Közösségi oldal, kísértés? | Önmegvalósítás.hu

Közösségi oldal, kísértés?

2011. november 14. hétfő, 12:18 | Látogató

Három éve vagyunk együtt a pasimmal, két éve együtt is élünk. Az első egy évben rajtakaptam az internetes előzményekben, hogy egy közösségi oldalon az exei képeit nézegette, meg pár számomra idegen lányt. Szerinte ennek nincs jelentősége, nem akar senkitől semmit, blabla.. Nehezen tettem túl magam ezen, mert felötlött bennem, h ennyire nem vagyok érdekes számára, és még csak az első évnél járunk. Egy darabig minden rendben is volt, nem találtam semmit, pedig (sajnos) kutattam, nyomoztam ugyanúgy, ha egyszer "csalatkozom", utána nem nyugszom.. Biztos résen volt, és szépen likvidálta a csínytevéseket.

Most 3 éve vagyunk együtt, megint hasonlót észleltem, csak egy másik közösségi oldalon, ahol, ha üzenetet váltasz vkivel, vagy csak az üzenőfalon barangolsz, jobb oldalt ezernyi lehetséges ismerős jelenik meg, mintegy javaslatként. Ismét azt tapasztaltam, h az egyik volt barátnőjét vette szemügyre (akivel 8évig voltak együtt, együttélés nélkül, szerinte nem túl boldogan).. Az exen kívül még vagy 20 csinos lányt, akinek nyilván a hiányos öltözék miatt igen figyelemfelkeltő lehetett a profilképe, vagy szimplán csak gyönyörű volt.

Nem tudom, mi tévő legyek? Hagyjam, hadd csinálja, nézegesse őket a hátam mögött, belegondolva abba is, h lehet, épp rágondol, miközben engem ölel stb.. Ő azt mondja ennek nincs jelentősége, engem akar.. De magyarázatot nem tud adni rá, miért csinálja. Én túlzom el vagy vmi tényleg nincs rendben velünk??


Domoszlai Katalin képe
A kérdésedet
2011. november 17. csütörtök, 7:29 | Domoszlai Katalin

két részre kell bontani. Az egyik a bizalmatlanságod, a kutatási, ellenőrzési inger. Ha valóban úgy van, ahogy a párod mondja, neki rád van szüksége, elronthatod a dolgokat a féltékenységgel.

Önismereti megoldás, ha megkeresed a múltban azokat a helyzeteket, ahol becsaptak, csalódtál, vissza kell menni ehhez a gyerekkorba.

Fel kell tenni a kérdést, mikor fájt a legjobban, amikor hülyének néztek?

Az önbizalmad, önelfogadásod és ahogy szereted magad tükrözi az élet, ahogy egyre jobban megy, úgy szeret jobban a világ és válik egyre értékesebbé a párkapcsolatod.

Sok esetben a szülők mintája, a szülőktől átvett félelem az oka a bizalmatlanságnak. Hogyan állnak a hűséghez és a párkapcsolathoz a szüleid, milyen jó és rossz minta van a közvetlen családodban?

A párod szempontjából a legfontosabbnak azt tartanám, hogy meg kellene azt nézni, nincs-e olyan más életterületen elszenvedett kudarca, alárendeltség érzése, szorongása, amit erre a területre terel át? Sok esetben a munkahelyi gondok öltenek formát a hódításról történő ábrándozásban. Ilyen esetben a megoldás a munkával kapcsolatos problémák feloldása.

A párodnál is fontos a szülői minta, rengeteget elárul a viszonya az anyjához például.

Meditációban a saját belső térképed megmutatja a probléma valódi, belső okát. A párkapcsolati meditáció egyik hívóképe az, hogy képzeld el mindkettőtöket, ahogy lementek a folyópartra és beszálltok egy csónakba. Elindultok együtt lefelé...

A másik hívókép, ha egy réten két fát képzelsz el, a távolságuk, a kapcsolódásuk fogja elmesélni a problémákat. Az imaginációs meditációknál az a lényeg, hogy a képet képzeld el ahány érzékszervvel csak tudod, látni, tapintani, szagolni, hallani, ízlelni. De amikor megvan, el kell engedni az akaratot és hagyni, alakuljon a történet bármivé, mutasson meg annyit, amennyit értelmezni és feldolgozni tudsz. Nagyon fontos, hogy az értelmezése csak a meditáció után történjen meg, a közbeni agyalás kibillent a mély tudatállapotból.

Egy ekkora téma teljes rendberakása, mint az önelfogadás, az önszeretet, a nőiség megélése, sok időt vesz igénybe. De igazán tartós, mély belső változások indulnak be, a külső-belső harmónia a jutalom :-)

A férfiak megfejtéséhez ajánlok egy szuper könyvet, olcsó és nagyon olvasmányos, a férfiak problémáinak, a megoldásoknak a teljes megértéséhez elvezet: Alon Gratch Ha a férfi beszélni tudna... Az amerikai pszichológus a könyvében szövetségesül hívja a nőket, a férfiak szívének a megnyitásához. Mert mi erősebbek vagyunk. Miben? Az érzelmek megélésében, a fájdalmak feldolgozásában, ezen a téren a férfiak tanulhatnak tőlünk.

Michaelita képe
mindenhol vannak kísértések
2011. november 17. csütörtök, 13:19 | Michaelita

nem csak a közösségi oldalakon.

Azt nem tudnám megmondani a leírásod alapján, hogy minden rendben van-e Veletek?

Mégpedig azért nem mert a párod férfi létére hódol egy kedvtelésének, amit Te elítélsz és neheztelsz rá érte. Ezek után ez csak Neked rossz (Ő a tiltott gyümölcsöt, az általad tiltott nézelődést ezek után tiltva élvezi).
Azt hiszem, hogy a túlzott ellenőrzés miatt Nálatok rendesen felborult az egyensúly és sajnos ez már önmagában nem jó. Ugyanis a párodnak - amíg a párodnak tartod - éleznie kellene a bizalmadat.
Miért? Nem azért mert megérdemli, hanem azért mert számodra különben nagyon nehézzé válnak a dolgok, ha ezt az alap dolgot nem tudod megadni neki.

Másrészt meg én így kívülállóként úgy látom, hogy a saját önbizalmad erősítéséért, önmagad tiszteletéért, önmagad szeretetéért kell lépéseket tenned. Mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a féltékenység nem csak a párodnak rossz, hanem Neked is (és nem vezet sehova, ami építő jellegű lenne egy kapcsolatban).

A leírásodból úgy tűnik, hogy olyan lelki sérüléseket "sikerült" beszerezned, amik megingatnak a saját belső értékeidet illetően. Ezeket kellene meggyógyítanod önmagadban, hogy jobban tudj hinni és bízni önmagadban is és a párodban is, bármennyi időbe is telik mindez.

Két könyv segített számomra párkapcsolati kérdésben: Csernus
2011. november 19. szombat, 9:23 | Pacsirta523

Két könyv segített számomra párkapcsolati kérdésben: Csernus Imre A nő és A férfi. Előbb magamat ismertem meg A nőben, majd elolvastam A férfit is. Ajánlom, de csak akkor, ha készen állsz szembenézni a helyzettel, még ha magaddal kapcsolatban nem biztos hogy szép képet fest le. Az a tapasztalatom, hogy nemcsak tükröt tartanak a könyvek, hanem végigolvasva őket eljuttatnak a megoldáshoz és egy másfajta szemlélethez. Sokat köszönhetek nekik, vagyis Csernus Imrének!

Domoszlai Katalin képe
Megfigyeltem Csernus Imrével
2011. november 19. szombat, 11:27 | Domoszlai Katalin   Előzmény

kapcsolatban a következőket, minél inkább hazudik valaki saját magának, annál inkább rávetíti a karizmatikus személyekre, mint például Csernus Imre, a saját személyiségének az árnyoldalát. A csórót irritálja a Mercédesze, a figyelem hajhászót az, hogy sztárolják, a puhányt a keménysége és még sorolhatnám.

Ha valaki a maximális őszinteségre törekszik a saját dolgaival kapcsolatban, lehet, más módszert tudatosabbnak, spirituálisabbnak, humánusabbnak tart Csernusnál, de elfogadja, hogy ennek a módszernek van amikor helye van.

Megnéztem az összes videóját a neten, sokat tanultam tőle abban, hogy hogyan méri fel azt, hogy az egyén a saját szintjén mennyire befogadó az igazságra és hogyan próbálja meg áttörni az ön hazugságokból épített falakat.

A legfontosabb pedig az, amire próbálja az embereket tanítani, élj együtt az árnyoldaladdal.

Égilény képe
Kísértés
2011. december 09. péntek, 21:24 | Égilény

Szia!

Remélem elolvasod majd..

Minden problémádat értem. Jól érzed amit érzel.

A párod sajnos hazudik Neked, és magának is. Ez a hűtlenség. Ha lelki szempontból nézzük, a hűtlenséget nem csak testi szinten lehet elkövetni, hanem szavakkal, és gondolatban is.

Ha a párod veled szeretkezik, és másra gondol közben, akkor őbenne kettősség van. Olyan, mintha ott sem lenne. Sokan azt mondják, hogy a szexuális fantáziákat ki lehet így élni, vagy még van gusztustalanabb is, együtt élvezni. Így kerülnek négyen hatan az ágyba.
A nők lelki lények, mások mint a férfiak. A nők sokszor meg akarnak felelni, vagy félnek az elhagyástól.

De aki gondolatban hűtlen, és flörtölget a neten, az már elhagyott, csak nem testi szempontból.

Tisztászzátok őszintén az érzéseiteket, és ha ő nem veszi figyelembe a tiédet, akkor gondolkodj el, egy ilyen kapcsolatban boldog lennél-e hosszú távon.

Nos, ne hallgass senkire, csak magadra. Jól érzed, szemétség amit a párod művel veled, és normális hogy fáj.
Sokan azt mondják, hogy az ilyesmi nem számít. Isten törvénye nem engedi a hűtlenséget semmilyen formában. Amikor azt mondja valaki, ez belefér, akkor az a személy nincs tudatában mit mond. Ugyanis a hűtlenség bűn, és aki a bűnt pártolja, az tisztátalan személy.

Gondolkodj el a lehetőségeiden.

Ha vele maradsz és tűrsz, nem fog semmi sem változni. Sőt, egyre bátrabb lesz esetleg, és te még szomorúbb. A párod valószínű tele van szexuéis vágyakkal, amit nem tud kiélni. Lehet hogy nem akar megcsalni, de amit tesz, az sem jó, mert az meg számodra megalázó.

Te sem akarsz hasonlóvá válni, mint a közösségi oldalon a nőcskék, és nem fér bele az életedbe ez a szerep.

Muszáj erről is őszintén beszélned vele. Mindenkinek mások a szexuális szokásai, igényei. Ha ebben nem vagytok partnerek egymásnak, akkor nem fog működni a kapcsolat, csak így ahogy most.
És ez már most is boldogtalanná tesz téged.

Mondd el az igazat, hogy téged mennyire zavar ez.

Sok bátorságot és erőt kívánok Neked!

Égilény