Zsuzsoka teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Zsuzsoka teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
idő
2009. máj.. 16. szombat 19:15
/Te (hogyan) tudsz bánni az Időddel?/

Egyszer egy kedves barátommal beszélgettünk, aki elmondta, hogy állandóan ideges, hogy odaér-e időre, pontosan, ahova akar. Azt mondtam neki, hogy fogadd el, mindig, mindenhova épp a legjobbkor érsz. Sosem tudsz elkésni, még akkor sem, amikor késel. Nem sokkal később találkoztunk, és elmondta, hogy a Zsuzsi azt mondta, mindig mindenhova megérkezem pontosan, hát biztosan van benne valami. Azt mondta, azt vette észre, hogy amióta a gondolatom a magáévá tette, azóta mindig a legjobbkor érkezik, ha látszólag elkésett, akkor a bolt később nyitott, akivel megbeszélése volt, valamiért később ért rá. Azt mondta, azóta nem görcsöl, ha késik. Sosem érzi rosszul magát, ha nem ér oda valahova percre pontosan. nyugodtabbá vált az élete. Azóta a családjával is megváltozott a kapcsolata, hisz nyugodttá vált.
Szeretettel Zsuzsa

hála
2009. máj.. 16. szombat 19:06
/"Hálás köszönet!" fal/

Hálás vagyok az életnek, amiért megélhettem mindazt, amit eddig megéltem, és ami előttem van. Hálás vagyok az embereknek, akik megjelentek a körömben, az életemben. Hálás vagyok mindazért az érzésekért, élményeket, amelyeket megélhettem velük. Hálás vagyok a munkámnak, amely a megélhetésemet biztosítja.
Szeretettel Zsuzsa

áruld el
2009. ápr. 01. szerda 22:35
/Hogyan kezeled a pénzt?/

Szia!
Hogy lehet belülről megtenni, hogy legyen hova tartozni, hogy megkapjam a szeretetet?
Hű, de pongyolán fogalmaztam. De talán érthető.
Szeretettel Zsuzsa

Mi lenne, ha átállnál a jó oldalra?
2009. febr. 25. szerda 16:45
/Rossz/

Szia!
Mi lehet az oka, hogy úgy érzed a rossz oldalon állsz? Miért van szükséged a rosszra? Mi lenne, ha átállnál a jó oldalra? Mit veszítenél akkor? Mihez kell több energia: a rosszhoz, vagy a jóhoz?

Szeretettel Zsuzsa

Kinek van igaza?
2009. febr. 09. hétfő 11:35
/A lélek indája/

Kedvenc edzőm gyakran mondta, hogy kishitű vagyok. Megkérdeztem tőle, mi a kishitűség legjobb ellenszere? Azt válaszolta a siker. Megkérdeztem mester barátomat is, ő azt válaszolta a nagylelkűség. Milyen igazuk van. Hisz mindkettő- a siker és a nagylelkűség is- csak az alázat útján jöhet létre.

Szeretettel Zsuzsa

egyszer régen, talán igaz sem volt
2009. febr. 09. hétfő 11:04
/Vendégkönyv/

Egyszer régen, talán igaz sem volt, találkoztam Sanyival. Olyasmire tanított, amire talán a legkevésbé gondolt, hogy tanítani fog. Megtanította, hogy nőnek lenni nem a súlytól, az alaktól, a felvett ruháktól függ. Megtanított arra, hogy mennyire fontos, hogy a nő nő legyen, a férfi férfi. Sokat beszélgettünk, sosem erről a témáról konkrétan. Megdöbbentett, amikor rájöttem, hogy az együtlétünk során ezt tanultam meg tőle. Örülök, hogy van ez az oldal. Szeretem olvasni, sokszor kapok választ a kérdéseimre.

Szeretettel Zsuzsa

Nálunk is van kínai büfé. sőt étterem is
2009. febr. 08. vasárnap 20:17
/Mit esznek a kínaiak? És mit eszünk mi magyarok?/

Van egy reprint kiadású szakácskönyvem, az 1600-as évakből. Sokat szidják a magyar konyhát, mert zsíros és túl fűszeres, és lehetne még sorolni az érveket.
Azonban ezt a könyvet olvasgatva azt tapasztaltam, hogy a magyarok is szívesen ették a zöldségeket, szerették a friss zöld fűszereket, a változatos ételeket. Még napjainkban is könnyen elkészíthetők ezek az ételek. Érdekes ízeket varázsol a tányérra, kellemes illatok, színek jellemzik ezeket az ételeket. Csupán csak meg kell érteni, hogy mikor miről ír a könyv, mert a korabeli szavakat használja. Mivel én is szeretem a kínai ételeket, és készítettem ebből a könyvből ételeket, valahol hasonlóságot érzek a korabeli étkezésünk és a kínai izvilág közt.
A könyv címe:
Bornemissza Anna szakácskönyve 1680-ból

Szeretettel Zsuzsa