Kineziológia | Önmegvalósítás.hu

Kineziológia

2009. február 04. szerda, 13:41 | kisandi

A kineziológiáról, annak hatásáról, céljáról beszélgethetünk.

A kineziológia módszere
2009. február 04. szerda, 14:42 | kisandi

Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, a kineziológia is szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza. A kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása, speciális korrekciós technikák segítségével. Ez pedig nem más, mint az izomtesztelés. Izmaink ugyanis agyunk kijelzői.
Minden jó és rossz, ami életünk során történik velünk, amit mondunk vagy nekünk mondanak, elraktározódik a tudatalattinkban és az összes sejtünkben. Izmainkban is ott rejlik életünk története, amely a kineziológia módszerével bármikor lehívható, kihasználva az agy és az izmok közötti kommunikációt.
Azt figyeljük az izomtesztelés során, hogy a feltett kérdésekre hogyan, milyen mértékben reagálnak az izmaink. A gyenge reagálás érzelmi stresszt jelent. Az izomteszt így azt mondja meg, van, vagy nincs stressz egy bizonyos problémával kapcsolatban. Az oldás során ezen a stresszen dolgozunk. És ezt oldjuk.

A Kineziológia megtapasztalása
2009. február 17. kedd, 6:53 | lb.kapcsolat

Sziasztok!

Volt szerencsém kipróbálni a kineziológia gyógyító technikáját. Ajánlom mindenkinek, önismeret, lelki feladatok, testi bajok egyszóval minden feladat megoldásához. Ajánlanék egy honlapot, ahol én találkoztam ezzel a módszerrel:
www.lelkibeke.hu

ajánom mindenkinek, csodálatos megtapasztalni mi rejlik mélyen bennünk.
Sok sikert kívánok
lb

Van választásod
2009. február 17. kedd, 10:50 | Csilla Gazso

Az oldás , amit a kineziológiában használunk, hatalmas erővel bír, olyan változások indulnak el bennünk, már az első alkalommal, hogy fantasztikus. Én ezzel a hatékony módszerrel foglalkozom, és öröm hallani és olvasni a klienseim által mesélt sikereiket, amiket az oldások során érnek el az életükben. Fantasztikus, higgyetek benne. Én Budapesten és Békéscsabán vállalok klienseket, gyermekcsoportoknak pedig az ország bármely területén vállalok tanfolyamot, amivel könnyebbé tehetik a kis életüket, a tanulást stb. Szívesen küldök szóróanyagot, amennyiben téged is érdekel a módszer.

Csilla

Luciferi ügyvédje...
2009. február 25. szerda, 16:00 | Margó12 (útkereső)

Sziasztok!
Én itt most sajnos csupa rosszat fogok írni a kineziológiáról. De az vígasztaljon Benneteket, hogy én őszinte vagyok. Négyszer jártam már kineziológusnál. Négy különbözőnél. Névtelentől a legdrágábbikig. Nem akarok szentségtörő lenni, és persze megeshet, bennem van a hiba. DE:én egyiknél sem éreztem semmit!!!. Illetve az egyiknél majd megőrültem, az unalomtól, másfél órán keresztül a lábamat simogatta, a végén pedig azt mondta, hogy stresszt oldott. Ugyanolyan stresszes vagyok, mint előtte. Sőt. Egy hétre rá jól becsípődött egy izom a derekamban. Ideges vagyok, feszült. Pedig nem is magam miatt mentem, hanem, mert a gyerekemnek tanulási problémái vannak, de őérte még ezt is megteszem. Valamikor azt is hallottam, lehet, hogy ez már változott, de akkor pont ezért tetszett meg, hogy nem kell benne hinni, mert anélkül is működik. Lehet, persze ez is csak egy beetetés volt. Hát én nem hiszek benne, sőt tapasztalataim alapján kijelentem,csalás az egész.
Sokat olvastam a neten a kineziológiáról, rengeteg sikeres történetet is hallottam. A legutóbbihoz már úgy mentem, hogy tuti jó, aki ajánlotta annak bejött. Előtte úgy választottam, hogy ahhoz, megyek, aki a kineziológusokat tanítja... Na, hát nemelég, hogy sokba került, pszichológust játszott velem. Ha pszichológushoz akarok menni, akkor nem kineziológushoz megyek(nem volt pszichológusi végzettsége).
Azt elhiszem, hogy a stressz mintázatot hagy az izmainkon, az idegrendszerünkön, de, hogy ezt bárki kioldja, azt nem.
A legdurvább, amikor azt mondják, hogy diszfunkciósokat gyógyítanak ki. Pl. diszlexiást. Ha az olvasászavart egy iskolai stressz okozza, lehet, hogy javul a gyerek olvasása a látszólagos stresszoldással, mert ezt hiteti el szülővel, gyerekkel. (de az nem is volt diszlexia)
A két agyfélteke öszerendezése tornával mióta kineziológia? Agykontroll,mozgásfeljesztések, erről szólnak. A primitív reflexek maradványait(mint tanulási probléma lehetséges okai) szintén nem hiszem, hogy kineziológiával le lehet gátolni.
Szóval szerintem az egész oldás átverés. Kellemes helyen vagy, kedves, figyelmes veled valaki, aki meghallgatja a problémáidat, csinál veled valami hókusz-pókuszt, és ettől valóban akár jobban is érezheted magad...
Én egyiknél sem éreztem felszabadultságot. Sőt inkább csak dühöt és elkeseredést, amiért persze csak magamat okolhatom, mert időről időre bedőlök. Meghát tanácstalan is vagyok, hiszen a gyerekemnek akarok segíteni, de őt csak az én kezelésem után vihetem....ezt sem értem? Bár tudom : szülőtől "bűzlik" a gyerek...
Ne haragudjatok az őszinte szavakért! Ezektől függetlenül szívesen olvasnék én is sikertörténeteket, remélve, hogy van akinek használ.
Margó

Inyó képe
Az én tanácsom
2009. február 25. szerda, 17:47 | Inyó   Előzmény

Szia Margó!

Ha jól értem a gyermekednek tanulási problémája van? Akkor én azt tanácsolnám, hogy elsőként logopédust vagy fejlesztő pedagógust keress meg a problémával. Szerintem, ők nagyon hatékonyan kezelik ezeket a gondokat, persze ezzel párhuzamosan kiegészítésként oldásokon részt vehettek. Én a pránanadi energetikai kezeléseket ajánlanám, ezek is működnek hit nélkül és ráadásul ingyenesek is!

Szeretettel: Inyó

Két makarenkói pofon a kölöknek! A te talpadat meg masszírozza a
2009. február 26. csütörtök, 9:38 | vinetu (útkereső)   Előzmény

Két makarenkói pofon a kölöknek! A te talpadat meg masszírozza a férjed...ingyé.

másfajta szemlélet
2009. március 04. szerda, 13:32 | kisandi   Előzmény

Szia Margó!

Nem fogom magasztalni és tényekkel, tapasztalásokkal alátámasztani a kineziológia jelentőségét , hatását és célját.......
Szeretnék rávilágítani egy másfajta nézőpontra.
Arra ,hogy az ember saját életéért a felelős, saját sorsáért Azért, milyen lesz és milyen minőségben képes ezt megélni az itt és mostban, vagyis a jelenben.
A céljaid elérésénél nem maga a cél a fontos, hanem az út, amit bejársz, míg eléred a célod.
Vagyis mit vagy hajlandó megtenni érte!!??
Mit vagy hajlandó megtenni azért, hogy a gyermeked(?) nézőpontja, szemlélete, hozzáállása, felelősségvállalása változzon?
Tudsz-e önmagadért felelősséget vállalni?
Nézdd meg, mi van a dühöd, és elkeseredettséged mögött? Hogyan éled meg ezeket az érzéseket? Miért jó neked dühösnek lenni?
Emögött általában saját probléma, gyerrekkorban elnyomott probléma, negatív érzés áll......
A negatív érzéseket önmagadban és önmagadnak generélod. Erre fordítasz energiát, és megengeded hogy munkálkodjon bened.
Mi lenne, ha ezt az energiát valami másra fordítanád? Mondjuk arra, hogy szeretettel, figyelemmel, türelemmel fordulj a gyermeked felé?
a diszfunkciók gyógyítása tornával........nem kineziológia, ez igaz. de az oldások közül választhatunk olyat, ami mellé ajánlatos ezeket a tornákat, mozgáskoordinációs gyakorlatokat elvégezni. Ennek is van tudományos magyarázata..........olvass utánna mire jó, mire hat.....
De tesztelni lehet a diszfunkció mögötti okot, mi az ami gátolja a tanulásban. a gyerekek ösztönösen jól cselekednek, a szülők, felnőttek, a társadalom, a hiedelmek, szabályok....azok, amik felülírják a döntésüket. Így okozhatnak bennük stresszt és gátat az egészséges létezésükhöz. Erre jó a kinez. kitesztelni ezt az okot..................aztán pedig a megoldások és lehetőségek tárháza mindehhez.
Üdvzlettel: Andrea

Mi a fontos, és saját orvosa mindenki saját magának
2009. augusztus 20. csütörtök, 10:26 | pajkos   Előzmény

1. Tapasztalatom szerint a cél a fontos, az út vezet, és változhat, de az adott cél marad. Igaz, hogy az úton járás csiszol, és más célok esetén járt úttá válhat.

2. A kineziológia és más terápiák eszközök, és sajnos nem univerzálisk. Eredményük tehát sok mindentől függ, van akinek használ, van akinek nem.

3. Minden gyógyulásnál először dönteni kell. Akarom-e? (gyerekek ösztönösen tudják erre a válaszukat) Ezután az utak bevonzása, ami belülről kell fakadjon, nem a külső dolgok, lehetőségek kísérleti terepe ez. "Kérjetek és megadatik"

4. Mások (még gyermekünk és szeretteink) helyett nem tudunk gyógyulni, csak kérni Teremtőnket, hogy ők találják meg az utat, nekünk adjon útmutatást, ebben mi a feladatunk.

5. Gyerekeknél, szeretteinknél egy univerzális gyógyszer létezik, az önzetlen, feltétel nélküli szeretet és figyelés.

Tehát, ha beteg, akkor figyelmeddel, szereteteddel elindítod gyógyulását, és látva őt, tudni fogod, hogy milyen terápiára vidd el- ha kell egyáltalán-, nem az xy fogja ajánlani. (ösztönösen mutatni fogja, mi a jó lelkének, ha hagyod és figyeled). Ne vállalj át helyette dolgokat!!!

Írom ezt négy gyerek anyukájaként, akiket a mai napig csak ezen módon tudtam a gyógyulásukban segíteni.

Sokszor hónapokig húzódó (komoly) bajok gyógyultak így meg egy csapásra, közben útkeresés és a betegség megélése vol a feladat. Ezek nehéz időszakok, de türelem és figyelem jó társak.

Ma (felnőttek már) már önállóan "alkalmazzák", orvosságot alig használunk, és tudjuk, hogy ezen időszakokban a beteg felé fokozottabb figyelem (beszélgetések bármiről) önmagukban is gyógyítanak.

A módszerek hitet erősítenek és adott pillanatban tehermentesítenek, de nem tartósak, LÖKETEK, hogy vágányra tegyék a vonatod. Ezért fontosak lehetnek.

Kedves Margó12. A tévedés az írásodban ott van, hogy "nem kell
2009. április 20. hétfő, 12:53 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Margó12.

A tévedés az írásodban ott van, hogy "nem kell benne hinni". Mindenféle gyógyítás, bármi is legyen, a hited által megsokszorozódik, sőt ha nem hiszel benne, lehet, hogy még azt a kis eredményt is agyonütöd ami mutatkozna.

Feliratkozás Hírlevélre