A gátlástalan ember, gátlástalanul cselekszik | Önmegvalósítás.hu

A gátlástalan ember, gátlástalanul cselekszik

2009. augusztus 30. vasárnap, 11:21 | Huszti Sándor -...

Ha valakire azt mondják, hogy "gátlástalan ember", vagy azt, hogy "gátlástalanul cselekszik", azzal nem éppen dicsérni akarták az illetőt. A gátlástalan jelzővel azt fejezzük ki, hogy nem nézi mások határait, érdekeit, mindenkin és mindenen átgázol.
Pedig a szó nem ezt jelenti. A "gátlástalan" csupán csak annyit jelent, hogy nincsenek neki gátlásai, visszatartó erői, vagyis szabadon megtehet bármit. De ez még nem jelenti azt, hogy amit tesz, azzal megsérti mások határait, belegázol azok életébe!

A gátlástalanság igazából egy pozitív jelző, hiszen nem kell már a félelmektől tartani, az elvárásoknak megfelelni, a tanított viselkedési szabályokat betartani. Azok lehetünk, akik legmélyen, belül vagyunk, és ezt nem fogja vissza semmi sem. Szabadság kívül és belül egyaránt.

Ugyan ki ne vágyna erre a szabadságra, kötöttségektől mentességre, vagyis a gátlástalanságra? Ilyen értelmezésben a gátlástalanság a felszabadulás egyik alapköve, vagyis spirituális szempontból is egy rendkívül pozitív dolog.
Adjuk hát vissza a gátlástalanság jó megítélését és használjuk pozitívan!

Törekedjünk a kötőerők feloldására, legyünk gátlástalanok!

Gátlástalan ember?
2009. augusztus 30. vasárnap, 20:09 | pajkos

Gátlástalan ember? Ilyen nem létezik, mert ezt egy konkrét cselekedetre lehet alkalmazni, ítéletként, jelzőként.

Gátlástalan tett:

Mivel a tetteket a körülmények befolyásolják ezért csak konkrét helyzetben dönthető el, hogy ez negatív, vagy pozitív következményekkel jár. A gátlástalan azt jelenti, nincs gát, szabadon cselekszik. Hát ezt nehezen hiszem el, mert ezer dolog beleszól cselekvésünkbe. Még a tiszta szívből, végzett tett is gátolt . Vagyis mi a gát? Az egóm, érzésem, szellemem, más? Nehezen tudom elképzelni, hogy mindenhol zöldet mutat a jelzőlámpa.

Ti tudtok ilyet? Talán a feltétlen szeretet megnyilvánulása áll ehhez közel? Erre ember nem képes, csak közelében járogathatunk.

A gátlás lehet károsan ható, ha irreálisan ítéljük meg. Ehhez kell jó sok önismeret, ismeret, bátorság, és a félelmek felszámolása_megértése.

Nektek mi a véleményetek?

Benedek képe
Kinek a gátlástalansága?
2009. augusztus 30. vasárnap, 23:58 | Benedek

A gátlástalanság kinek a gátak nélkülisége? Az Egoé vagy a valódi lényünké?
A kevésbé tudatos ember csak meg mer tenni dolgokat, mer áttörni külső gátakon, talán ezt nevezzük a hétköznapokban gátlástalanságnak. A tudatos ember már gátak nélkül tesz meg dolgokat mert belül nincsenek gátjai, így ezekkel kívül sem találkozik. És ha valaki mégis úgy érzi, hogy egy ilyen ember gátakat tör az saját magára vonatkozik, hisz csak azokat a gátakat lehet megsérteni, ami magunkban van.

Az Én értelmezése
2009. szeptember 22. kedd, 14:38 | pajkos   Előzmény

Az én hibás értelmezése az ok. Ezzel felmentik előtérbe helyezeik magukat, és ennek következménye, hogy Ők lesznek a legutolsók, az utolsók meg az elsők.

Vagyis légy résen, ha a világ a trendi dolgait rád zúditja, mert lehet eredetileg jó voplt, de mire hozzád elért egy torzszülöttet kellene istápolnod.

Minden gondolatból csak annak engedj fészket rakni magadban, amit megviszgáltál, és javadra va.

Feliratkozás Hírlevélre