Gajzago Gergo teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Gajzago Gergo teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Elnézést
2010. máj.. 17. hétfő 19:17
/Mivel tölti az idejét egy megvilágosodott?/

Alig 13 hónapja szóltam hozzá, most folytatom... látjátok, nem sietek. :-)

Valójában akkor utána akartam nézni a beszélgetés alakulásának, de egyszerűen nem találtam. Most is csak véletlenül akadtam rá a saját tartalmak között.

Szóval tényleg nem kellett volna minősítenem.

Mindenesetre tényleg máshogy látom, mint Sanyi, a megvilágosodás fokozatait, folyamatát, valószínűleg a definíciónk is más. Persze ez nem baj. A lényeg, hogy keresünk. Ő egy kicsit aktívabban. :-)

Ja, és hogy mit csinál egy megvilágosodott?

Hát ír az Önmegvalósítás.hu-ra! :-) (Bocs, gyenge poén volt. Ja, és nem magamra gondoltam.)

Megvilágosodott
2009. ápr. 01. szerda 10:03
/Mivel tölti az idejét egy megvilágosodott?/

Üdv!

Sok okos dolgot írtak itt, meg sok kevésbé okosat.

Egyetértek azzal, hogy a megvilágosodásnak végtelen sok szintje van, hiszen ez egy folyamat. Ezért kár megpróbálni úgy minősíteni valakit, hogy megvilágosodott, vagy sem. Néhányan kiemelkednek a környezetükből, és ebből a néhányból nagyon kevesen tanítanak is.

Elsőre semmitmondónak tűnik a válasz: "Teszi a dolgát." Pedig pont ez a lényeg. Józsi bácsi kapál a kertben. Teszi a dolgát. Boldog. Mondhatnátok, hogy megvilágosodott. Nem fog kézrátétellel gyógyítani, milliós példányszámú könyveket írni. Néha elmondja a bölcsességeit a fiának, hogy hogyan kéne élnie, hogyan lehetne boldog ő is.

És sok-sok ilyen Józsi bácsi van a Földön. Jóval több, mint a címkézett híres tanítók.

A tudatosság mérése pedig... vicces. Remélem, nemsokára a tudatosság-mérő (tudat-o-meter) is elkészül. Vagy inkább hagyjuk, hiszen csak az elme akar mindent mérni!

www.hhie.hu