Teológia?.... | Önmegvalósítás.hu

Teológia?....

2010. február 25. csütörtök, 21:53 | fircsi

A törvény szerint az extázis állapota után, visszafelé haladunk és az áldozathoz érünk vissza. Abban teljesülünk be. Az "áldozat" mindig a "mennybe" száll.Az áldozat, csere tárgya Istennel azért amit akarunk.Ezzel váltjuk ki vágyunk tárgyát. Tehát az áldozat mi vagyunk.Isten szemében kedvelt áldozat, hiszen elfogadta. De a cserét mindig az ördögre bízza. Mivel Isten az áldozatot csere nélkül tartja tisztának. Ha az áldozatért kérünk olyat ami másokat bánt, vagy megkárosít akkor a csere tárgyát az ördög szolgáltatja ki. Ami biztosan hamis, és az örömérzetből való csalódás esetét hordozza. Ezért térünk vissza szívből az áldozathoz. Ezzel mindig számolnunk kell. Az áldozatnak nem szabad szenvednie. Ez alap kitétel. Ezt a kegyelmet adja Isten az áldozat számára. Majd felemeli azt magához és boldogságban, békességben, Isteni öröm állapotába juttatja a lelkét.

Tehát a törvény arról szól, hogy az áldozat Isteni eredete megvalósul, míg az ÁLDOZÓ ha saját felemelkedéséért áldoz fel, a "pokolra" jut.

Éreztétek már magatokat áldozatnak?
Az ÁLDOZÓ-nak?
Én bizony igen.
Megpróbáltam lefordítani egy kis teológiai tételt. Nem tudom,hogy sikerült-e?
Remélem.
Pusssz...

??
2010. február 26. péntek, 6:52 | Buddhanita (útkereső)

ezt nem nagyon értem :(

Bár lehet ez az oka: az áldozat szerepe akkor él bennem, mikor valami alól kihúzzom magam, és a saját szememben ártatlan elszenvedője vagyok az eseménynek.

Aztán mikor végre lehullik a szememről a köd, akkor jövök rá, hát piszkosul nem vagyok ártatlan a témában, és ideje teljes mellszélességgel felelősséget vállalni, na meg tenni a dolgomat végre.

Szóval itt az ördög vagy más szerepe nálam kimarad.

Bár ezek is csak címkék: ördög=tévképzet?

Na ezt még megrágom egy kicsit, megkeresem mi a közös a fogalmi kérdésekben, jó lenne , ha valaki segítene ebben

üdv

fircsi képe
Az áldozat igazából egy csere alap. felajánlás valami nekünk
2010. február 26. péntek, 17:47 | fircsi   Előzmény

Az áldozat igazából egy csere alap. felajánlás valami nekünk fontosabb dolog érdekében. Mindig arról szól, hogy lemondok valamiről, (valakiről)a saját érdekemben.
Az ördög azt az illúziót jelenti ebben az esetben ami állandóságra utal, de mégsem kaphatod meg. A következménnyel felelsz érte, és ez mindig negatív.
pussz...

jaguar képe
nekem sem világos
2010. február 26. péntek, 18:04 | jaguar   Előzmény

Te ennyire benne vagy ebben a keresztény témában? Csak azért mert nem teljesen világosak ezek a fogalmak, így most én se értem még most sem hogy konkrétan miről van szó.. Viszont, akkor az Áldozat-ot követheti Kegyelem (bármit is jelentsen)? És ha Kegyelem, az netán ugyanazt jelenti mint a Beavatás, csak spontán módon történik? Ezekről a definíciókról tud valaki valamit? Csak mert épp tegnap ismerkedtem meg Böhme nevével és vannak ott érdekes dolgok.

fircsi képe
Az áldozatot sosem követi kegyelem. Az áldozat amint írtam,
2010. március 01. hétfő, 14:33 | fircsi   Előzmény

Az áldozatot sosem követi kegyelem. Az áldozat amint írtam, csere tárgya. Ez lehet bármilyen jellegű. Arra az adott dologra vonatkozik. Pl. bűnbocsánat. Vagy legyen valami konkrét. Legyen jó az almatermés. Az is áldozat, amikor valaki elhagyja a családját egy másik szerelemért. Persze csak akkor ha ez lelkileg megviseli. Ilyenkor az tudatosul az egyénben, hogy az áldozat, az ő szenvedése. Persze ezek csak példák. A kegyelem azt jelenti amikor valaki felszabadul, valamilyen lelki szenvedés alól. A kegyelem fellélegzést jelent. Amely Isten jóakaratára épül. Az egyén szándéka nélkül nem lehetséges. Gyakorlatilag a bűnbocsánatot feltételezi. Az érzés amit nyújt:"tiszta szívvel"
A beavatás jellegzetessége az egyesítés. Az egyén számára az adott valláskultúra világába való bevezetése. A hétköznapi világrendből a világ szent rendjébe való emelkedés lehetősége. Formái lehetnek a körülmetélés, keresztség stb.
pussz..

példára lebontva valami ilyesmi lehet???: ha én bevonulnék egy
2010. február 26. péntek, 18:46 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

példára lebontva valami ilyesmi lehet???:

ha én bevonulnék egy apáca zárdába, feláldozva magam a szüzesség oltárán (bár ez eleve már nem lehetséges), akkor lennék áldozó, hiszen feladnám a testi örömöket, hogy a lelkem megtisztulva, szentként (csere-alap) a Mennybe mehessen?

És az ördög meg a vágyakozás (állandó negatv) elfolytása?

pussz, majdcsak meglesz ;)

fircsi képe
Ebben a példában valóban pontos az áldozathozatal tárgya. Az
2010. március 01. hétfő, 14:56 | fircsi   Előzmény

Ebben a példában valóban pontos az áldozathozatal tárgya. Az "ördög" (sátán, lucifer stb.) Az az illúzió, hogy megkaptad amit akartál. A szexuális vágyak ebben az esetben a félelemmel teli csalódottságot idézik, mert érezhetően nem valós amit kaptál. Ez az ördög korbács szisztematikája.
Remélem, hogy valamennyire érthetőbb vagyok.
pusssz

u.erika képe
Szia Fircsi!
2010. március 01. hétfő, 16:23 | u.erika   Előzmény

Nem lehet hogy egy kicsit belekeverdtél!?

Vagy az a következö tippem hogy ezek a gondolatok egy jól sikerült agymosás eredménye....

A szexuális vágyról kifejtenéd a véleményed?
Mielött belekötnék a soraidba.Mert ebböl a bejegyzésböl nekem az jön le hogy a szexuális vágy ördögi,bár lehet hogy nem ezt akartad kifejezni...

Köszi!Puszi!Erika

fircsi képe
Emberi-ördögi.......????????elgondolkodtató
2010. március 02. kedd, 15:39 | fircsi   Előzmény

Bocsi a félreérthetőségért, de nem a saját véleményemet írtam, hanem Buddhanita példáját elemeztem és arra kivetítve írtam. Aki zárdába vonul (apácazárda) annak bűn a szexuális vágy. Ez pedig a keresztény valláskultúra egyik jellemzője. Én nem vagyok egyik vallás elkötelezettje sem, de a szentkönyvek filozófiája érdekel. És foglalkozom mostanság a teológiai elméletekkel. Nagyjából minden vallás ugyanazt tanítja az EMBERNEK és ugyanarra az útra vezet. Dogmatikájuk és kultúrájuk nagyon különböző. Leginkább az út nehézségi fokozatai térnek el egymástól az üdvözülés, megvilágosodás stb. értelmében. A másik nagy különbség kívülről befelé-belülről kifelé. Hát ennyi.
pussz...

Fircsi, köszi, letisztult :)
2010. március 02. kedd, 16:25 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Fircsi, köszi, letisztult :)