Fekete mágia | Önmegvalósítás.hu

Fekete mágia

2009. november 01. vasárnap, 10:49 | Bochecha

A fekete mágia nem csak átkokból és woodoo-ból áll, hanem az is ide tartozik, ha bármilyen módon korlátozzuk Mások Szabadságát, Szabad Akaratát, a kérése nélkül 'segítünk'...
Az már fekete mágia, ha Valakinek a Szabad Akaratát figyelmen kívül hagyjuk...
Abban is biztos vagyok, hogy már Mindenki tett olyat, amivel Mások 'helyett' döntött, vagy csak szimplán annyira erősködött a saját 'igaza' mellett, hogy ezzel elvette Mástól azt a lehetőséget, hogy a Saját Útját járja..

Karmatörlő kezdte el boncolgatni a témát Szabox egyik blogjában, de ez a téma mostanság engem is foglalkoztat, pláne így a nagy tisztogatási időszakban.

Mit szóltok ehhez a felvetéshez?

Szeretettel: Bochecha

Fekete-szürke-fehér
2009. november 01. vasárnap, 11:43 | csaesz

Leírom, hogy mit tanultunk a mágiáról az oskolában, hátha okosabbak leszünk...
Mágia: amikor a mágus a klauzál szinten összekapcsol, szétválaszt dolgokat, és ez hatással bír az alacsonyabb (asztrál, fizikai) síkokra is. /Klauzál testről azt tanultuk, hogy azt a lélek generálja magának, itt van a karma, az újraszületésnek az előző életekből hozott okai, és mélyalvásban ide húzódik vissza a lélek feltöltődni/
Megkülönböztettünk
-fekete mágiát (ártó szándék, alacsony tudatszinten végrehajtott cselekedet)
-szürke mágiát (ez az, amit általában fehér mágiaként hirdetnek az újságokban: ez jószándékú, de a következményeket nem látja át.)
-fehér mágia: teljes jóindulat és teljes átlátás jellemzi, nagyon ritka az az ember, aki a mágikus cselekedetének átlátja az összes lehetséges következményét is. Amikor a tanárnő megemlítette erre Jézust példának , akkor megértettem, hogy tényleg elég ritka lehet...

Ez volt a tananyag, de a személyes véleményem is az, hogy pl. Szabox ingázása még igen messze van a mágiától... És azt sem hiszem, hogy ha valakinek a kérése nélkül próbálunk segíteni meg ilyesmi, annak köze lenne a mágia műfajához. Szerintem ez egy külön képesség, amivel az ember nemcsak fizikai szinten tud hatni a másikra, hanem felsőbb szinteken is (nevezzük klauzál szintnek), a másik tudta nélkül. De az is előfordulhat, hogy valaki ezt a képességét hozta már előző életéből, és most öntudatlanul használja. És nem tudom, hogy Jézus tényleg fehér mágus volt-e, de számomra az sem szimpatikus, ha valaki teljes átlátással és jóindulattal próbál hatni másokra felsőbb szinteken.
Szerintem ekkor vajmi kevés a Karmatörlő által emlegetett bocsánatkérés, úgy érzem, ha tudatosítottuk és megbántuk, hogy mágiáztunk, akkor illik a mágia hatását visszavarázsolni az illetőnél...

Köszi, Csaesz! :)
2009. november 01. vasárnap, 12:05 | Bochecha   Előzmény

Nos, érdekes dolgokat írsz. Szürke... hmmm, ezen meditálok, azt hiszem. :)

Nem konkrétan arra akartam kilyukadni, hogy Szabox 'mágiázott'-e, vagy nem. Inkább az volt a célom, hogy jobban helyre rakjam a mágia fogalmát, hogy mi az, ami beletartozik, stb. De ha maradok annál, hogy a kéretlen 'segítés' is az, akkor azt hiszem, elég tág a kategória... :)

Abszolút egyetértek azzal, amit írsz a 'visszavarázslásról', most ezen is dolgozom. Amit valaha mágiával értem el, ami kárt ezzel Másoknak okoztam , ami kötést ilyen módon kialakítottam, stb, ezeket tudatosítom /tisztítom. Azt hiszem, nem ma végzek vele. :)))

szeretettel:Bochecha

Adni v tenni vol.2
2009. november 01. vasárnap, 18:47 | Szabó_Péter   Előzmény

"Biztos? "

Szabó Péter :)

hermess képe
Csaesz, teljesen jó, amit írtál,
2009. november 01. vasárnap, 13:27 | hermess   Előzmény

... csak a kauzál-testnél (oki-test, kauza=ok, beacuse-mert angolul) fölösleges az "l" betű.
Valószínű a klauzula (általában záradék a szerződésekben) szóval keveredett össze. Bocs, hogy szólok...:)

hermess képe
Kiegészítés
2009. november 01. vasárnap, 13:57 | hermess   Előzmény

Hozzátenném, amit én tanultam róla:

Az ingázás szerintem sem egy direkt energetikai beavatkozás. Más dolog betörni egy ablakot, bemászni rajta, és odabent átrendezni valamit, és megint más betekinteni rajta, hogy otthon vannak-e.

Attól is függ, hogy ki milyen szinten jár. Mást szabad fentebb és mást lentebb, vagyis másként esik számításba. Ne essünk át a ló túlfelére... Ehhez képest a játszmázás, a vámpírkodás, a ráolvasás (mikor egy eladó vagy ügynök meggyőz és ránkbeszéli a cuccot), vagy a szemmelverés (indulattal "benézni" valakire) mindennapos, mindenki által elkövetett - valóban energetikai beavatkozás jellegű cselekedetek. Lehet reggeltől estig bocsánatot kérni mindenkitől...:)

Igazából a tudatos negatív programmal töltött rontás és az átok az, ami valóban korlátozza mások szabad akaratát, vagy lehetőségét a fejlődésre. De amit nálunk sokszor átoknak neveznek, az inkább csak a rontás. Átkot leszedni nem olyan egyszerű dolog, de feltenni sem, ezért nem is gyakori.

A szürke kategóriát valóban jószándékkal, de tudatlanságból követhetjük el, így a kéretlen segítséget is. A szándék milyensége azonban rendkívül fontos, fontosabb mint a cselekedet maga, mert magasabb szintről jön. Még a törvény is különbséget tesz: előre megfontolt gonosz szándékból, vagy felindulásból elkövetett cselekedet. Be kéne iktatni a tudatlanságból jószándékkal elkövetett kategóriát is...

Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek a gyereknevelésről? Színtiszta jószándékú manipuláció minden szinten, vagyis energetikai befolyásolás is.

Vagy mit szóltok az érzelmi politizálási technikákhoz? Vagy a marketinghez? Ez aztán a fekete mágia! Nem tudnak róla?

A fekete-mágia különös ismertetője még (azon kívül, hogy mások szabad akarat ellen irányul), hogy a feket-mágus a saját energiáján kívül alacsonyabb rendű természeti energiákat, elemeket és elementálokat is használ az eredmény érdekében. A védikus hét csakrás felosztás pl. minden a muladhara alatti alsóbb csakra haználatát a fekete mágia kategóriába sorolja.

De a legfontosabb kritérium szerintem az önzés (egósság) mértéke. Hány embernek lesz jó, amit be szeretnénk vonzani?

Ennyi, de úgyis jön Karmatörlő, és mindent megmagyaráz még jobban...:)))

Elkezdtem gépelni egy hsz-t, de végül is nem küldtem el.
2009. november 01. vasárnap, 13:57 | Szabó_Péter   Előzmény

Elkezdtem gépelni egy hsz-t, de végül is nem küldtem el. Alapjába annyi lényeg lett volna benne, amit Te is elmondtál, hogy a szándék a fontos! Hogy amit tudsz, azt mire használod...

:) Azért még ennyire nem értek hozzá, hogy akkor mi melyik szinten és hogy hat, ezért inkább csendesen végig követem, amit írtok erről a témáról...

Nem égetted még el?
2009. november 03. kedd, 10:05 | Bochecha   Előzmény

Vagy hülye a kérdés? :)

Hogyan definiálnád a rontást, és hogyan az átkot, kedves Karmatörlő?
És Te, Hermess?

szeretettel: Bochecha

Karmatörlő!
2009. november 06. péntek, 15:57 | Bochecha   Előzmény

Gondolom, azért az égetés jutott eszembe, mert bizonyos tanításoktól, amiket régebben kaptam, ezzel a módszerrel lehet fizikai szinten megszabadulni. A többi része meg már más téma. Karmatörlés?! :)

No, és a tapasztalataidból megosztanál velünk valamit? :)

szeretettel: Bochecha

Kedves Karmatörlő!
2009. november 07. szombat, 21:24 | Bochecha   Előzmény

Nagyon köszi!

Ahogy csinálom a gyakorlataimat, nekem is feljött néhány ilyen jellegű dolog, ami átokhoz kapcsolódik, viszont még nem engedték tisztán látni ezeket. És itt van a visszaigazolás, hogy miért ... és a módszerekre is....:))))

Traumaoldás? Na, ez most komoly gondolat ismét, és nagyon aktuális. Rajta vagyok az ügyön, csak most éppen eléggé nehézkesen megy. Van, amit könnyebb, van, amit nehezebb oldani, ennyi. De ennek is nyilván megvan az oka, és meg fogom kapni a kérdéseimre a válaszokat, ahogy eddig is. :)

Igen, így van, írtam ilyet, hogy van mit ledolgoznom. De le is fogom. És nem x millió év alatt tervezem ennek megvalósítását. Nem a 'kispályás' időszakomat élem. :)

szeretettel:Bochecha

Lerágott csont, de azóta mi változott az életedben? A belsődben?
2009. november 08. vasárnap, 15:28 | Szabó_Péter   Előzmény

Lerágott csont, de azóta mi változott az életedben? A belsődben?

Ha van kedved írd meg nekem is... Alapjába ellenállás van bennem
2009. november 08. vasárnap, 15:59 | Szabó_Péter   Előzmény

Ha van kedved írd meg nekem is... Alapjába ellenállás van bennem a karmatörléssel és a karmapecséttel kapcsolatban... :)

Kösz...
2009. november 01. vasárnap, 16:45 | csaesz   Előzmény

látod, így jár, aki leírja amit hall, de amúgy tökre nem ért hozzá... :)

Drága Karmatörlő!
2009. november 03. kedd, 8:42 | csaesz   Előzmény

Én rájöttem arra, hogy felesleges vitákba olyan energiapocsékolás belemenni! Elfogadom a Te álláspontodat, és fenntartom magamnak a sajátomét. Uff

A Hellingert még én sem vizsgáltam meg így, de Szabox hozzászólása most szöget ütött a fejemben...

Kedves Úá!
2009. november 03. kedd, 18:37 | Bochecha   Előzmény

Minden elismerésem! Jó Neked, hogy soha nem fordult Veled elő, hogy pl nem tartottad tiszteletben Mások Szabad Akaratát! Én elkövettem ezt a hibát, és vállalom. Azon dolgozom, hogy ezeket (is) helyre rakjam. :)

"Itt meg állítólag ilyen , meg olyan csodálatos emberek Istent játszva
varázsolnak ki meg be ...,,, " - Nem biztos, hogy Te sosem tettél ilyet... De az előző életek tematikáját fel sem hozom, mert az ellenkezik a Te Hiteddel.

"minősítenek éppen az adott kedvük ősi ösztöneik alapján.......különböző szempontok szerint. " - Mondd, Te most ezzel a mondatoddal mit teszel?! :)

szeretettel:Bochecha

Kedves Úá!
2009. november 03. kedd, 19:47 | Bochecha   Előzmény

Félreértettél. Azzal indítottam a topic-ot, hogy szerintem Mások Szabad Akaratának a figyelembe nem vétele is mágia. Ha ebből indulunk ki, akkor ugye mindenki 'mágiázik'. Ha erre gondolsz, mint tevékenységre.
És ebben a részben érintett vagyok, ezért reagáltam az írásodra. Viszont egyáltalán nem vettem magamra.

Én meg abban értettelek félre, hogy mire is volt az a reakciód, ami. :)

Könnyű vagy nem könnyű... ezek 'címkék'. Ezt választottam, csinálom, és kész. :)

Mindenesetre köszönöm a kedves szavaidat!

Szeretettel: Bochecha

Hellinger
2009. november 02. hétfő, 22:15 | Szabó_Péter

Az jutott eszembe, hogy nem egy fajta mágia a családállítás? Mert ott valakinek az energiáját veszed át arra az időre és általában a tudtán kívül avatkozunk bele ott pár ember energetikájába... Ezzel milyen kötéseket alakítunk ki? Vagy azzal, ha a végén visszaadjuk a képviseletet, akkor semmit?

Szép dolog, meg hasznos. Voltam már segítő is... Meglepő, hogy miket tud kihozni belőlem is és abból is akinek állítunk...

Szóval, ezt ki hogy látja? :)

hermess képe
Ezek szerint én manipulállak téged, Hédi?
2009. november 03. kedd, 18:42 | hermess   Előzmény

Meg tudnád magadnak fogalmazni (természetesen számomra is hasznos információ lesz), hogy mi az, amivel az ellenszenvedet kiváltottam? Mi az, ami irritál?

És soha személy szerint Téged nem szólítottalak meg, nem minősítettelek, kivéve talán a fenti címet, meg egy korábbi hasonlót. Ezzel szemben Te kötelességszerűen minden általam írt dologgal konzekvensen szembe helyezkedsz és megkérdőjelezed, egyet nem értésedet fejezed ki. Nevesítve. Ennyire érintenek azok a dolgok, amiről írok? Más miért nem érzi bántónak?

Engem nem zavar. Végül is minden kritika az íróját még pontosabban minősíti, mint azt akiről szól, mert nem biztos, hogy igaz, viszont aki mondja, az mindig önmagából indul ki, hitelesen közvetíti a saját tudattartalmát. De segítene továbblépni belőle, ha mégis elmondanád, hogy Téged mi idegesít az én stílusomban. Hogy ne minden blog rólunk szóljon, hanem inkább a témájáról.

Én azt hiszem, az ezotéria a közös igazságok, bölcsességek kereséséről és befogadásáról szól inkább, nem pedig azok hárításáról, ami nem fér bele az aktuális világképünkbe. Teljesen értelmetlen elutasítani, meg nem hallani mások véleményét, másfajta tapasztalatát és nem megpróbálni befogadni azt. Ezzel arra kárhoztatjuk magunkat, hogy mi magunk is megtapasztaljuk ugyanazokat.

Nem tudom, mi lehet a másokon való segítés konzekvens hárítása mögött... Ez a Te ügyed önmagaddal. Hogy ez mágia? Minden mágia - az ember teremtó tudattal bír, éppen használni tanulja. A segítés mágiája egyszerű: odamegyünk valakihez, és megkérdezzük, hogy szükséged van-e segítségre? Ugyanis valamikor szüksége van rá, de nem biztos hogy képes megmondani. Fizikai, vagy pszichikai, vagy bármi más okból. És ha nem hárítja el - akkor segítünk. Lehetőleg önzetlenül.

Jellemző, hogy minden másról értekeztünk a fekete mágiával kapcsolatban, de a hsz-om végén található leglényegesebb észrevételhez - nevezetesen, hogy a fekete mágia első számú kritériuma az ÖNZÉS mértéke - nem igazán jött reagálás... Nem furcsa?

hermess képe
A többi kérdésre
2009. november 03. kedd, 20:15 | hermess   Előzmény

Karmatörlőnek igaza van, hogy nem csak a kauzális szinten lehet ebben a kérdésben ügyködni, hanem bármilyen szinten. Az alsóbb szinteken viszont mindennapi a mágia, ez az ember működésének sajátja (lásd pl. Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája). Ezen a szinten valóban semmi értelme kategorizálni, inkább csinálni, tanulni kell, és ha már tudjuk, hogyan működik - mindjárt ott van a felelősség, hogy mire, milyen mértékű önzéssel használjuk. És ha nem jól - azonnal megjön következmény is. Így hát ijesztgetni sincs sok értelme, mert ez maga az élet. Felsőbb szinteken pedig természetes, hogy egyre szigorúbb szabályok vannak.

Az a fekete mágia, amit erről hétköznapi a szintről is el lehet követni inkább az, ha valakit energetikailag tudatosan elvágnak a felsőbb énjétől és valaki/valami más energiaforrásra "kötik" rá, természetesen "feltételesen" (pl szerelmi kötés).

Pontosan ez a különbség a rontás és az átok között. A rontás csak egy átküldött, tudatosan negatív program, ami idegen energiaként beépül a másik aurájába, és valamilyen kódesemény megjelenésével működni kezd. Mint a számítógép winyójára beköltözött féregprogram. Ezt könnyebb észrevenni és kiszerelni, mert nincs természetes külső energia utánpótlása (max., ha újra találkozunk, vagy összekapcsolódunk azzal, aki kívánta, és az újfent megerősíti a rossz kívánságát).

Az átok viszont külső energiaforrással segített (ezek lehetnek az alacsonyabb természeti erők) negatív program, ami a gyökér és a korona csakrán keresztül csatlakozik be nagyon erősen, de nincs benne az aurában, ezért nehezebb "meglátni" benne. Tehát csak az veheti le, aki feltette, vagy olyan képességű valaki, aki szintén tud bánni az idegen erőkkel.

A föntebbről, meg a lentebbrő,l és hogy kinek mit szabad és mit nem:

Erről már volt szó bőven másik blogban, hogy minden embernek más a jó, és más a rossz, mert a fejlődésének más szakaszában tart. Egyetlen közös kritérium van, ami minden szintre érvlényes - jó az, ami elősegíti számára a fejlődést / tudatosodást, rossz ami nem, ami hátráltatja azt.

Erre egy péda: ha valaki ott tart, hogy még nem élte ki az anyagi és a testközeli érzéki jellegű vágyait, annak számára minden olyan technika és mágia megengedett és előrevivő, amivel mielőbb ki tudja elégíteni ezeket a vágyait. Mert enélkül nem tud előbbre jutni a tudatosodásban. Ez általában a szakrális és a napfonat csakra szintje. Számára életcél, feladat a gyarapodás, az anyagi javak és élvezetek felhalmozása, mert a fejlődését segíti.

Ha valaki a szívcsakra fölött, netalán a torokcsakránál jár, ahol az önmegvalósítás, a másság (és a különböző vélemények) elfogadásának szintje, a pszichét is megfigyelni képes "tanú" állapot található - az ő számára az anyagi javak és testi örömök hajszolása visszahúzó, fejlődését gátló "mágia" lesz, vagyis mindez nem lehet cél, csak eszköz a fejlődéséhez.

A szintek minden kultúrára jellemző tudatfejlődési alapstruktúrák, amelyekhez más és más szükségletek, más moralitás, más gondolkodás, más világnézet, stb, és az önzésnek, vagy egósságnak egyre kisebb foka jellemző. A meghaladott szint beintegrálódik a következő elért szintbe. Ha valaki lépcsőt ugrott - nem igazán tud még tovább menni, míg vissza nem jön a kihagyott szintet megtapasztalni és beintegrálni.

Minden alacsonyabb szint szűkebb tudatossággal jár, a fölötte lévő egyszerűen nem fér bele. Minden szinten mindenkinek megvan a saját maga privát igazsága, amit az egóssága, azonosulásai mértékében védelmez. Ezért nem tudunk szót érteni egymással, mert a különböző szintről megfogalmazott "igazságok" nem találkozhatnak egymással. Csak ha megengedés van, elfogadás, megértés is van, hogy visszautaljak a korábbiakra. Ez pedig csak a torokcsakra környéki szinten jelenik meg.

Tehát egy szívcsakrással, akinél a gondolkodás mítikus, a világkép etnocentrikus, erős a valahová tartozás szükséglete, erős a csoporttudra (kollektív egora) való támaszkodás igénye, jellemző a játszmázás - nagyjából csak vitatkozni lehet, de közös nevezőre sosem lehet jutni. Ezen a szinten jellemző a pártkötődés, a bigott szektásság/vallásosság, a csoportosan űzött, nagy követőtáborral rendelkező ezoterikus tanok kizárólagos dicsőítése, a másfajta gondolatok és értékek meg nem engedése, kirekesztése a saját tudatából. Mert nem fér bele. Ellenség lesz, aki másként gondolja...

Még egy nagyon lényeges adalék. Spirituális "áttörései", ideiglenes "csúcsélményei" minden szinten bárkinek lehetnek. De nem ez határozza meg, hogy ki hol tart, mert ebből az egységélményből ugyanoda fog visszakerülni tapasztalni, ahonnan a módosult tudatállapotot sikerült elérnie. És a saját szintjének megfelelően fogja az átélt élményét értelmezni és közvetíteni. Ebből magyarázhatók a channelinggel írt különböző new age könyvek szintkülönbségei is.

Mindez bántó lehet, amit leírtam - de senkit nem volt szándékomban bántani. Ha ez a honlap nem az önmegvalósításról szólna, valószínűleg nem tettem volna, mert nem is lennék itt. Ha valakit irritál, akkor bizonyára dolga van vele, hogy tudomást szerezve róla beépítse. Ha még nem tart ott, akkor egyszerűen vesse el, és majd később találkozik vele. Ne legyen semmilyen rossz érzése emiatt, és ne vetítse ki azt másra...

Na, ez a vége olyan karmatörlősre sikerült... bocs ha utánozlak! :))) Ugye, Te sem hiszed, hogy undokságból teszem?

Szép estét és jó morfondírozást Mindenkinek, szeretettel.

hermess képe
Nyissunk egy blogot a manipulációnak?
2009. november 03. kedd, 20:34 | hermess   Előzmény

Szerintetek mi számít manipulációnak? Egészen furcsa elképzeléseket érzek mögötte...

Örülök, Szávitri, ha nem érzel rosszindulatot az írásaimban. Senkit nem akarok velük meggyőzni, csupán felkínálni, mint információt és összefüggéseket - arról a szintről, ahol tartok.

Aki nem kér belőle, hagyja figyelmen kívül. Nem muszáj hergelődni rá.

Nyitsz?
2009. november 03. kedd, 20:50 | Bochecha   Előzmény

szeretettel:Bochecha

Egotól túlfűtve nyitottam egyet, de kitöröltem... mert nem nekem
2009. november 03. kedd, 21:01 | Szabó_Péter   Előzmény

Egotól túlfűtve nyitottam egyet, de kitöröltem... mert nem nekem szólt a kérés.. :)

hermess képe
Nyitok...
2009. november 03. kedd, 22:04 | hermess   Előzmény

Azt javaslom akkor, hogy aki a manipulációról szeretné a véleményét elmondani, jöjjön át a másik blogra... Utólag majd megpróbálom ide linkelni.

Még pár mondat arról, ki hol tart, s hogy ne legyen irritáló.

Ami magamról írtam, szeretném ha nem kérkedésnek vennétek - egyszerű ténymegállapítás. Sajnálnám, ha okoskodásnak, vagy kioktatásnak tűnne. Ha mégis - kérlek benneteket, figyelmeztessetek erre.

Elmondom amit megértettem, és ezt természetesen csak abból a világképből, arról a szintről tehetem meg (mint ahogy bárki a saját szintjéről szól hozzá), ahol éppen tartok. Mint írtam ez változik. Szívesen változtatok rajta én is, ha valaki átfogóbb, "igazabbnak" tűnő dolgot ír, amibe az enyém belefér, és valami tágabbnak tűnik. Nem egymást kell összehasonlítgatnunk, mert azt az ego teszi, saját magunkról viszont jó tudni, hogy vajon hol tarthatunk. Ha nem tudjuk - azt sem tudjuk merre menjünk tovább, merre van az előre. Parttalan viták születnek belőle, pusztán abból, hogy erről nem tudunk, nem vesszük figyelembe.

A torokcsakra szintje után már nincsenek okosságok, az a lépés következik, hogy az ember félretegyen mindent, a gondolatformák fölé kerüljön. Én még nem tartok ott, hogy minden elmélkedést elengedjek, csak közelítek hozzá. Ez is egyszer el fog jönni, mert ez a következő lépés. Nagyjából leírtam korábban, hogy jómagam milyen tapasztalások részese voltam. Biztosan fogok olyanról is írni, amit még nem tapasztaltam meg. Nyugodtan rá lehet kérdezni, őszintén el fogom mondani.

Ezért lehet, hogy némely dolog nem tűnik "hitelesnek" valakitől, de attól még lehet igaz, és megfontolandó, amiről ír, s ha jószándékból teszi.

hermess képe
Akkor nem volt hiába...
2009. november 05. csütörtök, 0:18 | hermess   Előzmény

Kedves Szávitri!

Örülök annak, amit írsz - megerősít. Köszönöm, hogy kiálltál mellettem!
Jólesik az egómnak is, hízik tőle... Bárkié hízna. Én ilyenkor megpróbálom feljebb transzformálni a jó érzést, átengedni az egómon fölfelé, hogy lehetőleg ne erősödjön tőle.

Látod mi történik ilyenkor? Te kiálltál mellettem, Hédi meg kiállt Karmatörlő mellett... Pártosodunk. Az önmegvalósítás szintjein ilyet már nem illene csinálni. A ráció szintjén szenvtelenül - uralva az indulatokat, ha az ego megtámadva érzi az azonosulásait - kellene tudni megbeszélni dolgokat egymás okulására.

Teljesen értelmetlen másokat megtámadni azért, mert valamit nem úgy tud, nem úgy mond, mint ahogyan az eddig beépült... Persze, megesik, hogy ilyenkor nagy veszteséget kell elkönyvelni... az ego védelmezi az addig megtanultakat... s egyszer csak kiderül, hogy ki kell egy részét dobni! Az újnak a befogadásához pedig még több energia kell... Igen, néha cudarul érzi magát az ember fia, meg a lánya.

Ezt lehet a torokcsakra szintjén megtanulni. Más értékek, más igazságok megengedését, befogadását és összintegrálását.

hermess képe
Kedves Száviti!
2009. november 05. csütörtök, 17:19 | hermess   Előzmény

Azt javaslom, hogy vonulj ki ebből, nem kell a kedvedet rontani a replikázással. Én is ezt teszem.

Bárki bármit ír - a saját lelkét teszi ki a fehér lapra. Onnan világosan látszik, hogy mi van benne...

Régen, amikor még sokkal fiatalabb voltam és a cseten fikáztam
2009. november 05. csütörtök, 17:51 | Szabó_Péter   Előzmény

Régen, amikor még sokkal fiatalabb voltam és a cseten fikáztam mindent és mindenkit, akkor vagy vissza szóltak vagy nem... ha nem, akkor ment részemről a folytatás.. majd megunták és senki sem foglalkozott "a virtuális """énemmel"""" :) csinálhattam akármit... Nyilván ez nem egészébe véve chat, ezért itt lassúbb a folyamat... :)

Kirsikka képe
szmájlitlanul
2009. november 06. péntek, 8:18 | Kirsikka   Előzmény

Hű Hédi, ezzel jól fejbevágtál! :) ...1

Elkezdtem nézegetni a mindenféle online kommunikációimat, és telis tele van szmájlikkal. Talán a hanglejtést szeretném/próbálom kifejezni-érzékeltetni általuk. Mintha száraz lenne (számomra) ez a sok fekete betű a fehér háttéren, egy-egy szmájli színt visz bele...
Mindenesetre tudatosan végig fogom olvasni az írásaimat, levelezéseimet, hogy vajon hogy néznek ki, mit mutatnak magukból szmájlitlanul...

Szóval köszi! :) ...2
Klári

hermess képe
Te kételkedsz?
2009. november 06. péntek, 10:20 | hermess   Előzmény

Kedves Kirsikka, Te kételkedsz abban, hogy nem őszintén, jószándékkal tetted ki a mosolygót?

Én a magam részéről akkor szoktam odatenni, amikor jelezni szeretném, hogy nem ellenséges szándékkal írtam, vagy nem eléggé világos a szövegből, hogy humor akar lenni. Ha nem érzek jószándékot valaki iránt - nem szoktam odatenni, vagy nem írok neki kétértelmű szöveget.

Mint minden más szímbólumot, ezt is (pedig arra szolgál, hogy más szimbólumokat - a szavakat -, ne lehessen félreérteni) félre lehet értelmezni és félre lehet magyarázni. Mindenki önmagából indul ki, amikor ezt teszi.

Hellinger mágia
2009. november 03. kedd, 12:48 | szildiko1   Előzmény

A mágiához nem értek, a családfelállítás hatásait viszont ismerem, ezért csak annak a szemszögéből tudok hozzászólni ehhez a témához. Már sok emberben felmerült ez a kérdés. És valóban lehet ez a módszer is valamiféle mágia. Amikor én először részt vettem ilyenen, egyszerűen a csodát láttam. (És azóta is mindig azt látok) Ugyanakkor aki fél a valóságtól, az ne menjen el. Mert olyan valóságokat mutat, amit hétköznapi tapasztalataink során nem hiszünk el.(Pl. Hogy milyen mély lehet a szeretet egy gyermekét bántalmazó szülő és gyermek között. Ez csak egy példa.) Valóban mágia lehet meglátni a valóságot, az igazságot, mindazt ami amúgy rejtve van. Ugyanakkor igen felszabadító mágia.
Mágia mindig volt, van, lesz. Hellinger a zuluknál töltött igőszak alatt sokat tapasztalt ebből. Ezeket a tapasztalatokat is beépítette a módszerbe.
Azt kérdezted, hogy milyen kötéseket alakítunk ki? Nem teljesen világos mire gondoltál. Ha azt veszem figyelembe, hogy "mindenki össze van kötve mindenkivel", akkor semmilyet, hiszen csak a meglévőt használja az ember arra, hogy mindenki előtt tisztán megnyilvánulhasson a valóság. Aztán ki mit tesz ezzel, az rajta múlik.
Hétkönapi kötődés? Igen van. Az ember megtudja, hogy milyen nehéz életek vannak, és felismeri, hogy a cselekedetek mögött teljesen más húzódhat, mint amit gondolunk, korlátozott elménkkel. Ezáltal egy idő után felhagy az ítélkezéssel. Így akár közelebb is kerülhet lélekben embertársaihoz.( Persze csak ha akar.)
Még valami a mágiához. A profi családállítók megkérik a család engedélyét arra, hogy beleavatkozzanak a sorsba. Sőt előfordul, hogy a "mező" nem engedi tovább menni az állítást, és meg kell szakítani. Ezek is mágiák. De nem emberi léptékűek.

Ildikó

Feliratkozás Hírlevélre