Tényleg minden két pólusú! | Önmegvalósítás.hu

Tényleg minden két pólusú!

2014. január 16. csütörtök, 20:29 | Látogató

Épp olvasom Heidegger "A művészet eredete" című könyvet, de valahogy nem értettem...
Meg akartam érteni nem csak elolvasni és bemagolni a leírtakat mivel vizsgára kellett volna és amit megértek azt jobban el tudom magyarázni. Haladtam mondatról mondatra addig amíg nem értettem előröl kezdtem kis tűzlégzés szünetek között és szép lassan elkezdtem megérteni egy metafizikai paradoxont ami a könyv végére teljesedett ki és hirtelen puffff valami történt megértettem valamit amit önnön lényegéből senkinek nem tudtam elmondani.

Röviden arról van szó, hogy rájöttem, minden de tényleg minden két pólusú a világ az ember még az Isten is minden csak döntésen múlik és nem tudhatom soha meg hogy melyik pólus jobb mint a másik és fordítva és ez egy olyan egyetemes igazságnak érzem, hogy mindenben meglátom mi miért minden beleillik ebbe az el nem mondható kettősségbe.
Értem az összes vallás lényegét, az összes művészt, a reklámokban használt mágiát a betűkben, szavakban, szimbólumokban, mindenben. Ráillik mindenre és nem tudok másra se gondolni, csak ez jár a fejemben mint valami ki-nem-irthatatlan valami.

A kérdésem az, hogy ez tudatemelkedés? Egó harca? Vagy csak megkattantam :D ?

Nem kattantál meg, csupán rájöttél valamire, megértettél
2014. január 18. szombat, 10:54 | linus12

Nem kattantál meg, csupán rájöttél valamire, megértettél valamit, ami mások számára homályos. Örülj ennek és légy büszke rá, minden tudás ezzel kezdődik.
Ha képtelen vagy szavakba önteni, az sem tragédia, előfordul ilyesmi.
További sok szerencsét a fejlődéshez!

Oneness képe
Örülj.....
2014. január 19. vasárnap, 16:18 | Oneness

Csatlakozom....Örülj....élvezd.... tapasztald.....

Teljesen mindegy hogyan nevezed.... tudatemelkedés, egó-harc..... a legfontosabb dolog, hogy tapasztald....

Nagyon érdekelnek a személyes tapasztalások.... :-) szívesen olvasnék példákat.... például melyik reklámban - milyen mágiát....?

Tapasztalásban gazdag napokat :-)
Oneness

Oneness képe
Tanítás......
2014. január 22. szerda, 20:12 | Oneness   Előzmény

Találtam is egy ide illő tanítást......

Amikor abbahagyod a megnevezését annak, ami éppen történik, akkor fogod valójában elkezdeni látni azt - Sri Amma Bhagavan

Michaelita képe
szerintem sem
2014. január 20. hétfő, 18:19 | Michaelita

Szerintem sem kattantál meg, hanem megtapasztaltad/felismerted evilági létezésünk lényegét. S én is azt mondom, hogy örülj ennek a tapasztalatnak, felismerésnek.

Majd lesz még több felismerésed, megtapasztalásod is, ez egy természetes folyamat része.

Az az igazság azonban, hogy több részünk van, nem csak evilági, hanem lelki és szellemi lények is vagyunk. S vannak olyan szintek ahol már nincsen kettősség, hanem egység van, de addig még fejlődünk rendesen :)