Fürzi teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Fürzi teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
A minőség számít
2009. ápr. 15. szerda 23:02
/Sokszor a KEVESEBB, TÖBB /

Én a minőségi többletet értem a "kevesebb" alatt, ami ilyen aspektusból nézve tényleg több - mint mondjuk az értéktelen és haszontalan.

Példa: Sógornő mindenből mindig többet akar, mint amennyi éppen az aktuális irigyeltéknél van. Több autót, mert XY-ék sem egyet tartanak. Egyet ugye az asszonynak, egyet ugye az apunak, meg egyet ugye csak mert miért ne!!! Aztán már szaladnak is az autókereskedésbe, hogy valami akciós hitelest gyorsan kerítsenek sógornőnek, CSAKHOGY VÉGRE TÖBB LEGYEN. Aztán ugye jön a "válság" és a részletek az egekbe szöknek: Gyorsan eladni mégiscsak az egyel többet. Közben XY-ék akik megoldották életüket eddig eggyel (JAJ DE CIKI), stressz és rohangálás nélkül továbbra is használják az egyet! Békésen.

Másik: Fodrásznő. A negyedik X előtt pánikba esik. Jajaj, kéne műcici, itt ott igazgatás, meg sok pasi - bizonyítván, hogy Ő még mindig dögös és ellenállhatatlan. Aztán jönnek a kalandok meg pasik meg egyéjszakás hacacárék orrba-szájba.....aztán meg azon kesereg, hogy érzelmileg senki sincs mellette. Bezzeg a műcici nélküli barátnője, aki nem plasztikai sebészbe fekteti a nem milliót, érzelmileg remekül van a 13 éves férje mellett. AKI UGYE CSAK EGYNEK SZÁMÍT.

Én ilyeneket értek a mondás alatt. Persze azért pénzből a kevés az kevés, a több - több lenne, és végre elvihetném a 6 éves gyerekemet a Csendes óceánhoz, mert az a szíve vágya. Meg hát nekem is.

Remélem nem írtam nektek hülye példákat.

Sok szeretettel, Fürzi

sonka kontra megvilágosodás
2009. ápr. 14. kedd 23:14
/Húsvét/

Köszi csaesz bíztató szavaidat, így hát egy évben egyszer besonkázom, majd leöblítgetem jó sok vízzel, és akkor mégsem zunanok vissza a kút fenekére. Jó tudni...

Mindennek ára van
2009. ápr. 14. kedd 22:43
/Húsvét/

Mindig várta a Husvétot. Már megért 39 évet és még mindig. Gyerekkorában a nyuszi miatt, később már inkább a természet szeretete miatt, ilyenkor mindig valami természetközeli feltöltődést választva, ha jobban ment a szekér akkor elutazással feltöltődve. Már sok-sok éve nem evett húst, csak nagyon ritkán. A böjt neki nem hozott soha újdonságot, hiszen ez természetes életszükséglete volt, módjával, hús nélkül étkezni. A nagyon ritkán is azt jelentette, hogy két hetente egyszer egyszer egy kis csirke vagy pulykamell zöldséggel. Nem állt sem a vegák, sem a húsevők pártján, saját szükségleteit követte, a belső hangjára hallgatott. Megérezte saját szervezete működésében a káros hatásokat, ami fontosabb volt, mint különböző csoportok véleményei. De a Husvét az más volt. A Husvét mindenfajta spirituális véleménye mellett egyet jelentett a gyerekkorból áthozott sonka-tojás-torma és piros retek gasztronómiai örömeivel is.

Most sem történt másként. Husvét vasárnapján gyönygyöző könnyekkel és félig aléltan ette a jó kis zsíros cupákos sonkát az újhagyma gyönyöreivel és a torma fenséges zamatával, és a sonkalében főtt tojás tette fel a pontot az i re. Nem érzett bűntudatot, átadta magát az alacsony rezgéssel igen csak feltöltő disznóhús élvezetének. És ez Husvét hétfőn is pontosan így történt.
Majd hétfőn délután elindult szokásos erdei hegymászós, futós, jól meghajtós edzésére. A hatás szinte leírhatatlan volt. Izomrostjai közé berakódott húgysav egy lomha és ziháló futót csinált az amúgy sportos egyéniségéből, gyomrában kősziklákat görgetett, minden egyes a földtől eltávolodó futólépést mintha tízméteres gyökerek akartak volna visszahúzni a talajba. Olyan súlyosnak és tömörnek érezte magát, mintha az erdő talaja beszakadna alatta. Valahogy leleke is piszkos volt, pedig az ilyenkor futások alkalmával szokott csak igazán megtisztulni.

Azon gondolkodott, hogy beesik egy éjszakai ügyeletre, és beöntés és gyomormosásért esdekel. De valahogy csak haza futott és levonta a konzekvenciát. Mindennek ára van. Saját bőrén tapasztalta meg az alacsony rezgésszint hátülütőit, ami így, ezen az ünnepen elég kiábrándítónak tűnt. Hát igen, megrögzött húsevők vajon mit érezhetnek, és egy múltkori téma jutott eszébe, mikor is a húsevők is elérhetik e a megvilágosodást téma ment itt a fórumon. Ő akkor igen, elérhetik - voksolt. Ez a tapasztalat azonban bebizonyította, hogy a megrögzött húsevéők semmiképpen, egyszerűen a rezgésszintjük sokkal alacsonyabb. De az ilyen hébe-hóba fehér pipi husi evős sportladyk...talán igen?

Kedves Sanyi, Bár a weboldalad olvasása mindennapos
2009. ápr. 08. szerda 10:48
/Megvilágosodás technikák előadás/

Kedves Sanyi,

Bár a weboldalad olvasása mindennapos szükségletté vált nálam, már második éve maradok le az Önismereti tanfolyamról, elég prózai okok miatt amit most mégsem részleteznék.
Tehát a válaszom nagyon egyértelmű: Igen NAGYON SZÍVESEN RÉSZT VENNÉK EGY MEGVILÁGOSODÁS TECHNIKÁKAT BONCOLGATÓ ELŐADÁSON - TANFOLYAMON. Szükségem lenne a pofonegyszerű gyakorlatokra, mert bonyolultakból van egy halom. (Nem a Tiéd)

Szeretettel: Fürzi

BIZTOS A SZEX, ANDRIS?????
2009. márc. 03. kedd 22:10
/Mi a legfontosabb az életedben?/

Szia kedves András,

Hidd el, nem ellenkezem Veled, és nem cáfolom a szex fontosságát sem. Lévén skorpió aszcendensű nő, aki szerencsére elég szerencsés külsővel lett megáldva (persze a hibákról most nem szólok), egy példát szeretnék Neked írni.

Anyám, aki hozzáment apámhoz, saját őszinte bevallása szerint azért nem vált soha el apámtól, mert annyira összekötötte őket a szex. Még a legádázabb ellenségeskedéseik közepette is - AZ mindíg működött. Mint a nyulak, tudod....aztán közben kinyírták egymást, meg szépen a gyerekeket (engem) sérült, magukba fordult emberekké váltak az évek során. A szex persze összekötötte őket - aztán anyám mellrákot kapott, alkoholista lett, apám teljesen kifordult önmagából....az én életemet meg csak mérgezték szépen csendesen, meg sokszor hangosan is.

Aztán anyám egy őszinte pillanatában ami nála egy életben egyszer fordul elő bevallotta: egész élete egy kudarc és a belső magánytól teljesen összeroppant. Szóval minden szar volt körülöttük. Tudod, nekem is nagyon fontos, hidd el. DE - nem tudom elképzelni, hogy mondjuk önmagában egy jó szexuális partner elég inspiráció lenne...nekem legalábbis nem. Ha elmagyaráznád, biztosan megérteném, ezt hogyan gondoltad. És tényleg nem vitázni akarok....

Üdv: Kriszta

Végre valami helyes
2009. febr. 19. csütörtök 13:54
/Gondolataink teremtő ereje/

Kedves Sanyi,

Végre valami helyes értelmezés a pozitív gondolkodás lényegéről. Olyan jó hogy leírtad, talán így azok is megértik, akik eddig tévhitben éltek ennek a lényegéről - talán éppen egy "nagyszerű pozitív gondolkodó" félremagyarázása révén. Mindig örömmel tölt el ha írsz nekünk és főleg az intelligens tárgyilagosság, ahogyan a végleteket kizárod. Bárcsak többen értenék ennek a lényegét, sokat segíthetne ahelyett a maszlag helyett, amivel mostanság egyre többen összekeverik, az a bizonyos légy mindig mosolygós és boldog és minden olyan happy és jujjuj irts ki minden negatív gondolatodat...

Köszönöm, Kriszta

szépséges
2009. febr. 13. péntek 00:10
/mandala36/

Kedves Andrea,

Már éjfél van, és most bukkantunk rá erre a mandalára. A 6 éves kislányommal gyönyörködünk benne, őt is és engem is nagyon erős szépérzékkel áldott meg az isten, én gyerekkorom óta művészeti területre készültem, de az utam kenyérkeresetként mégis másfelé vezetett. Tombol bennem az alkotási vágy, és a Mandala festészet áll hozzám a legközelebb. MEGDELEJEZ.

Te tanultál valahol alapokat, amit persze saját szájízzel tovább fejlesztesz, vagy teljesen önmagad ötletei alapján állsz neki? Kérlek válaszoddal segítsd az elindulásomat ezen az úton, hiszen a kényszer egyre erősebb.

Köszönettel, Kriszta

A KÉRDÉS NEM AZ ITT
2009. febr. 12. csütörtök 17:48
/Mi történik itt?/

Szia,

Szerintem a kérdés nem feltétlenül az "itt". Szakadjunk most egy pillanatra el kis országunk viharvert gazdaságától, faji problémáktól. A kérdés pedig az, hogy miért történnek ilyenek.

Ilyenek pedig bárhol történnek, a Föld bármely szegletében. Sokáig, míg nem volt gondolkodásom kellőképpen fejlett és nyitott, hajlamos voltam csatlakozni azokhoz, akik ilyenkor kijelentették: Nincs Isten, mert ha lenne, nem történne ennyi szörnyűség a Földön. ISTEN MÁRPEDIG VAN, és szegénykének más dolga is van, mint itt csak a Földi dimenzió emberi gyarlóságai fölött őrt állni. Megannyi univerzum és létforma, megannyi fejlettségi és rezgési szint. Mindegyik halad a maga valamilyen útján. És mi, emberek a mi adottságainkkal és lehetőségeinkkel, MINDNYÁJAN KÜLÖNBÖZŐ LÁTÁSMÓDDAL ÉS MÁS FEJLETTSÉGI SZINTTEL rendelkezünk, gondolj bele, ez kb. 6 MILLIÁRD EGYÉNI ÉLTÚT ÉS KARMIKUS KÖTELEZETTSÉG, LEHETŐSÉG.

Én nem ölnék embert, én valószínű már nem ezen a szellemi felkészültségi szinten állok, és gondolom Te sem. Ennek ellenére vannak emberek, akik sokkal alacsonyabb fejlettségi szinten élnek és súlyos bűnöket elkövetnek, aminek meglesz a maga eredménye és következő életében aztán kapja a nagy nehézségeket, hogy fejlődhessen. Olyanokat, amiket mi, nem gyilkoló emberek már szerencsére nem kapunk leszületésünkkor.

És mégegy. Itt a Földön nem csak Isten hatalma létezik, létezik a másik oldal befolyása is, azé aki egykor angyal volt. Biztos tudod a történetet...nos, az emberek itt a Földön, ha csak nem állnak Krisztusi szinten, többé kevésbé néha hallgatnak a hangjára és egyéni szintjüknek megfelelően különböző típusú bűnöket követnek el. Ez nem mentség senkinek sem, KI MINT VET, ÚGY ARAT. De Jin-és Jangot is biztosan ismered, a "jó"és "rossz" (sokféleképpen értelmezhető) elválaszthatatlan összetartozását képviseli.

Nagyjából ennyi, biztosan létezik rá más magyarázat is.

Szeretettel: Kriszta

A végletes gondolkodás mindig ártalmas
2009. febr. 12. csütörtök 14:17
/Szerinted akadályozza a húsevés a spirituális fejlődést?/

Nem is tudom, mit mondjak Neked. Vegyük pl. a természettel szinbiózisban élő népeket, de azok közül is mondjuk az Indiánokat. Igen, őket, akikről példát vehetne a nyugati világ elpénzhajhászosodott fogyasztótársadalma. Csak pénz, csak fogyasztás, és még több pénz a még több fogyasztás szolgálatában. Az indiánok például szükséglet kielégítése folytán ettek / esznek húst, szigorúan tiltja az indián etika és hagyomány a szórakozásból ill. pénzszerzésból történő gyilkolását az állatoknak.

A vallásuk figyelemre méltó, hagyatékuk csodálatos és életszemléletük igazán FELVILÁGOSULT. NOS, NEM KELL BUDDHÁNAK LENNI, nem kell feltétlenül a felvilágosodás csúcsát most azonnal megcélozni és a NIRVÁNÁBA vágyakozni azonnal, legtöbbünknek ez igen távoli feladat, még.....DE LEHET FELVILÁGOSULTAN GONDOLKOZNI étkezésről, természet és ember viszonyáról, az állatok jogairól és ugyanolyan földbéli létjogosultságáról, mint nekünk embereknek.

Persze az is kérdés, mi a szükséglet szerinti fogyasztás, ugyebár. Az állandó hamburgerzabálás, a modern profitorientált vágási, feldolgozási és kereskedelmi-fogyasztási rendszer nem az. Semmiképpen sem ítélem el a halász népek halfogyasztását (nem a túlhalászatról beszélek), a ma is élő eszkimók és északi népek fóka és bálnavadászatát (nem a japán féle gyilkolásukat), de még a dzsungelben élő szintén természeti népek létfenntartó vadászatát. Amit elítélek, az a nyugati világ környezetromboló állattenyésztési szemlélete, az állatok élelem gyártás címszó alatt történő szörnyűséges tartása és a túlfogyasztás.

Néha eszem csirkét, néha tojást és halat is. Étrendem túlnyomórészt zöldség és gyümölcs alapú, tejterméket is fogyasztok. A csirkét, tojást és tejterméket igyekszem kistermelőktől, a piacon beszerezni, olyanoktól, akik nem zombi csirkéket kínoznak ketrecben és nem vágóhídon kínozzák az állatokat. Mi több, a gyerekemet is az állatok és természet maximális tiszteletére tanítom. MEM AKAROK BUDDHA SZINTEN MEGVILÁGOSULT LENNI, és nem hiszem, hogy csak végletekben kéne gondolkodnunk. Fogyasszunk körültekintően és környezet tudatosan, tiszteljük és szeressük a miénktől eltérő létformákat, ne a kényelem és haszonszerzés adjon helyettesítő értelmet földi létünknek.....ÉS MÁRIS NAGY UTAT TESZÜNK A FELVILÁGOSODÁS FELÉ

Hűha !
2009. febr. 11. szerda 00:14
/Tehetség, adottság - felelősség, szolgálat/

Egy szó mint száz, hűha de elgondolkoztató egy kis gondolatsort kreáltál ide!!! Mindjárt éjfél, de ez most elvette a kedvem az alvástól.

Döbbenetesen megegyeznek a Te kérdéseid és gondolataid az enyéimmel. Nos, most így 38 évesen lassan egy éve nem alszom, minden egyes éjszaka szinte kórosan csak ezeken morfondírozom. Tudom, hogy fentről küldték le mint megoldandó gondolatokat, azt is tudom, hogy ez az a terület az életemben, amivel meg kéne végre bírkóznom, DE NEM MEGY. Iszonyú furcsa kettősség: Van egy "jófazon'" férjem és egy 6 éves, tehetséges csodaszép kislányom..meg egy kilenc hónapos halvány kékszemű tejföl fejű anygyalka. Tehát boldog is lehetnék....ehelyett sok száz éjszakán azzal vívódom, vajon miért nem teljesítettem be azt a kivételes adottságot, amivel megáldott a természet. Fiatalként, főként kamaszként csak hánykolódtam, szüleim nem voltak sem partnerek, sem biztos pont az én lelki fejlődésemben, így ahelyett hogy céltudatos és határozott lépéseket tettem volna a kibontakoztatás felé mindíg csak megtorpantam és a mottóm a nekem úgy sem sikerülhet lett. - és a te szavaidat szó szerint idézve, a szitu dettó ugyanaz :
" Felnőttkoromban bejött a képbe a megélhetés problémája. Civil munkáimból sorra kiebrudalt a Jóisten. Hol megszűnt, hol én lettem betege az adott munkahelynek... Így élni folyamatos harc. Főleg önmagammal!!! Nagy tanítás, valóban."

Nagyon mély depresszióval küzdtem évekig, hiába volt minden gyógyszeres kezelés. A mai napig üvölt bennem a fájdalom, hogy miért nem küzdöttem sokkal többet,....pedig 5 évet az életemben csak arra szántam, hogy a munka mellett maximális gőzzel és lelkesedéssel az akkor még Iparművészeti Főiskolára bejussak. Aztán nem jutottam be, az 1000 jelentkezőből 30-at vettek fel. Mind sógor és koma volt, ismertem őket. Aztán 5 év küzdelem után egy szörnyű kudarcélménnyel "gazdagodva' feladtam. És jöttek azok a bizonyos munkahelyi szituációk, melyeket említettél. Aztán jött a depresszió és a súlyos önbizalomhiány..

Ha megkérdezné a Jóisten - lányom, mit változtatnál, de csak egyetlenegy dolgot mondhatsz - én azt válaszolnám: Édes Jó Istenem, adj nekem elég kitartást és szerencsét hogy azt a csodálatos művészeti tehetséget legyen módom életemben kibontakoztatni és felszabadultan, alkotóként használni, hogy a szenvedélyem és munkám ugyanaz lehessen!

Egy reményfoszlány talán az, hogy a most 6 éves lányom csodálatos rajzkészséggel van megáldva, valamint a sport területén is nagyon ügyes, így bízom benne, hogy az én szeretetem és biztatásom, küzdelmem érte pozitív és fejlesztő hatású lesz, hátha ő nem éli majd át azt a mély szorongásos és fájdalmas állapotot, amit a hely meg nem találás képes okozni.