Egyedül | Önmegvalósítás.hu

Egyedül

2014. január 28. kedd, 19:18 | Látogató

Valahogy más szemszögből nézem a világot, másként gondolkodom, és ez külsőségekben, életvitelben nem vagy csak jelentéktelenül mutatkozik meg.
A probléma ezzel az, hogy a sokoldalúságom és a széles érdeklődési köröm ellenére alig akadnak barátaim, társam is csak egy volt aki értéket látott bennem egy darabig.
Még az érdeklődési körömnek megfelelő társaságból is kilógom és minden közösségben én vagyok a „kiközösített”. Pedig nem vagyok okoskodó, bunkó, vagyis nem tudok olyan jellemzőt, ami ezt a kiközösítést indokolná.

Idén betöltöm a 45 évemet, dolgozom, munkámmal elégedettek, de a kollektívával nem jó a viszonyom, de ez kisebb baj, a nagyobb az, hogy magányos vagyok, és hihetetlen, hogy nincs helyem sehol, nem vagyok jó sem társnak, sem barátnak. Érdekkapcsolatra sem vagyok jó, hisz nem tudok senkinek semmit elintézni, de bosszantóbb az, hogy önmagamért senki nem szeret, kedvel, senki nem keresi a társaságom.
Hétmilliárd ember között, hogy lehet ez?

Már adtál meg címkéket. Saját címkéid:

Michaelita képe
több nekifutásra, kitartóan nyitni kifelé
2014. január 29. szerda, 10:59 | Michaelita

Ezt a problémát csak több nekifutásra látom megoldhatónak.

Önmagadat kell elfogadnod és megszeretned, mert csak utána fognak mások is elfogadni és/majd megszeretni.

Ettől függetlenül a tény az, hogy bezáródtál önmagadba. Erre csak az a megoldás, hogy ha nem akarsz magányos maradni, akkor nyitnod kell kifelé.
Azt mondják, hogy amire vágyunk, azt kell megadnunk másoknak.
Tehát Neked kell másokat meghallgatni, Neked kell a beszélgetést kezdeményezni, Neked kell nyitnod kifelé és Neked kell jó hallgatósággá válnod ahhoz, hogy majd ugyanezeket Te is megkapd kívülről.
S persze mindezt csak együttérzéssel, a kellő tapintattal és semmit sem erőltetve teheted, hogy oda érkezz, ahova szeretnél és ne oda, hogy elutasítanak.

Persze mindez akár kisebb veszélyeket is rejt magában, de az mind megéri, mert arra fogsz rádöbbenni, hogy ezzel a problémával nem vagy egyedül. Azzal fogsz szembesülni, hogy mások is társaságra, figyelemre, meghallgatásra, együttérzésre vágynak.
A veszélyek csak annyiban állnak, hogy kaphatsz esetleg elutasítást is, ami nem belül fáj, hanem csak a személyiség periférikus részén, tehát begyógyítható. Meg találkozhatsz olyan emberekkel, akiket majd nem szívesen hallgatsz meg, de ebben előbb-utóbb kiváló rutinod is lesz.
S az lehet még, hogy többet kell meghallgatnod, mint amennyit mesélni tudsz, de hamar meg fogod tanulni, hogy hogyan vess véget az ilyen nem kívánt dolgoknak.

Ha mindez túl soknak tűnik, maradhatsz ebben az állapotban is, de azt már tudod, hogy ez nem jó (hiszen ezért írtál róla).
Ezért hát bátran (önmagadat bátorítva) fogj neki a változtatásnak, nincsen veszteni valód, csak sok-sok értékes tapasztalatot és önbecsülést szerezhetsz.
Kezdetnek egy-egy másoknak tudatosan küldött bátorító mosollyal is élhetsz akár.

Mindegy bármit is teszel, csak figyeld a hatásokat az embereken és befelé önmagadon is.

Sok szerencsét és kitartó próbálkozást! Mert ez másként nem megy!

Oldottad?
2014. február 12. szerda, 4:11 | Panka2011

Családállítást vagy más sorskorrekciót csináltál már erre?
Hányat? Miket?

Michaelita képe
kineziológiai oldást csináltam
2014. február 13. csütörtök, 10:06 | Michaelita

Kineziológiai oldást már csináltam, többször is, nagyon hatásosan, eredményesen.

Az életem meg magamtól magamnak sorskorrekcióztat (de tényleg!) :)

Bár gondolom, h a blog megíróját kérdezed inkább :) :) ... remélhetőleg ő is olvassa majd a bejegyzésedet ...

Halovány kérdés...
2014. február 19. szerda, 14:18 | kobold   Előzmény

Hm. Csak nem magadon végezted a kineziológia oldást? Ismeretes számomra több féle "kezelés", melyeket másokon lehet alkalmazni... Némelyek nagy figyelemmel, tudással, saját én kizárásával esetleg saját magunkon alkalmazható, de nehéz és sok a hiba lehetősége... Végül olyat, amit magunkon nem tudunk alkalmazni. Ez az utóbbihoz tartozik. Vagy tévedek? Illetve valamilyen segítség azért volt... :-)
Kobold

Michaelita képe
halvány kérdésre válasz
2014. február 22. szombat, 19:59 | Michaelita

Kedves Kobold!

Nem magamnak csináltam a kinez oldást (nem is tudok olyat), hanem igazi kineziológus csinálta: kérdések feltevésével, izomteszttel. S persze volt utána sok házi feladat is, hogy mit és hányszor kell magamnak mondanom napi többszöri rendszerességgel, h rögzüljön a tudatalattiban is.
A Napfényes Gyógyközpontban voltam kineziológusnál (úgy alakult, h gyermekszülés miatt 2 fiatal hölgynél is), nagyon meg voltam elégedve, nagyon ügyesek.

Remek...
2014. február 25. kedd, 17:52 | kobold   Előzmény

Szia !
Lehet, én vettem az adást nagyon rosszul, mert ilyet olvastam ki a szövegből. Ezért kérdeztem meg finoman. De köszönöm, így már jobb a dolog.... Szóval a saját készülékemben volt a hiba szerencsére... :-)

Szia Kobold