zsuzsanya teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

zsuzsanya teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Csillagocska
2009. aug. 06. csütörtök 19:40
/halál/

Amikor édesanyám agyvérzést kapott és váratlanul itthagyott bennünket, nem voltam felkészülve semmire sem, hát még a kérdésekre, amit a gyerekek feltettek.
Hol a mama? Mikor jön már vissza?
Mit tud egy hároméves az életről és a halálról? Lehet, hogy többet, mint én...
Hogy se a túl rideg valóságot, se valami hamis mesét kapjanak, kiszaladt a számon:
A mama csillagocska lett, most ott fenn van az égen, látod, néz bennünket és mindig vigyáz ránk...
Azóta már felnőttek. Tudják, hogy aki megszületett, az meghal egyszer.
Ma is szeretik a csillagokat nézni.
Lehet, hogy igazat mondtam nekik?
Zsuzsa

Szeretetéhség
2009. márc. 12. csütörtök 19:56
/Társas magány/

Sajnos már nemzetközi kutatások kimutatták, egyre magányosabbak az emberek. Sokaknak nincs kivel megosztani örömüket-bánatukat. Senki nem ér rá a másikra. A nagyfőnök a tévé, bár reklám alatt lehetőség nyílik a családi életre is Pisi, kaja, fürdés, élménybeszámoló. Sokan saját életük helyett csak másokéval foglalkoznak. Nézd meg, aki a sorozatokat nézi, szinte nem is a saját életét éli, hanem másokét.

A fiatalok bevackolnak a gép elé, és azt hiszik, társaságban vannak. Hébe-hóba emberek között is megfordulnak, de hogy figyeljenek is egymásra?
A nyugdíjasokkal is ugyanez a helyzet. Oh, amikor még faluhelyen voltak pletykapadok! Már csak a váróteremben trécselnek, mondván a barátkozás költséges és időigényes.

A halogatásodról egy mondás jut eszembe, minél jobban halogatod a kezdést, annál inkább szükséged van rá. Az egyszeri kocsmában is ki volt írva: holnap ingyen ital. Aki nem akart fizetni, mindig a táblára mutattak:holnap!

Külföldön már működik egy olyan rendszer, ahol interneten magányos idős emberek interaktív unokává fogadhatnak család nélküli gyerekeket, fiatalokat. Az orvosok csodálkoztak, hogy egy sor betegsége megszűnt annak, aki újra fontos családtagnak érezte magát, hiszen nem lehetett beteg, neki sok dolga volt. Ő volt a nagyi! A gyerekek is jól jártak, hiszen valaki végre csak rájuk figyelt, ők lettek a fontosak.
Csiribá.9

Közönség nélkül nincs műsor
2009. márc. 10. kedd 20:01
/Szerinted kell a gyerekeknek a Mikulás, Jézuska, Télapó, Húsvéti nyuszi? /

Úgy gondolom, hogy amíg a játékosságon, a mesébe illő "csomagoláson" van a hangsúly, nincs olyan nagy vész. Ha hiszi is, meg nem is a sztorit, mert valahogy sántít ugyebár, titkon mégis örül neki, hogy máshogy kapja az ajándékot. Vagy odacsempészték, vagy piros ruhás csomagküldő szolgálat adja át.
Mivel anno mi is így hallottuk, azért így is tálaljuk.

Talán nem ártunk vele, hiszen ez inkább füllentés, a megvezetés lényege az AJÁNDÉKOZÁS módjának megmagyarázása. A gyerek egy idő után úgyis"elválasztja magát", ha már kinő belőle.

Ha a felnőtt úgy gondolja, nem megy bele a játékba, és kész.
De a picikék csillogó szemét, csodálkozó tekintetét, boldog örömét látva egy próbát megér, kell-e.

Energia aktiválás
2009. márc. 09. hétfő 12:09
/Mi fog történni 2012-ben?/

Legelső alkalommal a csi-kung miatt mentem el az energia aktiválásra. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mozgásfajtát, mivel a testet és a szellemet is átmozgatja.

A fénymunkásoknak szóló közvetítések számomra olvasva és hanganyagban is kicsit régies nyelvezetűnek, ennél fogva nehezebben emészthetőnek tűnnek. Némelyiken többször kell átrágnom magam, hogy felfogjam a lényeget. Nyilván még nagyon földhözragadt vagyok, de bízom benne, hogy hamarosan erőlködés nélkül is megértem.
Azért jobb a csoportos, mert összeadódik az energia, szinte ránehezedik az emberre, és meg lehet beszélni utána a tapasztalásokat is, lévén sokan kezdők vagyunk.

De azt mindenképp érzem, hogy jó szándékkal szívből segítenek, akár hiszi és érti az ember, akár nem.
Ha csak elolvasgatom a csatornázott közvetítéseket, és kimazsolázom magamnak, már akkor is hat rám.
No majd elválik, mi lesz 2012-ben.

Technikák
2009. márc. 07. szombat 11:47
/Pránanadi, energia az Univerzumból/

Régóta szeretném megismerni, megtanulni a prana nadit (is).

A jógával kezdődött a kíváncsiságom, majd az agykontroll jött. Aztán a csi-kung, később egy gyógyító szeretet kurzus.

Még mindig nem volt az igazi. Vívódtam: most melyiket kellene, aztán úgy alakult, hogy a reiki jött a sorban. Nekem így sikerült. De most már talán a nadi következik.
Vagy majd meglátjuk, annyi a lehetőség...Az út hosszú még.

Van-e jelentősége, melyik technikát tanuljuk meg először? Vagy nincs sorrend? Végeredményben az univerzum energiáját hasznosítjuk, és a harmóniát keressük.

Nőünnep
2009. márc. 07. szombat 10:43
/Lehet-e barátság férfi és nő között?/

Nem konkrétan ide passzol, de a témához kapcsolódik.

A közelgő ünnepről, hivatalos nevén Nemzetközi Nőnapról gondolkodtam.

Miért volt rá szükség? Szükség volt rá? A nagy egyenlőségben elfelejtették volna, hogy a nők nők?
A kötelességszerű köszöntés rossz szájízt ad az ünnepnek. Ha nem szívből jön, nem spontán, akkor mesterkélt, nem is éri el a várt hatást.

Kedves férfiak! Ha még valaki tartja a nőnapot, gondolja végig, mit is értékel a nőkben, legyenek feleségek, munkatársak vagy rokonok. Többet ér egy elismerő mosoly, egy hálás puszi, mint egy drága bokréta. Ha egy szál pitypang szépségében közösen gyönyörködnek,

Kedves nők! Nem kell ám minden pillanatban szuper nőiesnek lenni!(az nagyon fárasztó), és elvárni sem kell, hogy mindig nőként kezeljenek.

Köszöntsük közösen a nőiességet.
Földanyát, a szerelem istennőjét, a jin oldalt, minden női eredetűt.

No és persze a férfiakat is. Hiszen mit sem érnénk a drága férfiak nélkül!

zsuzsa

Csudajó érzés
2009. márc. 07. szombat 09:59
/Felismerések születése/

Kedves Zsuzsa!

Szívből köszönöm, hogy az érzéseidet, gondolataidat megosztod velünk. Hogy van az, hogy mindig úgy érzem, pont nekem-rólam szól? Ugye nemcsak én érzem így?

Ha egy írásod elolvasom, rögtön eltölt valami szívmelengető bizsergés, valahogy megnyugtat ha nyugtalan vagyok és megerősít, ha derűs vagyok.
Az élet szép!

Kérlek sose hagyd abba, mert Neked írnod kell!

zsuzsa

Drakula országa
2009. márc. 06. péntek 09:34
/Energiavámpírokról... Ti hiszitek ? Így ?/

Végigolvasva a cikket elgondolkodtam: ki az az ismerőseim között, akire illik a leírás. Aztán rájöttem, olyanokat kéne keresnem, kire nem illik.

Ha belegondolok, jószerével a magyarok többségére áll, hogy borúlátó, panaszkodó, sopánkodó, , stb. Nem hiába emlegetik a magyar mentalitást: dögöljön meg a szomszéd tehene is... Ha netán túl jó a kedved, olvasd végig a magyar Himnuszt, és rögtön késztetést érzel, hogy a kardodba dőlj. Sajnos ezt a hozzáállást már gyerekként megtanítják, ne is csodálkozzunk, hogy Drakula energia vámpírjai köztünk élnek.
Jó pár nemzet lehet büszke és lelkes a Himnusza hallatán.

Ha így haladunk a gazdasági válsággal is, lassan gyertyával kell keresni majd az optimista, energikus kipihent, bölcs, stb. embereket. Nem túl rózsás a helyzet, gyerekek, bár nem reménytelen. Itt a tavasz, és persze itt vagyunk MIi is, hogy feldobjuk a hangulatot!

No megyek és megnézem a szemfogaimat.

Igazad van
2009. márc. 01. vasárnap 18:03
/Társas magány/

Igaz, nekem is ugyanaz a kép ugrott be a leborulásról. A mi kultúránkban nem vagyunk ehhez a mozdulatsorhoz hozzászokva, sok olyan izmot, inat feszít meg, amihez szoknia kell a szervezetnek, pl. a sarok. Jógában a nyúl pózhoz hasonlít.

Akik egy életen át rendszeresen végzik, pl. az idős muszlim férfiaknak a homlokán látszik is a kerek folt, ahol a földhöz érintik.

Igazából mindegy, hogy buddhista, mohamedán vagy erdei indián végzi. A jelentése mindenkinél ugyanaz: az eget összekapcsolni a földdel.
Szép gesztus, egy kis kényelmetlenséget megér :)

zsuzsa

Ne keseredj el
2009. febr. 26. csütörtök 10:39
/Vagy-vagy?/

Szia Ági!

Valószínűleg az emberiség fele érzi ugyanezt, amit te/mi.
Úgy gondolom, hogy mindenkinek van egy listája, amit folyamatosan változik. Néha sikerül elérni hamar, néha meg sosem. Nem létezik kudarc, csak késik a siker.
Ha szívből jövő kívánság, akkor gyorsan megadatik. (állítólag)

Nálam is volt olyan, hogy nagyon akartam, és gyorsan. Adj uram türelmet, de most rögtön, izibe!
És minél inkább áhítoztam, mindent technikát és trükköt bevetettem, mint Te, sehol semmi.
Nagyot csalódtam, lemondtam róla, belefásultam, beletörődtem, ergo elengedtem.
És akkor jött a meglepi, kéretlenül az ölembe hullott, amikor már nem is számítottam rá! Jó néhányszor megesett.
Így persze sokkal jobban értékeltem és örültem neki.

Tán sosem fogom megérteni, mi alapján szelektálódik a dolog, a célom az volt, hogy megvigasztaljalak, nem vagy egyedül, másnál sem mindig működik, de működik!
Ja, és nagyon meggondolandó, mit kívánunk, mert a végén még megkapjuk...

zsuzsa