Miért "lélektelenek" bizonyos népcsoportok? | Önmegvalósítás.hu

Miért "lélektelenek" bizonyos népcsoportok?

2009. május 17. vasárnap, 11:22 | jaguar

Kimoderálható ez a fórumbejegyzés tetszőlegesen, viszont ez a téma egyre kevésbé hagy nyugodni. Figyelek egy ideje, konkrétan két népcsoportot, nevezzük c-nek és z-nek őket. Két külön műfaj, teljesen más hozzáállással, viszont a mélyben, a lényeg, mintha ugyanaz lenne... A nyitott szemmel járkálóknak kell hogy szembeütköző legyen a "viselkedésük". Én a miértjét keresem... Istentelenség? Miért viselkednek úgy, mint egyfajta vírus egy gazdaszervezetben? Miért nem képesek embertársként tekinteni a másikra? (és ha a másiknak ez szembetűnik, rögtön bevetik a manapság divatos "rasszizmus-fegyvert" ellene, holott!!!...
De miért viselkednek ennyire túlélőgép-ként (Richard Dawkins)?
Sokáig kerestem a Gonoszt a világban, de nem találtam, helyette inkább tudattalanságot, na meg ezt, találtam. De ez micsoda??? Tegyetek helyre spirituálisan ebben a témában, köszi!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Kiszolgáltatottság, kihasználtság, bántás és meglopottság.
2009. május 19. kedd, 13:59 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Csak feltételezem, hogy a z-tól a kiszolgáltatottság és kihasználás minőségét, a c-tól pedig a bántás és meglopottság minőségét van szerencsénk tanulni.

Nekem a kiszolgáltatottság és a kihasználtság amúgy is a kedvencem, a többitől még egy kicsit ódzkodom, de majd azokat is befogadom lassacskán!  ; ))

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szándék sosem marad következmények nélkül
2009. május 19. kedd, 14:09 | Huszti Sándor -...

Akármit is vétenek a többi népnek, a karma törvénye rájuk is hat, folyamatosan visszakapják, amit adnak és adtak. Nézd csak meg, hogyan élnek, milyen a megítéltségük, mennyi megaláztatásban van részük cserébe azért, amit tesznek. Én nem cserélnék velük!

Számomra olyan ez, mint amikor egyes krimikből az jön le, hogy a bűnözői életmód mennyire kényelmes, hiszen elég évente egyszer kirabolni egy bankot és abból felszabadultan, jómódban élhet az ember. De a valóságban állandó félelem, bizalmatlanság, bujkálás az ára a lopva szerzett vagyonnak.

Ha pedig valaki most úgy tud lopni, becsapni másokat, hogy annak elkerüli a következményeit, akkor a következő életében majd biztosan ráfizet! Mert a szándék sosem marad következmények nélkül, az időben az nem enyészik el!

jaguar képe
tudatosság fokozása
2009. május 19. kedd, 14:49 | jaguar   Előzmény

értem, gondolom én hogy nem példaértékű a "viselkedésük", persze.. Inkább tényleg azon van a lényeg hogy mit lehet belőle tanulni, mit üzen nekünk, mivel idéztük elő azt amit... Csak sokszor mintha egy nagy Entitás nézne az emberrel farkasszemet és tenné próbára... De nem a Gonosz az, mert tudattalan... de valahogy mégis irányítva van..de valahogy mégsem.. nem tudom..
Na mindegy köszönöm ezeket a hozzászólásokat, nagyon hasznos mindkettő és segít más szemszögből látni a helyzeteket.. amiket ugye mindig én magam idézek elő saját magamnak, van hogy sorozatosan. Úgyhogy Jelenlét, Mackó, Jelenlét, mert igen, valószínűleg most rád is vadászni fog ez a valami, ha már megérintett a dolog.. Éberség mindenek felett!

jaguar képe
Elfogadás és Szeretet
2009. május 23. szombat, 17:41 | jaguar   Előzmény

A fenti csomagban pont szó van mind a négy minőségről, miértjeiről - épp most hallgattam meg szinte találomra. Azért csak szinte, mert talán tegnapelőtt álmodtam valami olyat, hogy egy fiktív szereplőnek adtam egy tanácsot, hogy 'elfogadás!' - részletekre nem emlékszem, de ez megmaradt. Ez azért vicces, nem, hogy én osztogatok ilyen tanácsokat, meg hogy álmomban?.. Szóval jól van, megtaláltam most már, köszi, súlyos hiányosságom az elfogadás még mindig és nem csak ebben a négy minőségben.

Meg ez a tiszta látásmódra való figyelemfelkeltés is jól jött, mert mindig az a bajom, rájöttem, hogy felülemelkedek, de úgy hogy magamat már nem is látom, csak mindenki mást és a hibáit - abban jó vagyok... Ami pedig megérint, bármilyen érzelmet vált ki belőlem (itt jön képbe a Most hatalma hangoskönyv hogy ezeket felismerni, figyelni), na azzal dolgom van. Ezt mindig elfelejtettem, de most az eszembe vésem!

c gyerekek
2009. május 25. hétfő, 20:21 | Noitsa

Érdekes a téma, és érdekesek a válaszok is.
Az a baj, hogy ez a réteg újratermeli önmagát. És szomorú, mikor látom azokat a csepp, mocskos gyerekeket, látom hogy a szüleik hogy bánnak velük, és tudom hogy ők is ilyenek lesznek, pedig egy normális környezetben normális emberré fejlődhetnének, hiszen az adottságuk meg van hozzá, és számos példa is mutatja, hogy nem ilyennek születnek ezek az emberek, hanem ilyenné válnak a környezetük miatt.
Jól látjátok hogy igencsak gyakorolnunk kell az elfogadást velük kapcsolatban. Nekem például fokozottan, hiszen leendő munkámból adódóan (sőt most is a gyakorlatom alatt) sok ilyen hátrányos helyzetű gyermekkel kell foglalkoznom.

Noja

Népcsoportok
2009. szeptember 30. szerda, 15:08 | Bochecha

Kedves Jaguar!

Szerintem az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy minden egyes népcsoport más és más energetikai minőséget képvisel...

Bochecha

Már nem tudom pontosan hogy
2009. szeptember 30. szerda, 16:04 | Kassay Noémi

Már nem tudom pontosan hogy hol olvastam, vagy valamelyik előadáson hallottam, de a lényeg az volt hogy ez az ország azért kénytelen velük többet foglalkozni, mert nagyon ragaszkodunk az anyaghoz (föld, ház, ingóságok, stb), ők meg pont az ellenkezőjét mutatják nekünk.
Nem törődnek a holnappal.
Minek?
Majd törődik a holnap magával!
Szóval nagy tanítóink ők nekünk!! Soha semmihez nem ragaszkodnak, mégis élnek valahogy.
Mi meg ha lehet még a dédunokáinkat is szeretnénk biztonságba tudni.

Noa

hermess képe
Egy kérdés
2009. október 01. csütörtök, 8:28 | hermess   Előzmény

Egyszer Csányi Vilmostól hallottam ezt a kérdést a rádióban a "c" csoporttal kapcsolatban:

Ti láttatok már "c" csoporthoz tartozó hajléktalant Budapest utcáin, vagy bárhol?

És a "z" csoporthoz tartozó hajléktalant láttatok? Bár ez ugye nem annyira szembeötlő és észrevehető

Lehet, hogy csak az én tapasztalataim hiányosak... de mintha ez a megfigyelés megcáfolná a blog címét.

Továbbmegyek egy kérdéssel. Nem a mi túlzott "lelkességünkből" adódik-e az "m" társulat örökös széthúzása, kivagyisága, összetartás képtelensége, amit turáni átoknak is szoktak nevezni?

Vagy egyszerűen mi ebben vagyunk mások?

összetartás
2009. október 01. csütörtök, 10:22 | Bochecha   Előzmény

kedves Hermess!

biztos, hogy van mit tanulnunk mindkét csoporttól, nem véletlen vannak jelen kis országunkban...
amit az összetartásról írsz, (sajnos), nem tudom megcáfolni.

egy 'kicsit' elegem volt a 'dögöljön meg a szomszéd lova is'-mentalitásból, úgyhogy májusban szedtem a sátorfámat, és elindultam melegebb éghajlatra. Elég sok negatív érzés volt bennem a saját népem iránt, valahogy nem sikerült reálisan látnom, inkább 'feketében'.

aztán elindultam, és a gépen Spanyolország felé találkoztam Valakivel, aki azt mondta, hogy a magyar egy elég 'jó' energetikai minőség. Erre nem tudtam mit mondani, abszolút az ellenkezőjét gondoltam akkor...
Aztán x Spanyolhonban töltött hónap után szépen elkezdtem átértékelni a dolgot...
Még mindig nem sikerült teljesen tisztázni magamban a témát, eléggé ambivalens érzéseim vannak még mindig, de odáig már eljutottam, hogy igen, alapjáraton eléggé 'rendben' van a magyarság, gondoljunk csak pl a nyelvünkre, ami csodálatos. DE: valami félrecsúszott elég rendesen... Olyan érzésem van, hogy azt az elég magas rezgésszintet, amivel rendelkezünk, jól megzavarta sok-sok dolog, magyarul ahelyett hogy 'rendesen' működnénk, valami jó nagy zavar van a dologban..

Az jutott eszembe, hogy pl egy párkapcsolatban ha nem egy 'szinten' van a két fél, akkor nem az 'alacsonyabb szinten' levő kezd el felemelkedni a társához, hanem a 'magasabb szinten' levő kezd el 'lecsúszni' a társához...
Szóval valami ilyesmi lehet, hogy bizonyos tényezők 'lehúzzák' a magyarokat. (félreértés ne essék, nem a c-re vagy z-re gondolok, szerintem ennél sokkal összetettebb a dolog, és még nem is körvonalazódott bennem, hogy pontosan mi is lehet ennek az oka...)

Bocsánat, ha kusza voltam, de most még a közelében sem vagyok a letisztultságnak a téma tekintetében :)

szeretettel:Bochecha

hermess képe
Nyom, vagy ok...
2009. október 01. csütörtök, 11:29 | hermess   Előzmény

Kedves Bochecha!

"...nem az 'alacsonyabb szinten' levő kezd el felemelkedni a társához, hanem a 'magasabb szinten' levő kezd el 'lecsúszni' a társához..."

Szerintem ez abból fakad, hogy az alacsonyabb tudatossági / rezgésszinten lévők tudata beszűkültebb, egyszerűen nem fér bele a tágabb szemlélet. A kommunikáció így szükség szerint a szűkebb keresztmetszetben valósulhat csak meg.

Ezért Isten és a fejlődés ellen való vétek az alacsonyabb rezgésszintű, indulatosabb tudatállapotokat gerjeszteni, ezek segítségével hatalomra törni, mert hogy a többség ilyen állapotban van sajnos... Ez a demokrácia hiányossága, ezért lehet a saját játékszabályait ellene fordítani.

Van egy indián tanmese:

Azt kérdi a kis indián az bölcs törzsfőnök apjától, hogy mondd, miért van az, hogy az egyik ember jó, a másik pedig gonosz? Sőt, miért van az, hogy ugyanaz az ember egyszer jó, másszor pedig gonosz?

- Azért fiam, mert mindenkiben él két coyot, egy jó kutya és egy rossz kutya, s ezek állandóan harcolnak egymással...

- És melyik győz?

- Amelyiket táplálod, fiam!

Nálunk itt jelenleg a rosszat tápláljuk. Csakhogy ezt mindkét oldalon a másikra fogják. Önismeret és személyiségfejlődési ismeret a vezetőinkben - 0. Eredmény - terjed az agresszió. S a kommunikáció szinvonala már nem mehet lejjebb, mert már nincs is. Szomorú.

Ettől függetlenül én szeretek magyar lenni, ha nem is vagyok mindig büszke rá. Oroszországi tanulmányaim és munkám ideje alatt egy egészen kuriózumszámba menő tapasztalat volt... jó érzés volt magyarnak lenni, ahogyan Te is rádöbbentél Spanyolországban.

tanmese
2009. október 01. csütörtök, 12:27 | Bochecha   Előzmény

köszönöm, Hermess, ez nagyon 'betalált'... :)

részemről ez jó kis 'megfutamodás' volt, de úgy éreztem, hogy nem tudok pillanatnyilag Mo-n élni, szóval leléptem... :)

ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, nem bántam meg. nagyon sokat tanultam, tapasztaltam ez alatt az időszak alatt, olyan ez,mint egy 'szuperintenzív' tanfolyam.

el kellett távolodnom ahhoz, hogy jobban, tisztábban lássam azt, hogy mit is jelent magyarnak lenni. :)
nyilván ha az ember benne él egy másik kultúrában, előbb-utóbb elkezdi átlátni, hogy milyen is az, hogyan működik stb, és ennek hatására előjönnek sztereotípiák. évekig azt gondoltad a saját népedről, hogy ilyen vagy olyan, és kiderül, hogy nem is úgy van az... :)

szeretettel:Bochecha

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Melyek azok a területek, amelyeken a magyarság képes kibillenni?
2009. október 01. csütörtök, 11:25 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Az lehet, hogy a genetikai, energetikai, múltbeli adottságaink nagyon jók, de a pillanatnyi zavartól ezt mégsem tudjuk használni.

De ilyen velünk is előfordul. Hiába vagyunk többnyire tudatosak, vannak emberek, helyzetek, amelyek még kibillentenek. Azok jelzik, hogy azon a területen nem vagyunk még elég tudatosak!

Melyek azok a területek, amelyeken a magyarság képes kibillenni?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Vajon van olyan népcsoport, amelyik tudatosabb?
2009. október 01. csütörtök, 11:19 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, igazatok lehet, hogy minden népcsoport úgy jó, ahogy van, amit kisugároz, amire tanítja a többit. Ettől ezt tanulunk, attól meg azt, ahogyan a családon belül vagy más közösségekben is mindenki taníthatna minket, ha befogadóak lennénk rájuk!

Vajon van olyan népcsoport, amelyik ilyen szempontból tudatosabb, előrébb jár a befogadás, tanulás útján és már többféle minőséget is elsajátított a szomszédaitól?

Ahogy az önismeret által eltűnik a hamis én-azonosítás, úgy nem fog eltűnni egy ilyen tudatosabb népnek is a néppel, nemzettel, hazafisággal való téves önazonossága?
Nem oldódik fel a nagy egészben?

Mit gondoltok?

hermess képe
A mayák már csak kuncognak rajtunk
2009. október 01. csütörtök, 11:38 | hermess   Előzmény

Állítólag a mayáknak nem csak a hazafiságuk tűnt el, hanem ők maguk is feszívódtak...:)

De izgalmas a kérdés, forgatom egy kicsit... Kíváncsi vagyok a többiek mit mondanak. Nem kéne valakit megkérdezni a "túloldalról", ki tud médiumkodni?

tudatosabb népcsoportok
2009. október 01. csütörtök, 12:50 | Bochecha   Előzmény

Biztosan van ilyen. Biztos, hogy a spanyolok nem azok. :)

Azt hiszem, talán a britek befogadóbbak. De ez megint nem 'egyszerű' történet, miután elfoglalták és kirabolták a fél világot, most van itt az ideje, hogy 'törlesszenek'. Annak a mérhetetlen gazdagságnak a fényében, amit felhalmoztak, miután lelkiismeret-furdalás nélkül kiszipolyozták Indiát és még sok egyéb országot, várható volt, hogy előbb-utóbb nekik is törleszteniük kell, lehetőséget adni azoknak a népeknek, akiket anno kizsákmányoltak.
Gondolok itt például arra, hogy London lakosságának a fele (ez nem pontos adat, a hasamra ütöttem, de nekem ez jött le) bevándorló, és rengeteg indiai van közöttük.
Elég komoly szabályozás van arra, hogy egy munkahelyre hány % ázsiait, feketét stb kötelesek felvenni az esélyegyenlőség jegyében. Azt gondolom, hogy bizonyos szempontból jóvátétel-kezdeménynek nem rossz ez... :)

"Az lehet, hogy a genetikai, energetikai, múltbeli adottságaink nagyon jók, de a pillanatnyi zavartól ezt mégsem tudjuk használni.

De ilyen velünk is előfordul. Hiába vagyunk többnyire tudatosak, vannak emberek, helyzetek, amelyek még kibillentenek. Azok jelzik, hogy azon a területen nem vagyunk még elég tudatosak!"

Sanyi, ezt én is így gondolom. Ami egyénenként jellemző 'kicsiben', az megjelenik egy nemzetnél is 'nagyban'.

"Melyek azok a területek, amelyeken a magyarság képes kibillenni?"
- összefogás, összetartás (ilyet magyaroktól leginkább külföldön láttam...)
- felelősségvállalás (igen, felelősséget kellene vállalni a döntéseinkért, és nem bűnbakokat keresni ill. hárítani)
- IGAZI kommunikáció , PÁRBESZÉD PL SÁRDOBÁLÁS helyett (csodát tesz... :) )
- irigység (ahelyett, hogy irigykednénk, lehet, h célravezetőbb lenne ENERGIÁT fektetni önmagunk, és saját életünk ÉPÍTÉSÉBE, FEJLESZTÉSÉBE)

Most kb ennyi ihlet jött... :)

szeretettel:Bochecha

hermess képe
Összefogás...
2009. október 01. csütörtök, 14:13 | hermess   Előzmény

... összetartás - ilyet én sajnos még külföldön sem láttam a magyaroktól. De lehet, hogy csak nekem vannak ilyen tapasztalataim.

Nézzétek meg, az összes körülöttünk lévő országban a kisebbségi magyarság politikai képviselete mindenütt legalább két részre szakadt, lekövette a haza folyamatokat. Bár mintha Romániában kezdenéenk észhez térni. És az, hogy nem vagyunk képesek összetartani, nem jelenti azt, hogy nem is tanuljuk meg. Pont ez a feladat!

Egyszer teozófus körben beszélgettünk arról, hogy mi lehet Magyarország dharmája? Addig jutottunk, hogy az összetartás, az összefogás tanítása... Amit periodikusan, néha sikerült elérni a történelmünkben, pl. a kiegyezés korában... mekkorát fejlődött az ország!

Olyan, mint egy szakosított osztályterem. A végzősök már elsajátították, megtanulták a leckét, letették a vizsgát, de utánuk periodikusan jönnek alsóbb osztályba járók, fiatalabb lelkek, akik ugyanazt tanulják ebben a tanteremben, csak még a tananyag derekánál tartanak valahol...

Ha a civilizáltabbak közül kell választani, akkor a toleranciát illetően én a svédekre, finnekre szavaznék. Ebben is a lényeg az egyénenkénti tudatosságszint fejlettség - az egész népcsoport átlagában. Persze, toleranciát gyakorolni könnyebb ott, ahol nem szenvednek szükséget éppen.

Szerintem népcsoporttól függetlenül van kialakulóban egy olyan tudatos réteg minden világrészen, akiket kulturális kreatívoknak hívnak.

A nemzettudat, rosszabb formájában sovinizmus, szebbik megnyilvánulásában hazaszeretet - szívcsakrás szintű dolgok, akár a közvélemény, vagy a politikai hovatartozás - mind egregorok, kollektív energoinformációs mezők. Itt még a másság elfogadás nem működik, a gondolkodás etnocentrikus, mert az elfogadás csak a megértés után jön, ez pedig a torokcsakra, az önmegvalósítás szintje.

Aki ezt meghaladja > önátadás, önmeghaladás - az felülemelkedik a szocium befolyásoló hatásán, világcentrikus, antropocentrikus lesz a világképe, számára fájdalmas nézni a pártoskodó civódást, DE - szívesen vallja és igyekszik megtartani a kulturális jellegzetességét, nyelvét, művészetét, karakterjegyeit, és a sokszínűséget általában.

Számomra igen szomorú, amikor a spirituális népi hagyományainkat felelevenítő "táltosok", vagy bárkik átcsúsznak a kirekesztés, ellenségkeresés csapdájába... (Hogy ezzel az összetartozás tudattal mi lennénk az igazi kiválasztott nép...:) Semmi közük a spiritualitáshoz nincs - a lelki felemelkedés az Egység felé törekvésről és egymás segítéséről szól!

jaguar képe
ébredező(?) összefogás
2009. október 01. csütörtök, 19:05 | jaguar   Előzmény

Pedig ébredezik az összefogás, összetartás nálunk én úgy érzem, nekem feltűnt egyes szituációkban az elmúlt hetekben. Az emberek érzik hogy nagy a baj, üldözve van a magyarság már itthon is (nem vagyunk annyira hülyék azért mint mindenki más általában (gondolja)) és éppezért mintha toleránsabbak, segítőkészebbek, megértőbbek lennének a másik iránt a mieink. Érzek egy ilyen tendenciát, ti?
(u.i.: buszozni mondjuk nem buszozok az igaz..)

hermess képe
Ki kit üldöz?
2009. október 01. csütörtök, 23:01 | hermess   Előzmény

Kedves Jaguár, azt a mondod a "mieink"... És ki az a nem mieink? Aki üldözi a magyarságot?

El ne mondd, légy szíves, a kérdés költői volt. Pont erről írtam... Nem az embertársaink az ellenségeink, hanem az a haszonelvű rendszer, amit persze szintén emberek találtak ki, s ami most már a palackból kiszabadulva mindenkit irányít. Az emberi fejlődés egy vakvágányra állt rá, amely katasztrófába vezet. A kis ego vezérelte üzemmódból fel kellene ébredni!

Nem tudsz senkit megváltoztatni, fellázadni a tőke képviselő ellen, rezervátumba zárni őket, elzavarni a multikat az országból, stb.... Egyedüli lehetőségünk, hogy mi magunk változunk, s a viselkedési, gondolkodási mintáink változásától megváltozik a világ is. A fogyasztói szokásaink változásától változhat meg egy multinak a magatartása. A mi tudatosságunktól emelkedhet az ország tudatossági szintje.

Nem látok más utat, csak a tudatosság emelését. Akármilyen problémát kezdünk elemezni, mindig ide fogunk érkezni. Ha az emberiség ezt nem képes meglépni, akkor annyi...

Lásd kulturális kreatívok: http://www.blog_vilko.abbcenter.com/?id=10334 nézzetek ebbe bele, már feltettem egy másik blogba is (kicsit lejjebb kell gurulni, nem látszik a video ablak).

jaguar képe
fogyasztói szokásaink változása
2009. október 02. péntek, 3:12 | jaguar   Előzmény

Köszi, mostmár tényleg megnézem ezt a filmet, vagy egy hónapja itt áll a gépemen hála egy torrentoldalnak.

"Egyedüli lehetőségünk, hogy mi magunk változunk, s a viselkedési, gondolkodási mintáink változásától megváltozik a világ is. A fogyasztói szokásaink változásától változhat meg egy multinak a magatartása. A mi tudatosságunktól emelkedhet az ország tudatossági szintje."

- Erre is látni jeleket, egyre "divatosabb" kezd lenni a környezettudatosság. Lassan már a reklámokba is beszivárog az ezotéria (a tudatosság az azért még nem) :)

Én meg a Home (Otthonunk) című filmet ajánlom még mindenkinek, az pont erről szól:
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

hermess képe
Kedves Utonálló!
2009. október 02. péntek, 12:26 | hermess   Előzmény

Most rám akarod fogni, hogy én materialista vagyok? Más ellenvéleményt nem látok a leveledben...:)

Már hiányoztál... Kérdezni is akartam a többieket, nem látta valaki UÁ-t? Mi van vele?

fircsi képe
Nincs Dajmondjuk.....
2009. október 01. csütörtök, 16:49 | fircsi   Előzmény

A keleti régiókban,az emberek átörökítik a gondolkodás elveit. A filozófia ezt "dajmond" nélküliségként datálja. Annyit tesz, nincsenek démoni gondolatok, tehát lezárva a kísértés.
Apáról fiúra több száz generáción keresztül ugyanazok a tézisek, technikák és elvek.
Nagy alázatosság az ősök iránt és ez magába foglalja a többgenerációs együttélést családon belül.
A családok elve, az ősi elv, az élet tisztelete, vagyis minél idősebb valaki annál nagyobb tisztelet és törődés jár neki.
Ettől eltérni nem lehet.
Egy a törvény és egy az élet.
Ez nálunk is így volt, a sámánizmus idején.
Talán ha lesz kedvem akkor tovább értekezek róla.
Most nem nagyon vagyok erre ráhangolódva pedig nagyon érdekel a téma
pusssz.

hermess képe
Hadd jöjjön...
2009. október 01. csütörtök, 17:30 | hermess   Előzmény

... engem érdekelne! Előre is köszönettel, hogy ráhangolódsz...:)

fircsi képe
Elfelejtettük szeretni magunkat...
2009. október 02. péntek, 16:54 | fircsi   Előzmény

Szerintem hétvégén egy kicsit tartalmasabb hozzászólást tanúsítok ehhez a témához.
Elmondom nagy vonalakban amit erről tudok. Onnantól már a tiétek is lesz.
Nagyon érdekes ez az egész átalakulás, hiszen a nyugati civilizáció megjelenése, az emberiség haláltusájának kezdeti megnyilvánulása. Kelet még harcol az "életben" maradásért, mintha az öngyilkos utolsó lehelete lenne és a visszatekintés pillanatában, amikor már szembesül azzal, hogy nincs vissza út, akkor belevájja körmeit az életbe. De sajna akkor sem menekül. Hát ezek vagyunk mi. Ez csak az én véleményem, de tényleg fogok írni ebben a témakörben bővebben.
pusssz!!!

jaguar képe
Addigis, hogy jobban teljen
2009. október 02. péntek, 17:48 | jaguar   Előzmény

Addigis, hogy jobban teljen az idő, ez egy meghallgatásra érdemes beszélgetés, aki még nem hallotta:

http://radio.tisztahangok.hu/archivum/11_malombendeguz

Amúgy visszatérve még, tudom Hermess, hogy nagyjából erről szól ma az emberiség ami itt látható ezen a videón is kicsiben:

De, kiemelt figyelemmel fojtanak el minket ahol csak lehet. Más népek és a multinacionális cégek kapcsolata lehet hogy ugyanilyen, annyi különbséggel, hogy rájuk külön nem uszítanak "orkseregeket" és nem nyíltan magyarellenes (ottani országnépe-ellenes) kormány van hatalmon. Kiváncsi vagyok e téren lesz-e egyáltalán változás jövőre.

Ennyi, de amúgy meg igen, a megoldás csakis az amit írtál fentebb. Nem kell törődni semmivel.

hermess képe
Köszi a filmet, Jaguár,
2009. október 03. szombat, 8:22 | hermess   Előzmény

... belenéztem! Nagyon színvonalas. A Tisztahangokat ismerem.

"Kíváncsi vagyok e téren lesz-e egyáltalán változás jövőre." - Én is! De tartok tőle, hogy nem... Vagy ha mégis, abból óriási árfolyamzuhanás lesz... Ugyanis a tőkével következmények nélkül nem lehet szembeszállni, azt még az USA elnöke sem teheti meg. A haszonelvűség most már uralkodik a világ fölött - az emberek vannak a gazdasági növekedésért, nem pedig a gazdaság az emberekért. Alulról lehetne csak megváltoztatni a tudatos változásunkkal, valszeg a világ több pontjáról elindulva. De ez történik is - lásd a Kulturális kreatívok történetet

Talán a rendszerváltásnál választhattunk volna egy harmadik utas irányt, valami Svájcéhoz hasonlót, de valami más egyediségben, ami csak a mienk.

wmiki képe
Kryon: Üzenet a magyarokhoz Elhangzott Budapesten, 2010. június
2011. szeptember 29. csütörtök, 18:06 | wmiki

Kryon: Üzenet a magyarokhoz

Elhangzott Budapesten, 2010. június 01-én

Az alábbi üzenet egy korábban, ( 2010 április-június között ) három részletben elhangzott, részleteiben konkrét csoportoknak is szóló közvetítés sorozat új, élő üzenetben átadott összesítése.

Kryon itt összevont információkat foglalt össze a Föld folyamatairól, valamint a magyarság – a Földön élő minden Magyar – feladatáról.

Mindegy, hol élsz és mióta. Ha őrzöd a magyar nyelvet ( mely egy speciális energiát rejt ) akkor ez az üzenet és a feladat Általad felvállalt módon a Tiéd is, még akkor is, ha erről mit sem tudsz.( Kryon kiegészítése az írott formában való megjelenéskor: 2010 szeptember 03.)

ELSŐ RÉSZ

Végtelen szeretettel köszöntelek Benneteket. Kryon vagyok a Mágneses Szolgálattól.

Legelőször szeretném mély hálámat és köszönetemet kifejezni mindannyiótoknak, akik engedve a hívásnak, most itt ültök, ezeken a székeken. (vagy olvasod később, bármilyen időpontban) Ti meghallottátok Lelketek szavát, hívását és azt az energiát, amit szétküldtünk ahhoz, hogy ezt az üzenetet át tudjuk ma adni nektek.

Akármilyen meglepő, az előkészítést, az előkészítő energiákat befogadtátok, páran még jóval azelőtt, hogy egyáltalán eldöntöttétek, hogy biztosan eljöttök. Érezhetted magad furcsán, kicsit érdekesen a mai napon. Az előkészítés, az energetikai előkészítés annyit jelent, hogy felsőbb Önvalóddal, Isteni Éneddel egyeztetve olyan energiákat juttatunk el hozzád, ami nyitottá, befogadóvá teszi energiarendszeredet a mostani energiákra.

Mit jelent ez? Az energiák nem egyszerűen a térben áramlanak, és megtalálnak. Az energiák teljes fénytesteden keresztül, Lelked felügyeletével, különböző energia csatornákon érkeznek. A teljes energia frekvenciából mindig csak az, ami számodra megfelelő. És ez az előkészítés azért szükséges, mert a most felszíni tudatoddal hallható információk, a szavak, a szavak mögötti energia hordozza azt, amiért ide jöttél. Ha most itt ülnénk egymással szemben 3 órán keresztül egyetlen szó nélkül, te akkor is befogadnád azt az energiát, amire szükséged van. De szavakból értetek, ezért ez a legegyszerűbb forma, és minden időben szavakon keresztül kapta meg az emberiség az üzeneteket, mert a szavakhoz tudjuk kapcsolni azt az energiát, ami most számotokra a legmegfelelőbb.

És mondok még furcsábbat. Bár te ugyanazt hallod, mindegyikőtök ugyanazokat a szavakat hallja, mégis mindegyikőtöknek személy szerint más az az energia, ami ezeken keresztül a szavakon keresztül hozzád eljut. Ezt nehezen tudom számodra elmagyarázni úgy, hogy értelmed, elméd befogadja. De tudd, hogy azokon a szavakon keresztül, amiket hallasz, a te személyes energiacsomagodat kapod meg.

A mai napon, mint ahogy a kiküldött ismertetőben is szerepelt, azt az információt szeretnénk átadni nektek, hogy mi az a különlegesség, ami kizárólagosan a magyar népet, a magyar ajkú lakosságot érinti.

Azt az információt szeretnénk átadni, ami speciálisan a ti számotokra szükséges, és ebbe nem csak a Magyarországon élő magyar nyelvűeket értjük bele. Aki jelen inkarnációjában magyar anyanyelvűnek született és beszéli még ezt a nyelvet, éljen bárhol a Földön, számukra mind szól ez az információ.

Egy kicsit vissza kell mennünk a történések sorában egy korább korszakba. Ez a korszak az atlantiszi korszak vége. Mint mindannyian tudjátok, az atlantiszi időszak legvégén a Föld és rajta az emberiség energetikailag egy alacsonyabb energia szintre került, mint ahogy addig éltetek ezen a bolygón. Ez teljes egészében azt jelentette, hogy a Föld kikerült a Teremtő mágneses Tudatmezőjéből, egy alacsonyabb frekvenciájú helyet foglalt el az Univerzumban. És elszakadva a központi kapcsolattól egy teljesen önálló frekvenciát, energia burkot alakított ki maga körül. Ezáltal viszont elvesztette, elvesztette az emberiség a kapcsolatát a Teremtővel. Ezért éreztétek magatokat végtelenül egyedül, végtelenül magányosnak, és ezt idővel tudatotok bezárulása is követte.

Felvettetek egy újabb, sűrűbb, a mostaninak megfelelő fizikai burkot, fizikai testeteket. Korábban testetek sokkal éteribb volt. Ebben az állapotban megkérdőjeleződött a bolygó helyzete, az egész kísérlet folyamata, amit a Föld képviselt. Megvolt az esélye, hogy a Teremtő több más, sok más leszakadt bolygóval együtt egy belélegzéssel megszűnteti ezt az állapotot. Hatalmas Fénylények, akik mély felelősséget vállaltak és szeretetet éreztek a Földért, nagyon sokat dolgoztak azon, hogy földi fénylény társaikkal együtt létrehozzák azokat a lehetőségeket, amik mellett a bolygó megmaradhat.

És ekkor olyasmi történt, ami az egész Univerzumban egyetlen egyszer történt meg csupán. Nem Kozmikus Szülők által teremtetten, hanem az Isteni Tudatmező saját energiájából teremtett egy Lényt. Ennek a Lénynek a feladata kizárólag az volt, hogy a Földre érkezve olyan energetikai egyensúlyt teremtsen a bolygón, mely lehetővé teszi a fény terjedését, a fény megjelenését, a bolygó rezgésszintjének újra emelkedését, és idővel a bolygónak az Isteni Tudatmezőbe való visszatérését segítse. Ez a Lény Jézus Krisztus. A teremtő Szülők és legmagasabb Fény Entitások az ő energiáját egy Merkabába ágyazták. Ez az élő, nagyon nagy erejű Merkaba az úgynevezett Prosonodo fény, amit ti Betlehem Csillagának ismertek.

Azok a Fénylények, akik elkötelezetten dolgoztak a bolygóért, egy új korszakban kezdtek el segíteni, ami kevésbé ismert számotokra, és ezt a korszakot Lentosznak hívják.

Ebben a korszakban dolgoztak ezek a fénylények, akiket csak hírhozónak ismerünk. Az volt a legfontosabb feladatuk, hogy bolygó szerte terjesszék a hírt, hogy érkezik egy lény a bolygóra, aki segít, aki elhozza azt az energiát, amit megszabadító, vagy megváltó energiának neveznek. Ezek a lények nagyon nehéz munkát végeztek annak idején, mert nem volt befogadóképes az akkori népesség.

Előkészítések után a Merkaba megjelent a Föld közelében és Jézus megszületett emberként.

Jézus megszületett, végigélte a dualizmusban ugyanazt, amit ti is végig éltek. Nem tudta, ki ő. Élete során egy felébredési folyamaton, lépésről lépésre egy felébredési folyamaton ment végig, míg teljesen felébredve, felismerve, hogy ki ő és miért érkezett, elkezdhette feladatát.

Nagyon sok lény követte. Az őt követő 12 tanítvány nem volt más, mint a 12 frekvencia, Így képviselték a teljes Univerzumot és ezzel az energiával segítették Jézus munkáját. A történetet, az eseményeket mindannyian ismeritek.

Az egyik frekvencia révén olyan esemény történt, ami Jézust megállította a munkájában. Az ő eredeti feladata az oldó energiák Földön való elterjesztésén kívül eredeti terv szerint az volt, hogy telítve a Földet ezzel az energiával, vissza emeli őt felsőbb rezgésű szintjére, eredeti helyére, eredeti állapotába. Ez a feladat akkor nem volt teljesíthető.

Miért hangzott el mindez idáig, hiszen most nem rólatok beszéltem? Mert a Ti történetetek, a ti vállalásotok itt kezdődik.

Amikor Jézus visszatért a nélkül, hogy a felemelkedési folyamat befejeződött volna, és újra bezárultak azok a dimenziókapuk, melyek akkor rendelkezésre álltak, a Föld sok pontján vállaltak csoportok, fénylények, fénymunkások olyan feladatot, olyan kiegészítő, extra feladatot, amely Jézus munkájának a folytatását, segítését és befejezését célozta meg.

És most térhetünk rá, ennél a pontnál arra, hogy kik vagytok ti?

A Föld egy ugyanolyan élőlény, mint ti mindannyian. Ugyan megjelenési formájában nincs hasonlóság, de energia rendszerét tekintve ugyanúgy csakrákkal rendelkezik, ugyanúgy energetikai szerkezettel rendelkezik. És az a csoport, akit ti képviseltek a Föld történetében, elvállalta a legnehezebb részt, a szív csakra őrzését.

Mit jelent ez? A felemelkedési folyamat lényege, hogy az elme és az értelem vezérelte dualizmus, az az energia, amit az energetikai lesüllyedést követően elmétek, Egótok átvett és elhatalmasodott, ez az energia helyre billenjen. Működésetek egyensúlya helyreálljon. Működésetek egyensúlya pedig azt jelenti, hogy az elme, az értelem, mint egy számítógép teljesíti feladatát, azt, amit a szív, a lélek sugalmaz, mond neki.

Korábban is így működtetek.

Mai világotokban, mai realitásotokban ez az egyensúly egy kicsit másképp néz ki. Most teljesen – ti, már ugyan kevésbé – de a Föld lakosságának jó része az elme, az értelem vezetése, döntése, irányítása alatt tevékenykedik. Ez nem rossz, ez nem baj, ez egy állapot. A Föld fejlődésének következő lépése és szakasza viszont abban az irányban mozdul el, hogy ez az irányítás visszaáll eredeti egyensúlyába, és a szív, és a lélek veszi át az irányítást, mert egyetlen energia létezik az Univerzumban, egyetlen eredő energia, és ez a szeretet.

Az Univerzum jó részét a Mindenható által kisugárzott szeretet energia élteti és működteti.

Ti mindannyian, egyesével színtiszta szeretet vagytok. Lényetek esszenciája színtiszta szeretet. Ezt az esszenciát magadban hordod, fizikai testeden belül. Ezt nevezitek a Teremtő lángjának, szikrájának, a Teremtő magjának. Bárhogy nevezitek, ez ugyanaz.

Lényetek, univerzális multidimenziós lényetek eredete - a tökéletes eredeti energia - ennek a lenyomata, a mintája. A teljes, tökéletes terv, akik vagytok. Ezt mindannyian magatokban hordozzátok. Ennek a tulajdonságai, energiái az úgynevezett Sewaja csakrában találhatóak. Ez testetek egyetlen olyan csakrája, melyet Fénylények őriznek. A Sewaja angyalok. Ez a csakra érinthetetlen, módosíthatatlan. Az eredeti terv, az eredeti tökéletesség, lényetek ős Önvalója megtalálható Bennetek.

És térjünk vissza egy kicsit ahhoz, akik Ti, magyarok vagytok. Miért nevez Benneteket nagyon sok olyan társatok, akik spirituális kérdésekkel foglalkoznak a mag népének?

Mit jelent ez?

A Föld életében és az emberiség tagjai között Ti hordozzátok, a magyarok képviselik azt az eredet energiát, aki a Föld terve. Azt az eredet energiát, ami tervezéskor az egész Föld életének, benépesítésének, feladatának megtervezésekor el lett fogadva, jóvá lett hagyva. A magyarok azok, akik ezt a tudást, ezt a tervet őrzik magukban. Egészen pontosan Ti testesítitek meg a földi lények között azt az energiát, azt az energia mintát, mint amit a ti lényetekben a Sewaja csakra tárol. A Föld Lényének esszenciáját őrzitek.

Ennek kapcsán a legtisztább és a legszentebb feladat rátok hárul, a szív csakra őrzése. Mit jelent ez egészen pontosan? Mit jelent ez tevékenységben? Mi a feladatotok?

A felemelkedési folyamat akkor kezdődött el, amikor Jézus megérkezett a Földre. Azt az energiát Ő hozta magával, és Ő terjesztette el megváltó, megszabadító energiaként, amire a Földnek szüksége volt ahhoz, hogy energetikai mély állapotából újra elindulhasson fölfelé, rezgésszintje emelkedhessen.

A Föld rezgését 25 évenként mérjük évezredek óta. Volt egy pillanat, amikor nem volt biztos, hogy a Föld meg tudja lépni azt az energia emelkedést, azt a folyamatot, ami szükséges ahhoz, hogy visszatérjen eredeti helyére. Rezgésszint emelkedése folyamatos volt, de nem elég gyors mértékű, legalábbis egy ideig úgy tűnt.

Az 1800-as évek végén kérdezte meg az Univerzum Lady Gaiat és a rajta lévő teljes emberiséget, Isteni Önvalótokat, legfelső Lényeteket, hogy mi legyen bolygótok sorsa. Egyöntetűen, szabad akaratból azt választottátok, hogy a Föld életben maradjon.

Csodálatos bolygótok, mely az Univerzum ékköve, tovább éljen, emelkedjen és vállaltátok a feladatot, hogy vele együtt és érte nagyon sokat dolgoztok, hogy energetikailag elérje azt a szintet, ami ehhez szükséges.

1987-ben volt az utolsó mérés. Ezt nevezzük Harmónikus Konvergenciának. Ez volt az a mérés – és ezt mindannyian tudjátok – amikor összeszaladt az Univerzum. Lady Gaia energiája és frekvenciája olyan értéket mutatott a korábbiakhoz képest, ami meglepte a teljes Fény-világot. Nagyon sokat dolgoztatok, végtelenül hálásak vagyunk Nektek ezért a nagyon mélyreható, sok munkáért, amit magatokra vállaltatok az inkarnációitok során.

És ezen a ponton felgyorsultak az események. Elindult a hívás, hogy mágneses mezőtöket meg kell újítani, ami - tudjátok, ismeritek, könyvekben elolvashattátok - megtörtént 2002-ig.

Felül lett írva tervezett sorsotok, az 1999-2000 év fordulójára tervezett bolygó pusztulás – mint tudjátok – elmaradt. Magatoknak köszönjétek. És azóta Ti írjátok a jövőt, magatoknak teremtitek a Földet, magatoknak építitek az Új Földet, magatoknak teremtitek a csodát.

A felemelkedési folyamat legvégső stádiumában vagytok. Ez azt jelenti, hogy a 2012-es új méréskor a Föld rezgésszintje egy fantasztikusan magas, új értéket fog mutatni. Lady Gaia tudatosan és a Ti segítségetekkel dolgozik ugyanúgy Önmagán, mint Ti, fénymunkások, emberi testben. Ugyanúgy engedi el az energiákat, ugyanúgy tisztul, ugyanúgy veti le magáról az élete során magába fogadott, de már nem hasznos és nem segítő energiákat.

A felemelkedés során különböző dimenziókapuk nyílnak meg, és amit nemrég említettem, a Lentoszi dimenziókapu ezév elején, januárban megnyílt. Energiái kiáradtak. A lentoszi korszak volt az a korszak, amikor azért voltatok itt a Földön, hogy az energetikai lesüllyedés után az eredeti Tudást, az Isteni Igazságokat, az Univerzum törvényeit, saját életetek tudását, Fénylény tudását elhelyezzétek a Földön. Ez egy hírhagyó korszak volt. Ez azt jelenti, hogy a Föld számtalan pontján, piramisokban, szent helyeken lezárt tárolókban, kristályokban elhelyeztétek azt a tudást, amit magatoknak hagytatok hírül annak idején, mert tökéletesen tisztában voltatok vele, hogy eljön az a korszak amikor ezt a tudást elő fogjátok venni, amikor tudatállapototok újra olyan rezgésszinten fog működni, hogy szükségetek lesz ezekre az információkra.

És ez a kapu januárban megnyílt, minden információ itt van körülöttetek.

Gondolj bele az életedbe. Nagyon sokan éreztétek január, február tájékán azt, hogy valami teljesen más, azt hogy valami megváltozott, azt hogy valami összezavarodott. Ez nem véletlen. A dimenziókapukon keresztül áramlottak be azok az információk, azok az energiák, azok az entitások, akiket lezárva, akár saját én-részetekként megbízva az őrzéssel, itt hagytatok. Ezt most magatokhoz veszitek, vissza engeditek. Ki tudatosan, ki energetikailag. Mindegyikőtök befogadta, még akkor is, ha felszíni tudatod erről mit sem tud. Hétköznapi életedre mindez az energia mély kihatással van. Lehet, hogy életed összezavarodott, lehet, hogy emberekkel való viszonyod megváltozott, lehet hogy hirtelen nem várt változások köszöntöttek be az életedbe. Lehet, hogy összezavarodott voltál, lehet hogy úgy érezted, hogy minden átcsap a fejed fölött, hogy kihúzták alólad a szőnyeget. Ezek az események jó részt ezeknek az energiáknak volt köszönhető. Az energiák beáramlanak, akár elfogadod ezt, akár nem. Akár tudsz róla, akár nem. És miután tisztán energialény vagy, ezek az energiák hatnak rád, akár követed ezeket az eseményeket felszíni tudatoddal, akár nem.

És ezzel most nem azt akarom mondani, hogy akármit csinálsz, determinált az életed. Szó nincs róla. Ezek az energiák úgy épülnek be energia rendszeredbe, hogy eltárolódnak. Szív csakrád közepén van egy energia gyűrű, egy végtelen 8-as jel, az úgynevezett spirituális kerék, ami nagyon lassan áramlik a végtelen jel mentén. Ezen a spirituális keréken 144 ezer úgynevezett kehely van. Ezek a kelyhek tárolják mindazt az energiát, amire neked bármikor szükséged lehet, amit te használsz és Lelked, felsőbb Éned hagyja jóvá ezeknek az energiáknak a kiáramlását a teljes fénytestedbe akkor, amikor ennek eljön az ideje. Amikor letehetsz egy problémát, amikor megszabadulhatsz egy betegségtől, amikor valami változás áll be az életedbe, amikor tudatosságban lépsz egy lépcsőfokot, amikor felismeréseid vannak, amikor elkezdesz valami olyasmivel foglalkozni, amit eddig nem tettél, vagy elhagysz olyan dolgokat, amivel eddig foglalkoztál.

Egy napod során többször áramlik be az energia, ami hatással van rád, minden élőlényre, minden dimenzióra. Az ásványi, egyes dimenziótól kezdve növényekig, állatokig mindenre hatással van. Ezek az energiák naponta háromszor kerülnek átkalibrálásra. Ezt általában a napod során nem veszed észre. De célszerű – hányszor hallottátok - hogy reggel lépj kapcsolatba Önvalóddal és este kicsit gondold át a napodat és tedd helyre, tedd le azokat a dolgokat, amik nem voltak esetleg olyan nagyon pozitívak az életedben, engedd el őket.

De visszatérve a felemelkedéshez: a Föld energia rendszere és a ti energia rendszeretek napról napra változik, emelkedik és az utolsó stádiumban vagytok. A Föld felemelkedésének harmadik, utolsó stádiumában, ennek is a legvégén.

Mi történik a viszonylag gyors felemelkedési szakaszban? A lentoszi kapu az utolsó energia- és dimenziókapu volt a spirituális fejlődésetekben. Ezután egyetlen egy kapu maradt hátra és ez a lemúriai kapu. Amikor a Föld eléri azt a rezgésszintet, hogy energiái kiárasztásával egy bizonyos, meghatározott rezgésszint és hangfrekvencia kiárasztásával kiénekli az Univerzumba üzenetét, hogy készen áll, akkor a Teremtő különleges rezgés sorozatot indít el az egész Univerzumba. Ez a rezgéssorozat elérve a Földet segíteni fog benneteket. A Mindenható energiája beáramlik, hatalmas Fény áramlat, és most ne a fizikai szemeddel érezhető fényt vedd alapul. Ez az energia áramlat segíteni fog megnyitni a lemúriai kaput. Amikor ez a kapu megnyílik, akkor a kristály könyvtárak tudása, energiája, a kristály könyvtárakban tárolt utasítások információk, minden, ami lényedből és aspektusaidból a kristály könyvtárak tárolnak, kiáramlik és egy egységes, közös tudatmezőt fog létrehozni a Földön.

A Ti feladatotok kapcsolódni ehhez a tudatmezőhöz, és a Föld szív csakrájának energiáját ezen keresztül, ennek segítségével - egymással is összekapcsolódva - a magas Fénylények által egyesített energiákkal összekapcsolva, a szeretet rácshálójához csatlakoztatjátok. Ennek az energiának a megtartása, ennek az egységes energiának őrzése, védelme, megtartása konkrétan a Ti feladatotok. Minderre képesek vagytok. Semmi nem haladja meg képességeiteket. Minden olyan feladat, ami rátok vár, az bennetek van, belétek van kódolva. Őrzitek sejtjeitekben, Őrzitek DNS rendszeretekben. Ezek a kódok oly mértékig nyílnak meg, feladataidat oly mértékig tudatosítod, ahogy ez a mindenkori jelen pillanatnak megfelelő. Ez a közös feladatotok.

Ezen kívül egyénileg mindenkinek, mindegyikőtöknek külön-külön megvan a saját, személyes feladata, az egyedi, az, ami csak rád vonatkozik. Hiszen folyamatosan, mindig azt kérdezed, ki vagyok én, mit teszek én? Én a nagy egészben egy olyan pici pont vagyok. Mit számít az, hogy én mit csinálok?

Ez, kedvesem a lineáris gondolkozásodnak köszönhető. Annak köszönhető, hogy teljes egészében beleélted magad ebbe a fizikai testbe. Belenézel a tükörbe és egy arcot látsz. De elmélyedtel-e bármikor már saját szemedben? Elmélyedtél-e saját megérzéseidben? Elmélyedtél-e saját szívedben? Ami felé irányít, amit sugall, amit érzel, amit szeretnél? A feladatod csodálatos, és egy speciális csoportnak a feladata. A Mag népének a feladata.

Légy végtelenségig nagyon büszke.

Ne felejtsd el minden este elmondani: Vagyok, aki vagyok, vagyok, aki vagyok, vagyok, aki vagyok, Isten vagyok.

MÁSODIK RÉSZ ( szünet után )

Újra itt vagyok veletek, eddig is itt voltam, végtelen szeretettel köszöntelek újra.

Mielőtt a konkrét üzenetekre rátérnénk, annyit a mi részünkről szeretnék elmondani, hogy végtelenül sok entitás van jelen, itt most veletek együtt. Családtagjaitok, fénycsaládotok tagjai, angyalok nagy közössége tényleg itt ül a lábatoknál. Amelyikőtök tudja érzékelni a színeket, a fényeket, észlelheti, tudja és látja a vibrálást, az áramlást, a jelenlévő energiákat.

A feladatotoknál tartottunk. Annál a csodálatos és felemelő feladatnál, amit itt, a fátyolnak ezen az oldalán, a Föld tervezésekor, a teremtéskor meghatároztatok magatoknak, elvállaltatok, melyet teljesíteni megérkeztetek a Földre.

És most vegyük sorra konkrétan inkarnációitok, életetek sorát.

Amikor Jézus nem folytatta már a Földön, konkrét emberi testben élve a Föld energiával való ellátását, akkor azok a bizonyos entitás csoportok a Föld több pontján, köztük ti is, elindultatok, felvállalva alap feladatotok kiegészítéseként azt, hogy Jézus által elindított utat segítitek, kiteljesítitek saját feladatotokat azzal az energetizálással, azzal az energia munkával, amit ő elkezdett.

Konkrétan történelmetek egy adott pontján elindultatok. Elindult egy nép valahonnan Keletről. A népvándorlás előtti időszakban ti, mint entitások nagyon sok korábbi korszakban szintén inkarnálódva éltetek a Földön. Számos elmélet és számos kutatás vonatkozik arra és foglalkozik azzal, melyik népcsoport, melyik korban kik voltatok, kik lehettetek.

Ebből a folyamatból mi most azt vesszük sorra, akik magyarokként, népként megérkeztetek a honfoglalás során.

Amikor elindultatok, ahonnan elindultatok, az a földi lét során, keleti területeken egy olyan létezési forma volt amikor, bár emberi testben éltetek a Földön, de egy sokkal magasabb létsíkon. Földi életet éltetek, de nem az akkori fizikai testben a Földön élő emberek életét.

Amikor a hívás elhangzott, akkor népcsoportként azok az entitások, akik egy emelkedettebb energia mezőben csodálatosan békés életet éltetek a Földön, bevállaltátok, hogy egy mélyebb, egy alacsonyabb rezgésű földi testben csoportként elindultok. Olyan fizikai adottságokkal kellett ezt elvállalnotok, ami lehetővé tette azt, hogy folyamatos haladásotok során meg is érkezzetek úti célotokhoz. Ennek kapcsán speciális harci eszközökkel, harcmodorral rendelkeztetek vonuló népként. Nem volt véletlen, hogy állandóan helyet változtató, mindig tovább vonuló törzsek formációjában vonultatok hosszú-hosszú ideig. Nem volt cél az, hogy bárhol megálljatok és letelepedjetek.

Amikor megérkeztetek fizikailag erre a területre, a Kárpát medencébe, legendáitok mesélnek a csodaszarvasról, egy arany szarvasról. Ez egy előre megállapodott energetikai jel volt a számotokra. A szarvas egy leegyszerűsített forma, egy 3D-ben megjelenő forma. Az az energia, amit beérkezve erre a területre tapasztaltatok, és utatok utolsó részén követtetek, az valóban létezett. Ez jelentette számotokra megállapodás szerint azt, hogy úti célotok felé közeledtek.

Mi vonzott, mi volt a cél?

A szív csakra energiája. Azért jöttetek, hogy feladatotokat, hogy az elme világából, az elmét uraló energiák világából a szív csakra energiáját erősítve, segítsétek Lady Gaiat, a Földet a szív csakra energiájának emelése, őrzése, gyógyítása kapcsán a szív világába való visszatéréshez.

Ami a ti személyes feladatotok életetek során, hogy elmétek uralmát, gondolataitok meghatározó mivoltát lépésről lépésre mindig kicsit gyengítsétek és adjátok át a helyet az intuíciónak, szíved szavának, azoknak az instrukcióknak, melyeken keresztül Lelked vezet.

Ebben a folyamatban segítitek a Földet, hogy a Föld, a gondolati sík világából megerősíthesse saját szív csakrájának energiáit és ennek az energiának nagyon fontos feladata lesz a felemelkedés során. Ez lesz az első energia, mely átkapcsolódik a felsőbb dimenzióba. Mint ahogy a gyermek, amikor megfogan, az első energia csomag, ami az új életet jelenti, az a szív csakra körüli tórusz. A tórusz egy olyan forma, mintha egy csövet meghajlítanál és a két végét egymáshoz illesztenéd. Egy kör alakú cső és ez forog. Ez az energia életed végéig körülveszi a szívet.

Tehát megérkeztetek ide a Kárpát medencébe. Intuitívan tudtátok, hogy ide tartotok, tehát megtörtént a letelepedés.

És most nézzük meg energetikailag egy kicsit a másik oldalt.

A Föld energiáiban nem csak az a folyamat változik, ami a Földet meglévő energetikai állapotából emelni, rezgésszintjét emelni, változtatni igyekszik. Létezik egy másik energia a Földön, akinek ez a folyamat nem áll szándékában, nem képviseli az érdekeit. Ez az energia, aki pillanatnyilag a Földön elég jelentős mértékben irányítja a hatalmat, tökéletesen érzékelte azt, amikor elindultatok Keletről. Végig követte utatokat és tökéletesen érzékelte a megérkezéseteket. Tökéletesen tudatában volt annak, hogy miért jöttetek, mi célból és annak, hogy kik vagytok.

Ez az energia hatását jelentős mértékben először akkor fejtette ki, amikor István Királyotok az egyházhoz csatlakozva, megengedte ennek elterjedését. Behívta ezt a folyamatot. Ez annyit jelentett, hogy csatlakoztatok ahhoz a hatalmi struktúrához, ami innentől kezdve egységeteket erőteljesen szétzilálta és teszi ezt a mai napig.

Kik voltatok?

A hét törzs energetikailag a hét Sugárnak felel meg. Egységet, az univerzális egységet jelképezte, hordozta, testesítette meg. A szív csakra körül az univerzális egységnek kellett megjelennie. Ez az egység ma is jelen van.

A történelem eseményei során, ha kicsit behatóbban megvizsgáljátok vezetőiteket, királyaitokat, életüket, intézkedéseiket, az országgal való törődésüket, vagy éppen nem törődésüket. Ezek mind-mind azt a célt szolgálták, azok az erők, melyek országotok vezetőire mindig is hatottak, folyamatosan az egység kialakulásának megnehezítését, az egységes erő fellépését gátolták.

A Fény egy nagyon erőteljes entitás segítségével tudott megjelenni történelmetek során és ez Mátyás Király volt. Az ő személyében, az ő inkarnációjával egy olyan nagy hatalmú magas Fénylény érkezett hozzátok segítségképpen, aki nagyon mélyre ható energiákat árasztott, és kötött meg ittléte során. Hiszen gondoljatok bele. Visegrád, a szív csakra közvetlen közelében. Az intézkedéseit, ha megnézitek, virágzott az ország, egységes volt az ország. Olyan tulajdonságok kerültek felszínre, mint a szeretet, az igazságosság, az egyenesség. Olyan mélyre ható tiszta energiákat sikerült élete és tevékenységei során árasztani, ami életét követően is energetikailag nagyon sokáig hatást gyakorolt erre a területre.

Még ma is léteznek a környéken, Visegrád környékén ma élő emberek, akik azt vallják, akik azt érzik, hogy valamiképpen ehhez a területhez tartoznak, ide kötődnek. Az ő feladatuk ennek az őrzése. És jól érzik. Ezek az emberek, valamikor, Mátyás korában mind-mind szolgálatot teljesítettek, feladatot láttak el, energetikai feladatot is. Az egyikük konkrétan a szomszéd domboldalon, a Duna túloldalán Mátyás gyümölcsös kertjének volt az őrzője. Ma is úgy járja útját, hogy megnéz mindenkit, aki kirándul a környéken. Nyomába ered, mintha még mindig felügyelnie kéne. Az energiát hordja, hordozza a szívében.

Következő ilyen esemény, ami a szabadság irányába tett egy lépést, és ezt energetikai értelemben is értem, ez az 1848-as szabadságharc volt. Újfent létrejött az országban valamilyen fajta egység, cél, törekvés. Új cél, a megszabadulás egysége. Ugyan történelmileg rövid időn belül megakadt ez a folyamat, de energetikailag fantasztikus hatása volt.

Olyan erőt képviseltek - akár tudtok róla, akár nem - önmagatokban, egyénileg, egyedként is. Két-három ember együttműködése hatalmas fényt és hatalmas energiát jelent.

Mégis, milyen érdekes vagy milyen furcsa, hogy ezt az egységet népként, tudatosan sose éltétek meg itt, az inkarnációkban. Sőt. Azt valljátok magatokról, hogy ti vagytok az a nép, aki soha nem tud egységes lenni, soha nem tud egységesen fellépni, képviselni az érdekeit, fellépni idegenek ellen. Önmaga törvényeit megalkotva, önmagát erősítve állni a világban.

Hát.., ez a dualizmus realitása, ez nem a Valóság. Ez csak a ti realitásotok. Így tűnik a lineáris világotokban.

Ha megnézitek a teremtő Kozmikus Szülők által teremtett lények tulajdonságait, mit hordoznak ők a Valóságban, és hogy élik meg mindezt a dualizmusban, akkor nagyon jól látjátok. Bármelyik, bármelyik Teremtő Szülő teremtményéről van szó, a valós képességeidnek, a valós tulajdonságaidnak túlnyomó részt az ellentéte az, amit meg tudsz élni a felejtés fátylán túl.

Ti egy csodálatos egységet képeztek. Azon multidimenzionális részeitek, akiknek nem vagytok tudatában egy csodálatos, együttműködő, összhangban lévő, szeretetet képviselő csoport. Bármilyen nehéz ezt most számotokra elképzelni. De én itt vagyok, és nap, mint nap érzékelem őket, és dolgozom velük. Tehát hidd el nekem, ez így van.

Afelé tartotok, hogy ezt ti is megéljétek. Ennek az energiának a felismerését, a megélését akkor fogjátok tudni tudattal követni, földi, testben lévő lényként, amikor konkrétan, a felemelkedés során nekikezdetek a feladatotoknak. Tökéletesen fogjátok tudni, hogy hol vagytok, hova tartoztok, hova kell kapcsolódnotok és mit csináltok. Tökéletesen fogjátok érezni részeteket az egységben. Ne félj a feladattól, képes vagy rá. Automatikusan ki fognak nyílni azok a kódok, feloldásra kerülnek azok a tulajdonságaid, azok a képességeid, amiket magadban hordasz.

Addig is, ami segítséget magatoknak ebben a témában, a 3D-ben, saját világotokban meg tudtok tenni, az egy olyan lehetőség, ami mindig is itt volt. A Kárpát medence egy hatalmas vízterületet rejt a mélyben. Ez a vízterület számotokra részben tökéletesen ismert, hiszen az ország területén nagyon sok helyen, ahol lefúrtok, ott hévizek törnek fel, ott vizet találtok. Ez a vízrendszer az egész ország területe alatt, ez egy kristály mező.

Amikor dolgoztok egyesével, vagy ketten, vagy csoportban bármikor, meg tudjátok tenni, hogy tudatos energiával tisztítjátok ezt a víz-mezőt. Amikor kezelsz egy beteget, amikor tanácsot adsz valakinek, amikor végzed a munkádat, vagy bármikor, amikor magaddal foglalkozol, amikor elmélyedsz egy meditációban, ha ezt választod és bevállalod, akkor egy pár perc erejéig küldheted tisztító szándékodat és erődet ennek a víz-mezőnek. Minél többen, minél nagyobb mértékben energetizáljátok ezt a vizet, ezt a teljes vízfelületet. Hiszen talán köztudott, a víz intelligens energiájú memóriája. Emoto könyveiben láthatjátok, különböző energiájú szavak által energetizált megfagyott víz képét, a kristályokat. Azokat a kristályokat, amik mutatják a szeretetet, vagy éppen az ellenkezőjét. Tehát köztudott, hogy a víz egy intelligens, kommunikáló energia. Tudattal rendelkezik. Az a lehetőség, ami a mélyben itt van, értetek van itt. És most, az utóbbi időben elég nagy mértékben feltöltődtek a víztárolók. Ez sem véletlen.

Tehát tiétek a lehetőség, hogy minden egyes alkalommal, amikor energetikai munkát tudatosan végeztek, akkor szánjatok egy pár percet arra, hogy saját környezeted, akár saját házad, saját kerted alatt lévő vízfelületet energetizáld. Küldd le szeretetedet, azokat a pozitív gondolatokat, melyet Földanyának szánsz, tárolja a víz, nagyon sokáig tárolja. És tisztítsd. Képzeld el, hogy azok az energiák, amik már nem segítik ezt a területet, a te házad környékét, a te kertedet, vagy ezt a várost, ahol élsz, vagy akár az egész országot egyben nézheted. Küldj energiát ebbe a vízbe és tudatosan kezdd el tisztítani és eltávolítani azt az energiát, amit már jó elengedni. Ennek többrétegű hatása lesz.

Ha ez a víztömeg befogadja mindegyikőtök részéről azt a legjobb szándékú, csodálatos energiát, amit tudattal le tudsz küldeni, akkor teljes mezőként a Fénymunkások energiájának, tudatának, jóakaratának, szeretetének egy egységes mezőjeként kezd el működni.

Vannak területek, ahol ez már működik. Vannak területek, ahol ez a rész már csodálatosan tiszta. Egységessé kell tenni.

A fénymunkások erejének, a ti csodálatos csapatotok együttműködésének nem feltétlenül és kizárólag az a módja, hogy fizikailag találkoztok, megálltok az ország szélén, megfogjátok egymás kezét és gondolatilag békét küldtök az országnak és szeretetet. Ez is egy csodálatos módszer, de nap, mint nap, életed során, saját hétköznapod során, apránként tehetsz rengeteget.

És ez a mező összekapcsolódik, mert a víz egységes felület. Ez az a mező, ami körbeveszi a Szívcsakrát. Ez vonatkozik a Szlovák területekre is. Nagyon sokban tudja segíteni a feladatotokat, a szív csakra őrzését, tisztítását, energetikai emelését.

Szabad akaratod van, hogy csatlakozol ehhez a folyamathoz, vagy sem. Ez egy lehetőség, amit használni tudsz.

Ennek kapcsán egy következő lehetőség, amivel viszont nagyon jelentősen tudod segíteni a saját és a téged, titeket követő társaitok energetikai fejlődését.

A Földet körülveszi egyszer a Föld meglévő kollektív tudatmezője, valamint egy magasabb régióban körülveszi a szeretet rácshálója. Körülveszi még a mágneses rácsháló és különböző energetikai hálók.

Ezek közül, amit a legtöbbször elmondunk, hogy nagyon ideje, hogy nagyon itt az idő, hogy a kollektív gondolatmezőből eltávozz, hogy kivond energiáidat, illetve ne engedd, hogy a kollektív gondolatmező energiái tovább befolyásoljanak, manipuláljanak, hassanak rád. Nagyon-nagyon fontos. Évek óta mondjuk, hogy a legfontosabb feladatotok a kollektív gondolkozásból, a kollektív gondolatmezőből való kiszakadás.

Hogy tudod te ezt konkrétan megtenni?

Vannak elképzeléseid a felemelkedésről, az utána történő eseményekről, az életedről. Nagyon konkrétan meg tudod fogalmazni azt, hogy te mit szeretnél. Hogyan szeretnél élni? Mit szeretnél érezni? Békében szeretnél lenni, szeretetben, emberi szeretetben, bőségben, egészségesen, harmóniában és egy csodálatos békés, játszmáktól, manipulációktól, csalásoktól, minden ilyesmitől mentes világban. Ezt mindannyian, egységesen szeretnétek.

Ezen belül konkrétan te milyennek képzeled a jövődet, az már a te egyéni utadtól függ. Alkosd meg konkrét képekben, gondolatilag a jövődet. És erre gondolj minél többet. Erősítsd gondolatilag ezt az energiát. Minél több gondolatot, minél több energiát adsz hozzá ehhez a képhez, alakíthatod nap, mint nap. Alakíts egy magot, alakíts egy alap elképzelést és ehhez mindig tegyél hozzá valamit, egészítsd ki mindig valamivel, egészítsd ki újabb ötletekkel, de az alap ötletet mindig tartsd észben. És ha minden nap, ha napi rendszerességgel adsz hozzá egy kicsi energiát, akkor ez a mező, ez a gondolatmező, ez az energia egyre több lesz. Egyre nagyobb lesz, egyre jobban gyarapszik.

Ha minden fénymunkás az országotokban nap, mint nap növeli ezt az energiamezőt, akkor a kollektív mező és a szeretet rácshálója között létre tudtok hozni egy olyan tudatmezőt, ami tiszta, ami legszentebb, leginkább szívből és szeretetből megalkotott gondolataitok mezője.

Tarts igényt saját, szuverén önállóságodra, tarts igényt saját szabadságodra, tarts igényt manipuláció mentes létezésedre, tarts igényt arra, hogy fénylényként, aki vagy ebben a testben tökéletes vagy, harmónia vagy, maga vagy a szeretet. Tarts igényt arra, hogy ezt megéld, hogy lényed, valódi lényed esszenciája át tudja mosni, át tudja járni összes sejtedet, hogy valódi lényed energiája kitáguljon, kiáradjon, betöltse lényedet. Add át neki a stafétát, szólítsd meg minden reggel, beszélj hozzá minden este, kérdezd meg, mit szeretne mondani neked.

Reggel bízd rá magad, engedd meg neki, hogy nap közben ő vezessen. Ő tudja legjobban, hiszen minden életet, minden inkarnációdat veled töltött, hiszen te ő vagy. Ő tudja legjobban, mire van szükséged, ő tudja legjobban, mi felé tartasz, és az ő legfőbb törekvése az, hogy testben megéld a felébredést és a felemelkedést. Itt maradj, ebben a csodálatos testben azzal a tudattal, akivel ő rendelkezik. Azokkal a képességekkel és azzal a hatalommal, tulajdonságokkal és csodákkal.

Azt az utat járjátok, amit Jézus végigjárt. Azon az úton jártok, azon a felébredési úton, ami őt is elvezette saját Önvalójának felismeréséhez. Azt teszitek, pontosan ugyanazt, és nagyon pici lépés van már csak hátra. Engedd meg magadnak, hogy megéld a csodákat, engedd meg magadnak, hogy lényed esszenciája kiáradjon.

Kérd meg minden reggel, hogy aznap vezessen el téged azokhoz a szinkron eseményekhez, amik arra a napra a legjobbak, és amik aznap a legfényesebb jövőd felé vezetnek téged. Ez ilyen egyszerű. Este pedig kérd meg, hogy azokat az energiákat, amit fénytestedből, energia rendszeredből már el tudsz engedni, amit aznap összegyűjtöttél, vagy amit aznap el tudsz engedni, mert már nincs rá szükséged, azt segítsenek elvinni.

Szólíts meg Fénylényeket, akiben bízol, akivel együtt dolgozol, akivel beszélgetni szoktál, mindegy kit, és kérd meg, de saját Isteni Lényed is lehet, kérd meg hogy segítsen a már nem hasznos energiák eltávolításában.

Nagyon fontos, hogy minden nap tisztítsd fénytestedet. Nagyon fontos, hogy minden nap igényt tarts a saját szuverén szabadságodra. És meglátod, megjelennek a csodák az életedben. Megjelenik az az élmény, amikor már nem azt érzed, hogy kicsi vagy, amikor már nem azt érzed, hogy nem vagy jó, amikor már nem azt érzed, hogy nincs miért szeretni téged.

Csodálatos vagy, a teljes tökéletességet hordozod magadban. És a tökéletességed, a lelked megnyilvánulni vágyik. Eljött az az idő, amikor már nem képes a fizikai tested, a sejtjeid, a DNS-ed magába fogadni más energiát a fényen kívül. Már nem tudod magadba gyömöszölni a fájdalmadat. Nem tudod magadba gyömöszölni azt, amikor dühös vagy.

Észrevetted? Sokkal többször állsz ki magadért. Sokkal többször mondasz ellent valakinek, amit korábban nem mertél megtenni, és most magad csodálkozol a legjobban: ezt én kimondtam. Igen, kimondod, mert az energiák olyan magas frekvenciájúak, amik nem teszik lehetővé már, hogy a testedet telerakd alacsonyabb frekvenciájú energiákkal.

Ne engedd meg senkinek, hogy befolyásoljon, hogy félelmet gerjesszen benned. És bárki bármit mond, nem igaz, hogy neked nincs ilyen, vagy olyan képességed és nem igaz, hogy nem vagy képes valamire. Nem igaz, hogy nem vagy szép, nem igaz, hogy nem vagy tökéletesen egészséges. Mindez nem igaz, mindez illúzió. Körülveszed saját lényedet falakkal, hitekkel. Körülveszed saját lényedet olyan elképzelésekkel, amit másoktól vettél át. Gondold el! Fénylényként születtél meg abban a csöpp, kicsi testben és körülvett a jelen világ. És amint megtanultál a 3D-ben járni, beszélni eligazodni. Bármit amit megtanultál, azt valaki mondta neked, valaki megmutatta, valaki segített, és az a valaki mindig egy ember volt. A családod, a barátaid, az ismerőseid, a tanáraid. Mások hatásából, mások által mondott igazságokat vettél át, mások által mondott gondolatokat fogadtál be és ennek az összképeként hiszel magadról valamit. Ezek a hiteid, ezek a szokásaid, ezek a gondolataid, amikkel körülvetted magad, ezek falak.

És közben fogalmad nincs, ki vagy Te valójában, ki az a lény, aki lakik ebben a testben. Fedezd fel. Ott van benned esszenciaként, és üzeneteket küld a saját érzéseiden keresztül. Így tud kommunikálni veled. Üzeneteket küld intuíción keresztül. Így tud kommunikálni veled. Rögtön jelzi, ha az úton vagy, mert jól érzed magad és kiegyensúlyozott vagy, és rögtön jelzi, ha letértél a saját utadról, az előre megtervezett saját utadról, mert érzed, hogy valami nem jó, mert érzed, hogy nem vagy egyensúlyban. Jelez.

És te egyre finomabban és egyre érzékenyebben tudod venni ezeket a jelzéseket. Hát kezdj el figyelni rá, egyre jobban, egyre mélyebb szinten. Halld meg azt a halk kis belső hangot.

Az Egod, a gondolataid nagyon hangosan rohangásznak a fejedben. Nem tudod leállítani gondolataid sorát, ez képtelenség. Nagyon nehéz megvalósítani, hogy gondolattalan légy, ezért ne várj arra, míg erre képessé válsz, figyelj beljebb. Egy picit mélyebbre. Egy halk, kicsi hang mindig megmondja neked, hogy épp hol vagy, hogy ő mit szeretne, és ha megtanulsz hallgatni erre a belső hangra, és hajlandó vagy követni, amit kér, akkor ő elvezet téged oda, ahová tartasz. Legfényesebb álmaidban nem tudod elképzelni azt, ahova el tud vezetni.

http://tegyukszeppeavilagot.hupont.hu/62/kryon-uzenet-a-magyaroknak

Feliratkozás Hírlevélre