Megérkeztem! Te is meg fogsz! :-) | Önmegvalósítás.hu

Megérkeztem! Te is meg fogsz! :-)

2013. február 24. vasárnap, 15:35 | Ninna

Igazából nincs kérdésem, és nem akarok megvitatni semmi olyat, amire ne tudnám a választ (bár nyilván van rakás ilyen, de most egy sem ugrott elém:-)). Egyszerűen csak köszönni szerettem volna mindenkinek, mert nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Az úgy történt, hogy beírtam a keresőbe a Namaste szót (nem voltam teljesen biztos a jelentésében)...

Hosszú utat jártam be, és még messze nem mondhatom, hogy a végére értem, de úgy gondolom, megérkeztem. 2008-ban, egy véletlennek köszönhetően (amikben egyébként nem hiszek :-)), találkoztam a Titok című filmmel, akkor már hosszú ideje tervezgettem, hogy elválok, de sosem volt erőm megtenni az első lépést. Ez a film kellett ahhoz, hogy elinduljak, és egy évvel később már elvált nőnek mondhassam magam. Elvégeztem az Agykontroll tanfolyamot, aztán úgy alakult, hogy hostess lehettem néhány Pozitív Gondolkodók napja rendezvényen. Elolvastam, amiket el kellett, persze nem mindent, de sokat.

És három héttel ezelőtt kezembe került az a könyv, amivel úgy gondolom, bezárult a kör. Ez Gertrud Hirschi, Mudrák - Az ujjak jógája című munkája. Élvezettel olvastam minden sorát, most pedig már élvezettel csinálom is - mudrázok, ahogy én hívom (v. talán más is :-)).
A válás csak az első cél volt, azóta van egy sokkal komolyabb és most azért küzdök, teszek, olvasok, írok, mudrázok. Négy és fél évembe tellett, hogy eljussak idáig, hogy ha még nem is teljesen, de gondolkodás módot tudjak változtatni, hogy a nyamvadt, bebetonozottnak hitt rossz szokásokat, reakciókat, gondolatokat, stb. valamennyire, úgy nagyjából 70%-osan, ki tudjam iktatni a fejemből.

Ezt azért írtam le, mert erőt szeretnék adni azoknak, akik csak most indulnak el ezen a mezsgyén. Tudniuk kell, hogy semmi sem történik varázsütésre, kitartóan kell tenniük mindenért, mert senki más nem fogja megtenni helyettük, de elsősorban, ami szerintem mindennél fontosabb: HINNI KELL, hogy sikerülhet! Hinni kell, hogy nincs az a mély gödör, amiből nem lehet felállni! És hálásnak kell lenni mindenért, amink van, még a negatív dolgokért is, mert azokból is tanulunk - nem is keveset!

Legyen szép napotok!
Ninna