biokal teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

biokal teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
SORS
2009. nov. 13. péntek 08:30
/58 évesen akarjak-e még családot ?/

csicsi

Családunkban történt :

Az unokanővérem sok 10 évvel ezelött 2 gyermeket szült. Mindegyik kisgyermek 3 - 4 éves korban vesebetegségben meghalt. Az orvosuk azt tanácsolta, hogy sajnos öröklödő gén probléma miatt a további gyermekáldások is hasonló tragédiával végződnének, ha erős a gyermek iránti vágyuk, váljanak el és nagyobb sikerrel járnak. Ők azt mondták szeretik egymást , az ajánlat szóba sem jöhet.

Más.
Csak az tudja aki próbálta: 58 évesen házasodni hosszú egyedül töltött évek után, megcsontosodott szokásokkal, rigolyákkal nagyon sok surlódást gerjeszt.
47 évesen mentem férjhez másodszorra 57 éves férfihez, a nem elfogadható tulajdonságok az együttélés alatt derülnek ki. Vagy összeszorított foggal vagy toleranciával elviselhetők, attól függ melyiküknek milyen a természete, de soha sem változtatható meg gyökeresen senki sem. Nagyon ritka az is ( csak egy példát
ismerek ) egy özvegy férfi elvette a volt szintén megözvegyült ifjúkori szerelmét és a gyermektelen özvegy úgy szereti férje felnőtt családos gyermekeit, mintha a sajátjai lennének. Ez az igazi csoda.
Mindenki erre a csodára vágyna, de önzők az emberek. Én gyerekem, te gyereked. Ha van migyerekünk akkor talán más a szájíz.
Üdvözlettel.

Szervusz Bea!
2009. nov. 13. péntek 08:04
/Felkavaró álom/

csicsi

Megfeledkeztem az egy évvel ezelötti jegyzetemről , nem is gondoltam rá, hogy Huszti Sanyi válaszán kívül más is megosztja véleményét a leírt helyzetemről. A Beérkező levelekbe ma reggel jött egy számomra érdekes téma Huszti S.-tól és beléptem az oldalra, amikor elém tárult egy évvel ezelötti hozzászólásod.
Ez a vázlat nagyon célravezető.
Ma is biztonságban élek, de (!) korlátozott keretek között. Személyiségemből fakadóan segítőkész, kiszolgáló típus vagyok, ami azt jeleni, hogy ellátom a férjemet , a cég adminisztrációját, a háztartást a ház körüli teendőket és mire végzek kifáradok. De ! azt is tudom, hogy keveset foglalkozok önmagammal , elfolyik az időm, rosszul osztom be a napomat , nem tervszerűen élek.

Ez év közepén vásároltunk nekem egy autót,( évekbe tellett mire elértem ) nyártól begyakoroltam az autó vezetést (18 éve a jogosítvány megszerzése óta nem vezettem ) az önbizalmam erősödőtt ezáltal és bizakodóan tervezem a jövő évet, hogy lehetőségeimhez képest nem lesz akadály, ha számomra érdekes , vágyott programra el akarok jutni.
Visszatekintve házasságaimra( ez a második ) mindig "a tűzet őriztem " Én voltam a biztos pont, anyámtól ezt láttam. A mi korosztályunk ezt viszi tovább. Valamennyire lázadó típus is vagyok, mert hangot adok igényeimnek, de mivel mindig első az otthoni teendő és abból nagyon sok van , lecsúszik a szabadon választott. Közben megy az életem .

Társ nélkül én nem tudok élni, úgy gondolom. Az is biztos, hogy hibás önismeret nélkül mentem bele ebbe a házasságba. Az intuicióm jól működött, mert voltak előjelek , belső hangok, amik figyelmeztettek .
De süket fülekre találtak. Ez a tapasztalás talán sorsszerű volt. Kellett.

Mint látod valami pozitív változás történt az életemben. Reményt keltő lehetőség. Innét már bennem kell erős elhatározásokat gerjeszteni, hogy több szabadságot teremtsek meg magamnak.

Ez a válasza nagyon találó volt.
2008. okt. 17. péntek 11:26
/Felkavaró álom/

Kedves Sanyi!
Ez a válasza nagyon találó volt. 8 éve élünk második házasságunkban.
Özvegységem után tényleg a biztonság keresése motivált. Ezt meg is kaptam a házassággal, de milyen áron....
Amíg önálló munkám, keresetem volt e házasságom előtt, önbecsülést adott . Most a háttérben vagyok , ( magánvállalkozása van a férjemnek fiaival , irodai munkába besegítek) nincs döntéshozatalom, (kivéve itthon milyen sorrendben látom el a feladataim)
Ezért végeztem el masszázs tanfolyamot, tanulok németül , és még töröm a fejemet, hogyan lépjek.
Egy somogyi kisvárosban élek , ahol több a munkanélküli mint az aktív. (előtte észak-nyugati megyei jogú városban)
Évek óta őrlődöm emiatt, de eddig nem volt bátorságom a sorsomat a kezembe venni.
Nehéz a választás, mert sajnálom a férjemet is elhagyni. Csakhogy a múlt és a jövő nem tartható együtt fent.
És a választás joga a mi kezünkben van! Köszönöm . Üdv.Kálmánné Csilla