Spirituális pénzszerző technikák | Önmegvalósítás.hu

Spirituális pénzszerző technikák

2010. január 12. kedd, 8:33 | Huszti Sándor -...

gazdagsag_titok_meditacio.jpg

A napokban többször is belefutottam olyan módszerekbe, amelyeket spirituális technikaként hirdetnek, és némelyik tényleg a spirituális felemelkedésre lett megalkotva, de a gyakorlatban mégis pénzszerzésre, meggazdagodásra, az anyagi jólét kiteljesítésére használják. Ez számomra furcsa és torz dolognak tűnik, ezért szeretnék beszélgetni róla.
Az egyik a népszerű Secret - Titok módszer, amely a vágyak elérését szolgálja, de sajnos azt tapasztalom, hogy az emberek főleg a sok pénz, a meggazdagodás módszerét látják benne, ezért ész nélkül ezt programozzák maguknak.

A vágyak elérésével nincs semmi baj, hiszen azokat vagy megvalósítással, vagy elengedéssel a helyükre kell tenni egyszer. De azt azért nem hiszem el, hogy a többségnek a gazdagság a legfőbb vágya!! Nem lehet, hogy az öröm, boldogság, szeretet, elismertség, siker, eredményesség... típusú vágyaikat nem ismerik fel pontosan és leegyszerűsítve már csak a pénzt látják mint mindenre beváltható csereeszközt?

Vagy tényleg ennyire fontos lenne, hogy gazdagok legyünk?

Egy másik példa, amin megrökönyödtem, egy kanadai énekes volt, aki elmesélte, hogy már gyerekkora óta beszélget Istennel és az Univerzummal és az utóbbi időben arra kéri Istent, hogy híres és gazdag énekes lehessen.
Nos, az Istennel való kommunikáció tényleg ilyen célokra van "kitalálva, fenn tartva"? Vagy csak én vagyok nagyon bigott ezen a téren?

Ha már valaki tud kommunikálni Istennel, akkor nem valami spirituális, önfejlesztő célra kellene használnia ezt a csatornát?

Pénzszerzésre, meggazdagodásra nem a munka való?

De akár említhetném a számos népmese hőst is, akik az olajlámpásból kiszivárgó Dzsinntől gazdagságot, az aranyantiloptól pénzt, az aranyhaltól királyságot kértek.
Mintha minden emberi bajnak, szomorúságnak, szerencsétlenségnek a pénzhiány lenne az oka és a rengeteg pénz lenne a megoldása?!

Hogy van ez? Segítsetek!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hol tartana India gazdaságilag?
2010. január 12. kedd, 10:00 | Huszti Sándor -...

Mi lenne például, ha a jógik a kundalíni által termelt, teremtett, kiáramlott hatalmas energiát nem a megvilágosodásra "fecsérelnék" el, hanem anyagi jólétet teremtenének vele maguknak és a környezetükben élőknek? Hol tartana akkor most India gazdaságilag?

fehercsongor képe
Rövidtávú fellendülés
2012. szeptember 02. vasárnap, 12:18 | fehercsongor   Előzmény

(pár évszázadnyi ), utána egy (a következmények kikényszerítette ,azok elől való -,egyre gyorsuló versenyfutásspirál mélypontján ) :hatalmas bukta és költözés ,mert akkorra már minden erőforrásukat tökéletesen kihasználták ,kimerítették,és már a jövőjüket is előrehozva kizsarolták .Szerintem a természetesség,a mindennel való összhang útja a legkevésbé pazarló,a leghatékonyabb lehetősége az élet kivirágzásának. Üdvözlettel : felacso

Kelet és Nyugat
2012. szeptember 02. vasárnap, 15:14 | olahcsaba   Előzmény

Ez egész indiai szisztem arra az elvre épül, hogy maximális energia előállítás mellett minimális energiát pocsékoljon el, míg a nyugati megközelítés inkább az entrópia felöl közelíti meg a problémákat, vagyis a káosz leredukálására törekszik, miközben maximálizálja az energiakitermelést.
Úgyis mondhatnánk, hogy az indiai rendszer nem volt igazán hajlandó megtenni évezredeken keresztűl a kvantumugrást, míg mi nyugatiak folyamatosan másra se törekedtünk. Az eltérő megközelítéseket jól illusztrálja például a kisvasút mozgása a dombok között.

Gazdagság?
2012. december 13. csütörtök, 12:46 | Mayak (útkereső)   Előzmény

Szia!
Bocsi,ha kontárkodom.Én itt is,mint mindenben két részre osztom az embereket.Az egyik csoportba tartoznak,akiknek valóban pénzre van szükségük.A másik csoportba azok,akik azt hiszik,hogy arra.
Az első csoport,aki nem tudja,mit adjon holnap a család asztalára......nem tudja,miből vesz tüzelőt......
Ezek az emberek természetesen pénzt fognak kérni....akár spirituálisak,akár nem.Mindenkinek az van leginkább szem előtt,ami legjobban hiányzik.Ha munkája sincs,és hiába keres...???Ezt nem lehet zokon venni tőle.Enni azért csak kell....

A másik csoport,akinek van,de azt hiszi,ha még több lenne,azzal elérhetne valamit,eljuthatna valahová.
Ők már valódi értékek helyett hamis értéket kergetnek.

Nem lehet általánosítani,az élet nem fekete,vagy fehér.Minden esetet csak egyedileg lehet elbírálni.
Mindenből kettő van.Egy a pozitív tartományban,egy a negatívban.Mint a 20 fok.Csak nem mindegy,hogy plusz,vagy mínusz.A pénzkérés is lehet ilyen.Pozitív és építő,vagy negatív és romboló.
Hátha segítettem.
szia

Pénz
2010. január 12. kedd, 10:32 | Hiteles06

Én is így kezdtem. Szerintem ez csak az egyik módja annak, hogy az ember a spirituális útra lépjen. Ez csak egy felvezető szakasz. Ha rosszul csinálod, úgyis belebuksz. Ha nem ez az utad, úgyis kiábrándulsz belőle... szerintem. Úgy kezdtem, hogy mindenáron pénzt akartam vonzani, és visszafizetni minden tartozásom, lakást venni... stb. Most ott tartok, hogy elfogadtam, hogy szegény vagyok, hogy tartozom, elfogadtam magam ilyennek, amilyen vagyok (ebben még benne vagyok), és úgy tűnik, hogy kezd rendbejönni az életem is. Próbálom érezni, hogy merre kell mennem, mi a jó nekem éppen most, és ha nem azt csinálom, amit kell, úgyis megkapom a pofont. Akkor megpróbálom másképp, ahogy tényleg jó nekem. Valahogy így tudnám megfogalmazni, nem biztos, hogy érthető. Nagyon sokat foglalkozom pozitív gondolkodással, de mellette párhuzamosan foglalkozom a belső konfliktusok, görcsök feloldásával is. Igyekszem figyelni, hogy éppen melyik jön, melyikkel kell foglalkoznom. Úgy érzem, az elmúlt egy évben nagyon sokat fejlődtem. Én nem mondanám, hogy teljesen hülyeség a Secret-féle gondolkodás, csak kicsit hiányos. De aki sikerrel csinálja, az már rájött, hogy mi a hiányossága.

Csizike képe
A Gazdagság, a Bőség Spirituális?
2010. február 03. szerda, 2:47 | Csizike

Én annak idején, amikor elkezdetem ezt a Spirituális, Ezoterikus Utat járni, teljesen elfordultam a Pénztől... mondván, hogy az "Nem Spirituális", merthogy ne gyűjtsetek itt a Földön pénzt, vagyont és kincseket... és nem a Földi Gyönyörök és Örömök hajszolása Lényeg és az Élet Értelme... hanem a Spirituális Önmegvalósítás....

A Lemondás és az Elfogadás (pl. a Semmi, a Szegénység és a Csóróság elfogadása) meg 'amúgy is nagyon Spirituális"... ;)))

És bulizni menjenek az "Egyszerűbb 'Vak' Emberek", a 'Tudatlanok', akik nem tudják, hogy mi is a Lényeg... és fecséreljék el a sok Pénzüket, Energiájukat és Idejüket a Dorbézolásra, a Földi Örömök Hajhászására és Hajszolására...

Aztán menetközben rájöttem, hogy én is ÉLNI Szeretnék... Utazni, Lazán Élni, Könnyedén... Megtenni, amit akarok... és ehhez néha pénz is kell... Kipróbálni Új Dolgokat (pl. Wakeboard)... Az Új Hobbikhoz, Szenvedélyekhez (pl. Djembe, Conga, stb. , kinek mi...) néha Tárgyi, Anyagi Feltételekre is szükségünk van...

És ha csak a Mindennapi Életünket is nézzük...
Az Élet is pénzbe kerül...
Enni, Inni, Befizetni a Számláinkat, Ruhászkodni, karbantartani és Csinosítani az Otthonunkat... Gyereket-vállalni és nevelni...
Néha egy kis Szórakozás, Bulizás (Színház, Mozi, Koncert, fesztivál, Dizsi, Haverok-Buli-Fanta), Utazás, Pihenés, Nyaralás, stb-stb...

Rájöttem, hogy a Csóróság, meg a Pénztelenség, az állandó Lemondás, meg Nélkülözés abszolút nem Spirituális...

Mert egy bizonyos idő után ez is Szomorúvá, Lehangolttá, Motiválatlanná, Keserűvé, Céltalanná, Reményvesztetté és Savanyúvá, Kiábrándulttá teszi az embert...

Pl. ha még meg sem kaptad a fizetésedet, de már fejben elköltötted az egészet a számláidra, stb... és előtted áll még az egész hónap...az esetleges váratlan kiadásaival..., amit megint végig vegetálsz, lemondva, összehúzva magadat... azzal a tudattal... hogy a következő hónapban, és évben sem fog semmi pozitívan változni...

Ez egy idő után 'kissé unalmas lesz' és bedarálja az embert...

Valahol egyébként lehet hogy a Szegénység is egy nagy-nagy Mazochizmus... mert könnyebb sajnáltatnia magát az embernek, és panaszkodni, másokat szidni, meg hibáztatni, mint TENNI VALAMIT ÉRTE, HOGY JOBB LEGYEN... Az Munkás... Az melós... Ahhoz Meg Kell Mozdulni Is... ÉS kijönni a Kis Megszokott Kényelmes Komfortzónából... Néha egy kicsit leizzadni, Erőfeszítéseket tenni... és Néha Kudarcokat is elszenvedni...

Sok Ember Lusta, hogy tegyen... és Halogat... és mindenféle Kifogásokat talál, hogy miért nem lehet...
Mert úgy Kényelmes neki... Ahhoz nem kell megmozdulnia és tennie valamit...
El lehet lébecolgatni, meg vegetálgatni a jó ismerős kis laza, kényelmes Langyos Fosban... ami igaz, hogy büdös és csíp, de puha és még melegít egy kicsit... ;-)

Én eldöntöttem, hogy Meg Akarok Gazdagodni.
Gazdag Szeretnék Lenni...
De nem Szegény Gazdag...
Hanem Gazdag Gazdag... ha van olyan...
(Persze az is jó, ha valaki Gazdag Szegény.)

Bőségben és Jólétben Szeretnék Élni.

Hogy Lazán és Szabadon élhessek...
Utazhassak, Nyaralhassak,

ÉLVEZHESSEM AZ ÉLETET.

Ne kelljen filléres dolgokon gondolkodni...

Ehhez találnom kellett egy Jó Módszert... mert a Bérből és Fizetésből mindent lehet, csak ÉLNI nem...
Legfeljebb csak vegetálni éppen hogy csak, és tengődni...

Sok Mindennel találkoztam az utóbbi időbe... üzleti Lehetőségekkel, amikkel sok pénzt lehet keresni...
De nekem nem feküdtek...
Én 3 Forintot érő szart nem akarok másoknak 10 ezrekért eladni... és így meggazdagodni... mert ez nem én vagyok...

Valami olyan dolgot kell csinálnia szerintem az Embernek, amivel tud is azonosulni... amit szívesen, örömmel és Szeretettel csinál... és amit fel is tud vállalni... és amire Büszke.

Meghasonulni nem jó...

Hazug Szerepeket játszani...

Mert akkor az ember csak kifordul önmagából és elveszíti Önmagát...

Én most úgy érzem, hogy TALÁLTAM VALAMIT, amivel tudok azonosulni, amit fel tudok vállalni, amire büszke lehetek...

Amivel nem kell házalnom, nem kell eladnom senkinek semmilyen értéktelen vackot (kvázi hazudni, becsapni és átvágni bárkit is), hogy százezres és milliós jutalékaim legyenek...

És Szabadságot ad...

A Világ Bármelyik pontján lehet csinálni... mert Interneten keresztül működik...

Így utazás, vagy nyaralás közben is... napi 2 óra...

Most még csak elején vagyok a dolognak, most csöppentem bele... de Látok Benne Fantáziát.

Ez Pénzügyi, Anyagi és Spirituális Távlatokat is Nyit, Nyithat Előttem...

És ha nekem jobb, ha én jobban érzem magamat a bőrömben, és ami ugyanilyen fontos, hogy nem csak Pénzem van, de Időm is van ÉLNI... akkor Boldogabbá, örömtelibbé tehetek Másokat is a Környezetemben...

Mert Mindenki Csak Abból Adhat, Ami Neki Már Megvan...

Akinek a Lazaság, a Kiegyensúlyozottság, az Öröm és a Boldogság... az ebből tud adni a családjának és a Barátainak is... ;-)

Szóval szerintem a Gazdagság (a Jólét, a Bőség) legalább olyan Spirituális, mint a Szegénység...

Ha nem Spirituálisabb... ;-)

Szerinted?

Ezzel kapcsolatban egyébként Heidi ajánlott nekem egy nagyszerű könyvet, a 'Pokoli Profit, Mennyei Megnyugvás'-t, ami a Pénz és a Spiritualitás összefüggéseit latolgatja...

Elég hasznos olvasmány lehet Mindenki számára...

Helyre tehet egy két érdekes dolgot és téveszmét a Fejben...

Ajánlom Mindenkinek.

Aki ÉLNI akar... és nem csak Szenvedni és Vegetálni... (ál)"spirituálisan"...

Én már nem gondolom azt, hogy Valaki, aki egy 20 milliós BMW-vel érkezik egy Spirituális Tanfolyamra és úszik a Pénzben és bárhova elutazhat, ahová csak akar, az kevésbé spirituálisabb lelkiségű, mint az aki egy Suzukival vagy egy Opellel... (egyikkel sincs semmi bajom se...)

Sőt.

Mint ahogyan a Pénz nem boldogít, úgy a pénztelenség sem (egy bizonyos szinten).

Persze szerintem sem harácsolni kell... hanem okosan és jól ÉLNI.

Bőségben és Érzelmi és Anyagi Jólétben.

Csizike ;-)

jaguar képe
ugyanmár, napi két órával?
2010. február 03. szerda, 5:31 | jaguar   Előzmény

"És Szabadságot ad...
A Világ Bármelyik pontján lehet csinálni... mert Interneten keresztül működik...
Így utazás, vagy nyaralás közben is... napi 2 óra...
Most még csak elején vagyok a dolognak, most csöppentem bele... de Látok Benne Fantáziát.
Ez Pénzügyi, Anyagi és Spirituális Távlatokat is Nyit, Nyithat Előttem..."

Mi ez valami MLM rendszerű dolog? Napi két óra neten pötyörészéssel meggazdagodni és mindezt tisztességesen? Ilyen szerintem nincs, max az egyre szaporodó kamu álláshírdetésekben.
De mivel ennél többet nézek ki belőled, biztos teljesen más téma, de azért minimum egy helyzetjelentést kérhetünk úgy 1-2 év múlva?

Hogy a témához is hozzászóljak, szerintem ezek a spirituális pénzszerző technikák a legtöbb embernél csak mézesmadzagként szolgálnak a spiritualitás felé. Hogy aztán később rájöjjenek, nem is olyan fontos a pénz és továbbra is csórók maradjanak, de már ne zavarja őket. :)
Én pl csak annyit dolgozok hogy épphogy kijöjjek belőle, se többet se kevesebbet. Mert kell idő másra is.

A Gazdagság, a Bőség spirituális?
2010. március 04. csütörtök, 21:39 | Cipuka (útkereső)   Előzmény

Csak annyit fűznék hozzá, csak az tud adni is akinek van miből!!
A Biblia sem a szegénységre ösztönöz, hanem a gyarapodásra
fejlődésre, növekedésre, kiteljesedésre!
Üdvözlettel
Cipuka

pénz szabadság, szabadidő
2013. július 27. szombat, 19:44 | Látogató (útkereső)

Ezekről a módszerekről már nem vagyok jó véleménnyel, bár volt, amiket kipróbáltam közülük.
A módszerek azért népszerűek, mert valahol reményt adnak arra, hogy kilábaljunk az esetleges adóságból, lakást, autót tudjunk belőle venni, vagyis olyan tárgyakat, eszközöket, amiket önerőből, munkával nem tudtunk elérni, vagy azokat elérhetetlennek tartjuk, tehát sokaknak ez jelenti a "gazdagságot", az előrelépést.

Én bizony szeretnék milliárdokat, de legalább annyit, aminek a banki kamatából meg tudok élni.
Nem vagyok pazarló, vagy telhetetlen, nekem nem a vagyoni javak gyarapítása lenne a cél,
hanem, ezáltal egyfokú szabadsághoz jutnék, valamint olyan fokú szabadidőt nyernék vele, amire mindig is vágytam.
Szabadsághoz, mert megszabadulnék a köteléktől, ami teherként rakodik manapság minden emberre, aki a társadalomba beilleszkedik, vagyis, vannak számlák, amiket fizetni kell, akkor is ha nincs egy forint bevétel sem. (pld TB járúlék).
Sajnos pénz nélkül nem tudom elérni, hogy önfenntartó otthonban éljek, ha csak el nem költözőm egy bennszülőt törzshöz.
Tehát, szabadság és szabadidő, és hogy mit kezdenék ezzel a szabad idővel? Azzal kapcsolatosan határozott elképzeléseim vannak.

A gazdagodást segítő technikák sikerességéről, csak azoktól hallok, akik előadásokat tartanak, könyv, videó, tanfolyam keretében eladják azokat, így téve szert vagyonra. De, egyszerű emberről nem hallottam, aki így meggazdagodott volna, bár van aki hozzájutott kisebb összeghez és ő az ilyen technika gyakorlásának tulajdonija, de ez sem meggazdagodás, és simán lehet egybe esése a dolgoknak.

Sok pénz, kevés erőfeszítéssel és sok szabadidő, nekem ez a célom, amióta az eszemet tudom, eddig nem sikerült ezt megvalósítani. Pedig vannak, akik kevés munkával sokat keresnek, tehát vannak akiknek ez megadatott, és legálisan.

Gábor

Domoszlai Katalin képe
A pénz mindenhatóságába vetett hit
2013. július 28. vasárnap, 9:39 | Domoszlai Katalin   Előzmény

elmossa azt a lényeges tényt, hogy a pénz közvetítő eszköz, ahol értékek cserélnek gazdát.

Ha valaki tud olyat adni az embereknek, ami nagyon értékes, azért fizetni fognak.

Ez a tiszta út, megtalálni mit tudok nyújtani, abban fejleszteni magam, megvalósítani önmagam.

Persze belekeveredik a kísértés útja is, hiszen rövid távon az emberek becsapása, kihasználása, a helyzetekkel való visszaélés gyorsabb de átmeneti sikert ígér. Bajban vannak a materialisták és azok, akik a többszöri leszületés tényét elutasítják.

Mert ezer és ezer élet alatt fejlődik a lélek, a rövid távú siker belefér akár egy vagy több életbe is...

Hol volt, hol nem volt egy rabszolga tartó. Beleszületett a jóba, készen kapott mindent ezt meg is szokta. Talán még rosszul sem bánt a rabszolgáival, mert nem volt benne túl sok gonoszság és kegyetlenség. De kihasználta őket, korlátozta a szabadságukat, dolgoztatta őket azért, hogy neki jó legyen. Elmúlt ez az élet, leszületett a 20. századba. Furcsán néz körül, dolgoznom kéne nekem? Feladni azt, hogy szabad vagyok, elfogadni, hogy kihasználhatnak, megalázhatnak? Ez aztán már az igazságtalanság, háborog, majd még abba is belefárad.

A karmának viszont egyetlen dolga van, tanít.

A karma célja, engedd meg, hogy a tapasztalat átalakítson. Hogy többet ne akarj kihasználni másokat.
Ha az a vágyad, banki kamatból éldegélj, plusz azt csak úgy, ajándékként kapd az Univerzumtól, kihasználsz minden embert, aki szánt, vet, arat, aki ott áll a boltban, aki helyt áll, hogy neked legyen mit enni.

Ezt akarja a lelked valóban?

Katalin, kiragadtál egy dolgot (banki kamatból élni) és arra
2013. július 31. szerda, 22:58 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Katalin, kiragadtál egy dolgot (banki kamatból élni) és arra építettél egy hozzászólást.
Élni a banki kamatokból, az nem azt jelenti, hogy haszontalannak lenni. Tessék nagylátószögben nézni a világot.
A banki kamatokból élni úgyis lehet, hogy az mellet számtalan olyan dolgot teszünk, cselekszünk, ami hasznos az ember társainknak.
Te is hasznos tevékenységet végzel, pedig nem szántasz, vetsz, nem végzel termelő munkát, nem állítasz elő kézzel fogható terméket, de ettől az még hasznos és megkéred az árát, nem adományokból élsz.
De, a témakör indítója, nem rám gondolt, amikor eme bejegyzést írta, és szerintem sokkal nagyobb bűn csalni, elhitetni emberekkel módszereket és azokért pénz kérni, mint banki kamatból élni.
Élni pedig ebben a világban kell, nem az előzőben és nem is a következőben, itt és most kell helytállni. Mond, már miért ne lehetne az a karmikus feladatom, hogy annyi pénzt szerezzek, aminek a banki kamataiból megtudok élni? :-)))

Domoszlai Katalin képe
Ha egy dolog teljesen helyén van
2013. augusztus 01. csütörtök, 11:49 | Domoszlai Katalin   Előzmény

akkor abszolút hidegen hagy bárki véleménye.

Tehát magadat győzködöd.

Minden tapasztalatnak helye van valahol, ha még sincs annyi pénzed, hogy a kamatból élj, akkor belül keresd meg magadban a választ, miért.

Sok szerencsét hozzá.

Még valami. Igen, elég sokszor sarkítok, és ezt azért teszem, hogy az összefüggéseket röviden és világosan meg tudjam mutatni.

Ebben az életemben termeltem és adtam el élelmiszert. Álltam boltban, pult mögött.
Foglalkoztam növényekkel, állatokkal, emberekkel. A saját tapasztalataimból merítek.

Nekem ez arra tükör, hogy azokat az életeket, amikor túl nagy kényelemben éltem, most törlesztem, két ember helyett dolgozom. Van egy részem, akit úgy hívok luxury lover, na ő elég sokszor elégedetlenkedik, de ez van :-)

Ami jár, azt megkapjuk az élettől, ami meg nem jár, azután felesleges sóvárogni. Take it easy :-)

Tehát nekem az a dolgom, elfogadjam, ez most nehéz. Viszont a nehéz út rákényszeríti az embert arra, hogy kibontsa a rejtett képességeit, például ember feletti helyzetekben meg lehet tanulni energiát felvenni, találékonynak lenni, kitartónak lenni. Kényelmes életben ki az, aki 110 %-ban kiégetné az élet energiáját és rájönne hol van külső forrás, amiből meríteni tud?