e-andi teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

e-andi teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Választottam!
2011. okt. 03. hétfő 22:44
/Másik világ az álmomban/

Kedves Sanyi.

Köszönöm szépen a válaszodat. Igazad volt, egy másik tudatosságú élet küszöbén álltam.

Egy darabig tekeregtem az erdőben össze-vissza,
aztán rátaláltam az útra, amiről már tudtam, hogy az az út ami kivezet az erdőből. Nem láttam az erdő szélét, de tudtam ha követem az utam, akkor kitalálok az erdőből
Aztán megérkeztem az ajtó elé. Ott kicsit elidőztem, már ez is óriási érzés volt
Aztán választottam és átléptem a küszöbön.

Áldás RÁD

Üdvözlettel
Andi

Tanács helyett kérdések
2011. okt. 03. hétfő 06:33
/Mi történik velem?/

Kedves Útkereső,

Azt írod, hogy most hétvégén nem mentél el egy találkozóra.

Miért nem mentél el?
Elmondtad nekik az okot, hogy miért nem mentél el?
Ki volt akadva mindenki.... Azért akadtak ki, mert nem mentél el, vagy elmondtad nekik az okot, hogy miért nem mentél el és ezen akadtak ki?
Mit írt a lány neked milyen voltál?
Nem tudod miért váltasz ki belőlük ilyen vihart...Kérdezted már őket?

Üdvözlettel
Andi

Könyv kontra személyes tapasztalat
2011. okt. 03. hétfő 06:07
/Tudatos álmodás szintjei/

Kedves Éva,

Nagyon hálás vagyok Neked, amiért megosztottad velem a személyes tapasztalataidat.

Azt írod "szerintem másnak is lehet ilyen tapasztalata,tehát nem lehet ez valami különös dolog". Ilyen különösek vagyunk, mi emberek. Azt gondoljuk, hogy amire mi képesek vagyunk, ami velünk történik az természetes és ez mással is így történik. Nekem, személy szerint még soha nem volt olyan tapasztalatom, mint Neked. Arra gondolok, amikor felébredsz álom közben, ennek ellenére az álmod is folytatódik. Amiről Te azt gondolod, hogy ez nem valami különös dolog, az számomra nagyon is különös!

Nagyon sokat segítettél. Több szálon indított el bennem gondolatokat az írásod.

Meg kell tanulnom jól feltenni a kérdéseimet, hogy jó választ kapjak rá. Valamiért Te is először egy könyvet ajánlottál, ami szintén nagyon jó, valószínűleg meg is fogom venni otthon.

Azt is tudom viszont, hogy a személyes válaszod nekem sokkal (ezerszer) többet ért a könyvnél.

Azt is írhatnám, hogy miért nem ezzel kezdted :-)

Köszönöm szépen

Szép napokat
Andi

Csongor-humor!
2011. okt. 03. hétfő 05:35
/Tudatos álmodás szintjei/

Kedves Csongor,

Már többször előfordult, hogy az írásaimra adott válaszaiddal mosolyt csaltál az arcomra.

Megnevettetsz és közben elgondolkoztatsz.

Számomra Te képviseled a humort ezen az oldalon.

Üdvözlettel
Andi

Nézz rá egy másik szemszögből!
2011. okt. 02. vasárnap 20:50
/Lét és nemlét/

Kedves Michaelita,

Miért gondolod azt, hogy a hozzászólásod "nagyon negatívnak" számít?

Én egy másik szemszögből nézem a hozzászólásodat.

Számomra az ön-megismerés útján nagyon fontos, hogy őszinte legyek magamhoz. Te őszinte vagy magadhoz és be mered vallani, hogy érdekel a téma, de a te tudatosságod még nem tart ott, hogy erről tapasztalati véleményt tudj mondani.

Az is fontos, hogy merjem vállalni önmagam. Te vállalod önmagad és elmondod mindenkinek, hogy Te még nem tartasz itt.

Az is nagyon fontos, hogy már észrevegyem mikor létezem szívből és mikor elméből. Te teljes mértékben tisztában vagy vele, hogyha erről a témáról nyilatkoznál, akkor az elmédet tornáztatnád, és azt meg minek.

Az én szemüvegemen keresztül nézve a lehető legjobb hozzászólás, amit írhattál (kivéve persze a negatív hozzászólás részét :-).

Üdvözlettel
Andi

Az illúzió fátyla
2011. okt. 02. vasárnap 07:51
/Tudatos álmodás szintjei/

Tegnap azt írtam, hogy szerintem akkor tudok átlépni a tudatos álmodás 4. szintjére, ha képes leszek arra, hogy lássam a valóságot és azt el is tudjam fogadni. Ez most is így van.

Tegnap elfelejtettem megírni, hogy rá is jöttem arra, hogy mi az az én „valóságom”, amit nem akarok elfogadni vagy meglátni. Találtam valamit, amiben egyszerre hiszek, és egyszerre kételkedem és félek is. Mi van ha tényleg létezik és megtapasztalom? A szívem mélyén hiszek benne, szeretném, hogy létezzen.
A valóságban azonban félek kicsit tőle. A szívemben él a hit, hogy valóság, kint viszont nem merem megtapasztalni, nem merem meglátni.

Amikor eszembe jutott, hogy ja, tényleg én tegnap rájöttem mit nem akarok meglátni, akkor nem is értettem, hogy ezt miért nem írtam meg eddig. Ma reggel 6.30kor részt vettem egy on-line közös meditáción és rájöttem.

Megértettem még valamit. Megváltozott bennem valami. Úgy tudom szemléltetni, hogy eddig nyitva volt a szemem és láttam azt a valóságot, ami van. Csakhogy ez nem a teljes valóság. Erre szokták mondani, hogy az illúzió fátylán keresztül nézzük a világot. Az is valóság, amit látunk, csak mintha valami megszűrné az „igazi valóságot”. Úgy érzem eltűnt az illúzió fátylam. Már tudom, hogy amiben eddig hittem az valóság, csakhogy most meg a szememet csuktam be. Még nem merem megnézni a teljes valóságot. A különbség már csak annyi, hogy ebben én döntök. Már tudom mit fogok látni, ha a kinyitom a szemem. Az a kérdés, hogy mikor leszek elég bátor, hogy kinyissam a szememet és a valóságban is meglássam a valóságot.

Elértem azt az állapotot, hogy már nem akarom sürgetni magamat. Már tudom mit fogok látni ha kinyitom a szemem. Csak épp még nem vagyok készen rá, hogy kinyissam a szemem. Még várok….

Azt is érzem, hogy ez által egy furcsa paradox helyzet állt elő bennem. A tudatos álmot én is arra akartam használni, hogy hozzá jussak olyan információkhoz, amihez éber állapotomban nem vagyok képes. Most viszont azt érzem, hogy ha kinyitom a szemem, akkor már éber állapotban is fogom tudni a valóságot, vagyis már nem lesz szükségem a tudatos álomra. Ha képes vagyok éber állapotban is választ kapni a kérdéseimre, akkor miért használnám az álmot arra, hogy információhoz jussak.

Az is lehet, hogy csak az képes a tudatos álmodásra, aki képes éber állapotában is megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyekre álmában szeretne választ kapni? Ezt még rejtély számomra…

Volt már tudatos álmod, amikor képes voltál irányítani az álmodat és hozzájutni információkhoz, amit éber állapotban nem tudtál megszerezni?

Elfogadni azt ami van, a valóságot!
2011. okt. 01. szombat 22:55
/Tudatos álmodás szintjei/

Tudatos álom – 4. szint

Álom:

Egy számítógép billentyűzete előtt vagyok. Kiválaszthatok és beírhatok egy város nevet és megnézhetem, hogy milyen az adott város, vagy épp mi zajlik ott. Mit is nézzek meg, valamiért Új-Delhit írom be. Talán megfordult a fejemben, hogy miért épp ez jutott eszembe, mindegy megnézem, mi van ott. Amikor enter-t nyomok, hogy megnézzem, milyen képet látok ott, akkor egy kicsit megijedek. A képernyőn sok-sok dinoszauruszt látok, mintha tömött sorban lennének. Gondolkodni kezdek, hogy ez nem lehetséges. Új-Delhi az egy város, arra számítottam, hogy nagy emeletes épületeket fogok látni, egy nyüzsgő város képét, kicsit felülről nézve. Mi ez? Nem értem, hogyan lehetséges, ha beírom egy város nevét, akkor a dinoszauruszok jönnek fel. Valami össze van keveredve benne. Nem jó a program a gépen. Már éppen be akartam írni egy másik város nevét, hogy teszteljem a programot, amikor felébredtem.

Az, hogy egy adott álom nekem mit jelent, azt legjobban ébredés után tudom értelmezni. Már nem álmodom, de még ébren sem vagyok teljesen.

Több jelentését találtam az álomnak.

Mielőtt beírtam Új-Delhi nevét, már megvolt a fejemben a kép, hogy mit fogok látni a képernyőn. Nagy épületeket, nyüzsgő várost. Amikor megláttam a dinoszauruszokat, akkor a fejemben elképzelt város-kép nem egyezett a képernyőn látott képpel. Én eddig úgy tudtam Új-Delhi egy város, arra számítottam, hogy egy várost fogok látni és nem dinoszauruszokat. Álmomban azt gondoltam az én fejemben levő gondolat a helyes, hisz tudom, hogy Új-Delhi egy város és a program a hibás. Mi van ha fordítva van? Mi van ha a program jó…és a fejemben levő gondolat a hibás. Azt éreztem, hogy az álom azt üzeni nekem, hogy nem akarom elfogadni azt, ami a valóság, amit látok, vagyis a dinoszauruszokat. Mert azt akarom látni, amit elképzeltem, vagy ami a tudatomban van és nem azt, ami a valóság. Mi van, ha Új-Delhiben tényleg dinoszauruszok vannak. Azt üzente az álom nekem, hogy fogadjam el azt, ami van és úgy, ahogy van. Új-Delhit akartam látni, Új-Delhiben pedig dinoszauruszok vannak. Ez a valóság.

Aztán eszembe jutott, hogy amikor a tudatos álomban vagyok, akkor szoktam felébredni, amikor összehasonlítom az „éber” valóságomat az álomképpel, és ha eltérést találok, akkor felismerem, hogy álmodok és utana rögtön fel is ébredem. Most is ez történt. Ez nem egy tudatos álom volt, de akkor ébredtem fel, amikor nem fogadtam el azt, amit látok. Álmomban Új-Delhiben dinoszauruszok vannak, de én ezt nem fogadtam el. Keresni akartam egy másik várost. Azt akartam, hogy amennyiben én beírok egy város nevet, és a fejemben van egy kép, hogy egy város, hogy nézhet ki, azt várom el a programtól, hogy ezt mutassa meg nekem. Csakhogy a valóság lehet más is, mint amit én elvárok.

Ez segített megérteni, és talán válasz arra a kérdésemre, amit feltettem, hogy hogyan tudnék tovább lépni a tudatos álmodás 4. szintjére. A tudatos álom 4. szintjén az álmodó képes irányítani az álom cselekményét, szereplőit, önmagát. Sanyi írása szerint: „Ha sikerül elérned a tudatos álmodás tudatállapotát, akkor ott megidézhetsz: feldolgozatlan emlékeket, konfliktusokat, személyeket, vagy saját érzéseket, fájdalmakat, gátlásokat. Ezek sokkalta könnyebben fognak előjönni, mint éber vagy meditatív állapotban és a feldolgozásuk is ezerszer könnyebben megy majd”

Igen ám, csak ehhez az is hozzátartozik, hogy a tudatos álmomban megláthatok, megtudhatok valamit, ami a tényleges valóság. Vagyok-e olyan tudatossági szinten, hogy amit látok, hallok, azt el tudjam fogadni, bármi legyen is.

Most úgy érzem, azért ébredek fel a tudatos álmomban abban a pillanatban, mikor rájövök, hogy álmodom, mert ha rájövök, hogy álmodom, akkor képes leszek írányítani az álmomat, esetleg meglátni a valóságot, erre viszont még nem állok készen. Hiszen az előző álmom is azt mutatta, hogy nem fogadtam el, amit láttam.
Ha a tudatosságom eljut oda, hogy bármi történik is velem a tudatos álom 4. szintjén az el tudom fogadni úgy, ahogy van, akkor tovább tudok lépni a tudatos álmodás 4. szintjére. Meg kell dolgoznom magamat, ahhoz, hogy a valóságot képes legyek meglátni, és ne legyenek elvárásaim, hanem egyszerűen fogadjam el a valóságot.

Az, hogy tényleg így van-e és én úgy tudok tovább lépni a tudatos álmodásban, hogy elfogadom, bármit tapasztalok is ott, azt most még nem tudom. A tapasztalatom fogja megadni rá a választ.

Az is felmerült bennem, hogy furcsa, hogy feltettem a kérdésemet az oldalon és én most úgy érzem, hogy a saját álmom adott választ a kérdésemre. Azt szokták mondani, hogy minden kérdésre bennünk van a válasz. Biztos így van, csak én még nem tudom, mert elég sok kérdésemre még nem tudom a választ megadni saját magamnak. A tudatom azt nem hittel el, hogy én saját magamnak erre a kérdésemre tudnék választ adni. Azt viszont el tudtam hinni, hogy valaki, mondjuk Sanyi tudna nekem válaszolni. Szívből tettem fel a kérdést és tényleg szerettem volna tudni rá a választ. Feltettem a kérdést és a lelkem megadta rá nekem a választ.

Attól függ, hogy egy kérdésre megkapjuk-e a választ, hogy a tudatunkkal el tudjuk-e hinni, hogy tudjuk rá a választ valahol belül mélyen. Amit el tudunk hinni, arra képesek is vagyunk.

Elmélet - gyakorlat
2011. okt. 01. szombat 22:44
/Tudatos álmodás szintjei/

Kedves Éva!

Köszönöm szépen a könyv ajánlást. Ez még nincs meg, ha otthon járok megnézem. Az az igazság, hogy nekem is van könyvem a tudatos álmodásról, igaz nem ez.

Mostanában úgy érzem, hogy a fejlődésemhez mások személyes tapasztalatára van szükségem. Azt szoktam érezni, hogy elméletben minden olyan könnyű. Annyira könnyűnek ígérkezik leírva, aztán a valóságban valamiért még sem tudom használni. Ha viszont valakinek már sikerült tudatosan álmodni és megosztja velem a személyes tapasztalatát, mit csinált, hogyan gyakorolt, mire jött rá, akkor az talán nekem is segíthet, vagy legalábbis elindíthat bennem valamit. Ezért is örültem annyira annak, hogy Sanyinak milyen tervei vannak az oldallal.

Épp én írtam, hogy bárki lehet tanácsadó ezen az oldalon, és tessék csak Sanyinak címeztem a kérdésemet. Természetesen a kérdés mindenkinek szól, teljesen mindegy, hogy ki válaszol, így a Te válaszodnak is nagyon örülnék.

Üdvözlettel
Andi

A veszekedés, mint tanítás!
2011. okt. 01. szombat 01:11
/Elnéptelenedett az oldal/

Mostanában van egy olyan érzésem, hogy nagyon gyorsan változnak az érzéseim és a véleményem egy adott témában.

Reggel azt írtam, hogy én támogatom azt az oldalt, amit a Sanyi elképzelt. Ez így is van. Jó lenne, ha minél többen írnának saját tapasztalatokról, ki hogyan oldott meg egy adott helyzetet.

Azt is írtam, hogy márciusban én is belekeveredtem egy kis vitába, amire azt mondtam, hogy én már nem így akarok tanulni. Már nincs szükségem ezekre a vitákra. Igen, a vágyam az ez, csakhogy az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy még vannak helyzetek az életemben, amelyeket csak veszekedés által tudok felszínre hozni és megoldani. Vagyis a tudatosság szintem még nem tart ott, hogy megússzam a tanulást veszekedés nélkül. A veszekedés még az én önismereti utamnak is a része. A különbség annyi, hogy én itt az oldalon nem kívánok veszekedésbe keveredni, viszont az életemben igenis vannak személyek, akikkel belekeveredem.

Mi, akik már járjuk az utunkat, tudjuk, hogy a veszekedés is lehet tanítás és akarunk is tanulni belőle. Aki viszont épp csak keresi az útját, vagy épp csak rálépett az útra az még egyáltalán nem biztos, hogy tisztában van vele, hogy a veszekedés is lehet egyfajta tanítás. Nem lehet tudni, hogy egy útkereső, aki idetéved az oldalra az milyen következtetést von le. Vagy marad, vagy elmegy. Igaz elmehet más miatt is.

Egyetértek Évával, talán lehetne köztes megoldás. A „haladó” önismeretisek, amikor elolvasnak egy bejegyzést és érzik, hogy kezd felszínre jönni bennük a „na, majd én jól megmondom” érzés, akkor kihívhatnák „párbaj”-ra azt, akinek az írása kiváltotta bennük ezt az érzést. Ha az ellenfél elfogadja, akkor ők „kiveszekedhetik” magukat. Vagy elmennek a chat-szobába, vagy jelölni kellene a bejegyzéseknél, hogy épp „tudatos veszekedés” zajlik. Ha mindenki megtanulta a magáét, akkor az eredményt meg lehet osztani a többiekkel, abból is tanulhat valaki más. Ha a másik fél nem fogadja el a kihívást, akkor a kihívó egyedül gyakorol önismeretet. Természetesen az egyedüli gyakorlás után is meg lehet osztani az eredményt. Mi váltotta ki az ellenérzést, hogyan dolgoztam vele, mire jutottam. Ehhez a megoldáshoz hozzá tartozik, hogy már tudni kell elkapni a gondolatot, amikor készül a mélyből a felszínre törni és kihívni párbajra a másikat.

Illetve marad, hogy itt az oldalon veszekedés nincs, aki még veszekedés által tanul, az tanul az élete más területén.

Üdv
Andi

Bárki lehet tanácsadó!
2011. szep. 30. péntek 21:14
/Elnéptelenedett az oldal/

Kedves Szeges!

Azt írod, hogy nem látsz az oldalon olyan embereket, akik tanácsadók lehetnének. Én meg úgy érzem bárki lehet tanácsadó ezen az oldalon.

Számomra mindenki tanácsadó, aki a kérdésemre javasol egy "meditációs csomagot", ahogy Te írod. Ha kipróbálom és működik, sikerül vele tovább lépnem az utamon, akkor igenis segített az ajánlott meditációs csomag. Az is lehet számomra tanácsadó, aki egyszerűen leírja nekem a saját tapasztalatát. Lehet, hogy ugyanabban a helyzetben vagyok, mint ő. Még jobb ha leírja a saját tapasztalatát és azt is, hogy ő hogyan oldotta meg az adott helyzetet. Kipróbálhatom az ő módszerét is. Talán segít nekem is.

A lényeg amit Te is írsz, hogy minden probléma egyedi, nem lehet a megoldásokat sablonként alkalmazni.

Ha kipróbálom a módszereket, amit ajánlottak és én még mindig nem tudom megoldani a helyzetemet, akkor az számomra csak annyit jelent, hogy tovább kell keresnem a saját megoldásomat. Az ő módszerük nem jött be nekem. Még jobb lenne, ha ugyanarra a helyzetre legalább 2 megoldási javaslatot írnának. Kipróbálhatom mindkettőt, ha nem jön be, akkor lehet, hogy a kettőből én összerakok magamnak egy harmadik megoldást. Így lehet minden helyzet egyedi és minden megoldás egyedi.

Üdvözlettel
Andi