Kirsikka teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Kirsikka teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
csoda
2012. aug. 18. szombat 20:48
/Mire tanít a költözés?/

:) szerintem a csoda a természetes. attól függ, mit definiálsz csodának... ha a legkellemetlenebb szituációból tanulsz valamit, a legnagyobb ajándék lehet. De Neked ezt nem kell részleteznem, mert figyelve élsz :) minél több úgynevezett csoda érkezik, annál természetesebb lesz, és a végén azt veszed észre, hogy a csoda a világ legtermészetesebb dolga :D mint a kék ég. (szép díszlet ;)) a szerepjátszás meg nem tragédia, még akkor sem ha tragédiában zajlik a cselekmény, csak tudd, hogy nem a karakter vagy ;) előbb-utóbb úgyis azon kapod magad, hogy "ezt meg ki mondta" :D

szerintem jó ez a "mai világunk" arra, hogy gyakran kerülünk ilyen változás-helyzetekbe. tanulunk elengedni, nemragaszkodni, felismerni...

az öröm sem díszletfüggő... csak egy sztori, amit el lehet mesélni -ma is elmeséltem- tökfölöslegesen :D

díszletváltás
2012. aug. 18. szombat 12:59
/Mire tanít a költözés?/

Nemrég költöztem. 120 km-t. Nagyon nehezen ment az elengedés... szenvedtem, mint a kutya. Egészen addig, míg egy (nem is spirkós) barátom azt találta mondani: "ugyan... ez mind csak díszlet!"
Akkorát zuhant, koppant ez a hasonlat bennem! :)

Mindent viszek magammal ami fontos (=belül), nincs menekvés, a felhalmozott trutyi jön... ugyanakkor nagyon jó alkalom a külső lomtalanításra, ami hozza a belsőt is :) észrevétlen fölösleges kacathegyek gyülemlenek fel...
érdekes szembesülni a prioritással is, mi az aktuális "nélkülözhetetlen" tárgy, eszköz, hangulat..... és miért? mikor, mitől változik a sorrend?

Nálam az új díszlet, élethelyzet sokkal kevésbé kényelmes, mint az előző... de bárhogy is, összességében az egész költözés egy felismerésgyár :)

egy az mennyi?
2012. júl. 15. vasárnap 10:33
/Mohóság..../

Kedves Oneness, örömmel olvasom a történteket! Csak így tovább!

Jól meditáltál, megkaptad, amire szükséged volt, ne válaszd el magad azzal a gondolattal hogy nem megy neked! Miután leírtad hogy nem megy, leírtad, hogy hogy ment :)

Míg "én ÉS AZ ametiszt" van, addig nincs egység (oneness ugye :)) illetve, csak látszólag nincs, mert legbelül mindig oneness one/van, de a felszínen a vágy megjelenik mégis, amit valami hiányérzet indít. Minél erősebb a hiányérzet, annál erősebb a vágy, ebből lesz a mohóság... A mozdulatlanság minden ásványé, lesz még itt más is, folytasd a gyakorlatot, ugyanígy, nem erőltetve: amikor jön, hadd jöjjön. A telefonhívás is biztos azért volt, mert első körben ennyire volt szükséged. :)

Ha van kedved, "kívül" is gyakorolhatod a mozdulatlanságot: pl utazáskor (legyen akármilyen rövid) figyelni, hogy míg te mozdulatlan vagy (és vmi jármű visz) kívül minden változik, akkor is, ha nem szólsz/mozdulsz bele... ha nem változol, változtatsz semmit, minden halad a maga útján :)

Hajrá!
Sikka

pénz nélkül... ?
2012. júl. 10. kedd 19:40
/Mocskos pénz, te vagy az oka minden bajnak!/

a minap láttam egy feliratot:

Pénz nélkül mindenki gazdag :)

egy-ség :)
2012. júl. 10. kedd 15:03
/Mohóság..../

Szép, hogy így felismerted a mohóságot. Az jutott eszembe, mi lenne, ha meditálnál rá, hogy te magad vagy egy ametiszt kő... hogy milyen ametisztnek lenni :) válj eggyé vele, hátha felbukkan valami...

A télkergető hóvirág...
2012. febr. 03. péntek 17:02
/A hóvirág ereje/

...című bájos mesét szívesen elküldöm ímélben, aki kéri :)

Ram Tzu
2011. dec. 08. csütörtök 21:16
/Jelek/

Azért szeretem, mert kerek.

Nem csak a kazetta A oldalát játssza, nem "sweet-ezo", hanem Teljes. Teljes és Ébresztő: úgy átsüvít a fejeden egy-egy sor, hogy ... :) nem is találok hasonlatot.
A magam részéről hálás vagyok annak, aki ide így regisztrált és bepötyögte... napok óta ez a vers egy-egy sora józanít ki. De persze nincs EGY út, mindenki arra megy, amerre tetszik.

Nekem Ram Tzu tetszik :)

ennyi
2011. dec. 05. hétfő 22:06
/Jelek/

mélyenszántó és pengeéles...

ez a "csonkítás" egy...
2011. okt. 27. csütörtök 21:55
/Egy nap/

...újabb gyönyörű "sajtolás"... :)

A megélést nem pótolhatja semmi. A szavak "csak" szavak, de ha nyitva a szív, olyan megéléseket indíthatnak be... ahogy teszik is. Köszönöm.

vagy-vagy?
2011. okt. 26. szerda 23:17
/Mi is az út?/

Hasonló dolgon rágódom (a háttérben) évek óta. Pontosabban újra és újra feltör bennem ez a megfelelés, hogy inkább egy dologgal kéne foglalkozni, de azzal rendesen. Eddig sose sikerült.

Van az a klisé, hogy a tehetség áldás és átok egyszerre, hát... egy másik klisével élve: nem zörög a haraszt... :D

Abban biztos lehetsz, hogy minél inkább mélyül az őszinteséged magad felé, annál inkább tudni fogod, hogy adott pillanatban melyik az az ESZKÖZ amihez nyúlnod kell. Mert ezek nem afféle lengőhidak, hogy ha elindulsz az egyiken, akkor aztán élet-halál kérdése: maradnod kell. Ezek csupán eszközök, (ha már az úttal szimbolizáltam akkor) ösvények, vagy inkább irányok, amik által kifejezzük magunkat. Nemcsak művészi szinten: aki telefonálás közben kacskaringókat firkál, az is épp kifejezi magát, csak nem tud róla. De az egész pont a görcstől tud megfakulni... úgyhogy első körben próbálj meg nem probléma-ként tekinteni erre.

Ha részletekre vagy kíváncsi, hogy hogy és mit vergődtem/szárnyaltam különböző művészeti ágakkal, a profilomnál megtalálod az elérhetőségemet, és beszélhetünk bővebben róla, addig is minden jót!