Éva. teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Éva. teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Tantara est...
2016. ápr. 24. vasárnap 14:32
/Tantra este /

Voltam ezen a Tantra esten és mondhatom nagyon kellemes meglepetés ért.
Abban biztos voltam, hogy jó lesz, mert korábban voltam már Sanyi egy két más tanfolyamán is és mindig élményekkel tértem haza.

Szóval soha nem gondoltam volna , hogy ilyen egyszerű és könnyed gyakorlatokkal ilyen pozitív lelki-tudatbeli változás érhető el szinte pillanatok alatt. Az ember egy teljesen más ,örömteli ,könnyed tudatállapotba kerül akármilyen problémája is van.
Kimondottan egy boldogságállapotot éltem meg végig a 3 óra alatt, és ami még a legérdekesebb volt, hogy a csoport többi tagját akkor láttam először életemben, és a gyakorlás során teljesen eltűnt annak az érzése, hogy ők tőlem különálló más emberek lennének. Lett egy teljesen egységes ,,csoportérzés", és a páros gyakorlások során , ahol folyamatosan cserélődtek a ,,partnerek" ott is már az ember úgy fogadta a ,,másikat", hogy az nem volt más.

Nagyon érdekes dolgokat tapasztaltam meg magammal kapcsolatban is, hiszen több gyakorlatnál magunkra, az érzeteinkre , gondolatainkra, testünkre kellett figyelni ami rengeteg AHA élménnyel járt. A páros gyakorlatoknál pedig ahogy írtam, teljesen eltűnt a ,,más" érzése, tudata, olyan természetes volt a szemkontaktus, az érintések, az energetikai hatások, hogy ezt soha nem gondoltam volna. Pl. azt, hogy egy férfi úgy érinthet meg egy nőt /és fordítva/, sőt masszírozhatja, nyakát, vállát, gerincét, hogy ott eltűnjön a másikkal kapcsolatos nemi érzés,és csak azt a közös valamit érezze az ember ami őbenne is ugyanúgy megvan, amiben nem különbözünk.

Egyszóval nagy élmény volt és nemcsak nekem, hanem minden résztvevőnek is. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki egyszer, de számítson rá, hogy utána vágyni fog erre , és nem tudja, illetve nem akarja majd abbahagyni. :-)

,,Bűneink"...
2016. ápr. 19. kedd 14:01
/Jézus, megváltás, feltámadás/

Szerintem a ,,bűneink" ,,megváltása'' nem azt jelenti amit általában mi ,,bűnök" alatt értünk. Ha az ember figyelmesen tanulmányozza amit Jézus tanít, istenigazából nincsen is ,,bűne" az embernek -egyet- az eredendő bűnt kivéve.
A többi bűn ugye ,,megbocsátható", hiszen azt mondja Jézus, hogy az dobja rá az első követ a ,,bűnös asszonyra", /akit ugye meg akartak kövezni/, szóval ,,az dobja rá az első követ, aki nem vétkezett még".

Tehát az úgynevezett hétköznapi bűneink ebből a szempontból nem igazán számítanak, mert ,,bocsánatos" bűnök, az ember bármikor megbánhatja, kijavíthatja, jóváteheti,stb... Nem véletlenül ,,kegyelmi" vallás a kereszténység, és valótlan állítás ellene az, hogy Istentől félni kéne nekünk ,,bűnös" embereknek. Éppen Jézus helyezte teljesen új alapokra a régi ősi vallást, ahol még rettegtek az Istenüktől az emberek. Ráadásul ott nagy távolság volt az Isten és az ember között, valóban egy haragvó, büntető külső istenkép volt.

Az úgynevezett egyetlen ,,bűn" az ,,eredendő /eredeztető/ bűn" pedig tulajdonképpen az, hogy az ember ,,elhagyta" Istent, elszakadt tőle.
Ennek a jelképe ,szimbóluma ugye az a bizonyos ,,bűnbeesés" azzal az almával a ,,tiltott fáról".
Vagyis tulajdonképpen ez lenne az egyetlen probléma, ,,bűnünk" , hogy elszakadtunk Istentől, tulajdonképpen a saját isteni mivoltunktól ,és ezt Jézus többször is kimondja, hogy Isten bennünk van ! , ne kívül keressük valahol az ,,isten országát".

Vagyis a ,,megváltás", vagy amiért ő az áldozatot hozta az emberért, az az lenne, hogy ő megmutatta az utat, a módszert is, hogy hogyan találhatunk vissza újra Istenhez. És nem egy külső Istenhez, mert tulajdonképpen azzal , hogy követem Őt, magamévá teszem a tanításait, és ezt a gyakorlatban is az életemben is átültetem, ezzel tulajdonképpen én váltom meg saját magamat.
Lehet mondani, hogy Jézus a megváltó, igen a tanítása megváltó hatású ránk, ha magunkévá tesszük azt, de ezzel tulajdonképpen saját magunkat váltjuk meg az ő tanítása által.

Még annyi megjegyzésem lenne, hogy nem csak egyedül ő adott ennyire magasrendű tanítást az ember saját maga ,,megváltására",hanem tulajdonképpen a nagy világvallások magasabb rendű vonulatai mind megteszik ezt. A Hindu tanításokban az Advaita Védanta a ,,nem kettősség tana", a Buddhizmusban szintén én önmagamnak kell megvalósítani a Buddha állapotot, az Iszlám magasabb vonulata a Szufi, és a zsidó vallásban a Kabbala az életfa szefirotjainak beavatásai folytán is eljuthat az ember odáig.
Úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy igaz az a mondás, hogy valahogyan ,,minden út Rómába vezet". :-)

Visszatérve ahhoz amiből kiindultunk, hogy a ,,bűneink, és megváltás"... Egyetlen ,,bűnünk" lenne igazán az , hogy elszakadtunk az Istentől, az Isteni mivoltunktól, és a megváltásunk ennek a folyamatnak a helyreállítása lenne. Jézus is ezt tanítja, és minden nagy világvallás mögött meghúzódó eredeti tanítások is.

,,Trendi nő"?
2016. jan. 08. péntek 18:46
/Nőakadémia Budapest/

Nem kötekedni akarok,de ez a ,,trendi nő",nem éppen a legspirituálisabb megközelítése az igazi nőnek.
Akiket ma ,,trendi" nőknek tartanak azok éppen ,hogy eléggé ,,antinők".

,,Mitől nő a Nő? Mi a különbség egy igazi Nő és egy mű-nő között?"
Hát éppen az,hogy NEM ,,TRENDI".
Ez egy jó ügy lehet,de ez a ,,trendi" jelző szerintem antireklám neki. Esetleg át lehetne fogalmazni...

Üdv: Éva

A hagyomány szerint az ember...
2015. szep. 25. péntek 12:39
/Ki akar örökké élni? - Halhatatlanság Leonard Orr szerint/

A hagyomány szerint az ember eredendően szellemi lény volt /mint Isten/,ezt is jelentené,hogy Isten ,,a saját képére és hasonlatosságára formálta ,,teremtette " őt ". /Akkor örök élete volt/. Aztán fokozatosan merült ez a szellemi lény az anyagba,és ennek egyenes következménye a ,,halál".... Nagyon jó magyarázatnak találom ehhez a Teremtés könyvét a Bibliában,ha a szimbolizmusát nézzük és aszerint értelmezzük,és nem a szó szerinti jelentését a történetnek.

"És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mi
2015. szep. 25. péntek 12:15
/Ki akar örökké élni? - Halhatatlanság Leonard Orr szerint/

"És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő."

Nekem azt mondja ez a ,,tanítás,hogy a test az halandó,120 évre van ,,kitalálva" eredetileg. /Ő már csak tudja? :D/
De azt nem mondja Isten,hogy ez kötelező,és nem lehet ez ellen tenni semmit. Ez az átlag ember. Az Evangéliumokban a tanítások éppen arról beszélnek /Jézus/,hogy hogyan lehet elérni az örök életet /romolhatatlan testben/. Ő is így jött vissza /igaz,hogy csak egy kis időre/,de talán aki akar az maradhat is,ameddig akar.. :-) /A ,,halhatatlanok"/. Vagy jöhet-mehet. :-)...

A másik amit mond nekem az idézet,hogy a test véges, ,,meghal",mert anyag,de AZ EMBER LELKE ISTENTŐL VALÓ /,,az én lelkem"/. És ezért az ugye ÖRÖK.. Vagyis ezt jó tanításnak,magyarázatnak tartom,és inspirálónak is,hogy ez ne így legyen,hanem az ember törekedjen,tanuljon, megvannak rá a módszerek,hogy ez a ,,halandó " test hogyan is lehet mégis halhatatlan.
Legjobb tudásunk szerint ugye úgy ha a test a lélek és a szellem kapcsolódnak egymással,áthatják úgy a testet, hogy az ennek következtében ,,romolhatatlanná alakul,és így ugyanúgy ,,örök" lesz..
Érdemes ez ügyben tanulmányozni a Rózsakeresztes hagyományt,tanításokat. Az kimondottan ezt tanítja,erre ad praxist. A nyugati világban,/Saint Germain Gróf pl. ? /,de a keleti hagyományok is ugyanúgy megadják ehhez a tanításokat. Állítólag vannak 250-300 éves kínaiak /bizonyítottan? /,akik Tao-val,csikunggal érték volna el ez?
A hindu tanítások, /jóga/ más szemlélet ilyen értelemben mondhatni ,,életellenesek",egyszóval nem oda visz. Megmondom őszintén ,bár ez a tanítás áll hozzám a legközelebb,mégsem vágyom a Nirvánára,ha lehet én is inkább az ,,örök életet" választanám. Az életet. :-)

Vannak bizonyítékok bőven :-)
2015. febr. 14. szombat 01:49
/Jézus, megváltás, feltámadás/

Dehogynem tudnak róla. Nem is kevesen írnak róla korabeli történetírók is. A leghíresebb Josephus Flavius, zsidó történetíró.
Itt egyébként nagyon jól össze vannak szedve a ,,bizonyítékok" ez ügyben. :-)

http://idezetektarhaza.5mp.eu/web.php?a=idezetektarhaza&o=VW93tCK9hO

Önértékelés,önbizalom növelés...
2015. jan. 07. szerda 21:24
/Kilépés a szerepemből, hogyan?/

Egyetértek Michaelitával.
Amit még én látok a leírtak lapján,hogy leginkább az önértékelés és az önbizalom sérült nálad. Természetesen ennek az okát fel kell deríteni,de hogy egyáltalán neki tudj látni valamihez is,elsőként szerintem a helyes önértékelésedet kéne kialakítani,ami növelné az önbizalmadat,és így már könnyebben tudnál neki látni egy nehezebb önismereti munkának.
Nagyon jó segítség van ehhez itt az oldalon,olvasd el. És a Sirály CD-n vezetett gyakorlatokat is kapsz ehhez. Nem hit kérdése,működik :-)

http://onmegvalositas.hu/cikk/onertekeles_onbizalom_noveles

Kapcsolat ,,önmagammal"...
2015. jan. 02. péntek 13:36
/Gondolatok a magányról/

Nagyon jó téma ez,kitűnően tetten érhető az önbecsapásaink egyike,amikor azt gondoljuk,hogyha van ,,valakink" partner ,gyermek,szülő,akkor nem lehetünk egyedül. Nagyon sokan ezt gondolják,erre építik fel az életüket,a jövőjüket /egy ilyen függőségi viszonyra/, és ha valami nem az elképzeltek szerint alakul,akkor szó szerint összeomlik az életük,mert megszűnik az a valami,valaki akibe a biztonságukat vetítették ki. /Ha véget ér a szerelem,elhagyja a gyerek,vagy meghal a szülő aki a támasz volt,stb.../
Úgy gondolom,hogy nagyon helytelen elgondolás az,hogy az ember másokba vetítse ki azt a ,,biztonságot",hogy ne legyen egyedül,vagy hogy valaki a ,,támasza" legyen az életében.
Szerintem ez egyetlen módon lehetséges csak,önmagam által,ha önmagammal tudok állandó kapcsolatot tartani, ,,át tudom élni magamat",akkor nem lehetek egyedül,nem lehetek magányos sohasem. A világ körülöttünk mondhatni a bensőnk kivetülése,tehát tulajdonképpen az egész világ bennünk is ott van. Hogyan lehetnénk így egyedül,vagy magányosak,amikor egy egész világ van bennünk? :-) Miért kell akkor hamis mankókat keresnünk,amikor abból törvényszerű,hogy csak csalódás származhat? :-)

Egy nagyon érdekes vélemény Drunvaldo Melchizedektől
2013. nov. 20. szerda 01:28
/Hitel, tartozás feloldása - tréning/
Villanykörte...
2013. okt. 13. vasárnap 14:22
/Kiverem a biztosítékot..... :-)/

Ismerős! :-)
Én azt tapasztaltam,hogy akkor pukkant szét a körte,ha túl hirtelen kapcsoltam fel a villanyt.
Ezek az izzók nem éppen csúcstermékek és úgy látszik nem bírják,ha nagyon hirtelen kerülnek áram alá. Amióta higgadtabb ,nyugodtabb vagyok,úgy is nyomom meg a kapcsolót,egyszer sem ment szét a körte.

És az is tapasztalat,hogy vannak időszakok,amikor zsinórban elromlanak műszaki dolgok. /Bár ez nagyon ritkán fordul elő velem szerencsére :-)/
Nemrég például egyszerre krepált be a komputer és a CD lejátszó. Minden előzmény nélkül. Amikor kikapcsoltam még jó volt,a következő bekapcsolásnál pedig a halálán.
Közben ugyan mi történhet,kikapcsolva áramtalanítva? :-)

Az ilyesmire nem tudom a magyarázatot,viszont vannak olyan esetek,amikor az illetőnek komoly energia túltengése van,szinte villódzik,és olyankor valóban galibát okozhat ezzel maga körül a műszaki dolgokban.