Magas pulzusszám | Önmegvalósítás.hu

Magas pulzusszám

2013. július 03. szerda, 16:45 | Látogató

Úgy látom, itt nálatok lehet kérdezni is. Én is szeretnék valamire választ kapni. Elég gyakran járunk alkalmasságira, és a pulzusom mindig magas. De csak az. Elkezdtem magamnak méregetni, és kiderült, ez állandóan így van. Nem fáj, nem okoz semmit, csak úgy van. Régen sportoltam, most komoly fizikai munkát végzek. Egyébként életvidám ember vagyok, szerintem minden rendben van körülöttem. Tudja valaki, hogy ez mégis mitől lehet? Köszi: Tomi

fehercsongor képe
A saját szapora pulzusomat
2013. július 10. szerda, 21:55 | fehercsongor

egy megemelkedett belső feszültségszinttel magyarázom,vagyis egy belső , nem tudatosodott létű és ismeretlen okú stresszel.Ilyenkor azzal nyugtatom magam,hogy a túlsó part felé történő versenyfutásban ez akár még előny is lehet,mert olvastam olyan elméletet,ami a lassúbb szívverést a hosszabb élettel kapcsolta össze.Ennyi szivárgott ki most az agyamat elborító információs ködből.
Üdvözlettel:felacso
U . i . : Egy boldogabb korban lehet hogy lazító módszereket vetnék be ellene:egy masszázs,egy jó fürdő,kellemes zene hallgatása,gondolattalanságba merülés,meditáció,stb.

Magas pulzus szám...
2013. július 12. péntek, 0:33 | Éva.   Előzmény

Ennek nem igazán a feszültség az oka...

Sokféle oka lehet,hogy mitől erőlködik a szív,mert e miatt magasabb a pulzusszám,hogy többet kell vernie,dolgoznia a szívnek,szívizomnak ahhoz ,hogy bírja az igénybevételt.
Tehát fizikailag ennek sok oka lehet,és az is számít mennyire magas az a pulzus szám. Mert 90-100 még elmegy,100 felett gond inkább. Ez már komoly megterhelés a szívnek. Problémát meg előbb utóbb bizony okozni fog.

LELKI SÍKON pedig tudjuk,hogy a szeretet-szeretetlenség ami a szívhez kapcsolódik. Egy szeretett személy elvesztését is úgy a szívére veheti az ember,hogy az fizikai tüneteket produkál. Tehát itt is lehet keresni a probléma gyökerét.
Viszont nem ártana egy EKG és terheléses vizsgálat,a fizikai probléma kiderítésére sem. Valamint vérkép a koleszterin szint miatt,véralvadás szint, vérnyomás,vírusfertőzés,illetve gyulladás góc- vizsgálat,stb....
Mindezeknek a fizikai megnyilvánulásoknak vannak lelki vonzatai is,amiket önismereti technikákkal fel lehet deríteni. /Sirály csomagok/.