Alvászavar | Önmegvalósítás.hu

Alvászavar

2012. július 22. vasárnap, 15:00 | Látogató

Segítséget szeretnék kérni: Néhány éve folyamatosan arra riadok éjjel, hogy valamit elfelejtettem, ami annyira sürgős, hogy kiugrom az ágyból, és közben riadok fel. A héten majd minden nap felriadtam.
Néha valami nagyon bonyolult marhaság, de legtöbbször az, hogy elfelejtettem megöntözni növényeket (olyan helyen, és olyanokat ahol és amilyenek nincsenek is) vagy főleg mostanában elfelejtettem megetetni nem létező állatokat (pl: akvárium a ruhásszekrényben, egy csomó kutya stb). Foglalkozom magammal, de ezen a téren nem tudok előre lépni, vagy nem merek. Sokszor egész nap fáradt vagyok, és legszívesebben napközben is aludnék. Persze este már nem nagyon szeretek lefeküdni. Már nem félek az éjszakáktól, de szeretnék nyugodtan aludni. (Van egy dvd-lejátszó a szobánkban, aminek piros lámpáját fekve nem, csak félig ülve látom. Sokszor ezt nézve ébredek). Gyerekkoromban sokat mászkáltam álmomban, de ezt kinőttem.

Nemrégiben begyulladt a bal csuklóm (ínhüvely), amit félig feloldottam, de még nem tudtam továbblépni, ez is nehezíti az alvásom, mivel a zsibbadásra, tompa fájdalomra gyakran felébredek (most már a jobb is kezdi).
De leginkább az állandó felugrás zavar.

Ha valakinek van ötlete, nagyon megköszönném.

Domoszlai Katalin képe
Az átalvási problémádnak az okát
2012. július 24. kedd, 10:21 | Domoszlai Katalin

ennyi információból elég nehéz lenne pontosan meghatározni.

Kell lennie egy vagy több olyan gyerekkori élménynek, amikor elfelejtettél valamit és ezért az indokolatlannál nagyobb büntetést és megszégyenítést kaptál.

Vagy elfelejtettél valamit és úgy érzed Te voltál a hibás azért, mert valami jóvátehetetlen történt.

Vagy valaki mással, általában az egyik szülővel történt meg a fentiek közül az egyik, Te pedig átvetted a félelmét.

Pontos választ akkor kaphatsz, ha előhívod az emléket. A párkapcsolati blogban adott válaszomban leírtam a módszert, amit ajánlok.

A csukló + ínhüvely probléma azt jelzi, hogy leblokkoltad a cselekvőképességedet, mert lelkileg túl nehéz lenne, amit mozgatnod kellene, nem tudod bevállalni, mert túl fájdalmas lenne. Átrendezni az életedet, költözni esetleg?