Mesterséges DNS-t hoztak létre | Önmegvalósítás.hu

Mesterséges DNS-t hoztak létre

2010. június 17. csütörtök, 18:48 | jaguar

A mesterséges élet előállításán fáradozó amerikai tudósok egy kiürített baktérium felhasználásával létrehozták az első olyan élő sejtet, amely ember alkotta DNS-sel rendelkezik
A kutatók azt remélik, hogy a lecsupaszított baktériumokból kereskedelmi és tudományos célokra hasznosítható mikrobákat tudnak majd előállítani.
"Ez a valaha is előállított első szintetikus sejt. Azért nevezzük szintetikusnak, mert a sejt egy teljes egészében szintetikus kromoszómától származik, amely négy üveg vegyi anyag segítségével egy kémiai szintetizátoron készült, egy számítógépes információból kiindulva" - jelentette ki Craig Venter, a genomkutatás úttörője, a kutatás vezetője.

"Ez az első önreprodukáló faj ezen a bolygón, amelynek a szülője egy számítógép" - tette hozzá.

Venter azt mondta, hogy szeretne olyan baktériumokat előállítani, amelyek üzemanyagot termelnek és olyan algákat tervezni, amelyek kiporszívózzák a szén-dioxidot a légkörből. A tervek között szerepel a jobb vakcinák előállítása is.

"Ez egy nagyon hatékony eszköz ahhoz, hogy megtervezzük azt, amit a biológiától akarunk" - mondta a sajtóértekezleten Venter.

A Science folyóiratban közzétett tanulmányában Venter csapata azt állítja, hogy a Mycoplasma mycoides baktérium DNS-ének szintetikus változatát ültette át egy Mycoplasma capricolum nevű baktériumba, amely belsejének nagy részét eltávolították. Több kudarccal végződött kísérlet után az új mikroba életre kelt és laboratóriumi körülmények között szaporodni kezdett.

"Úgy gondoljuk, hogy ez mind filozófiai, mind pedig tudományos szempontból fontos lépés. Határozottan megváltoztatta a véleményemet az élet fogalmáról és működéséről" - jelentette ki Venter.

Forrás: MTI

szeges képe
Mutáció...
2010. június 17. csütörtök, 19:38 | szeges

S csak egy pici mutáció, és az utolsó két ember a földön még mindig Ventert szidja...:((

jaguar képe
Vírus..
2010. június 18. péntek, 16:48 | jaguar   Előzmény

Mutáció?
"Ez az első önreprodukáló faj ezen a bolygón, amelynek a szülője egy számítógép"
A terrorizmus új dimenziók előtt áll majd, elég lesz egy számítógépes vírust írni rá és itt a Mátrix által vázolt jövő.

Mondott egy ilyet Einstein, hogy:
"A nukleáris láncreakció felfedezése semmivel sem kell, hogy közelebb vigye az emberiséget a pusztuláshoz, mint a gyufa feltalálása."
Igen, ideális esetben. Végülis egyetérthetünk, mert a tudománynak miért kellene gátat szabni? Csakhogy eléggé felnőtt-e már az emberiség egy ilyen felfedezéshez?

spiritosaurus képe
Na ez az... Hogy jó a tudomány, csak éppen amíg a pénzszerzésre
2010. június 18. péntek, 17:08 | spiritosaurus   Előzmény

Na ez az...
Hogy jó a tudomány, csak éppen amíg a pénzszerzésre fogják ezt a technológiát használni, addig klónozott harcosok, meg terminátorok fognak szaladgálni az utcákon, mert a politika erre ad pénzt, míg ha az életért használnák ugyanezt, akkor fantasztikus dolgokra lehetne lehetőségünk.

De hát meglátjuk mi lesz belőle, nem ítélkezem előre.

Bár a lelket és a tudatot úgy sem tudják reprodukálni azzal, hogy DNS-t állítanak elő....

szeges képe
Teremtünk, teremtgetünk...
2010. június 18. péntek, 17:24 | szeges   Előzmény

... és lassan minden valóra válik, amiről az elgondolás pillanatában azt hisszük, fantazmagória. A Verne könyvek után még lassabban, a mozi, TV, videó, számítógép világában egyre gyorsabban valósulnak meg az "álmok". Az információ gyorsulásával szinte egyenes arányban.
Ami 150-200 évre kitolhatja az ember életkorát, az néhány pillanat alatt le is söpörhet minket a színpadról.
Csak reménykedhetünk, hogy az ilyen oldalak, mint amelyik itt alattunk is duzzadozik, elérik a céljukat és az ember jobbá, "okosabbá" válik.
Akkor van remény a földi létre ha nem, akkor úgyis mindegy...

Katona koromban az egyik tisztünk szokta mondani: Embörök, ha atomvillanást látnak azt jól nézzék meg, mert olyant többet soha nem látnak...

Domoszlai Katalin képe
és mikor hullik a sült galamb a szádba?
2010. június 18. péntek, 17:38 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Bizony, csak atom villanáskor. Minden betegség oka az, hogy vedd már észre, mit üzen a lélek... S ha a lelkem rendben van, a vírusokat elpusztítja az immunrendszerem... Létezik, és nem is olyan nehezen elérhető az a szint, amikor tudom, hogy bármilyen betegséget a Figyelmem erejével meggyógyíthatok.

szeges képe
Akkor figyelj...
2010. június 18. péntek, 17:45 | szeges   Előzmény

...majd rám is légyszíves kicsikét, ha jön a baj... ;)))

Domoszlai Katalin képe
416 Ft
2010. június 18. péntek, 18:09 | Domoszlai Katalin   Előzmény

416 Ft a meditáció ára, megtanulni annyi, hogy megcsinálod. Spirit.hu Gyurkó Zsolttól a Gyógyító Bölcs...
De nem árt a Sanyi módszerével kicsit kutakodni, mi is az oka benned a problémáknak, mert ha nincs oldva a lelki ok, a betegség visszatér...

szeges képe
Köszi Kati...
2010. június 18. péntek, 18:36 | szeges   Előzmény

...nagyon rendes vagy tényleg, de még soha ilyen jól nem éreztem magam a bőrömben se fizikailag, sem pedig lelkileg...:)

A Sanyi letölthető anyagait tegnap kezdtem el meghallgatni, a Sirály alap megvan a "Barátnőmnek", és ha ezeken túl vagyok, megyek tovább.:)

Nem szeretek mindenbe belekapni egyszerre és egyébként is úgy gondolom/érzem, hogy mindig csak annyit engedhetek magamba, amennyinek a befogadására abban a pillanatban elég érett vagyok.:)

Mégegyszer köszönöm a kedvességedet (és a könyvet is) :))

Ps: A "figyelj rám" dolgot poénnak szántam, de ezt Te is tudod...:))

Domoszlai Katalin képe
bölcs gondolat
2010. június 18. péntek, 19:18 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Örülök, hogy jól vagy. Ha ingyen reklámot csinálok ezen az oldalon Gyurkó Zsoltnak azt azért teszem, mert nagyon sokan olvasnak bennünket, akkor is, ha nem szólnak hozzá. Én pont azért hanyagoltam sokszor a Sanyi tanításait, mert nem voltam elég érett a felfogására... De ilyenkor is sokat meditáltam, a Zsolt anyagait használva.

spiritosaurus képe
Én meg nem töltöttem le semmilyen anyagot innen, az gáz? :D De
2010. június 18. péntek, 22:44 | spiritosaurus   Előzmény

Én meg nem töltöttem le semmilyen anyagot innen, az gáz? :D De még csak bele se hallgattam, el se olvastam.
Nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy senkinek a módszereit nem alkalmazom. Tisztában vagyok annyira magammal, hogy tudjam milyen módszerekkel tudok én magam eredményre jutni. Szerintem egy módszer csak egy embernek működik hatásosan, annak, aki kitalálta. Én max el tudom mondani, hogy én mit hogy csinálok, meg meghallgatom ki hogy csinálja, de szerintem senkinek nem fog működni rajtam kívül azokkal a módszerekkel, amiket én használok, mert az önmegismerés pont attól önmegismerés, hogy nem követek sémákat. Nem hallgatok hanganyagokat, nem nézek videókat, még spirituális könyvet is összesen két Oshot olvastam, és elég volt belőle, hogy leszűrjem magamnak azt, hogy többre nincs is szükségem, mert ez mind az én dolgom. Mindenkinek más a világ, és más az élete, meditáció, és önmegismerés csakis önmagamra szabott saját módszerekkel működik szerintem hatásosan. De ez csak én vagyok :D