Miért "lélektelenek" bizonyos népcsoportok? | Önmegvalósítás.hu

Miért "lélektelenek" bizonyos népcsoportok?

2009. május 17. vasárnap, 11:22 | jaguar

Kimoderálható ez a fórumbejegyzés tetszőlegesen, viszont ez a téma egyre kevésbé hagy nyugodni. Figyelek egy ideje, konkrétan két népcsoportot, nevezzük c-nek és z-nek őket. Két külön műfaj, teljesen más hozzáállással, viszont a mélyben, a lényeg, mintha ugyanaz lenne... A nyitott szemmel járkálóknak kell hogy szembeütköző legyen a "viselkedésük". Én a miértjét keresem... Istentelenség? Miért viselkednek úgy, mint egyfajta vírus egy gazdaszervezetben? Miért nem képesek embertársként tekinteni a másikra? (és ha a másiknak ez szembetűnik, rögtön bevetik a manapság divatos "rasszizmus-fegyvert" ellene, holott!!!...
De miért viselkednek ennyire túlélőgép-ként (Richard Dawkins)?
Sokáig kerestem a Gonoszt a világban, de nem találtam, helyette inkább tudattalanságot, na meg ezt, találtam. De ez micsoda??? Tegyetek helyre spirituálisan ebben a témában, köszi!

Mindenki tapasztalni jön a Földre. Nem gondolom, hogy lelketlene
2009. május 19. kedd, 12:31 | Névtelen (útkereső)

Mindenki tapasztalni jön a Földre. Nem gondolom, hogy lelketlenek lennének, csupán a fejlődésnek, a tanulásnak azon a fázisán vannak. Mi meg ezen, mások meg sokkal-sokkal előrébb tartanak.
Egyébként meg a világunkat mi teremtjük. Másodpercenkét több ezer inger ér, hogy ezek közül mit veszel észre, amivel megteremted a magad tudatos valóságát, az Rajtad múlik, illetve a tudatosságodon, a tapasztalni valódon.
A világ csak visszatükröz Minket. Ha valami "negatívat" látsz magad körül, az egyértelműen mutatja számodra, hogy ott nem-tudás van benned. Ha tudnánk, akkor pontosan látnák, hogy ők miért úgy élnek.
De szerintem ennél még fontosabb, hogy mi az ami Téged ennyire zavar. Hol nincs elfogadás Benned, és az miből táplálkozik. Félelem, elutasítás stb.
Mások is itt élnek, és van akit abszolut nem zavarnak ezen népcsoportok viselkedései. Akkor a hiba mágsicsak a "mi készülékünkben van".
Nem a világot kell megváltoztatni, a változást magunkban kell eszközölni.
Tökéletesen jó, hogy ők itt vannak, és úgy tesznek, ahogy. Különben, hogy tudnánk fejlődni azokban a minőségekben amik megérintenek minket általuk. És hogy lenne Istentelenség, amikor őket, és az általuk mutatott minőségeket is Isten teremtette?

Az életben csak feladat van, de sok.:) (legalábbis nekem)

Nekem még nem volt komolyabb konfliktusom velük, és félve szóltam hozzá az írásodhoz, mert mostanában bármihez hozzászólok, még aznap, vagy másnap kapok egy hasonló szitut. Gondolom megkérdezi tőlem az élet, hogy na akkor most mutassam meg, hogy mit tudok.:)
De ez a véleményem, és ha majd konfliktust okoznak nekem magamban, akkor majd megvizslatom magamban, hogy mit kell tanulnom ebből a helyzetből.

Üdv.
Mackó

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kiszolgáltatottság, kihasználtság, bántás és meglopottság.
2009. május 19. kedd, 13:59 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Csak feltételezem, hogy a z-tól a kiszolgáltatottság és kihasználás minőségét, a c-tól pedig a bántás és meglopottság minőségét van szerencsénk tanulni.

Nekem a kiszolgáltatottság és a kihasználtság amúgy is a kedvencem, a többitől még egy kicsit ódzkodom, de majd azokat is befogadom lassacskán!  ; ))

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szándék sosem marad következmények nélkül
2009. május 19. kedd, 14:09 | Huszti Sándor -...

Akármit is vétenek a többi népnek, a karma törvénye rájuk is hat, folyamatosan visszakapják, amit adnak és adtak. Nézd csak meg, hogyan élnek, milyen a megítéltségük, mennyi megaláztatásban van részük cserébe azért, amit tesznek. Én nem cserélnék velük!

Számomra olyan ez, mint amikor egyes krimikből az jön le, hogy a bűnözői életmód mennyire kényelmes, hiszen elég évente egyszer kirabolni egy bankot és abból felszabadultan, jómódban élhet az ember. De a valóságban állandó félelem, bizalmatlanság, bujkálás az ára a lopva szerzett vagyonnak.

Ha pedig valaki most úgy tud lopni, becsapni másokat, hogy annak elkerüli a következményeit, akkor a következő életében majd biztosan ráfizet! Mert a szándék sosem marad következmények nélkül, az időben az nem enyészik el!

jaguar képe
tudatosság fokozása
2009. május 19. kedd, 14:49 | jaguar   Előzmény

értem, gondolom én hogy nem példaértékű a "viselkedésük", persze.. Inkább tényleg azon van a lényeg hogy mit lehet belőle tanulni, mit üzen nekünk, mivel idéztük elő azt amit... Csak sokszor mintha egy nagy Entitás nézne az emberrel farkasszemet és tenné próbára... De nem a Gonosz az, mert tudattalan... de valahogy mégis irányítva van..de valahogy mégsem.. nem tudom..
Na mindegy köszönöm ezeket a hozzászólásokat, nagyon hasznos mindkettő és segít más szemszögből látni a helyzeteket.. amiket ugye mindig én magam idézek elő saját magamnak, van hogy sorozatosan. Úgyhogy Jelenlét, Mackó, Jelenlét, mert igen, valószínűleg most rád is vadászni fog ez a valami, ha már megérintett a dolog.. Éberség mindenek felett!

jaguar képe
Elfogadás és Szeretet
2009. május 23. szombat, 17:41 | jaguar   Előzmény

A fenti csomagban pont szó van mind a négy minőségről, miértjeiről - épp most hallgattam meg szinte találomra. Azért csak szinte, mert talán tegnapelőtt álmodtam valami olyat, hogy egy fiktív szereplőnek adtam egy tanácsot, hogy 'elfogadás!' - részletekre nem emlékszem, de ez megmaradt. Ez azért vicces, nem, hogy én osztogatok ilyen tanácsokat, meg hogy álmomban?.. Szóval jól van, megtaláltam most már, köszi, súlyos hiányosságom az elfogadás még mindig és nem csak ebben a négy minőségben.

Meg ez a tiszta látásmódra való figyelemfelkeltés is jól jött, mert mindig az a bajom, rájöttem, hogy felülemelkedek, de úgy hogy magamat már nem is látom, csak mindenki mást és a hibáit - abban jó vagyok... Ami pedig megérint, bármilyen érzelmet vált ki belőlem (itt jön képbe a Most hatalma hangoskönyv hogy ezeket felismerni, figyelni), na azzal dolgom van. Ezt mindig elfelejtettem, de most az eszembe vésem!

Nagyon klassz, hogy rájöttél, hogy hogyan szemléled a dolgokat.
2009. május 25. hétfő, 9:28 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nagyon klassz, hogy rájöttél, hogy hogyan szemléled a dolgokat. Egyébként én ugyanez voltam, illetve még mindig vagyok azért, hogy a másikban a hibát azonnal megláttam, meglátom. Profivá váltam benne. Viszont nagyon szenvedtem, pont azért amit írsz, mert nem tudtam elfogadni.
Nekem az elfogadásban az segít nagyon-nagyon sokat, mikor megértem, hogy a másik azt miért teszi, vagy miért van nekem arra szükségem, hogy pont azok az élmények érjenek.
Csak úgy még nem tudok elfogadni, tudnom kell, hogy miért vannak úgy ahogy, és akkor jöhet az elfogadás.

Üdv.
Mackó

c gyerekek
2009. május 25. hétfő, 20:21 | Noitsa

Érdekes a téma, és érdekesek a válaszok is.
Az a baj, hogy ez a réteg újratermeli önmagát. És szomorú, mikor látom azokat a csepp, mocskos gyerekeket, látom hogy a szüleik hogy bánnak velük, és tudom hogy ők is ilyenek lesznek, pedig egy normális környezetben normális emberré fejlődhetnének, hiszen az adottságuk meg van hozzá, és számos példa is mutatja, hogy nem ilyennek születnek ezek az emberek, hanem ilyenné válnak a környezetük miatt.
Jól látjátok hogy igencsak gyakorolnunk kell az elfogadást velük kapcsolatban. Nekem például fokozottan, hiszen leendő munkámból adódóan (sőt most is a gyakorlatom alatt) sok ilyen hátrányos helyzetű gyermekkel kell foglalkoznom.

Noja

Népcsoportok
2009. szeptember 30. szerda, 15:08 | Bochecha

Kedves Jaguar!

Szerintem az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy minden egyes népcsoport más és más energetikai minőséget képvisel...

Bochecha

Már nem tudom pontosan hogy
2009. szeptember 30. szerda, 16:04 | Kassay Noémi

Már nem tudom pontosan hogy hol olvastam, vagy valamelyik előadáson hallottam, de a lényeg az volt hogy ez az ország azért kénytelen velük többet foglalkozni, mert nagyon ragaszkodunk az anyaghoz (föld, ház, ingóságok, stb), ők meg pont az ellenkezőjét mutatják nekünk.
Nem törődnek a holnappal.
Minek?
Majd törődik a holnap magával!
Szóval nagy tanítóink ők nekünk!! Soha semmihez nem ragaszkodnak, mégis élnek valahogy.
Mi meg ha lehet még a dédunokáinkat is szeretnénk biztonságba tudni.

Noa

hermess képe
Egy kérdés
2009. október 01. csütörtök, 8:28 | hermess   Előzmény

Egyszer Csányi Vilmostól hallottam ezt a kérdést a rádióban a "c" csoporttal kapcsolatban:

Ti láttatok már "c" csoporthoz tartozó hajléktalant Budapest utcáin, vagy bárhol?

És a "z" csoporthoz tartozó hajléktalant láttatok? Bár ez ugye nem annyira szembeötlő és észrevehető

Lehet, hogy csak az én tapasztalataim hiányosak... de mintha ez a megfigyelés megcáfolná a blog címét.

Továbbmegyek egy kérdéssel. Nem a mi túlzott "lelkességünkből" adódik-e az "m" társulat örökös széthúzása, kivagyisága, összetartás képtelensége, amit turáni átoknak is szoktak nevezni?

Vagy egyszerűen mi ebben vagyunk mások?

összetartás
2009. október 01. csütörtök, 10:22 | Bochecha   Előzmény

kedves Hermess!

biztos, hogy van mit tanulnunk mindkét csoporttól, nem véletlen vannak jelen kis országunkban...
amit az összetartásról írsz, (sajnos), nem tudom megcáfolni.

egy 'kicsit' elegem volt a 'dögöljön meg a szomszéd lova is'-mentalitásból, úgyhogy májusban szedtem a sátorfámat, és elindultam melegebb éghajlatra. Elég sok negatív érzés volt bennem a saját népem iránt, valahogy nem sikerült reálisan látnom, inkább 'feketében'.

aztán elindultam, és a gépen Spanyolország felé találkoztam Valakivel, aki azt mondta, hogy a magyar egy elég 'jó' energetikai minőség. Erre nem tudtam mit mondani, abszolút az ellenkezőjét gondoltam akkor...
Aztán x Spanyolhonban töltött hónap után szépen elkezdtem átértékelni a dolgot...
Még mindig nem sikerült teljesen tisztázni magamban a témát, eléggé ambivalens érzéseim vannak még mindig, de odáig már eljutottam, hogy igen, alapjáraton eléggé 'rendben' van a magyarság, gondoljunk csak pl a nyelvünkre, ami csodálatos. DE: valami félrecsúszott elég rendesen... Olyan érzésem van, hogy azt az elég magas rezgésszintet, amivel rendelkezünk, jól megzavarta sok-sok dolog, magyarul ahelyett hogy 'rendesen' működnénk, valami jó nagy zavar van a dologban..

Az jutott eszembe, hogy pl egy párkapcsolatban ha nem egy 'szinten' van a két fél, akkor nem az 'alacsonyabb szinten' levő kezd el felemelkedni a társához, hanem a 'magasabb szinten' levő kezd el 'lecsúszni' a társához...
Szóval valami ilyesmi lehet, hogy bizonyos tényezők 'lehúzzák' a magyarokat. (félreértés ne essék, nem a c-re vagy z-re gondolok, szerintem ennél sokkal összetettebb a dolog, és még nem is körvonalazódott bennem, hogy pontosan mi is lehet ennek az oka...)

Bocsánat, ha kusza voltam, de most még a közelében sem vagyok a letisztultságnak a téma tekintetében :)

szeretettel:Bochecha

hermess képe
Nyom, vagy ok...
2009. október 01. csütörtök, 11:29 | hermess   Előzmény

Kedves Bochecha!

"...nem az 'alacsonyabb szinten' levő kezd el felemelkedni a társához, hanem a 'magasabb szinten' levő kezd el 'lecsúszni' a társához..."

Szerintem ez abból fakad, hogy az alacsonyabb tudatossági / rezgésszinten lévők tudata beszűkültebb, egyszerűen nem fér bele a tágabb szemlélet. A kommunikáció így szükség szerint a szűkebb keresztmetszetben valósulhat csak meg.

Ezért Isten és a fejlődés ellen való vétek az alacsonyabb rezgésszintű, indulatosabb tudatállapotokat gerjeszteni, ezek segítségével hatalomra törni, mert hogy a többség ilyen állapotban van sajnos... Ez a demokrácia hiányossága, ezért lehet a saját játékszabályait ellene fordítani.

Van egy indián tanmese:

Azt kérdi a kis indián az bölcs törzsfőnök apjától, hogy mondd, miért van az, hogy az egyik ember jó, a másik pedig gonosz? Sőt, miért van az, hogy ugyanaz az ember egyszer jó, másszor pedig gonosz?

- Azért fiam, mert mindenkiben él két coyot, egy jó kutya és egy rossz kutya, s ezek állandóan harcolnak egymással...

- És melyik győz?

- Amelyiket táplálod, fiam!

Nálunk itt jelenleg a rosszat tápláljuk. Csakhogy ezt mindkét oldalon a másikra fogják. Önismeret és személyiségfejlődési ismeret a vezetőinkben - 0. Eredmény - terjed az agresszió. S a kommunikáció szinvonala már nem mehet lejjebb, mert már nincs is. Szomorú.

Ettől függetlenül én szeretek magyar lenni, ha nem is vagyok mindig büszke rá. Oroszországi tanulmányaim és munkám ideje alatt egy egészen kuriózumszámba menő tapasztalat volt... jó érzés volt magyarnak lenni, ahogyan Te is rádöbbentél Spanyolországban.

tanmese
2009. október 01. csütörtök, 12:27 | Bochecha   Előzmény

köszönöm, Hermess, ez nagyon 'betalált'... :)

részemről ez jó kis 'megfutamodás' volt, de úgy éreztem, hogy nem tudok pillanatnyilag Mo-n élni, szóval leléptem... :)

ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, nem bántam meg. nagyon sokat tanultam, tapasztaltam ez alatt az időszak alatt, olyan ez,mint egy 'szuperintenzív' tanfolyam.

el kellett távolodnom ahhoz, hogy jobban, tisztábban lássam azt, hogy mit is jelent magyarnak lenni. :)
nyilván ha az ember benne él egy másik kultúrában, előbb-utóbb elkezdi átlátni, hogy milyen is az, hogyan működik stb, és ennek hatására előjönnek sztereotípiák. évekig azt gondoltad a saját népedről, hogy ilyen vagy olyan, és kiderül, hogy nem is úgy van az... :)

szeretettel:Bochecha

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Melyek azok a területek, amelyeken a magyarság képes kibillenni?
2009. október 01. csütörtök, 11:25 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Az lehet, hogy a genetikai, energetikai, múltbeli adottságaink nagyon jók, de a pillanatnyi zavartól ezt mégsem tudjuk használni.

De ilyen velünk is előfordul. Hiába vagyunk többnyire tudatosak, vannak emberek, helyzetek, amelyek még kibillentenek. Azok jelzik, hogy azon a területen nem vagyunk még elég tudatosak!

Melyek azok a területek, amelyeken a magyarság képes kibillenni?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vajon van olyan népcsoport, amelyik tudatosabb?
2009. október 01. csütörtök, 11:19 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, igazatok lehet, hogy minden népcsoport úgy jó, ahogy van, amit kisugároz, amire tanítja a többit. Ettől ezt tanulunk, attól meg azt, ahogyan a családon belül vagy más közösségekben is mindenki taníthatna minket, ha befogadóak lennénk rájuk!

Vajon van olyan népcsoport, amelyik ilyen szempontból tudatosabb, előrébb jár a befogadás, tanulás útján és már többféle minőséget is elsajátított a szomszédaitól?

Ahogy az önismeret által eltűnik a hamis én-azonosítás, úgy nem fog eltűnni egy ilyen tudatosabb népnek is a néppel, nemzettel, hazafisággal való téves önazonossága?
Nem oldódik fel a nagy egészben?

Mit gondoltok?

hermess képe
A mayák már csak kuncognak rajtunk
2009. október 01. csütörtök, 11:38 | hermess   Előzmény

Állítólag a mayáknak nem csak a hazafiságuk tűnt el, hanem ők maguk is feszívódtak...:)

De izgalmas a kérdés, forgatom egy kicsit... Kíváncsi vagyok a többiek mit mondanak. Nem kéne valakit megkérdezni a "túloldalról", ki tud médiumkodni?

tudatosabb népcsoportok
2009. október 01. csütörtök, 12:50 | Bochecha   Előzmény

Biztosan van ilyen. Biztos, hogy a spanyolok nem azok. :)

Azt hiszem, talán a britek befogadóbbak. De ez megint nem 'egyszerű' történet, miután elfoglalták és kirabolták a fél világot, most van itt az ideje, hogy 'törlesszenek'. Annak a mérhetetlen gazdagságnak a fényében, amit felhalmoztak, miután lelkiismeret-furdalás nélkül kiszipolyozták Indiát és még sok egyéb országot, várható volt, hogy előbb-utóbb nekik is törleszteniük kell, lehetőséget adni azoknak a népeknek, akiket anno kizsákmányoltak.
Gondolok itt például arra, hogy London lakosságának a fele (ez nem pontos adat, a hasamra ütöttem, de nekem ez jött le) bevándorló, és rengeteg indiai van közöttük.
Elég komoly szabályozás van arra, hogy egy munkahelyre hány % ázsiait, feketét stb kötelesek felvenni az esélyegyenlőség jegyében. Azt gondolom, hogy bizonyos szempontból jóvátétel-kezdeménynek nem rossz ez... :)

"Az lehet, hogy a genetikai, energetikai, múltbeli adottságaink nagyon jók, de a pillanatnyi zavartól ezt mégsem tudjuk használni.

De ilyen velünk is előfordul. Hiába vagyunk többnyire tudatosak, vannak emberek, helyzetek, amelyek még kibillentenek. Azok jelzik, hogy azon a területen nem vagyunk még elég tudatosak!"

Sanyi, ezt én is így gondolom. Ami egyénenként jellemző 'kicsiben', az megjelenik egy nemzetnél is 'nagyban'.

"Melyek azok a területek, amelyeken a magyarság képes kibillenni?"
- összefogás, összetartás (ilyet magyaroktól leginkább külföldön láttam...)
- felelősségvállalás (igen, felelősséget kellene vállalni a döntéseinkért, és nem bűnbakokat keresni ill. hárítani)
- IGAZI kommunikáció , PÁRBESZÉD PL SÁRDOBÁLÁS helyett (csodát tesz... :) )
- irigység (ahelyett, hogy irigykednénk, lehet, h célravezetőbb lenne ENERGIÁT fektetni önmagunk, és saját életünk ÉPÍTÉSÉBE, FEJLESZTÉSÉBE)

Most kb ennyi ihlet jött... :)

szeretettel:Bochecha

hermess képe
Összefogás...
2009. október 01. csütörtök, 14:13 | hermess   Előzmény

... összetartás - ilyet én sajnos még külföldön sem láttam a magyaroktól. De lehet, hogy csak nekem vannak ilyen tapasztalataim.

Nézzétek meg, az összes körülöttünk lévő országban a kisebbségi magyarság politikai képviselete mindenütt legalább két részre szakadt, lekövette a haza folyamatokat. Bár mintha Romániában kezdenéenk észhez térni. És az, hogy nem vagyunk képesek összetartani, nem jelenti azt, hogy nem is tanuljuk meg. Pont ez a feladat!

Egyszer teozófus körben beszélgettünk arról, hogy mi lehet Magyarország dharmája? Addig jutottunk, hogy az összetartás, az összefogás tanítása... Amit periodikusan, néha sikerült elérni a történelmünkben, pl. a kiegyezés korában... mekkorát fejlődött az ország!

Olyan, mint egy szakosított osztályterem. A végzősök már elsajátították, megtanulták a leckét, letették a vizsgát, de utánuk periodikusan jönnek alsóbb osztályba járók, fiatalabb lelkek, akik ugyanazt tanulják ebben a tanteremben, csak még a tananyag derekánál tartanak valahol...

Ha a civilizáltabbak közül kell választani, akkor a toleranciát illetően én a svédekre, finnekre szavaznék. Ebben is a lényeg az egyénenkénti tudatosságszint fejlettség - az egész népcsoport átlagában. Persze, toleranciát gyakorolni könnyebb ott, ahol nem szenvednek szükséget éppen.

Szerintem népcsoporttól függetlenül van kialakulóban egy olyan tudatos réteg minden világrészen, akiket kulturális kreatívoknak hívnak.

A nemzettudat, rosszabb formájában sovinizmus, szebbik megnyilvánulásában hazaszeretet - szívcsakrás szintű dolgok, akár a közvélemény, vagy a politikai hovatartozás - mind egregorok, kollektív energoinformációs mezők. Itt még a másság elfogadás nem működik, a gondolkodás etnocentrikus, mert az elfogadás csak a megértés után jön, ez pedig a torokcsakra, az önmegvalósítás szintje.

Aki ezt meghaladja > önátadás, önmeghaladás - az felülemelkedik a szocium befolyásoló hatásán, világcentrikus, antropocentrikus lesz a világképe, számára fájdalmas nézni a pártoskodó civódást, DE - szívesen vallja és igyekszik megtartani a kulturális jellegzetességét, nyelvét, művészetét, karakterjegyeit, és a sokszínűséget általában.

Számomra igen szomorú, amikor a spirituális népi hagyományainkat felelevenítő "táltosok", vagy bárkik átcsúsznak a kirekesztés, ellenségkeresés csapdájába... (Hogy ezzel az összetartozás tudattal mi lennénk az igazi kiválasztott nép...:) Semmi közük a spiritualitáshoz nincs - a lelki felemelkedés az Egység felé törekvésről és egymás segítéséről szól!

jaguar képe
ébredező(?) összefogás
2009. október 01. csütörtök, 19:05 | jaguar   Előzmény

Pedig ébredezik az összefogás, összetartás nálunk én úgy érzem, nekem feltűnt egyes szituációkban az elmúlt hetekben. Az emberek érzik hogy nagy a baj, üldözve van a magyarság már itthon is (nem vagyunk annyira hülyék azért mint mindenki más általában (gondolja)) és éppezért mintha toleránsabbak, segítőkészebbek, megértőbbek lennének a másik iránt a mieink. Érzek egy ilyen tendenciát, ti?
(u.i.: buszozni mondjuk nem buszozok az igaz..)

hermess képe
Ki kit üldöz?
2009. október 01. csütörtök, 23:01 | hermess   Előzmény

Kedves Jaguár, azt a mondod a "mieink"... És ki az a nem mieink? Aki üldözi a magyarságot?

El ne mondd, légy szíves, a kérdés költői volt. Pont erről írtam... Nem az embertársaink az ellenségeink, hanem az a haszonelvű rendszer, amit persze szintén emberek találtak ki, s ami most már a palackból kiszabadulva mindenkit irányít. Az emberi fejlődés egy vakvágányra állt rá, amely katasztrófába vezet. A kis ego vezérelte üzemmódból fel kellene ébredni!

Nem tudsz senkit megváltoztatni, fellázadni a tőke képviselő ellen, rezervátumba zárni őket, elzavarni a multikat az országból, stb.... Egyedüli lehetőségünk, hogy mi magunk változunk, s a viselkedési, gondolkodási mintáink változásától megváltozik a világ is. A fogyasztói szokásaink változásától változhat meg egy multinak a magatartása. A mi tudatosságunktól emelkedhet az ország tudatossági szintje.

Nem látok más utat, csak a tudatosság emelését. Akármilyen problémát kezdünk elemezni, mindig ide fogunk érkezni. Ha az emberiség ezt nem képes meglépni, akkor annyi...

Lásd kulturális kreatívok: http://www.blog_vilko.abbcenter.com/?id=10334 nézzetek ebbe bele, már feltettem egy másik blogba is (kicsit lejjebb kell gurulni, nem látszik a video ablak).

jaguar képe
fogyasztói szokásaink változása
2009. október 02. péntek, 3:12 | jaguar   Előzmény

Köszi, mostmár tényleg megnézem ezt a filmet, vagy egy hónapja itt áll a gépemen hála egy torrentoldalnak.

"Egyedüli lehetőségünk, hogy mi magunk változunk, s a viselkedési, gondolkodási mintáink változásától megváltozik a világ is. A fogyasztói szokásaink változásától változhat meg egy multinak a magatartása. A mi tudatosságunktól emelkedhet az ország tudatossági szintje."

- Erre is látni jeleket, egyre "divatosabb" kezd lenni a környezettudatosság. Lassan már a reklámokba is beszivárog az ezotéria (a tudatosság az azért még nem) :)

Én meg a Home (Otthonunk) című filmet ajánlom még mindenkinek, az pont erről szól:
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

Kedves Hermess
2009. október 02. péntek, 11:11 | Névtelen ÚÁ (útkereső)   Előzmény

Kedves Hermess !

Valószínű újra " megbotránkoztatlak " ...

Nagyon jól látjátok a "témát "mind ,akik itt ebben a blogban "érdemben "
hozzászoltatok.

Gyönyőrüen írod le a csakrákat,én pedig kiegészíteném ahogyan " szoktam ",
talán jobban látjuk ,mi minden függ össze...
persze csípőből az is mondható rám újra , amit eddig mondtatok...

Egyszer lerajzolták nekem "az élet kelyhét ",mely mint tudjuk 7 éves
"periódusokra ", osztja fel a megtestesült létformánkat.... (földi élet )

1/7 gyökércsakra-fizikai lét 1-7 év
2/7 erőközpont fizikai lét 7-14év
3/7 köldökcsakra 14-21 év
4/7 szívcsakra 21-28 év
5/7 torok csakra 28-35 év -itt kiemelnék valamit ..

...ebben a periódusban van a 33. év is- kommunikáció.

Jézus 30éves korától tanít 3 évig.

Az írásod utolsó három bekezdésébe,ha behelyettesíted Jézus Krisztust,
akkor megérthetsz még többet a kereszténység egyetemes voltáról.
Segítenék :az emberi szocium helyett ,Jézus Isten Országáról beszél, ami
nem evilágból való...ezt ne hagyd figyelmen kívül.

MÁS
Innen visszatérnék újra a Te írásodhoz és CSAK Földi szempontok
szerint értsd amit innen írok.
Az adott földi társadalmakra értem azt amit írni fogok és az emberre
aki sokat "megismerhetett "...

Az utolsó előtti bekezdésedben írod...önátadás , felülemelkedés után az
egyén már képes felülemelkedni a szocium befolyásoló hatásán...! ! !

Ehhez szeretnék hozzászólni.

Azért ,mert ma " szabadon " utazhatunk és ha úgy tetszik hazátcserélhetünk,
nem kellene elfelejtenünk,hogy sok generáció "önátadása "- a fent említett
szempontok szerint -igen komoly korlátozás alá esett
egy egy adott adott szociumban.

Bár nekik is "több választásuk " is volt.
DE inkább szűkíthetjük kettőre .

1/ Vagy elfogadták az adott " szocium " által felkínált EGYEDÜLI utat...

2/ Vagy: kinyírták rögtön, vagy munkatábor, vagy koncentrációs tábor, vagy
tásadalmi kirekesztés -mind egzisztenciálisan , mind az emberi méltóságát
illetően-, megszégyenítések,kínzások...több oldalon sorolhatnám...

De azt is tudom dög uncsi..
...és azt is tudom :nem szerettek emlékezni.

De, nem kellene elfelejteni és minden erővel -akár ezoterikusan is -
megmagyarázni, hogy fölösleges " rágódni..."

" Rágódni " fölösleges, de emlékezni tanulságos is lehet...

Pl azért , hogy jobban értsük--- a materialista szakmegfogalmazásokat ,
mellyel az ezoteriát IS materialista módon akarják MEGMAGYARÁZNI ....
abban a "hitben " , hogy nem materialista módon fogalmaz...

Az egyén felelőssége az is,hogy értse mit is jelent nem materialista
megfogalmazásban is -mondjuk ,a világcentrikus és antropocentrikus....

...mivel nem lehetünk 100%-osan biztosak abban ,
hogy csakis materialista ,de mellette modjuk ezoterikus megközelítésben
írható csak le ,az ÉLET mint olyan ...

...nem lehetünk abban sem 100% -osan biztosak ,
hogy materialista szemszögből találták fel a passzázszelet ...
akkor sem, ha időközben Isten megengedte,
hogy bizonyos fizikai összefüggéseket meglássanak...

Isten sokat megenged az embernek , de nem mindent...

Baráti Szeretettel :úá

hermess képe
Kedves Utonálló!
2009. október 02. péntek, 12:26 | hermess   Előzmény

Most rám akarod fogni, hogy én materialista vagyok? Más ellenvéleményt nem látok a leveledben...:)

Már hiányoztál... Kérdezni is akartam a többieket, nem látta valaki UÁ-t? Mi van vele?

Nem fogok Rád semmit. Csak
2009. október 02. péntek, 21:43 | Névtelen Úá (útkereső)   Előzmény

Nem fogok Rád semmit.

Csak néha érdekes a megfogalmazásod,
szakszerű,de néha materialista vonásokat fedezek fel benne.
Csak ennyi.

Úá

fircsi képe
Nincs Dajmondjuk.....
2009. október 01. csütörtök, 16:49 | fircsi   Előzmény

A keleti régiókban,az emberek átörökítik a gondolkodás elveit. A filozófia ezt "dajmond" nélküliségként datálja. Annyit tesz, nincsenek démoni gondolatok, tehát lezárva a kísértés.
Apáról fiúra több száz generáción keresztül ugyanazok a tézisek, technikák és elvek.
Nagy alázatosság az ősök iránt és ez magába foglalja a többgenerációs együttélést családon belül.
A családok elve, az ősi elv, az élet tisztelete, vagyis minél idősebb valaki annál nagyobb tisztelet és törődés jár neki.
Ettől eltérni nem lehet.
Egy a törvény és egy az élet.
Ez nálunk is így volt, a sámánizmus idején.
Talán ha lesz kedvem akkor tovább értekezek róla.
Most nem nagyon vagyok erre ráhangolódva pedig nagyon érdekel a téma
pusssz.

hermess képe
Hadd jöjjön...
2009. október 01. csütörtök, 17:30 | hermess   Előzmény

... engem érdekelne! Előre is köszönettel, hogy ráhangolódsz...:)

"Pogány hunokként jobban
2009. október 02. péntek, 13:35 | skorpio (útkereső)   Előzmény

"Pogány hunokként jobban tiszteltük Istent,mint keresztyén magyarokként"
én

Isten szó helyére behelyettesíthető:lelkünk,embert,mindenség,Föld,állatok,természet......

fircsi képe
Elfelejtettük szeretni magunkat...
2009. október 02. péntek, 16:54 | fircsi   Előzmény

Szerintem hétvégén egy kicsit tartalmasabb hozzászólást tanúsítok ehhez a témához.
Elmondom nagy vonalakban amit erről tudok. Onnantól már a tiétek is lesz.
Nagyon érdekes ez az egész átalakulás, hiszen a nyugati civilizáció megjelenése, az emberiség haláltusájának kezdeti megnyilvánulása. Kelet még harcol az "életben" maradásért, mintha az öngyilkos utolsó lehelete lenne és a visszatekintés pillanatában, amikor már szembesül azzal, hogy nincs vissza út, akkor belevájja körmeit az életbe. De sajna akkor sem menekül. Hát ezek vagyunk mi. Ez csak az én véleményem, de tényleg fogok írni ebben a témakörben bővebben.
pusssz!!!

Erre én is kiváncsi
2009. október 02. péntek, 17:07 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Erre én is kiváncsi vagyok.......nem feszegettem a témát mélyebben
Szeretném kifejezetten erről fircsi véleményét kérni

jaguar képe
Addigis, hogy jobban teljen
2009. október 02. péntek, 17:48 | jaguar   Előzmény

Addigis, hogy jobban teljen az idő, ez egy meghallgatásra érdemes beszélgetés, aki még nem hallotta:

http://radio.tisztahangok.hu/archivum/11_malombendeguz

Amúgy visszatérve még, tudom Hermess, hogy nagyjából erről szól ma az emberiség ami itt látható ezen a videón is kicsiben:

De, kiemelt figyelemmel fojtanak el minket ahol csak lehet. Más népek és a multinacionális cégek kapcsolata lehet hogy ugyanilyen, annyi különbséggel, hogy rájuk külön nem uszítanak "orkseregeket" és nem nyíltan magyarellenes (ottani országnépe-ellenes) kormány van hatalmon. Kiváncsi vagyok e téren lesz-e egyáltalán változás jövőre.

Ennyi, de amúgy meg igen, a megoldás csakis az amit írtál fentebb. Nem kell törődni semmivel.