Antal Andi teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Antal Andi teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Betegségek lelki okai - öngyógyítás önismerettel
2013. szep. 17. kedd 19:46
/Betegségek lelki okai - öngyógyítás önismerettel/

Köszönöm Sanyi a csodálatos előadást és meditációt! Számomra nagyon hasznos volt, az előadás ideje alatt szinte folyamatos felismeréseim voltak azzal kapcsolatban, hogy hogyan betegítettem meg magam ezidáig. A meditációért külön köszönet mert ma reggel mikor felébredtem se híre se hamva nem volt a fájdalomnak a jobb oldalamban, mintha kicseréltek volna.
Elfogadtam és elengedtem a fájdalmat, helyére kerültek a sejtek.

Mély meghajlás előtted!

Boldog és Szép Karácsonyt Kívánok!
2010. dec. 22. szerda 19:57
/Önmegvalósítás.hu/

Kellemes Karácsonyt kívánok az Önmegvalósítás.hu kedves olvasóinak :)

Karácsony

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.

Kosztolányi Dezső verse

Szeretettel
Andi

Hálás vagyok
2010. júl. 17. szombat 14:23
/Tábor 2010 július/

Hálás vagyok magamnak (nekem ez volt az első ön.tábor), Sanyinak és minden kedves jelenlévőnek, hogy ott lehettem (habár rövid ideig) a finom reggeliért, az izletes ebédért, a nevetésekért, a meditációkért, a transzlégzésért, a szeretettel teli egész napokért, a nyitottságért, a figyelemért és mindazért amit kaptam maga a helytől, a napsütéstől, a hangyáktól, a bogaraktól, az izzadó fától, a szobátol, a reggeli madárcsicsergéstől, a csendtől ....

Szeretet és köszönet

A jing és jang = a jó és a rossz
2010. júl. 01. csütörtök 22:26
/Nehéz a jót befogadni/

Ahogyan a jing és jang egymással szemben álló, de mégis egymást kiegészítő (komplementer) erőket jelentenek úgy a jó és a rossz is egymást kiegészitő kozmikus vagy földi erőket jelent, amelyek megtalálhatóak a világegyetem összes objektumában (börtön ~ tengerparti nyaraló) vagy folyamatában (5 találat a lottón~munkanélküli).

Tapasztalatom szerint nincs olyan hogy jó vagy rossz (az én szótáramban). A megközelítés relativ, mint az is hogy mit illetven mennyit gondolok magamról. Kihez viszonyitom magam? a szomszédhoz? a kollégákhoz? tesó? barátok? sztárok? ... mik a közös paraméterek? milyen eredményt szeretnék elérni? (első ránézésre hasonlit egy statisztikai felméréshez/eredményre, nem? )
kitünni a tömegből vagy beleolvadni akarok? előléptetést vagy lúzer besorolásban maradni? megismerni önmagam? kegyetlenül öszintelenni önmagamhoz? és másokhoz is? mit nyerek a jó vagy rossz befogadásával? stb.

Az elmúlt évek történései tulajdonképpen az én fejlődésemet szolgálta/szolgálja és megérte az a sok sírás. Eleinte ROSSZ volt sírni, csak sírni, sírni ...nevetés nélkül minden nap..., s néhány hónap elteltével már örültem a sírásnak, JÓ volt sírni, szenvedni, kapni a pofonofonokat és a rossz idővel átváltozott jóvá. Csodálatos érzés volt és most is változatlanul fantasztikus dolognak tartom a rosszat és a jót is, szerintem mindkettő egy és ugyanaz (természetesen a minőségi változáshoz társ volt mellettem a Sirály tanítások valamelyike :)

Emlékeztek?! van egy amerikai western film Clint Eastwoodal " A jó, a rossz és a csúf".
A "rossz" agyonlő három banditát, nevezzük külső környezetnek
A "csúf" gyanús mexikói bandita, legyen az ego
A "jó" egy fejvadász, legyen a lélek
aki bűntársait egy sikeres, fejpénzzel kapcsolatos csalás után megkötözve a sivatagban hagyta. Mindhárman megpróbálják egymást kölcsönösen rászedni, hogy egy elásott katonai kincset megszerezzenek.
Szerintem hasonlóképpen zajlott/zajlik bennem a jó, a rossz és csúf elfogadása és befogadása és a film zenéje/forgó szél a sivatagban pedig a szivem dobbanását vagy reakcióimat jelenti.
A legfontossabb, hogy a saját filmem végét én irom meg, nem Sergio Leone.
Érdekes, nem tudnám mondani hogyan jutott eszem ez a hasonlat...