Befér-e ide egy nem-spiritiszta? | Önmegvalósítás.hu

Befér-e ide egy nem-spiritiszta?

2009. szeptember 28. hétfő, 6:10 | titkom

mimo_avatar.png

Nos?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Remélem igen!
2009. szeptember 28. hétfő, 13:16 | Huszti Sándor -...

Remélem igen! Én ugyanis nem vagyok spiritiszta és még sokan mások sem azok ezen az oldalon!

A spiritizmus és a spiritiszta szó a szellemekkel való közlekedés filozófiájáról szól, a szellem és a szellemvilág tanulmányozását jelentik.

Gondolom, Te a spirituális fogalomra gondoltál?

Spirituális az, aki a lelki felemelkedéséért tesz, cselekszik, gyakorol. (nem csak beszél róla!)

titkom képe
megrágom...
2009. szeptember 28. hétfő, 15:43 | titkom   Előzmény

...bevallom ugyanis, hogy emiatt jötte ide: az én fogalomkörön ezen a területen elég hiányos :-(
(...szóval, hogy bővebben körüljárjak egy-két fogalmat...)

"lelki felemelkedés" - ez volt az egyik, s innen történt az indulás:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9165651&go=93741537

Kavics22 képe
Miért kellene az ajtókat csak résnyire nyitni ?
2009. szeptember 28. hétfő, 14:25 | Kavics22

Kavics22

Akit érdekelnek ezek a témák és maga a spiritualizmus, az önmagától ide talál, mint ahogy én is. Aki pedig csak kíváncsiságból tér be, az előbb-utóbb úgyis eldönti, hogy érdekli-e igazából ez az út.
Egyébként pedig valahol el kell kezdeni, hiszen ha itt vagy, akkor Te is kaptál lehetőséget és ha úgy döntöttél, hogy maradsz, annak egyik legjelentősebb oka nyilván a spirituális fejlődésed előmozdítása.

Akkor pedig miért ne lehetne tárt kapukkal fogadni bárkit ?!

titkom képe
...nem épp az ajtóra gondoltam...
2009. szeptember 28. hétfő, 16:23 | titkom   Előzmény

"Akit érdekelnek ezek a témák és maga a spiritualizmus" - engem pl. csak annyira, hogy zöldséget ne mondjak, ha vitázok valakivel... a létező világra vagyok nyitott, nem az elképzeltekre: pontosabban igen sok fikció érdekel, jót szórakozok pl. a "Ghost", vagy a "Fekete szakáll szelleme" filmeken: tudva, hogy mese, játék a gondolatokkal...

"valahol el kell kezdeni" - nem, nem így gondolom: az én 5x éves tapasztalataim azt mutatják, hogy az egy, épp a Marson kódorgó Spirit ;-) ( http://www.spaceflightnow.com/mars/mera/040104image1.html ) kivételével a szellemvilág bizony merő kitaláció... ezért írtam a másik fórumon, hogy "hamis tudat"...

"spirituális fejlődés" - gimis korom óta nem értem a misztikumokban valóságot "látó"/gondoló embereket: emberi életünk tényszerű élményei miért nem elegendőek? Saját testünk megismerése elérhetetlen mennyiségű tudást igényel, ám milliók inkább "szellemekkel" foglalkoznak...

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A végső megértéshez önmagunkat kell végleg megérteni.
2009. szeptember 28. hétfő, 17:16 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nem minden embert az érdekesség hajt a misztikumok felé, vannak, akiknek komoly megtapasztalásaik vannak és azokat szeretnék megérteni, uralmuk alá hajtani.

Ami számodra misztikum, annak egy része valóság, más része valóban csak kitaláció, az egó-képzelet szüleménye.

Azonban a valóság csak azoknak valós, akik valóban megtapasztalták, a többiek pedig vagy hisznek benne, vagy nem, ezért inkább leugatják a hívőket.
Ha egy szigeten több vak élne mint látó, idővel még meg is kínoznák a látókat, hogy ne állítsák azt: Színes a világ!

Aki nem tud, azt zavarja, hogy mások miért képesek rá. Aki nem tudja a dolgokat, az attól fél, hogy becsapják, megvezetik.
Ezért tud a média is szenzációt csinálni hamis dolgokból, vagy elbagatelizálni mély spirituális tartalmakat.

De ez egy tudatlan hozzáállás, hiszen például a legtöbben elhisszük a tudósoknak, hogy az anyag atomokból és elektronokból áll, pedig sohasem láttuk azokat!

Ugyanígy attól, hogy nem látjuk az aurát, nem érzékeljük a túlvilágot, nem kommunikálunk az angyalokkal, még elhihetnénk legalább egy részét, vagy adhatnánk egy esélyt neki, hogy talán mégis úgy vannak a dolgok.
De a szkeptikusok éppen olyan vehemenciával utasítják el a számukra érzékelhetetlen világot, mint a középkor embere a vallási tanokkal szemben álló tudományos felfedezéseket.

De tényleg az sem jó, ha mindent elhisz az ember, az igazság kiderítéséhez kell egy egészséges kételkedés.
Ha a kételkedést és nyitottságot egyensúlyban tartva figyelünk, akkor valószínűleg ki tudjuk szűrni a hamisat az igaztól!

De ez még sokszor így is kevés lesz a valóság feltárásához. Ugyanis csak közel olyan mélységben ismerhetjük meg a dolgokat, mint amilyenben már önmagunkban is járatosak vagyunk!
Ezért a fikciók összevetésével, elemzésével nem fogunk eljutni a valóság megismeréséhez, viszont szépen kitalált illúzióvilágot építhetünk magunknak.

A végső megértéshez önmagunkat kell végleg megérteni.

Erre való az önismeret.

Spirituális mélységek megértéséhez pedig önmagunk spirituális mélységeit (gyökereit) kell megértenünk, amihez a csajmagazinok tesztkitöltős önismereti szintje édeskevés lesz!

Nem tudom, arra válaszoltam-e, ami érdekelt, mindenesetre nekem jól esett kiírnom ezeket!  ; )