miaszösz teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

miaszösz teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Nekem van egy sémám!
2009. dec. 12. szombat 05:02
/Az energia vámpírságról/

Nekem van egy sémám arra, hogy meddig mondok igent egy kérésre és mikor mondom azt, hogy nem.
Hasonlattal fogok élni.
Az a gondolatom, hogy ha valaki éhes és enni kér tőlem, adok neki(természetesen ha van mit) kétszer max. háromszor, de közben folyamatosan törekedek rá, hogy sokkal jobb lenne ha megtanítanám őt vadászni, halászni, gyüjtögetni, hogy ne legyen szüksége se rám ha éhes, se másra.
Ha viszont olyan a helyzet, hogy éppen üres a tányérom, akkor mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül nem-et tudok mondani.
Remélem ezzel nem vagyok túl szigorú?

Hol tart a dolog?
2009. dec. 12. szombat 04:41
/Kirúgtak - 1001 kérdés.../

Szia Zsani!

Szeretnék én is hozzáfűzni valamit a "helyzetedhez" ha szabad ezt így mondanom.
Van saját élményem is, ráadásul pont Spanyolországba, de nem hiszem, hogy ez most lényeges lenne. (engem nem kirúgtak, csak volt egy 3 hónapos szerződésem velük, próbaidő ugye, és amikor az letelt nem hosszabbítottak) Lehet, ez is kirűgás?? Nem feltétlen, de én azzal vigasztaltam magam, hogy akkor még a spanyoloknak sem hosszabbították meg a szerződésüket. Mindegy! Neked szeretnék írni inkább.

Szóval, az első gondolatom az volt amikor olvastalak, hogy :
Először is, ahogy te is írtad, bizonytalan voltál a munkahelyeden azzal kapcsolatban, hogy meg vannak-e elégedve veled. Itt kiemelném a te bizonytalanságodat magaddal szemben.(önértékelés)
Aztán pedig arra gondoltam, hogy a főnököd azzal, hogy kirúgott (mint egy tanár aki jegyet ad) értékelt. De az ő értékelése szubjektív, itt a saját értékelésed az ami fáj neked. Tedd fel a kérdést: -Ki ez a pasi, hogy értékel? És a válasz mondjuk magadtól: -AMIKOR ÉN ETTŐL SOKKAL TÖBBET ÉREK!
Viszont akár köszönni is lehetne neki, mert teremtett egy olyan helyzetet számodra amiben cselekedned kell!!! Én ezt sokszor mások helyett teszem meg, helyzetbe hozom magam, hogy cselekednem kelljen!

Azért is éled meg ilyen tragikusan( és ezt nem rosszból mondom) ezt a dolgot, mert igaz lehet. Az igazság szokott fájni a legjobban.
Az önértékelésed területén kéne szétnézned, mert azzal neked is- a saját szavaidból veszem ezt- problémáid vannak. Ezt sugároztad a főnököd felé is.

A főnököd amíg alkalmazott megvette az idődet. Már nem akar több időt venni tőled.
Fogd fel ezt pozitívan, ha tudod. Most határtalanul megteheted, hogy az idődet egy sokkal értékesebb dologra váltsd, mint amit a főnököd adott érte. Mert gondold csak végig mit csináltál azóta amióta ez a dolog megtörtént veled?
Meditáltál, gondolkodtál, magaddal a kis lelkeddel foglalkoztál, kaptál itt sok embertől nagyon szeretetteljes sorokat, amiknek szinte a hangját is lehet hallani. Ha a főnököd nem tette volna meg amit megtett, ezekkel a dolgokkal szegényebb lennél. Szükségszerű megélni azt amit meg kell élnünk, tapasztalnunk.

Egy megbántott szívnek7léleknek hol a helye? Otthon. Mert otthonról bárhova elmehetsz és bárhonnan hazatalálhatsz. Ezt nagyon jó érzés volt leírni. Az otthon az egyetlen hely ahol az lehetsz ami csak akarsz:barát, barátnő, testvér és gyermek!

ui.:elnézést, ha túl tényszerűen írtam, csak azt írtam le amit a belső hangom mondatott velem.

Krisztina

Én is erre szeretnék választ kapni!
2009. dec. 12. szombat 03:39
/Karmikus kapcsolatok /

Sziasztok!

Szeretnék már én is választ kapni erre a karmikus dologra, meg a karmikus kapcsolatokra. Valóban jó lenne már TISZTÁN LÁTNI ebben a témában.
Egyfelöl azt érzem, hogy ez a karmikus kapcsolat valami különleges dolog, most már szinte úgy van emlegetve, mint a nagy Ő az életünkbe.
Másfelöl meg azt az információt hallom, kapom, olvasom, hogy minden kapcsolatunk karmikus. NEM CSAK A SZERELMI KAPCSOLATAINK!
Mert ugye, mi az esélye annak, hogy két ember találkozik???? És ebbe tényleg gondoljunk már bele egy kicsit........
Mondok egy példát hátha így jobban el tudom mondani amit szeretnék.
pl.: Én ha mondjuk már 90 éves vagyok és épp meghalni "készülök", miért nem találkoztam még Frank Davis -szel Minnesota-ból aki lótenyésztő volt , és ő miért nem találkozott még Fehér Annával Pécsről?
Szerintem: Mert nincs karmikus kapcsolatuk egymással. De nem kell ennyire messzire menni, mert ez természetesen légből kapott volt. Budapesten ma jelenleg 2 millió ember él. Életem során vajon mindegyikkel fogok találkozni, mert mondjuk ők közel vannak hozzám? Persze hogy nem!!!
Mi is az a karma? Az amiért itt vagyok! A földön. Akkor mi is az a karmikus kapcsolat?
Karmikus kapcsolatom (volt) van (és lehet) bárkivel akivel életem során találkozok és kap(o)csolat alakul ki. Nem? Részemről ez már csak egy következtetés, ami lehet hogy rossz, de gondolkodó ember révén, mit van mit tenni!! És ha már szójátéknál tartunk kapocs-kapcsolat.
Lehet az egy erős kapocs, lehet gyenge, lehet vastag, lehet vékony, sokféle lehet.
Szerintem minden egyes emberrel akivel bármilyen kapcsolat kialakult (mi ketten alakítottuk ki) köze van a karmánkhoz (amiért itt vagyunk most ebben a létezésben a földön), számomra innen már egyenesen adódik, hogy a kapcsolatot és a karmát össze lehet hozni és azt mondani: KARMIKUS KAPCSOLAT

ui.: szerintem túl van misztifikálva a kifejezés, hogy KARMIKUS KAPCSOLAT

Ti mit gondoltok erről?

Kriszti

Érdekes!
2009. dec. 12. szombat 02:50
/Örült vagy Zseni/

Sziasztok!

Azt szokták mondani, hogy minden zseni egy kicsit őrült és minden őrült egy kicsit zseni is!

Másrészről viszont Zsanival értek egyet, a belső megérzésünk segíthet eldönteni azt hogy zsenivel vagy örülttel van-e dolgunk. Nem ítélek, hogy ne ítélhesenek!
Viszont egy picit zavar, hogy negatívként van feltüntetve a szó is maga: örült!
Miért?
Valahol ez eléggé nézőpont kérdése.
Ezzel kapcsolatban van is egy kis történetem,de csak akkor látom értelmét leírni, ha valakinek esetleg ellen véleménye van.

Ez nagyon jó!
2009. dec. 12. szombat 02:39
/Jó e az amire vágyom?/

Sziasztok!

Még nem próbáltam ki a technikát amivel kiszűrhető a hamis vágy, de ez a rádió beszélgetés....hm??? Iszonyú jó! :D
Fan lettem, Paksi Zoltán irányába is és nekem a rádió is nagyon tetszik. Ti hallgattátok már?
Köszönöm, az előző hozzászólónak, hogy betette a linket, akit érdekel hallgassa meg, mert tényleg nagyon hasznos. 80 perc, de nem lehet észre venni. Vannak emberek akiket 8 percig se tudok hallgatni. :D

Elmebetegek ^^ és pl. a dawn-kórnak amit a 3 db 21.
2009. dec. 12. szombat 02:34
/A betegségek lelki okok miatt keletkeznek?/

Elmebetegek ^^ és pl. a dawn-kórnak amit a 3 db 21. kromoszóma

Elmebetegek ^^ és pl. a dawn-kórnak amit a 3 db 21. kromoszóma jelenléte (2 db helyett) okoz, annak is lelki okai vannak? X)
Posted by Névtelen (útkereső) on 2009, december 11 - 22:09

Előző hozzászolásommal erre szerettem volna reagálni..

Szerintem ebben a formában ez nem nevezhető betegségnek!
2009. dec. 12. szombat 02:28
/A betegségek lelki okok miatt keletkeznek?/

Szerintem ebben a formában ez nem nevezhető betegségnek!
Ez egy veleszületett rendellenesség.
Bár nem vagyok sem orvos sem genetikus! Ebből adodóan nyugodtan lehet bírálni.
Kedvenc mondásom az, hogy: -Milyen tökéletes a magyar nyelv. Annyira pontosan ki tudja fejezni magát ahogy egyik nyelv sem a világon.

A dawn kór nevében benne van az, hogy ez egy kór. Kóros elváltozás.
De megnézhetjük a rendellenesség szót is.
Az az ember akinek tegyük fel van egy hátfájása, vagy pajzsmirigy túltengése, az beteg, jelenleg, de "rendesen" született. Nem rendellenesen.

Mivel hiszem, hogy nem csak fizikai síkon hanem lelki és szellemsíkon is létezünk, ergo van lélek és szellem testünk, előszőr az betegszik meg és csak ezután íródik át a fizikai testünkre is.
Továbbá hiszem azt is, hogy az egészség szavunk sem véletlen. Nem csak a negatív íródik át a gyógyulás is, úgyanígy működik, ha erősen egészséges a lélek és szellem tested, ez is átíródik a fizikai testünkre.
Sajnálom, ha esetleg valaki nem tud hinni ebben, tény hogy tőle függetlenül is ez így működik.
Nekem ez volt a gondolatom a témában.