naphold teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

naphold teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Igen, van "oka" a "szeretet elutasításának"
2017. jan. 01. vasárnap 09:53
/Problémamegoldás tudatosan/

"Igen, van "oka" a "szeretet elutasításának"" - mégpedig az, hogy a szülők "olyan irányzékú, afelé fókuszáló" szeretetet adnak a gyermeküknek, amire valójában nekik lett volna szükségük gyermekkorban, és nem tudják figyelembe venni (ismeretek hiányában), hogy a gyermekük más irányultságú, ezért teljesen másfajta szeretetre volna szükségük, mint annakidején nekik volt. Sanyi nagyon jól látja a dolgokat, és gondolom, a kezelések ideje alatt rávezeti a pácienseit a jóval mélyebb, jóval régebbi "gyökerek" feloldására.

Ha végigjátszod magadban, hogy Anyukád azt adta számodra, amire képes volt - és azt, amit Te elvártál volna tőle, nem biztos, hogy képes lett volna adni - akkor már nem páncél lenne körülötted, hanem egy olyan elasztikus burok, ami ugyan megvéd, de, akit be akarsz engedni, azt képes leszel beengedni, ha megmutatod neki a "bejáratot". Ehhez viszont tudatosítanod kell, hogy a bejárat megmutatásával nem "kiszolgáltatod" magad, hanem lehetőséget adsz Önmagadnak és Másoknak arra, hogy egymáshoz kölcsönösen közel kerüljetek.

Uránusz
2011. jan. 21. péntek 20:46
/Daganatos betegségek lelki oka/

A rák az Uránusz fennhatósága alá tartozik. Az Uránusz a szabadság, a kiszabadulás, a helyzet racionális felmérése, a tiszta logika, a robbanás bolygója - természetesen a felsorolás közel sem teljes.
Amikor beszorulunk egy élethelyzetbe, ahonnan kis szeretnénk szabadulni, de tudjuk, hogy "robbantás" nélkül nem menne és egy robbanásnak igencsak lennének szenvedői, olyanok, akik nagyon közel állnak hozzánk és ebből komoly bűntudatunk keletkezne - nos, ilyenkor jönnek először a kisebb jelzések ciszták, lipomák formájában. Aztán, amikor még mindig dagonyázunk a helyzetben, akkor megjelennek a kisebb daganatok, amiket "jóindulatúnak" titulálnak. És ha még ekkor sem változunk, változtatunk, akkor beindul a rák - vagyis, ha mi nem robbantunk, akkor a testünk robban.
Ha érezzük a feszítő érzést a szabadulásra vágyva, akkor gondoljuk végig, hogyan tudnánk gyökeres változtatást végrehajtani életünkben úgy, hogy minél kevesebb embernek okozzunk feldolgozhatatlan traumát, vagy ez minél kisebb trauma legyen. Így nem lesz akkora a bűntudatunk, hogy ne tudnánk feldolgozni és ne kelljen egy újabb rákos megbetegedésbe belemennünk.
A születésünkbe már bekódoljuk a halálunk nemét és és a halálunk időpontját is. Ám nem mindegy, hogy a halál mikor következik be - az első halálpontok egyikén, vagy csak az utolsók valamelyikén. Ha tudom, hogy melyik testrészem érzékeny, és tudom, hogy ez mire figyelmeztet a lelki problémák megoldásában, akkor kitolhatom a halál időpontját, és sok "hozott" problémát meg tudok oldani, amivel már nem terhelem a következő életciklusomat.
Aki a rákot "választja" halálnemnek, igen sok "restanciát" gyűjtött össze előző életeiben, amit másként már nem tud feloldani - én is. De ebbe a betegségbe is lehet rövid idő - vagyis szenvedés - alatt, méltósággal meghalni és lehet úgy is, hogy hosszú ideig szenvedünk és ezáltal sakkban tartjuk a környezetünket, szeretteinket.
Ha képesek vagyunk kielemezni, hogy mit is várunk el önmagunktól, környezetünktől és hogy mire vagyunk képesek, valamint a környezetünk mit tud adni számunkra és a végeredményt össze tudjuk hangolni, el tudjuk fogadni, akkor a rák esetleg csak akkor jelentkezik, amikor már "itt az időnk" a távozásra.
Eta

Köszönöm a figyelmeztetést
2011. jan. 16. vasárnap 17:28
/Írás közben elkövetett bakik elemzése/

Kedves Nóra!
Köszönöm a figyelmeztetést, de mint írtam a bevezető szövegben, én az írás közben vétett bakikat a számmisztikában használatos betű számozások és az asztrológiai Házak számozásának összekapcsolása segítségével elemzem - nem vagyok grafológus sem.
Tudom, hogy a betűk formája - alap, ami megmutatja a személyiséget, a torzulások pedig rávilágítanak a pillanatnyi testi, lelki problémákra. Bizonyára - grafológus szemmel - nem fogalmaztam pontosan, kérlek nézd el ezt nekem. A lényeget biztosan érted és az is, aki elolvassa ezt az írást és nem foglalkozik sem grafológiával, sem asztrológiával, sem számmisztikával.
Azért kíváncsi lennék, hogy a számítógépen - vagyis nem kézzel - történő írást is elemzi-e egy grafológus.
Üdv. Eta

Az életünk tele van "élettel" és "halállal"
2010. nov. 11. csütörtök 08:06
/Viszonyom a halállal/

Az életünk tele van élettel és halállal - vagyis, amire igent mondunk, az a mi életünkben tovább él, amire nemet, az meghal számunkra. Aki nem tud a kimondott szava szerint cselekedni, az sokáig "agonizál", ezzel bevonzza a bizonytalanságot, a félelmeket, a depressziót.
A halál hozzá tartozik az életünkhöz, hisz azzal, hogy vállaljuk a születést, vállaljuk a halált is. Aki élete során átélte a klinikai halál állapotát, annak az "értékrendje" teljesen átalakul. Ami addig - ragaszkodása folytán - fontos volt, szinte nélkülözhetetlen, az elveszíti a jelentőségét. Amire viszont addig nem fektetett hangsúlyt, előtérbe kerül - sőt valószínű, hogy a rangsorban az elsők között lesz. Örömmel kell fogadni az érkezőt (akár esemény, akár egy kapcsolat) és jókívánságokkal tovább engedni a távozót.
Az életünk a változásról szól - főként mostanában. Aki ezt nem tudja elfogadni, és nem tud önmaga változni az "elfogadásban", arra igencsak nehéz időszak vár - és itt jómagam sem vagyok kivétel - hihi - hisz az emberi lét velejárója a ragaszkodás - szeretteinkhez, számunkra kedves emberekhez, állatokhoz, tárgyakhoz, élethelyzetekhez. Nem mindegy, hogy amikor elveszítünk valamit, vagy valakit, akkor meddig tart nálunk a gyászreakció. Mindent és mindenkit meg kell gyászolni. De arra ügyelni kell, hogy ragaszkodásunkkal ne kényszerítsük arra, hogy "agonizáljon" és mi is vele együtt - hanem hozzá kell segíteni - a mi elengedésünkkel - a távozáshoz.
Eta

Nem kínos - tanulság
2010. szep. 18. szombat 18:26
/Pártalanság/

Kedves Karmatörlő!

Én nem tartom kínosnak. Így legalább én is újra elolvastam az írásomat, ami ritkán jellemző rám.
Jelenleg olyan időszakot élünk, hogy ha nem vagyunk eléggé alaposak - és a Mérlegben álló Szaturnusz ezt felerősíti, hisz a Mérlegnek nem erőssége az alaposság; valamint vannak problémáink, melyekkel nem akarunk szembesülni és inkább a szőnyeg alá söpörjük - ez is jellemző a Mérlegre, nos akkor igen kínos helyzeteket produkál - és valójában nem a Szaturnusz, hanem - a Plútó, mely a Bakban kóricál, aminek ura a Szaturnusz. A Plútó mindig megköveteli a maga áldozatát, így jobb, ha önszántunkból adjuk, mint ha ő veszi el. Ha nem adunk, akkor úgy vesz el, hogy egy csomó más, fájdalmas dolgot is ad mellé - én már csak tudom, hisz kemény kapcsolatom van velük: Skorpió az ASC-em és rajta áll a Szaturnusz.

Igyekszem az átélteket szavakba önteni és minél több ember tudomására hozni. Teszem ezt azért, mert (valószínűleg) azért születtem, hogy az emberekben gondolatokat ébresszek és ha ezek a gondolatok megszülettek a másik fejében, akkor mindenképpen le fogja vonni a következtetéseit, melyek tovább lendítik a holtpontról.

Pácienseimnek, tanítványaimnak mindig nyomatékosan hangsúlyozom: "Nem az az igazság, amit én mondok, vagy leírok, hisz az az én testemre és lelkemre szabott igazság. Mivel nem vagyunk egyformák, ezért mindenkinek meg kell találnia a saját igazságát, ami az ő testére és lelkére van szabva. Nekem csak az a dolgom, hogy elindítsam a keresés útján." Ha ez sikerült, akkor én már vele kapcsolatban teljesítettem a feladatom.

Bízom abban, hogy sokan vannak, akik képesek a más kárán tanulni, így az általam elkövetett hibákat nem, vagy nem olyan mértékben fogják elkövetni, mint én.

Én azok csoportjába tartozom, akiknek el kell követniük a hibákat, hogy tanuljanak belőlük. Sőt, ezen hibákra gyakran még rá is teszek egy lapáttal, hisz szeretem feszegetni a határokat, melyek általában törést hoznak, amiből Főnix-madárként újjá kell születnem.

Pillanatnyilag ezt az újjászületést élem - mit ne mondjak, elég fájdalmas.

Eta

Kedves Karmatörlő
2010. szep. 16. csütörtök 11:52
/Pártalanság/

Érdekes dolgokat írsz. Még egyszer elolvastam, hogy én mit is írtam, hogy ennyire félreérthető volt a fogalmazásom? Nos lehet.

Az ex nem halt meg, hanem egy új szerelemben, gyermekáldással (nekünk is van egy 36 éves közös fiúnk) igyekszik megtalálni önmagát. Én ezt el is fogadtam.

2 éve vagyok egyedül és a felismerés kb. 1 éve született meg, amiből nemrég lett ez a rövidke írás - az eddigi tapasztalataim és a képletem új nézetből való megvizsgálása alapján.

Nem vagyok hívő, tehát a keresztény elvárások és megfelelési kényszer sem az én világom.

A házasságomban volt néhány kemény vihar és szélcsend is - olyan volt, amilyenné alakítottuk - közösen. Ennyi volt benne, nem több.

Valóban vágyom párkapcsolatra, hisz én is ember vagyok - de nem minden áron.
Ettől függetlenül berendezkedtem arra, hogy hosszú időt fogok eltölteni egyedül, ami nem jelenti azt, hogy nem tudom kinyitni a "vendégszoba" vagy nevezzük "társ-szoba" ajtaját, akár egy szemvillanás alatt.

Az asztrológia egy foglalkozás, hivatás (ha szívvel-lélekkel csináljuk), amit bárki megtanulhat, mint akár az asztalos mesterséget - de nem mindenki válik mesterévé a szakmájának - ez természetes.
Én sem vagyok az, csak szeretem és az életem szerves részévé vált - ennyi.

Mindezektől függetlenül köszönöm, hogy megtiszteltél véleményeddel.

Üdv. Eta

Kedves Ramina
2010. szep. 16. csütörtök 11:25
/Pártalanság/

A páros időszakainkból valójában akkor tudunk igazán tanulni, amikor időszakosan szüneteltetjük, vagy véget ért. Hiszen racionálisan (érzelmek nélkül vagy csak nagyon kevés érzelemmel töltve) kizárólag ilyenkor vagyunk képesek kielemezni, hogy hol is hibáztunk. Amikor benne vagyunk egy kapcsolatban, akkor mindig van vagy rózsaszín vagy vörös köd, ami elfedi előlünk a valóságot. Csak visszatekintve tudunk kilépni az érzelmek hatása alól. Ha egy párkapcsolatban már nincs semmilyen köd, akkor ott már nincs érzelem, akkor az a kapcsolat már halott.

Sajnos a második kérdésed kemény tapasztalat. Amikor egy férfi megtudja - és nem jó eltitkolni -, hogy mivel foglalkozom a pénzkereső állásom mellett, akkor vagy azonnal lelép, vagy 1-2 találkozás után. A találkozásra szinte mindegyiket a kíváncsiság hozza, mivel azt hiszi, hogy én majd "kezelem", hogy rendbe jöjjön. Ám ezt én nem vagyok hajlandó megtenni. mivel ekkor már létrejön köztünk az alá-fölé rendelt viszony, ami kizárja az egyenrangú párkapcsolat lehetőségét.

Eta

Nnna
2010. szep. 16. csütörtök 11:11
/Pártalanság/

Ez csak az istenek képessége - én meg emberből vagyok - hahahahahahahahaha!
Eta

Köszi
2010. szep. 16. csütörtök 11:10
/Pártalanság/

Hihi! Ez elég nehéz!
Eta

Tévedés
2010. szep. 16. csütörtök 11:09
/Pártalanság/

Pártalanból emberré - nőnemű emberré, aki igyekszik kinyílni, ami számára eléggé nehéz.
Eta