Meg lehet-e változtatni mások viselkedését agykontrollal? | Önmegvalósítás.hu

Meg lehet-e változtatni mások viselkedését agykontrollal?

2008. augusztus 28. csütörtök, 9:10 | Látogató

Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e változtatni mások viselkedését agykontrollal?

Már adtál meg címkéket. Saját címkéid:

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szabad akarat mindenek felett áll
2008. augusztus 28. csütörtök, 10:10 | Huszti Sándor -...

Azt gondolom, hogy az agykontrollos technikával legfeljebb átmeneti időszakra sikerülhet ráerőltetnünk az akaratunkat a másik emberre.

A szabad akarat mindenek felett áll, mindenkinek legfőbb joga, hogy irányítsa az életét és a létét. Az Univerzum alapvető törvénye gátolja meg, hogy mások szabad akaratának keresztbe tegyünk, így csak az elfogadás marad a problémánk megoldására lehetőségként.

Persze ha valaki nem használja a szabad akaratát, vagyis nem dönt, amikor kellene, vagy nem irányítja tudatosan az életét, akkor ott meghagy egy kiskaput, amin keresztül lehet dönteni helyette. Ez az Ő hanyagsága, tudatlansága miatt történik és bizony ezt sokan ki is használják!

Ennek ellenére mindenkit vezet a sorsa, amit meg kell éljen, azt el nem kerülheti és ami nincs benne az útjába, azt oda nem erőltetheti!

Ezért hiába sikerül egy agykontrollos programozással hatni egy olyan emberre, aki ha csekély mértékben is, de befolyásolható. Ha az Ő útja más, akkor a mélyebb erők idővel úgyis félresöprik a manipuláció hatását, így a befektetett programozás kárba vész!

Amit meg szeretnél változtatni a másikban, az a viselkedése. A viselkedés a személyiség mélyéből fakad, az már csak egy megnyilvánulása a természetének, a szándékainak, a hozzáállásának.
Ezért ha változtatni akarsz, akkor inkább ezekre próbálj meg hatni és akkor mélyebb hatást tudsz kelteni!

 
Mégis a legbölcsebb amit tehetsz, ha azt vizsgálod meg, hogy miért zavar, mit nem fogadsz el benne, a viselkedésében és azokat a minőségeket, tulajdonságokat, amit találtál, önmagadban próbálod meg elfogadni!
Ezzel a megközelítéssel valóban az alapoknál kezeled a problémát, hiszen a probléma gyökere abban van, akit zavar a világ milyensége, nem fogadja el a dolgokat úgy ahogy azok vannak!
Önelfogadásra és ezen elvet követő problémamegoldásra a Sirály csomagokat ajánlom.

Ha az agykontrolt egy másik emberre használod, a másik életébe
2008. augusztus 28. csütörtök, 19:03 | Bea (útkereső)

Ha az agykontrolt egy másik emberre használod, a másik életébe avatkozol bele úgy, hogy ő nem tud róla és esélye sincs a választásra. Elveszed a lehetőségét is annak, hogy egy adott viselkedés/élethelyzet által tanulhasson a másik és akár változhasson magától a saját tempójában, kényszer nélkül. A helyzet hasonló, mint amikor szavakkal kényszerítenéd valamire, ami neki jó, de neked nem.

Nem a másikat kell megváltoztatni, hanem mindig magaddal kezdd. A másik csak a tükörképed és ha valami nem tetszik benne, akkor nézd meg magadban, miért nem és felfedezheted, valójában ez a tulajdonság mélyen benned is gyökerezik. Amiről eddig talán nem is tudtál. És ha ezt felismered, elfogadod és változtatni akarsz rajta, nemcsak te fogsz változni, hanem a másik is automatikusan.

A kérdésedre visszatérve, ha nagyobb energiát tudsz megmozgatni a gondolataiddal, mint a másik, valószínűleg befolyásolhatod és alakíthatod őt. Csak értelme nincsen, mert megvonod a másiktól, de elsősorban magadtól a tudást. Ahol te vagy a bíró és a végrehajtó is egyben, holott a másik ártatlannak tartja magát. Még akkor is, ha jószándék vezérel.

fehercsongor képe
Igen , az utolsó icipici billentés lehet a jó ? irányba ,
2008. augusztus 28. csütörtök, 21:53 | fehercsongor

Igen , az utolsó icipici billentés lehet a jó ? irányba , feltéve ha őbenne már megért a változás igénye a végrehajtásra . De te ezt honnan tudhatod ? A lelkébe látsz ? Lehet még egy sugalmazó fuvallat is , de az is csak akkor hathatós , ha az illető már szélirányba tart . A szándékod természetesen semmiképpen sem vesz kárba , valahol nyoma marad , bár lehet , hogy később , - már megváltozva - , legszívesebben te törölnéd el azt . Szerintem az agykontroll is valahol olyan szinten érinti meg , ahol már egyek vagytok . Valahol magadat akarod benne megváltoztatni . Már maga az igény is , hogy mi az ami változtatásra ingerel a te hiányaidról jelez .
Másrészt : Ha kényszerítően tudnád őt varázsolni , akkor már felvetődne a mit lehet megtenni a gyengébbel , a mit sem sejtő gyanútlannal . Szerintem a válasz egyértelmű . Nem mentség , hogy világunkban ezerféleképpen manipuláljuk , befolyásoljuk egymást . kérnie kell a segítséget , akkor is ha annak a módszere , ( agykontroll ) már a te választásod . Ha az adott ismereteid alapján és jószándékúan , személyes érdekeltségtől mentesen tudod adni , akkor meg fogod bocsátani magadnak az esetleges tévedést , és ő szintúgy .
Nem lehet mindent racionalizálni . Annál azért többek vagyunk . Ha teljességeddel fordulsz az ő egész személye felé , és problémájára (ami lehet hogy csak benned tudatosult még ) a válaszod az agykontroll :
akkor tedd !
A válaszomból vondd le hogy én hajlamos vagyok " hátulról menni " , vagyis előnyben részesítem azokat a támogató módszereket , ahol nem kell nyílt sisakkal menni "bohóckodni , varázsoskodni " főleg ha az illető éppen nem képes tenni magáért , esetleg ha meg nem akar , akkor szeretből , hátha erőt ad neki az önmagával való szembenézésre a neki szükséges ( a lelke által szükségelt )változásra , feltéve , hogy azon a szinten ahol hozzáérek adott a támogatás ( vagy a te esetedben a megváltozásra felszólító javaslat ) visszautasításának a lehetősége az ő számára , ami miért ne lenne meg , hiszen ő is több szinten , a maga teljességében létezik , még akkor is , ha a tudata éppen nem azon a szinten van . Üdvözlettel : felacso

naphold képe
Ne nyúlj bele más életébe!
2008. szeptember 16. kedd, 10:33 | naphold

Csak és kizárólag a saját viselkedésünket változtathatjuk meg. Ha ez sikerül, akkor a körülöttünk található világ (emberek is) is elkezd változni. Ne a világot akard változtatni, hanem saját magadat. Eta

hmmm
2008. október 27. hétfő, 13:41 | ago366 (útkereső)

Ha magunk erősségeivel és hibáival tisztában vagyunk és mindent megtettünk annak érdekében, hogy mi magunk a lehető "legjobbak" legyünk, akkor sincs jogunk a másikat megváltoztatni.
Isten megváltoztathatna bárkit, hiszen hatalmában áll, mégsem teszi, szeret bennünket úgy, ahogy vagyunk.
Viselkedésünkkel mutathatunk példát, de fogadjuk el, hogy a szabad akarat elve alapján mindenkinek joga van ahhoz, hogy saját belátása szerint élje az életét és viselkedjen.
A megoldás az elfogadás...