kereso teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

kereso teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
kérdeztem
2010. júl. 19. hétfő 20:31
/Miért/

Kérdeztem már Claryssza, nem is egyszer magamtól, de nincs rá magyarázat.

Legfeljebb csak annyi, hogy ha nem lenne vele dolgom, akkor nem vele lennék. Valamiért összehozott a sors, vagy az élet és elém tálalt egy megoldandó feladatot. Látom magam benne, tanulok magamról általa, talán csak ennyi a "hasznom".

nem
2010. júl. 19. hétfő 20:21
/Miért/

Nem félek, éltem sokáig egyedül.
Talán inkább a kapcsolattól féltem az elején és sokáig inkább menekültem volna vissza a kis nyugodt életembe. Talán pont az a baj, hogy még mindig nem merek teljesen bele menni...

önértékelés
2010. júl. 19. hétfő 20:10
/Miért/

Önértékelési problémája van, (mint nekem:)) tényleg inkább nem tesz semmit, nehogy rosszul csinálja.

Ahhoz képest, hogy nem vagy szakértő, nagyon rátapintasz a lényegre:) Sokszor bátorítom őt és komoly eredményeket értem el nála, sokal lazább és sokkal nyitottabb mint volt. Nagyon tiszta tükör nekem ő:) Az elején a kapcsolatunknak többször mondtam neki, hogy "engedj kérlek közelebb, olyan mintha egy fal állna közöttünk". Félt nagyon nyitni, sérülni (talán mint én:)), de ez sokat változott, már nem fél tőlem.

Tudatossági szintben is van különbség köztünk, de ami érdekes, hogy ő ösztönből éli azokat a dolgokat amiket nekem tanulnom kellett. Ő érez és nem keres rá magyarázatot, nincsenek miértek, az van ami van. Néha ha kérdezek tőle, valamit, vagy felolvasok valamit Osho-tól, azt nem érti, nem gondolkozik dolgokon.
Még nem fogom tudni elengedni, úgy érzem még van dolgunk egymással. Valahol szeretem őt, csak fejlődnünk kéne, változtatnunk dolgokon és semmi baj nem lenne.

igen
2010. júl. 19. hétfő 18:08
/Miért/

Igen, mondtam már neki, de a válasz mindig az, hogy neki nincs pénze és jól érzi magát itthon a 4 fal között is.

De ez nem igaz, mert annyira tudja élvezni, ha megyünk valamerre és lát és tapasztal. Élvezi a természetet, a napfényt, csodálatos megélni vele mindent. A kajára is azt mondta, hogy ne főzzek, nem kell együnk, persze, ha van mit akkor nagyon jóízűen elfogyasztja. Én is élvezem ha örömet okozhatok neki, ha látom rajta, hogy jól érzi magát, ha boldog, csak hát egyedül nem győzöm mindezt. Ő mindent elfogad, befogad én pedig semmit nem tudok. Ő éli a női energiákat és én a férfit. Nem ez a baj, de néha cserélhetnénk, olyan jó lenne kicsit passzívnak lenni, csak hagyni, hogy etessenek, hogy vigyenek valahová, amit nem én találok ki, hogy hová. Jó lenne nőnek lenni kicsit, csak egy picit...:)

:)
2010. júl. 19. hétfő 17:32
/Miért/

Kedves Kriszti, nekem meg úgy mondták, hogy "nem szép ez a lány, de érdekes":):):)

Gyerek voltam még, de nem felejtettem el. Én is 21 évesen mentem férjhez a "szerelmemhez", akit mint utóbb kiderült talán testvéri szeretettel ha tudtam szeretni. Amikor elköltöztem tőle én is megkaptam, hogy életképtelen vagyok nélküle és úgyis vissza megyek és úgysem fogok megállni a lábamon. Tényleg tükröt tartott elém, ennyire tartottam magam. Sok a hasonlóság az életünkben!:)

A srác akivel vagyok, egy rák/skorpió, nem hiszem, hogy van ember aki mélyebben és intenzívebben tudna szeretni, de én mégis kételkedem. Talán azért szeretném, hogy többet adjon a kapcsolatba, hátha akkor elhiszem hogy szeret, hogy lehet engem szeretni. Nem csak a szeretet adásával van itt baj, hanem a befogadásával is. Talán azért nem ad, mert nem fogadnám el. Nem tudom...

Köszönöm!
2010. júl. 19. hétfő 17:03
/Miért/

Tudod mit érzek Buddhanita? A szíved melegét ami átjárja az enyémet is, köszönöm!

Közben mégis valamiféle mély fájdalmat érzek és potyognak a könnyeim. Éreztem már ilyet sokszor, a melegség, a szeretet hulláma hozza fel belőlem. Mi fáj?
Én már bele mennék bármibe és szembe néznék vele, csak látnám mi az amit el akarok kerülni, mert azt érzem, hogy iszonyatos erővel tartok ellent valaminek. Abban a pillanatban, ahogy a szeretet hulláma elér, jön a fájdalom is. Talán nem akarom az érzést, bár ez nem tudatos. Talán tényleg félek tőle, de hiszen így is fáj... Fáj az ellenállás, engednem kellene, de hogyan? Megpróbálom a meditációdat.

Igen
2010. júl. 19. hétfő 14:10
/Miért/

Jajj Buddhanita, "hát igen, anyagiakat adsz, gondoskodsz, kárpótlás mert a szívedet nem tudod adni."

Ez talált! Fájt, de valahol igaz! Szerintem nem nem merek szeretni, hanem nem tudom hogy kell:( Nagyon szeretnék és igen, néha érzem a pillanat csodáját, amikor minden együtt van, érzem az egységet, de néha semmit. Hogyan kell szeretni, hogyan lehet felolvasztani a jeget a szívem körül? Mit csináljak?

Nem fontos, csak szükséges:)
2010. júl. 19. hétfő 13:10
/Miért/

Voltam "gazdag" és "szegény" is, már nem érzem úgy, hogy függnék a pénztől, vagy fontos lenne.

A baj az, hogy amikor egyedül vagyok és nincs barátom, akkor kijövök a fizetésemből, még félre is tudok tenni, aztán belép az életembe valaki és kiürül a kassza. Én úgy értelmezem, hogy felborul az energia egyensúly, mivel minden felőlem megy ki és nem jön vissza semmi. Már harmadszor az életemben. Úgy érzem addig hiába is próbálnék bevonzani olyan pasit amilyet szeretnék, hiszen pont én állom útját.

A megoldás bennem van, csak nem látom sajnos:(

Dehogynem:)
2010. júl. 19. hétfő 12:54
/Miért/

Minden szó segítség lehet és érdekes, hogy én is mérleg vagyok (első házas bezárt kos jeggyel:))

Szóval a harc soha nem volt az erős oldalam, és igen, az hogy szeressenek, elfogadjanak sokszor megalkuvásra késztetett. A béke szeretete, a harmónia utáni vágy nagyon erősen van kódolva bennem.

Mégis úgy érzem nem itt a baj, nem a harc, az akarat ami a "problémát" okozza. Valami van itt, amit nem látok, mert nem merem meglátni. Abból gondolom, hogy miközben a válaszotokat olvasom, összeszorul a gyomrom és félek, félek, hogy kimondjátok azt amit nem szeretnék meghallani. Nem tudom, hogy mi az, valami nagyon mélyen van eltemetve, de látni szeretném, akkor is ha fájni fog, akkor is, ha kicsit bele halok!

Kérlek írjatok, segítsetek!

Hogyan?
2010. júl. 19. hétfő 10:49
/Miért/

Kedves Karmatörlő, köszönöm a válaszod és kérlek segíts tovább!

Hogyan találjam meg azt a nőt aki én igazából vagyok? Tudom, hogy vannak bennem "ideál képek" nőről, férfiról, barátságról, anyáról. Igyekszem mindent félre tenni, de nem találom magam. Mit tegyek, vagy mit ne, hogyan lehetnék önmagam? Honnan tudhatom, hogy amit teszek az csak egy tanult szerep, vagy egy ideálnak való megfelelés, vagy tényleg "én" vagyok?