A terapias elmenyem | Önmegvalósítás.hu

A terapias elmenyem

2013. február 18. hétfő, 11:14 | Látogató

Sziasztok, egy tanacs kene, elvaltam es terapeutat kerestem, hogy feldolgozzam a haragom es jobb legyen a kapcsolatom a környezetemmel, ez a masodik terapeutam, az elsövel nem voltam elegedett, mert ugy ereztem tul keveset kommunikal, a masodik meg egy 60 ev köruli ferfi , aki ugy erzem ramgerjedt. Ezert abbahagynam a terapiat, mert most mar ugy erzem, hogy nem igazan osztanak meg vele semmit.
Amugy sokat kacagunk es ugy erzem megert , de igy nagyon gáz ez az egesz. Szoban sosem mondott semmi sertöt, vagy sikamlosat, egy szavat sem lehet kifogasolni, ( mondjuk ö is eleg szukszavu) de mivel magam is tudok pszihologiat vegeztem es olvastam Allan pease testbeszed cimu könyvet:-), egyertelmuen latom az udvarlasgesztusokat, hajigazitas, simitas, gallerigazitas, tollaszkodas, eleg vörösen nezeget es folyton kacaghatnekja van. Tudom jo ahumorom es lehet tevedek, de ugy erzem, ha mar ez agondolat közenk allt, hiba csuszott be.
En 36 eves nö vagyok, es idösebb ferjem volt 17 evvel es teljesen kigyogyultam akorkulönbseges kapcsolatokbol, vege az apakomplexusomnak, ha volt is esetleg.
Lehet pont azt latja, hogy pasihianyom van es ez is gáz, ugy erzem, jobb ezt abbahagyni, elbizonytalanodtam.
Ti hogy latjatok?
Lehet bennem van ahiba?
Tanacsot legyszi:-)

Már adtál meg címkéket. Saját címkéid:

Domoszlai Katalin képe
A humor az egyik legáltalánosabb elhárító mechanizmusunk
2013. február 19. kedd, 8:03 | Domoszlai Katalin

például akkor, amikor szexuális, nem helyénvaló ingerület keletkezik :-)

Ha a terapeuta szexuálisan rágerjed a kliensre, neki lenne elsősorban a feladata felismerni, mi történik, és másik terapeutához irányítani a klienst.

Kérdés, mennyire jó terapeuta az illető a saját gyengeségeivel kapcsolatban. Önismeretben ezt az őszinteség szintjével határozzuk meg, mekkora az adott területen valakinél az a hányad, ahol téved, plusz ahol az egó becsapja magát, behazudva valami elterelő dolgot. Ha nagyon sokat hazudik magának, akkor terapeutának sem a legjobb.

Szerintem a terápiában az egyik legfontosabb tényező a bizalom. Mély, lelki szinteket kell megnyitni, támaszkodni kell a terapeuta tudására és lelki erejére. Ha ez hiányzik, a terapeutát kell váltani.

Én, mint terapeuta azért vezettem be azt a lehetőséget, hogy az első beszélgetés ingyenes, hogy tét nélkül lehessen eldönteni, mind a két részről, hogy tudunk-e együtt dolgozni a terápiára jelentkezővel, vagy sem.

Ha Te mindenképpen férfi terapeutát szeretnél, ráadásul nálad jóval idősebbet, akkor bizony még mindig ott van a mélyben az apakomplexus. Ez azt jelenti, a benned élő gyermek vágyik rá, hogy az apukája sokat beszélgessen vele, hogy figyelmet kapjon.

Spirituális terápiában ezt a minőséget, ezt a hiányzó energiát a múltba töltjük vissza. Hiszen az ami az alapokból hiányzik, az az x-edik emeletről nehezen kijavítható. Maga a meditáció elmélyülés, pontosan arra a szintre, ahol maga a probléma keletkezett.

Ehhez hasonló technikát a hagyományos pszichológiában is használnak, KIP néven valószínűleg hallottál róla.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/