segítő foglalkozás (pszichológus, pszichiáter, tanár, pap, szociális munkás, orvos, spirituális tanácsadó, asztrológus, stb.) ugyanazzal a pszichológiai csapdával kell, hogy szembenézzen. Természetesen ebben a csapdában rendesen kiveszi a részét a kliens is, de mivel nem feltétlenül várható el tőle nehéz helyzetekben a differenciált gondolkodás a problémájáról, ezért nagy a felelősége a segítő oldalnak.

Mint a legtöbb archetípus, úgy a segítő (orvos, tanácsadó, terapeuta, stb.) archetípusa is kétpólusú. Nincs önmagában orvos, vagy terapeuta. Viszont van orvos-beteg, terapeuta-kliens, tanár-diák, pap-hívő viszony. Ám a legtöbb esetben ezek a poláris archetípusok szétszakadnak. Beleállok az (egészséges) orvos pozíciójába és lehasítom magamról a (sebezhető) beteg pozícióját. Ezzel együtt a beteg is lehasítja az archetípusról a gyógyító oldalt. Kölcsönös játszma zajlik a kivetítésben, az orvos ill. a beteg (az archetípus két polaritása) két különálló személyben jelenik meg. Ám a két fél vonzza egymást, az összetartó erő a hatalom. Az orvos elfelejti, hogy ő is lehet beteg és gyarló: megmondó emberré válik. A beteg áttolja a felelőséget az orvosra és lemond öngyógyító oldaláról.

Ergo: az a segítő ember inflálódik, aki elfeledkezik a „sebzett gyógyító” állapotáról önmagában. Nehéz a dolga, hiszen az egyszeri kliens nem a sebzett gyógyítóra kíváncsi (hiszen az közös munkát igényelne), hanem a megmondó emberre, a nagy varázslóra. Azonkívül ha mégis felvállalná a „sebzett gyógyító” (a tanácstalan tanácsadó) archetípust, akkor sérülne a brand-je, s ezt nem engedheti meg magának (ebből él). A kliens választásában 80%-ban a segítő ember brand-je számít és nem konkrét gyakorlata.