Jacko halálának mi a tanítása? | Önmegvalósítás.hu

Jacko halálának mi a tanítása?

2009. június 28. vasárnap, 16:12 | jaguar

Michael Jackson halálához mit szóltok? Láttok benne spirituális tanítást, jobban átlátjátok spirituálisan az életét, hibáit?
Egyáltalán, most akkor pedofil volt vagy nem? Lényeges szempont mondjuk. Nem túlzás ez a felhajtás most körülötte? Jaj dehogynem.
Ezek a kérdések csak engem foglalkoztatnak mostanában? De azért dalokat írni, táncolni tudott, én bírtam is néhány számát.

Kirsikka képe
énekelni is tudott
2009. június 28. vasárnap, 20:36 | Kirsikka

szerintem elfogadni a testünket :) (szeretem az utopisztikus számait)

Jackoról - jót vagy semmit!
2009. június 28. vasárnap, 22:33 | erina61

Ezt azért szokták mondani, mert már nem tudja megvédeni magát az, aki eltávozott közülünk.
Ellenben az a mondás is érvényes,hogy aki nem hibás, nem magyarázkodik!
Ez volt sok esetben Jacko,a médiával nem tudott megküzdeni, - nem ezt választotta célul.
Örök gyermekkorát élte,mert azt nem élhette meg úgy ahogy szerette volna a maga idejében.
/Ne csak szeretsd, értsed is a dalait. / A legjobban a gyermekeket szerette,mert azokat ártatlannak tartotta,akik nem érdemelik meg a fájdalmat. - De nem számolt a szülőkkel.....,orvosokkal, ügyvédekkel,
"jó "tanácsadókkal sem,akik kihasználták naivságát.
Csak megakart felelni : szigorú apjának,önmagának és az egész világnak!
De ez lehetetlen!- így életét uralta a fájdalom,boldogtalanság, depresszió! Maga alá gyűrte a pénz
éhes világ. Mert nem volt önmaga ügyvédje. - Nem sajnálta a pénzt senkitől.- eladósodott a koholt vádak miatt.
Hiába kiáltott segítségért. - Nem az embert látták benne,csak a sztárt. -Nem szerették ,inkább kihasználták. - A művészek érzékeny emberek - ők minden idegszálukkal veszik a világ rezgéseit,hisz ez táplálja művészetük!
Nem volt más,mint egy igazi Ember, Istenáldotta tehetséggel!!!!
Magányos harcos, aki dalait használta csak fegyverül , ebben "léleknélküli" sztárvilágban.
Sajnálom,hogy nem az ezoterikus utat,hanem a "kábítózsereket "választotta menedékül.
Nyugodjék békében! Emlékét megőrizzük! Élete tanulságul szolgál!- ezután is.

börcsök attila képe
A kedvencem
2009. június 29. hétfő, 0:34 | börcsök attila   Előzmény

Erina61 jól látod a dolgokat! A szíved tiszta és boldog lehetsz.

Egyet értek veled.nyugodjon békében!
2009. június 29. hétfő, 8:07 | magda64   Előzmény

Egyet értek veled.nyugodjon békében!

jaguar képe
én értem, de azon túl
2009. június 30. kedd, 7:09 | jaguar   Előzmény

Ti most - legalábbis nekem úgy tűnik - elfogultan beszéltek, és csak a média által mutatott és megtapasztalhatott egyik oldaláról Jackonak. Ami lehetett bármennyire is felfújt, gondoljunk csak bele, mi megy ma a világban "média-ilag". Szóval annyi volt csak a kérdésem: vajon volt neki is sötét oldala, mint mondjuk Anakin Skywalkernek, vagy nem?

más: minden összefügg mindennel:

jaguar képe
"a person that was totally out of my league"
2009. június 30. kedd, 14:50 | jaguar   Előzmény

Minden fórumtémához van valami nyitókép. Az ehhez tartozót nem én választottam, berakódott egy, mondjuk úgy, magától. De nagyon találó, elgondolkodtató, többet elmond bármelyik klipnél és úgy gondolom minden esetben tanulmányoznunk kell az előttünk élő mesterek életét, munkásságát. Tanulni belőle, hiszen azért éltek, hogy tanuljunk az életükből és ha hibáztak netán, ne essünk abba bele, merjük meglátni és tovább tudjuk vinni az egészet, egy magasabb szintre emelni és már csak onnan kelljen nekünk indulni, nem teljesen az alapoktól.
Erről szól a technológia fejlődése is: nem kezdünk el csapkodó szárnyú, levegőbe emelkedni próbáló biciklik gyártásán gondolkodni, mert láttuk archív felvételeken, hogy nem működött. Viszont mások onnan folytatták a kutatást és kifejlesztették a repülőgépet idővel.
Nem pletyizés szintjén szeretnék olvasni róla, hanem hiszem hogy rengeteg mély tanítást rejthet az élete, munkássága - de csak ha rá merünk pillantani a "vakfoltokra" is már ha voltak.

Csizike képe
Miért? Van?
2009. július 01. szerda, 1:30 | Csizike

Sziasztok!

Számomra megdöbbentő, hogy a FÖLD POP KIRÁLYA ilyen lelki és egyéb nyomorban élt már évek óta... erős fájdalmakkal, tele-fájdalomcsillapítózva, tolókocsiban, emberektől elzárva, erőtlenül, magányosan szenvedett... és élt át elviselhetetlen kínokat... éveken, évtizedeken át...

A Világ (talán egyik) Leggazdagabb Embere...

"Szegény gazdagok"

És mennyi ilyen nyomorúságos sorsú és életű "sztár" van...

Szóval ez az elgondolkodtató...

Hogy érdemes-e "sztárnak lenni" és feltörni a csúcsra... az Illúziók csúcsára... egy álomvilágban...

Vagy megmaradni és lenni EMBERNEK...

A Hétköznapi Életben.

Légy Önmagad Sztárja.

És a Családod, és a Munkahelyed, és a Barátaid, és a Lakóhelyed, Környezeted Sztárja...

Légy jó, alkoss nagyot... Szeress... és Szeressenek...

Légy Önmagad... és akkor már Sztár vagy... és többet érsz és boldogabb vagy, mint a legtöbb "sztár"... akik üresek, kiábrándultak, csonkák és reményvesztettek... akiknek már nincs fény a szemükben...
Akik a mocsárra építettek házat...

Te Kősziklára építsd a Tiedet...

Találd meg Önmagadat!

A Legjobb Életedet Éljed!

Légy Önmagad!

Vállald fel Önmagadat, a Vágyaidat, az Érzéseidet, az Igényeidet, a Korlátaidat, és Mindent, Ami az Életedhez tartozik és ami az Életednek a Része...

Légy Önmagad, és Sztár vagy...

A Legnagyobb... ;-)

A Legnagyobb a Legnagyobbak között... ;-)

Számomra, ha van üzenete Jacko életének és halálának, akkor az talán csak ennyi...

Csizike ;-)

MichaelJackson.hu
2009. július 02. csütörtök, 0:52 | erina61

Kedves Michael Jackson rajongók és érdeklődők!

Itt küldök egy linket a dalszövegeiről,hogy jobban megérthessük,hogy miről énekelt.

http://www.michaeljackson.hu/szovegkonyvek_magyarul_dangerous.html#HealT...

Üdv. Erina

mi? O.o
2009. július 04. szombat, 23:19 | loifanni

Sziasztok!
Hát szerintem abban semmi spiritualitás nincsen, hogy egy "híres" / "ismert" ember, vagy éppen egy sztár meghal. Vagy ugyanannyi mintha a Gipsz Jakab halna meg. Ugyanolyan ember mint mi. Nem értem, hogy az miért lenne "spirituálisabb" mint bármilyen más ember halála. Max. érdekesebb. A Média fújja fel a dolgot, pont ugyanúgy, mint Jimmynél. (Ráadásul tudjuk, hogy nem szerencsés, ha nem engedjük el a halottakat, és ha ilyen nagy tömegek, évekig siratják az semmi esetben sem jó) Minden ember halálában van spiritualitás, de nem azért mert ismert volt- vagy nem, esetleg jól tudott-e énekelni meg táncolni vagy nem. Legalábbis így gondolom. Ő ilyen feladatot kapott. Lehet, hogy túl szkeptikus vagyok (bár ez egyáltalán nem igaz :D ), de nem szeretem a médiát keverni az ezotériával, spiritualitással, ilyesmi dolgokkal. Jackót én is szeretem, jók a számai, tud táncolni, de egy lelki sérült gyerekről, már felnőttről van szó. Igazából most ki lehetne beszélni, hogy vajon pedofil volt-e vagy sem, esetleg verte-e az apja vagy sem, de senki nem tudja az igazságot, csak azok akik látták, vagy megtapasztalták. Azok pedig nem mi vagyunk. Nem nagyon értem, hogy keveredett ide a Jackson téma, (igaz ,hogy ez folyik a csapból is), de valahogy mégis úgy érzem ez inkább a Blikk, vagy valamelyik szennylap oldalának fórumjára lenne való. Lehet, hogy nincs igazam, tudom hogy kicsit sarkallatos a véleményem, de örömmel várom a vitázókat :) Indoklást várok! xD
Fanni

kybitujak képe
szellem?
2009. július 06. hétfő, 21:50 | kybitujak   Előzmény

Szellemek pedig vannak!

jaguar képe
viccnek durva
2009. július 07. kedd, 19:28 | jaguar   Előzmény

Nekem gyanús. Hiszek a véletlenekben, de nem az ilyen média által lencsevégre kapott fajtájában. Az nekem mindig bűzlik.
Nem értek a szellemekhez, de jól értem, élőben ez nem látszódott, csak a felvételen (mert a kamerás úgy tűnik nem vette észre)? Meg pont úgy kapták el, hogy 2 másodpercig van ott a kamera, de az az idő ki van töltve, pont megkezdi a képbe való besétálást és pont mikor kimegy akkor van vége, mértani pontossággal. Mintha csak utólag kitöltötték volna azt az időt azzal, hogy bemontíroztak egy sziluettet.
A paparazzik előtt szoktak ilyen tempóban, így lehajtott fejjel elsétálni sztárok. Otthoni sétatempónak, testtartásnak nekem picit furcsa. Mindenesetre ha a tengerentúlon már itt tartana a média, meg a showműsor, az azért nagyon durva! De kinézem belőlük. Ez az én véleményem, de lehet hogy tévedek.

Gyertya
2009. július 07. kedd, 12:22 | angel.angel

Gyújtsunk gyertyát este 7-kor, és segítsünk, hogy el tudjon menni!

Mohild képe
Szomorú
2009. július 13. hétfő, 15:08 | Mohild

Én már sokszor elmondtam itt-ott, hogy nem voltam rajongója Michael Jacksonnak. Ezzel szemben viszont rendkívül mélyen érintett a halála. Mindig is szerettem a zenéjét, a személyét, és a perek kirobbanásakor se hittem, hogy ezek igazak. Egyszerűen egy pedofil nem adni akar a világnak és a gyerekeknek, hanem elvenni. Azt is furcsának tartottam mindig, hogy egyfolytában az orr- és az állműtétjén lovagol a világ. Hiszen pont az Ő hazájában szabatják át magukat az emberek tetőtől talpig már iskolás korukban elkezdve. Igaz az valóban, hogy azt támadják, akin egy kicsit is észre veszik, hogy sebezhető. Ő pont ilyen volt. Jó, tiszta szívű, teli szeretettel...ebben biztos vagyok. Persze a médiának az a dolga, hogy olyan híreket kerekítsen, amire harapnak az emberek, és ezt kicsit gusztustalannak tartom. Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de én soha nem tudnék bántani senkit ok nélkül, és higgyétek el, ezt is gondolom, nemcsak leírtam. Hiszen mindenkinek saját maga felé kell elszámolnia a lelkiismeretével, és ez úgy tűnik sok érdek embernek nem okoz gondot.
Elnézést kérek, ha untattalak Titeket ezekkel a mondatokkal, de jól esett kiírni magamból.
Sajnos számomra Jacko halála azt mutatja, hogy egyszerűen nem megy a mai világban az, ha valaki megpróbálja teljesen saját magát adni, mert akkor sebezhetővé válik. Én is megtapasztaltam már ezt magamon sokszor, persze kicsiben hozzá képest.
Szóval én így látom...

További szép napot kívánok Nektek!

Mohild

szaturnusz képe
Függőségekhez való ragaszkodás.
2009. július 16. csütörtök, 12:02 | szaturnusz

Függőségekhez való ragaszkodás.

Számomra egyetlen tanítása van M.J. életének és halálának:
2009. július 17. péntek, 18:47 | Nagy Edit2   Előzmény

Számomra egyetlen tanítása van M.J. életének és halálának:

ISMERD MEG ÖNMAGAD.

Szerintem Jacko önmaga elől menekült. Kétségtelenül borzasztó gyerek kora volt. Ezért sem akart néger lenni, így akart "elmenekülni" apja elől, önmaga elől. De ez így nem megy.

AZ ÁRNYÉKUNK MINDENHOVA ELKÍSÉR, NEM TUDUNK ELFUTNI ELŐLE.

De nem véletlen hogy hova születünk. Azok a szülők a legnagyobb lehetőséget biztosítják a számunkra a fejlődésre, ha rájövünk, hogy miért hozzájuk kellett születnünk. A lélek nem téved, pontosan tudja miért az a szülő kell neki. De ezt a születésünk után elfelejtjük. Viszont ha elkezdjük önmagunkat megismerni, minden átláthatóvá válik, és értelemet kap.

Minél inkább átvilágítjuk magunkat, és feldolgozzuk a feldolgozni valónkat, az árnyékunk lassan eltűnik, mert már ő is a napvilágon lesz, nem elfojtva, bután kószálva valahol a tadattalattink sötétségében és irányítva a mélyről.

Jacko nem tudta a módszert, hogy hogyan segíthet magán. Meg akart felelni, bizonyítani akart, és menekült. Ja és persze hihetetlenül naiv volt.

A munkásságát nagyra becsülöm, hihetetlen tehetség volt.
Kár hogy nem ismerte Huszti Sanyit.:))))

Üdv.:
Mackó

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem mindegy!
2009. november 20. péntek, 18:20 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Azért lett öngyilkos, mert Őt is bántotta a lelkiismeret, vagy mert a fia lebuktatta és elítélték volna? Nem mindegy!

reneszansz képe
lehetséges ez is, az is
2009. december 02. szerda, 15:41 | reneszansz   Előzmény

Kedves Mohild és mindenki,
Sajnos attól, hogy valaki jót tesz emberekkel, és gyerekekkel, még nem zárható ki, hogy pedofil. Ismertem pedofilt (sajnos), és ő is "szerette" a gyerekeket, nevelőszülő akart lenni, sőt tanár is volt, más kérdés, hogy nagyon lecsúszva végezte (alkoholistaként), halt meg, csakúgy mint Jacko. Ettől persze még lehet, hogy Jacko nem volt az, de sajnos nem zárható ki. Ő valószínű, hogy nagyon menekült valami elől, saját maga elől, más szerepekbe, életekbe, és valamit nagyon nem tudott elfogadni önmagában, hogy annyira arra törekedett, hogy mások szeresség őt. Hogy ezek a félrecsúszások gyerekkorban kerülne be a személyiségbe, vagy valami előző életes, született hozzáállás vajon?
Érdekes, én is voltam úgy, hogy egy dologból ítéltem meg egy embert, pl. hogy ha sokat keres, akkor biztosan spirituálisan is "áldott", jó úton jár, de ez nem függ mindig össze.
Kata

Feliratkozás Hírlevélre