Spirituális Mesterek szexbotrányai | Önmegvalósítás.hu

Spirituális Mesterek szexbotrányai

2011. május 04. szerda, 12:28 | Huszti Sándor -...

Vajon miért olyan nehéz a Spirituális Mestereknek kordában tartani a szexualitásukat? Milyen elfojtások, túlműködések az okai annak, hogy tanítványaikkal, vagy azok gyermekeivel "bűnbe esnek"?
Újabb szexbotrány pattant ki, méghozzá egy hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő jógamester körül: (Kinek nevét nem írhatom ide, mert a mögötte álló jógaszervezet megfenyegetett, hogy perbe fognak rágalmazás miatt), a ... rendszer alapítóját több női tanítványa is szexuális visszaéléssel vádolja és emiatt sokaknak megingott a hite abban a több milliós jógaközösségben, amelyet Ő hozott létre Európában és Indiában. A hír hallatán a megdöbbent tanítványok azt se tudják, hogy mihez kezdjenek. Higgyenek a vádaknak, dobják el az eddig tanultakat, vagy álljanak az Istenként tisztelt, szeretett Mesterük mellé?

Párszor már volt szó itt a weboldalon a szexbotrányaik miatt lebukott Gurukról, pedofil szektavezérekről:

... de állítólag a nemrég meghalt Sai Baba sem volt bűntelen.

Vajon mennyi igaz ezekből a súlyos vádakból? Valóban szexuális bűnbe estek a Guruk, vagy csak a csalódott tanítványok összeesküvése van a hírek mögött?

A Guruk azt vallják magukról, Ők lemondtak az evilági örömökről, pénzről, hatalomról, szexuális vágyaikról. De a szexuális áldozataik beszámolója szerint, nem hogy nem mondtak le róluk, hanem igencsak abnormális módon élik meg szexualitásukat!

Attól tartok, nem ezek lesznek az utolsó szexbotrány hírek Gurukról, Spirituális Mesterekről:

spirituális mesterek szexbotrányai
2011. május 04. szerda, 14:32 | jessica73

Hát, csak tippelni tudok. Nem lehetséges, hogy ezeknél az embereknél az evilági örömökről való lemondás valójában egy közönséges elfojtás lenne? Elfojtásban magam is elsőrangú vagyok ezért magam is tapasztalom, hogy amikor elfojtom egy-egy vágyamat, valójában úgy érzem, hogy nincs is arra a dologra szükségem, és abban az állapotban ki merem jelenteni, hogy az a bizonyos vágy bennem már nem is létezik. Csak amikor az elfojtás következtében egyszer csak vulkánszerűen mégis előtör bennem a vágy (nem feltétlenül szexuális) döbbenek rá, hogy valójában megint csak elfojtottam valamit.
A guruk is emberek. És mint ahogy nekem is (mások nevében nem szólhatok), rafkós egy egójuk lehet nekik is. Már amelyiknek még van ....

koverellenor képe
Egyrészt, szerintem a "lemondás az evilági örömökről" mint
2011. május 04. szerda, 15:55 | koverellenor

Egyrészt, szerintem a "lemondás az evilági örömökről" mint alapelv nem működik. Ennek egyik oka az, hogy valójában nem a "világi örömök" azok amikről le kell mondani, hanem a világi örömökhöz való kötődés. Másrészt pedig úgy gondolom téves azt gondolni hogy először jelentek meg a szexuális visszaélések, majd ennek oka lett a bukás. Pont fordítva: a valaha magas tudatszinten (ahol a teljesség és hiánytalanság tudata folytán a boldogság kívül, odakinn keresésének kísértése kevésbé vagy egyáltalán nem jelentkezik) álló mester, guru valamilyen lelki, spirituális szinten jelentkező "próbatételen" vagy kísétrésen elbukott, a boldogságot a világban kereső ego erőre kap, körbenéz, és mit lát? A guru követői, hívei, támogatói továbbra is ugyanazt a "szentéletű" mestert látják benne mint annakelőtte, akinek szavában, tetteiben feltétlen bíznak, és még ha elkezd kicsit furcsán vélekedni vagy viselkedni velük vagy környezetükkel, akkor is igyekeznek kapaszkodni a mester eszményített de már nem valós képébe, és minden ilyen tettére valamilyen hangzatos magyarázattal (pl. "csak jót akart") vagy tagadással reagálnak. A többi már ennek folyománya.
Persze mindezt azokra értem, akik nem eredendően csalók voltak.

spiritosaurus képe
Én nem tudom, baj az, hogy valaki megéli a szexualitását? Egyet
2011. május 04. szerda, 17:04 | spiritosaurus

Én nem tudom, baj az, hogy valaki megéli a szexualitását? Egyet értek Ramanoviccsal, nem a világi örömökről kell lemondani, hanem a kötődésről. Miből feltételezzük, hogy ezek a guruk az elfojtott vágyaik miatt tették ezeket. Nem lehet, hogy egyszerűen csak olyan volt a szituáció? Felállt neki, a nő is befogadó volt, bumm. Hormonok. A tudatosság nem önkontroll, hanem inkább a kontroll elengedése. Hogy ne a berögzült sablonok alapján irányítsd a tested-lelked, hanem hagyd a természetes útján működni. Mi van, ha se jót, se rosszat nem akart, csak egyszerűen lefeküdt egy nővel? Ez miért bűn? Mert spirituális tanító? Pont ez az. A spirituális tanítók tisztelik az életet, és annak minden megnyilvánulását. A szex is az élet része, sőt az alapja. Pont nem elfojtja a vágyait, amikor ilyet tesz, hanem egyszerűen csak megéli az élet egyik alapvető pillanatát. Ez nem jelenti azt, hogy sóvárog a világi örömökért, mint mi... Ha jön egy világi öröm, akkor világian örül neki. Miért is kéne elutasítania? Ha világi bánat jön, akkor meg világian bánkódik egy sort. Aztán az is tovaröppen, és jön egy új pillanat, amit ugyanúgy tudatosan befogad, nem értem mi ebben a baj.

Szerintem inkább a mi elfojtott vágyainkkal kéne törődnünk, nem véletlenül tartjuk ellenszenvesnek azt, aki nem fojtja el...

koverellenor képe
Hát, itt azért kicsit másról van szó, minthogy mindkettőre
2011. május 04. szerda, 17:29 | koverellenor   Előzmény

Hát, itt azért kicsit másról van szó, minthogy mindkettőre rátört a vágy és hancúroztak egyet... Általában sokkal inkább arról, hogy az istenített guru visszaél azzal, hogy a tanítvány naiv, feltétlen bizalommal, teljes odaadással viseltetik iránta (itt persze nem akarok belemenni a viktimológia részleteibe és oda-visszahatásaiba, nem ez a lényeg). Érdemes elolvasni pár "élménybeszámolót" a témában.

spiritosaurus képe
Hát én azért nem hiszek annyira az élménybeszámolóknak.. Honnan
2011. május 04. szerda, 17:44 | spiritosaurus   Előzmény

Hát én azért nem hiszek annyira az élménybeszámolóknak.. Honnan tudjuk, hogy a tanítvány nem csak hírnévre vágyik? Nem találta meg a mesternél amit keresett, ezért jól elhordja mindennek. Erre is volt már példa.. Vagy ott akkor a tanítvány is akarta, aztán a feltétlen bizalom miatt belezúgott a mesterbe, aki viszont közli vele, hogy neki ez tényleg csak egy pillanatnyi világi örömködés volt, és nem több, mert ő már nem kötődik dolgokhoz. Aztán a tanítvány bepipul, hisz őt még a düh és az ego hajtja. Félreértés ne essék, nem magasztalni akarom a gurukat, csak megjegyzem, hogy az, ami napvilágra kerül, még nem feltétlenül van összhangban a valósággal. Van a vádlott szava, van a sértetté, és van az igazság. Csak és kizárólag a média dönti el, hogy mi ebből mit tudunk meg.. És szerintetek a médiának mennyire érdeke dícsérni azokat a spirituális mestereket, akik fittyet hánynak a társadalomra? Szerintem semennyire, sokkal inkább a lehúzásuk, ami jövedelmezőbb a társadalomnak..

koverellenor képe
Persze, az sem lehetetlen hogy ilyen esetek is előfordultak, nem
2011. május 04. szerda, 18:24 | koverellenor   Előzmény

Persze, az sem lehetetlen hogy ilyen esetek is előfordultak, nem tagadom.
Viszont ez továbbra sem magyarázza azt a jelenséget mikor egy guru azt hirdeti hogy tartóztassátok meg magatokat a szexualitástól lám én is azt teszem, miközben ágyába invitálja a kiszemelt tanítványt. Azaz akik hirdetik hogy a szex tilalmas, hátrányos a tanítványnak a spirituális fejlődésben, de a vezető ágyba bújhat bárkivel.
Továbbá azt sem magyarázza meg, hogy a fiatal fiúk fogdosása hogyan fér bele ebbe a képbe.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Swami fogadalom
2011. május 04. szerda, 21:09 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Egyetértek ramanoviccsal. 
Az említett Spirituális vezetők többsége már csak a swami fogadalmuk miatt sem szexelhetett volna, így a saját maguknak és a világnak tett szent fogadalmukat rúgták fel.

Persze ezzel sem lenne olyan nagy baj, hiszen milyen klassz, hogy belátták: nem megy nekik a lemondás. Azonban nem erről van szó. 
Úgy léptek az élvezetek útjára, hogy mindezt fokozottan eltitkolták, letagadták a környezetük előtt és az "áldozatokat" spirikós dumával etették, csak hogy ne szexnek tűnjön az egész: "Áldozat a Mesternek", "Isteni beavatás", "a megtisztulás gyakorlata" és még sorolhatnám.

Aztán persze ott vannak a kiskorúakkal való szexuális bűnbeesés, a szexuális játékok és a "Ti spirituális felemelkedésetekért" szervezett orgiák is.

A szerinted "csalódott" tanítványok meglehetősen buták lehetnek, ha csalódásukban világgá kürtölik, hogy hogyan váltak egy Guru áldozataivá. Mellesleg még jól össze is beszéltek? Nagyon rafkósok!
Inkább a leendő naív áldozatokat szeretnék megvédeni, ezért vállalják a nyilvánosságot.

Nem rég hallottam én is egy hasonló szex-orgia szintű
2011. május 04. szerda, 21:51 | Éva.   Előzmény

Nem rég hallottam én is egy hasonló szex-orgia szintű estről.
Pár éve Romániában /is/,egy nemzetközi hírű guru,meg nem mondanám most a nevét,de óriási botrány volt belőle.

Egy Erdélyi barátnőm mesélte nekem aki egy több ezer fős ottani csoportjába járt,ahol tantra jógát tanított/ez a guru/.
Először csak kiválasztotta az ,,ártatlan báránykákat ''magának,ugyanolyan dumával,és aljas szándékból,amiről beszélsz,és amikor már nagyban mentek a dolgok,akkor kamerával rögzítették az orgiákat és eladták az internetre.És ez kezdett a lányok részére kötelezővé válni,ellenkezés esetén mindenféle szankciók kilátásba lettek helyezve.

A barátnőm,épp idejébe hagyta ott a ,,szektát'',mert nem sokára óriási botrány kíséretében lebukott a guru.
És ugyanazok az aljas módszerek voltak,amikről beszélsz.Pszichikai ráhatás erősen,és
maximális visszaélés a ,,hatalmával''.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Abszolútummal Való Szellemi Egyesülés (MISA)
2011. május 04. szerda, 22:48 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ma néztem pont egy videót róluk, Gregorian Bivolaru a MISA szektavezére.
http://eletmod.transindex.ro/?cikk=2268
Egy leleplező blog: http://sanyiatantramester.wordpress.com/

Ő az ,igen. A szeme sem áll jól. Képtelen egyenesen nézni,össze
2011. május 04. szerda, 23:24 | Éva.   Előzmény

Ő az ,igen. A szeme sem áll jól. Képtelen egyenesen nézni,össze vissza kapkod a szemével a videón,csak épp a te szemedbe képtelen nézni. De gáz...
Hogy tudták ennek egyetlen szavát is elhinni?
Semmivel sem különb,mint bármelyik piti bűnöző a ,,Kék fényből''.
Hát igen attól függ mit nevezünk megvalósításnak,megvalósított mesternek:D
Hát ez a fazon biztos ,hogy nem az:)

spiritosaurus képe
Tehát ők is naivak voltak mielőtt megtörtént az incidens. Ezt te
2011. május 05. csütörtök, 15:11 | spiritosaurus   Előzmény

Tehát ők is naivak voltak mielőtt megtörtént az incidens. Ezt te mondtad.

A naivságnak általában csalódás a vége. Idézőjel nélkül. Szóval akkor miről beszélünk Sanyi?

Arról, hogy hogyan szembesültek naivságukkal és esendőségükkel, aztán végül önmagukkal? Akkor a guru végülis tette a dolgát, nem? Más kérdés, hogy a tanítvány utána milyen téveszmékből építi fel a vádait.

Swami fogadalmat meg igazi "szent" nem fog tenni soha.. Eleve ez a fogadalom egy álszent hülyeség, már neharagudj. Aditi tökéletesen jól leírta, ha valamiről úgy érzem, hogy lemondok, az egy belső dolog, nem fogom világgá kürtölni fogadalomként, hanem egyszerűen fogom magam és lemodok róla. Szó nélkül, magamban. Aztán a külvilág max észreveszi, ha akarja. Én már eleve oda se mennék egy olyan tanítóhoz, akit azért hívnak tanítónak, mert hatalmas Swami fogadalmat tett, meg ilyenolyan papírja van a dologról. Hagyjuk már, ez nevettséges. Kezdem én is látni, amit Ádám mond, hogy mennyire egy csőlátású, irányított maszlaggá válik szép lassan a spiritualitás is. Ha papírod van róla, meg saját igazolt meditációs technikád, meg Swami fogadalmad, akkor igen, egy mester vagy. Ezzel a Swamizással eléggé bekategorizáltál egy bekategorizálhatatlan dolgot szerintem.

A témáról meg továbbra is azt mondom, hogy két ember kell egy ilyen szituációhoz. A naiv ártatlan, manipulálható áldozat pont ugyanannyira része, mint az esetleges perverz, pedofil guru. Zsák a foltját megtalálja. És ha nem akarok lefeküdni egy guruval, akkor nem fogok. Ahogy a képeken elnézem ezeket a tanítókat, két pofon, és 3 napra kómába esnek. Törékeny emberek, nem díjbirkózók, akiket ne tudna magáról akárki lelökni, hacsak nem őt is hajtja valami a dologra... Talán a kis naiv egója, hogy na ettől aztán micsoda hírnevem lesz, életem végéig táplálkozhatok abból a sok sajnálatenergiából, amit majd kapok. Érdekes a gurukat baromira nem érdeklik ezek a hírek. Persze, mert hidegvérű, pszichopata erőszaktevők, mi?

És mint mondtam, a társadalomnak baromira nem érdeke, hogy ezeket a tanítókat az egekbe magsztalja. Azt kap mindenki a médiából, amire vágyik, amin egy jót csámcsoghat anélkül, hogy magába nézzen. Ha mindent elhisztek a médiának, akkor legalább olyan naiv, manipulálható emberek vagytok, mint szeegény megerőszakolt tanítványok, úgyhogy jól vigyázzatok, mert bármelyik csoporttréningen megeshet a baj. A Tiéden is Sanyi, grrr... :D

Ja és még egy dolgot megjegyeznék: egy ilyen "trauma" általában mélyen a felszín alatt nyom tüskét a "sértettbe". Szóval ha tényleg erőszak lenne, akkor az ádozat utána több, mint valószínű, hogy nem a nyilvánosság elé állna, hanem pszichológus elé. Pláne, hogy megtört a hite a spiritualitásban, hisz imádott guruja megfektette két medi között... Valószínűleg depresszívvé válna és magába fordulna, nem a médiához. Ha van ereje a média elé állni, akkor teljesen más hajtja, mint a sértettség. Önös érdekek. Ha tényleg megerőszakolnak, sokkal nagyobb horderejű bosszún törnéd a fejed szerintem, minthogy odaálsz egy riporter elé, és egy egész világ előtt elmondod a szerinted történteket. Hisz tudod jól, hogy a gurudt baromira nem érdekli, mivel vádlod. Vagy ha nem töröd bosszún a fejed, hanem belenyugszol, elfogadod, akkor meg megint csak nem állsz a média elé. Nekem ez sántít. Szerintem egész egyszerűen egy olyan társadalomban élünk, ahol nem elfogadottak a kézzel fogható bizonyítékok nélküli "áltudományoknak" nevezett dolgok, ezért igyekszenek minél jobban lejáratni azt. Szerinted mennyi pénzt kell ajánlani egy nőnek, hogy színészkedjen egy sort? Szerintem annyira azért nem nagy összeget ahhoz képest, amennyi tőkével azok rendelkeznek, akiknek érdeke a spiritualitás "lejáratása"...

De ki tudja, mi az igazság. Megmondom őszintén, engem nagyon nem is érdekel. Ez is csak egy csinált probléma, ami azért van hogy legyen mire figyelnünk magunk helyett. Ha igaz, ha nem.

Spiri,ne haragudj ezekről a kérdésekről csak akkor lehetne ilyen
2011. május 05. csütörtök, 16:41 | Éva.   Előzmény

Spiri,ne haragudj ezekről a kérdésekről csak akkor lehetne ilyen határozott egyoldalú véleményt mondani,ha konkrétan ismernéd az eseteket,és azzal vágna össze,amit itt állítasz.
Ez az egyik,hogy nem ismered a konkrét eseteket,a másik meg az ,hogy nem látsz bele
ezekbe a rendszerekbe,és teljesen az európai fejeddel gondolkozol,amikor azt gondolod,hogy a Swami fogadalom az egy papír és olyan ,mint nyugaton egy diploma:)
Ha nem ismered ezeket a dolgokat közelről,akkor nem tudod ezt helytállóan megítélni.

Persze ,hogy kettőn áll a vásár,csakhogy itt közel sem úgy zajlottak a dolgok,ahogy te azt az írásod szerint elképzeled. Itt ezek a tanítványok,hosszú pszichikus ráhatás és agymosás áldozatai lettek,ezek a guruk sötét módon éltek vissza a ,,hatalmukkal''.
Nem erőszakról van itt elsősorban szó,hanem hazugságokról,eltévelyítésekről,amit az igazságba csomagolva adagoltak a tanítványoknak,tanításként adták át ,meghazudtolva magát a tanítást és az isteni törvényeket amiket hirdettek.

Itt nem csak az erkölcsi törvények ellen vétettek,az lenne a legkevesebb,hanem az
Isteni törvények ellen legfőképpen,becsapva a tanítványokat.
Itt nem arról van szó,hogy egy guru megkívánt egy tanítványt,hanem arról hogy a piti céljai érdekében ,pszichikus ráhatással,agymosással,a tanítás elferdítésével vette rá erre a tanítványait.

És messze nem arról van szó,hogy valamelyik tanítvány kipakolta a médiának,hiszen ők annyira függőségi viszonyba kerültek az agymosás miatt,hogy hallgattak mint a sír,és ezek a dolgok már legtöbbször a pszichiátrián derültek ki.

Csak az az eset ,amiről én tudok,és nem a médiából,mert egy közeli nőismerősöm évekig benne volt,bár nem volt elszenvedő alanya,mert valóban ehhez naivság is,túlzott rajongás is stb...kellenek. Szóval az a konkrét esetben /Abszolútummal való szellemi egyesülés/sem lehet kitalációról beszélni,mert eladták az internetre a pornóiparnak a felvételeket,és a ,,szülők '' jöttek rá,amikor a lánykájukat különös pózban találták anyaszült meztele idegen pasikkal a neten...és ezután kezdődött a vizsgálat.Persze ott már ugye nem a guru volt ott velük,de ő vette rá őket,a legaljasabb pszichikai befolyásolással.
Úgyhogy nem légből kapott dolgok ezek legtöbbször,mert már komoly bizonyítékok kellenek ahhoz,hogy a média kikezdjen egy ilyen ,,köztiszteletben álló guruval''.

Lehet persze zsigerből védeni információk,a konkrét tények ismerete nélkül ezeket az érintett személyeket,de így minek?
Persze biztos van olyan eset is,amikor esetleg valóban nincs alapja a rágalomnak,de a legtöbb esetben ezek a sötét üzelmek sajnos kétséget kizárva dokumentálva lettek.

Az én ,,mesterem'',miért nem akart megdugni egyetlen tanítványát sem,pedig tantrikus praxist csinált,és az összes női tanítvány szerelmes volt belé???
Hagyjuk már ezt ,hogy ilyen magukból kifordult,hazug áltanítókat védünk!
Meg kell nézni a konkrét eseteket,és nem általánosságban a tények ismerete nélkül beszélni.

spiritosaurus képe
Lehet zsigerből védeni, és zsigerből támadni is. Ugyanezt
2011. május 05. csütörtök, 17:12 | spiritosaurus   Előzmény

Lehet zsigerből védeni, és zsigerből támadni is. Ugyanezt elmondhatnám én is, hogy a konkrét ismeretek nélkül ne vádaskodjunk. Azt hogy akkor ott mi történt, csak a két érintett tudhatja. Egy pszichiátrián is hidd el sok mindent bele tudnak gyömöszölni az ember fejébe. Sok példa van rá a környezetemben.. És egyébként szó sincs róla, hogy én védeném ezeket a gurukat, pont ellenük beszéltem, hogy én személy szerint oda se mentem volna hozzájuk. Szóval ha ezzel kell egy "áldozatnak" megtapasztalni saját naivitását, akkor ennyi. Isteni törvényekről beszélsz Éva, a karma Isteni törvény. Isten "engedélyével", sőt határozatával történt az összes ilyen incidens. Mivel minden ami történik, annak Isten a kiinduló pontja! Szóval szerintem a lehető legobjektívebben írtam le a véleményemet.

A Swami-t pedig nem is említettem diplomaként, és papírként, ott volt a "meg" kötőszócska közöttük. Azt mondtam hülyeség. És így is gondolom. Ha valamit mások előtt hangoztatva fogad meg valaki, abban ritkán van őszinteség, sokkal több a megfelelni akarás, a bizonyítási vágy, és pontosan ebből kifolyólag utána a nyomás is sokkal nagyobb az illetőn, mert jajj megfogadtam, hogy nem, és mégis érzem a kísértést, na most akkor mit tegyek...

Nem tudom, nekem ezek hiteltelen dolgok. Mint ahogy az is, ahogy egyáltalán beszélünk erről, mikor legalább annyi elfojtott szexualitás van bennünk is, mint a szélhámos gurukban, akik egyébként semmi olyat nem tettek, amit bárki más nem tesz meg. Szerintem elég kevés az olyan szex a világban, amit nem politikával, furfanggal ért el az egyik fél, hanem kölcsönösen mindkettő ráhangolódott a másikra. És erről viszont nem a guruk tehetnek :) Az épp aktuális saját incidensükről persze igen, de globálisan legalább annyira tehetek róla én is, mint Te, vagy ő, vagy mi, ti, ők, akárki. Szóval pont ugyanolyan álszentek vagyunk mi is, mint azok, akiket itt éppen ócsárlunk. Ha nem így lenne, akkor ez a téma fel sem merülhetett volna.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Abban igazad van, hogy zsák a foltját vonzotta be, aki naiv
2011. május 05. csütörtök, 21:50 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Abban igazad van, hogy zsák a foltját vonzotta be, aki naiv volt, annak tanulnia kellett ebből.
Azonban ahogy Éva is jelezte, elég felszínes nem-tudásod van Swami fogadalomról, ezekről a spirituális rendszerekről, az ott kialakuló Mester-tanítvány viszonyról, és az elhatalmasodó manipulációkról, úgyhogy ezért elnézhető Neked, hogy így hitetlenkedsz és elbagatellizálod a történteket.

Örülök neki, hogy akkora benned az elfogadás, hogy Te még ezt is el tudod fogadni! Esetleg javasolhatnánk az áldozatoknak, hogy Ők is gyakorolják az elfogadást! ; )

Kirsikka képe
swa...mi?
2011. május 05. csütörtök, 22:26 | Kirsikka   Előzmény

utánajártam picit, hogy mi is ez a fogadalom... hát furcsa dolgot találtam:

Spirituális élete folyamán, az ember elérkezik egy bizonyos pontra, ahol egyedül Isten valóságára vágyik már. Ekkor minden egyéb vágy, érzelem és érzés elmúlik. De legalábbis az ember fogadalmat tesz, hogy egész életét olyan tökéletesen a megtisztulásnak szenteli, hogy végül mindenről lemond, ami kevesebb Istennél. (forrás: http://himalaja.hu/olvasnivalo/szvaminak-lenni.html)

- "...de legalábbis fogadalmat tesz"??? de. legalábbis. :DDD nem fura ez?
- "ami kevesebb Istennél" mi az? Tudtommal minden Isten... akkor hogy is van ez?
- csodálkozva látom, hogy nem kizárólag a kereszténység csinálja ezt a szex-bűn dolgot... hmmm.
- talán ha tényleg akkor tennék ezt a fogadalmat, amikor valóban elmúlt minden vágy, nem lenne probléma. ...bár szerintem onnantól kezdve se a nemiség se a hírnév se a pénz nem lenne probléma, mert nem érdekelné őket... nem lenne FAL... vagy ha mégis, vallják be maguknak, aztán dolgozzák fel. :) nem tanultak önismeretet? :D

,,"ami kevesebb Istennél" mi az? '' Talán az ,aki még nem
2011. május 05. csütörtök, 22:55 | Éva.   Előzmény

,,"ami kevesebb Istennél" mi az? ''

Talán az ,aki még nem ,,Önmegvalósított,Felébredett,Megviágosodott''.
Az valóban kevesebb Istennél.
Onnan még vissza lehet csúszni,ahogy ezek a guruk is,de aki valóban
,,Önmegvalósított'',onnan már nem.Az az állapot az ami ,,nem kevesebb Istennél''

Kirsikka képe
nem kevesebb, csak nincs tudatában
2011. május 05. csütörtök, 23:17 | Kirsikka   Előzmény

nem kevesebb, csak nincs tudatában

Pont ezért kevesebb...ez nem ezoterikus változat
2011. május 06. péntek, 1:35 | Éva.   Előzmény

Hol lenne máshol mint a tudatomban?
Ha nincs ott ,akkor nincs meg az az Önazonosságom,tehát aktuálisan akkor kevesebb vagyok Annál.
Hagyjuk már ezt ,hogy én megvalósítás nélkül Isten vagyok!
Akkor minek strapáljam magamat,ha így is úgy is Isten vagyok...
És akkor minek az Önmegvalósítás,Felébredés,Megvilágosodás,hiszen ezen állapotok megvalósítása nélkül is ,Lucz Giziként is Isten vagyok.
Ne vicceljünk már:)))

Elnézést de erre mindig felkapom a vizet amikor valaki
2011. május 06. péntek, 3:58 | Éva.   Előzmény

Elnézést de erre mindig felkapom a vizet amikor valaki szemrebbenés nélkül kijelenti ,hogy ,,én Isten vagyok''.

Persze mindenben ,mindenkiben ott van az Isten valamilyen módon,hiszen minden létezőben tulajdonképpen az Isten inkarnál. De...Az nem jelenti azt, hogy én akkor Isten vagyok,azt az állapotot meg is kéne valósítani,merthogy aktuálisan nem abban vagyok:) Az édes kevés ,hogy tudok róla.
Azért ez nem ilyen egyszerű.
Minden ,,Önmegvalósítás " végcélja ez,de ezt az állapotot meg is kell valósítani,és mindaddig csak lehetőségként lehet róla beszélni,mert hiába vagyok Atman,ha nem azt az állapotot élem meg.Tudni ,tudhatok róla,de az még nem átélés.
Bizonyos meditációkkal esetleg átélhet ebből valamit az ember,de ez csak átmeneti,pillanatnyi,és korántsem teljes állapot.
Akkor valósítja ezt meg az ember,ha ez állandó lesz.
Erre hajt a jógi ,buddhista,meg aki üdvözülni készül,meg mi is itt állítólag. Akkor mire ez a nagy felhajtás ,ha már úgyis istenek vagyunk???

Tudom,hogy mire gondolsz,hogy a BRAHMAN és az ATMAN egyek.Igen ezt kimondja az Advaita Védanta,
de azért tudni kell a tanítást,hogy hogyan értik ezt. Nem azt mondja,hogy én is Brahman vagyok ! -bocsánat,esetleg leszek,ha brahmanná válok.

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/shankara.html#2

Viszont a buddhizmus azt mondja nem vagyok Atman,mégis van megvilágosodás,és sorolhatnám a többi tanítást is,melyik mit mond,és hogyan lehet megvalósítani az isteni állapotot,csak nem akarom elvinni a blog témáját./untig elég ami be van linkelve,mert ők akik ezt állítják ,de meg kell valósítani.
Csak ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni:)

koverellenor képe
Ramana Maharshi kiválóan megfogalmazza
2011. május 06. péntek, 8:41 | koverellenor   Előzmény

Ramana Maharshi kiválóan megfogalmazza:

Van valamilyen haszna az »Én vagyok Isten« vagy »Én vagyok a legfelső lény« gondolatának?

»Én vagyok az én vagyok«. Nem »én vagyok Isten«, hanem az »én vagyok« [az] Isten. Valósítsa meg az »én vagyok«-[ság]ot, s ne [pusztán] gondolja, hogy »én vagyok« [Isten]. Ott [a Bibliában] ugyanis az áll: »Tudjátok meg, hogy én va- gyok az Isten« – s nem az: »Gondoljátok azt, hogy én vagyok az Isten«.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Én meg gazdag vagyok, csak még nem vagyok a tudatában. El
2011. május 06. péntek, 7:45 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Én meg gazdag vagyok, csak még nem vagyok a tudatában. Így aztán hiába foglaltam le egy álomutazást a Hawaii szigetekre, kifizetni mégse tudtam.

Jól írja Éva, az "egy/egyenlő vagyok Istennel" az egy olyan tény, amit még nem tudunk, csak sejtünk-hiszünk-remélünk, így ha élesben alkalmazzuk, abból nagy bukás lehet. El kell jutni a teljes megvalósításához, és akkor lehet visszahatás nélkül kinyilatkozni.
Másrészt, egyes spirituális utak mint egy gyakorlatot is használhatják ezt a gondolatot, amelyre kontemplálva, meditálva közelebb juthatunk a megvalósításához.

Kirsikka képe
Isten
2011. május 06. péntek, 7:52 | Kirsikka   Előzmény

az Isten megtalálása tanfolyam akkor miről szólt?
Éva is ott volt...

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az a tanfolyam a gyakorlásról és megvalósításról szólt.
2011. május 06. péntek, 9:40 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Az a tanfolyam a gyakorlásról és megvalósításról szólt. De nem értem mi itt a félreértés?

Azt írod: "nem kevesebb, csak nincs tudatában".
Azzal, hogy nincs tudatában, pontosan attól kevesebb. Ugyanis Isten attól több, hogy Ő tudja is, hogy Ő Isten. Aki viszont nem tudja, az pontosan ettől lesz kevesebb!

Én egy vagyok Istennel, de aki ezt nem tudja, az hiába egy, Ő emiatt kevesebb. Kevesebb, mert nem tudja megélni a többet, a teljes énjét, az egységét.

Bocsánat, de az ilyen himalaya.hu meg hasonló oldalakon nem
2011. május 05. csütörtök, 23:02 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Bocsánat, de az ilyen himalaya.hu meg hasonló oldalakon nem hinném, hogy bármi leírást is találsz (swami, vagy bármi más ügyben keresve), az húde hiteles... Szóva, nem érdemes azt boncolgatni hoyg ott most egy Kolbász János vagy ki azt írja hoyg 'de legalábbis fogadalmat tesz', meg 'ami kevesebb istennél' vagy bármi.... Nemsok köze lehet a swami fogadalaomhoz, amit az eredetileg és valójában takar.
Ez csak egy megjegyzés, nem tudok hitelesebb forrást....

Kirsikka képe
ezt találtam
2011. május 05. csütörtök, 23:20 | Kirsikka   Előzmény

most nézem, korábban is volt link -ugyanez :)
nem ástam bele magam, mert ennél mélyebben nem érdekel hogy mit fogadnak, közben kuncogok, mindig mekkora port sikerült megint kavarni a szex-mester/nemmester témában :)

"szex-bűn":))
2012. január 31. kedd, 22:54 | Panka2011   Előzmény

"- csodálkozva látom, hogy nem kizárólag a kereszténység csinálja ezt a szex-bűn dolgot... hmmm."

Jól látod!
A Misztikus szex c. könyv az, amelyik végigvezeti, a kultúrák mikor hogyan kontrollálták a szexuális viselkedést - ma a pszichiátria teszi ezt az európai kultúrában -, és ennek mi a célja, oka.
Egyszer lesz erről egy blogom/honlapom.:)

fehercsongor képe
Erős energiákat tud
2012. február 01. szerda, 18:32 | fehercsongor   Előzmény

mozgósítani . A zabálástól még kevesen jutottak a Mennybe . A megtapasztalások pedig nehezebben rángathatóvá , kevésbé könnyen kihasználhatóvá ( meg ) vezethetővé teszik az embert ,és a vallások számára, és a hatalom számára amivel megalkudtak : az ilyen alany nem gazdaságos erőforrás . Üdvözlettel : felacso

A szex egyesek szerint bűn, mások szerint inkább erény. De az is
2012. augusztus 31. péntek, 16:51 | olahcsaba   Előzmény

A szex egyesek szerint bűn, mások szerint inkább erény. De az is lehet, hogy szertartás.

A régebbi anyagi kultúrákról a mostani európai pszichotikus (ld. Freud és Jung), korra történő váltás az Ipari forradalom (1769-1850) és a Francia forradalom (1789) kora fémjelzi. Kulcsszó itt az innováció, a szellem győzelme az anyag fölött.

A harmadik nagy fordulat, a spirituális, pedig napjainkban zajlik, s e fejlődés elkerülhetetlen közbeeső kellemetlenségeit, sőt buktatóit sajnos mi sinylődjük meg.

Olvastam valahol, hogy a az egyiptomi Predinasztikus korban szinte meztelenül jártak, csak egy ágyékkötő volt rajtuk.

"Esetleg javasolhatnánk az áldozatoknak, hogy Ők is gyakorolják
2011. május 05. csütörtök, 22:59 | Látogató (útkereső)   Előzmény

"Esetleg javasolhatnánk az áldozatoknak, hogy Ők is gyakorolják az elfogadást!" Ezt azért írtad, mert azt gondolod, ez olyasmi, amit nem lehet elfogadni?? Erre most kiváncsi vagyok, mert nekem ez (nem guru általi, de erőszak...) azt hiszem, az egyetlen velem történt szar dolog az életemben, amit sikerült elfogadnom. Kb. semmi mással (sem velem történt rosszal, sem meg nem történt jóval, hiánnyal, fájdalommal) nem bírkóztam meg ennyire, mint ezzel, nem fogadtam el töredéknyire sem annyira, mint az erőszakot...
Úgyhogy ez érdekes. Ennek most valami oka lehet akkor?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
De, el lehet fogadni, csak éppen nagyon nehéz
2011. május 06. péntek, 8:01 | Huszti Sándor -...   Előzmény

De, el lehet fogadni, csak éppen nagyon nehéz, mert annyi teher és fájdalom van benne. Ráadásul nem valószínű, hogy abban a tudatosságban vannak, ahol magát az elfogadás tanácsát, jó szándékú segítségnek vennék. Ők még most sértettek, akik a sebeiket nyalogatják, sok-sok tudatosítás (magyarul: idő) kell nekik, mire eljutnak magukhoz, a saját felelősségvállalásukhoz.