Kedvenc könyvek önfejlesztéshez? | Önmegvalósítás.hu

Kedvenc könyvek önfejlesztéshez?

2011. február 13. vasárnap, 3:44 | Imu

Sziasztok!

Onfejlesztes celjabol melyik Sai Baba vagy Osho konyveket ajanljatok leginkabb? Esetleg mastol egyeni kedvencek??

Elore is koszi!


kedvenc könyv
2011. február 13. vasárnap, 20:08 | coconutsoup

szia!
Sai Babát még nem olvastam, Oshot meg már régen.
Nekem örök nagy kedvencem Neale Donald Walsch A teljes beszélgetések Istennel. Sokszor előveszem és csak felcsapom valahol.
Esther és Jerry Hicks könyvei fantasztikusak. Gyerekeknek is írtak mesés formában a vonzás törvényéről. A Kérd és megadatik gyakorlati tanácsai napi szinten is nagyon jól használhatók. Most a Kapcsolatok könyvét olvasom tőlük.

Teljes szívvel egyiket sem. Sai Baba egy bűvészmutatványos
2011. február 13. vasárnap, 22:38 | Látogató

Teljes szívvel egyiket sem.

Sai Baba egy bűvészmutatványos olyan szintű szépelgő konyhabölcsességekkel, mint "Ne a rosszat lásd meg; lásd meg a jót. Ne gondolj gonoszat; gondolj jóra." Bár van akinek ez kell...

Osho korai könyveit érdemes olvasni, amikor még nem fordult ki magából, és nem kezdett ideológiákat gyártani bölcsességek helyett.

Én inkább Byron Katie könyveit ajánlanám önfejlesztéshez. Kiváló a módszere a felelősség és megoldások magunkban kereséséhez és megtalálásához.

fehercsongor képe
Sai Babát kedvelem ,
2011. február 13. vasárnap, 23:21 | fehercsongor

de a stílusa nem ragadott meg . Oshót még nem olvastam . A Beszélgetések Istennel élmény volt nekem is , de az amerikaiaknak íródott , és ez a szemlélet nekem irritáló .
Ami mindig elgyönyörködtet , az a Taó , és annak is egy menedzsertanfolyam részére szánt fordítása , valamint A próféta című könyv .

még egy
2011. február 17. csütörtök, 12:43 | coconutsoup

Tegnap véletlenül (ja, persze) kezembe került Louise L Hay Az erő benned van c. könyve. Felcsaptam valahol és persze újra megkaptam egy engem elég erősen foglalkoztató kérdésre a választ.
Plusz egy ideje kerestem a Föld gyógyulását elősegítő meditációt és ebben a könyvben ezt is megtaláltam (és sok mást is). Kérd és megadatik :-)

Szóval szerintem Imu, menj be egy könyvesboltba, lapozz bele a téged érdeklő könyvbe és ha érdekesnek, vonzónak, a te számodra írottnak érzed, akkor az pont jó lesz. Írhatunk mi itt sok jó tanácsot, de mindenki más és egy-egy könyv totál mást mond mindenkinek. Az a klassz, hogy legalább hall az ember újat. pl a Taót és a Prófétát még nem ismerem, de megvizslatom, az tuti.

Visszatekintve röhögök magamon (persze csak szeretettel), hogy anno a Coelho Az alkimista könyve mennyi mindent adott......akkor az kellett, ma meg más...