Akaraterő fejlesztése | Önmegvalósítás.hu

Akaraterő fejlesztése

2009. szeptember 14. hétfő, 16:59 | szimona

akaratero.jpg

Az akaraterőmet kell fejlesztenem, sürgősen!
És azt is, hogy felelősséget tudjak vállalni az életemért, érzéseimért, gondolataimért, és NE hagyjam el magamat!
Tud valaki segíteni, hogy hogyan tegyem mindezt?
Van rá módszeretek?

Köszi! :)

Akarat és erő
2009. szeptember 16. szerda, 7:40 | pajkos

No ebben rejlik sok minden.

Akarat:

Az első lépés a döntésed, hogy fejleszted

Erő:
Második, és többi ebből, fakad, és nem gondolom, hogy eröltetni kell (vagyis apró kisebb lépéseket tegyél, ne akarj hegyet mászni egyből). Figyelj viselkedésedre, cselekedeteidre. Mindenben legyen kiindulópont és VÉG pont. Vagyis, ha dolgaidat végpontig viszed, az már hihetetlenül növeszt. Ez bizony erőfeszítést időt igényel (eleinte többet).

Lehet nem akaraterőddel, hanem kitartásoddal van gond? A kettő szoros kapcsolatban van egymással.

Erődet növelni tudod, ha önbizalmad nő. Ehhez ugye az kell, hogy működésedet megértsd, és fogadd el, és ahol szökséges konkrét terv szerinti fejlesztésedet véghezvidd. Itt megint türelmes és kitartó légy, fordíts időt Magad értékelésére.

Vagyis akaraterőd közvetett módon feljleszthető, nem egy elérhetetlen, misztikum által, hanem kisebb konkrét (ez a lényeg) cselekedetek, és ehhez kapcsolódó tapasztalások útján.

Legyen sikered, és észre fogod venni, ha pár hét után megviszgálod magadat. hogy jó úton jársz.

Ja és egy mankó
2009. szeptember 16. szerda, 7:42 | pajkos

Sport!!! Rendszeresen

Ezzel hihetetlenül fejlődsz, ha kitartó vagy benne, és teljesítménynövelést tervezel-végrehajtasz.

Önismeret
2009. október 15. csütörtök, 23:18 | Zsolt-Zsolt (útkereső)

Kedves valaki! Ha nem haragszol meg, szeretnék egy meglátást veled megosztani. Idézem első mondatodat: "Nekem az akaraterőmet kell fejlesztenem, SÜRGŐSEN!" Igen csak rá nyomta ujjlenyomatait gondolkodásodra e kornak a szelleme. Ma ez a szlogen: "Most! Azonnal" Ha akaratról van szó, és itt feltételezem hogy te igen csak hiányában szenvedsz ennek, akkor nem lehet egy elsősegélyi akcióval a dolgot elintézni. Az akarat fejlesztése igen hosszadalmas folyamat és nagyon sok türelmet igényel. Nincs varászszó, sem varázsszer amelyet egyszer beveszel és mint Aszterix és Obelix csodaerővel rendelkezel. Abban semmi élmény nem lenne. A karakter, amely egyik jellemzője az akarat, egy hosszú folyamatnak az eredménye. Itt nem lehet a dolgokat elkapkodni, és nem lehet holmi olcsó gyorsbüfés kajával elintézni. Az nem lenne egészséges. A Mc'Donaldsfélle étkezés köztudott hogy elhízáshoz és egyéb betegséghez vezet. A rendes étkezéshez olyan eledelre van szükség, amely nem csak az éhség érzést tünteti el, hanem megfelelő táplálékot biztosít tested minden sejtjének. Ugyan ez a helyzet a szellemi téren is. Holmi Hollywoodi könnyelmű filmekkel, hétvégi határtalan bulikkal, jellemedet csak gyengíted. Ezzel akaratodat is. A sportoló, aki bajnoki címre hajt, élete lemondással jár. Amíg mások élvezik a finomságokat, neki "bármennyire folyik a nyála", nem teheti meg. Az akarat megerősödéséhez végül is akarat kell. Lemondás, önmegtagadás, ellenállás a végcél érdekében.
Nos, ízelítőül csak ennyit! De, bátorság, van lehetőség az akaraterő megszerzésére!

akaraterő
2010. május 02. vasárnap, 14:25 | Tímcsi 35 (útkereső)   Előzmény

Hello! Gratulálok, nagyon frappánsan megírtad az igazságot!
nehéz mindent betartani a rohanó világban.. de köszi!

Azt kell látni, hogy ezek a dolgok is személyiségjegyek, tehát
2010. május 09. vasárnap, 10:47 | makákó (útkereső)

Azt kell látni, hogy ezek a dolgok is személyiségjegyek, tehát nagyon lassan és nehezen változnak és gyökeresen valószínűleg sohasem. Ha ezt belátod, ismered magad, akkor olyan dolgokba vágsz bele, amikhez elég az akaraterőd és nem kockáztatsz további csalódást valami lehetetlenért. Ahogy további tapasztalatokat szerzel és megindul a változás, akkor pedig örülj minden kicsi lépésnek, amiben javultál. Ha türelmetlen vagy és kevéssé magabiztos, gyaníthatóan sosem éred el egy buddhista szerzetes szintjét, de az személyiségednek nyilván vannak más előnyös oldalai, amiben meg jobb vagy az indiai fakíroknál.

személyiség
2010. július 31. szombat, 15:37 | vizipók (útkereső)   Előzmény

ha jól értelmeztem,. akkor a türelmetlen emberek adják fel??
igen én is az vagyok nagyon , szeretnék változni , picit sikerült... il néha ..
iker vagyok mozgékony stb.. és ha ezt nem tudom levezetni jön a stressz...amitől nem látom már az előnyös oldalakat.
valami megoldás csak van...:)

Feliratkozás Hírlevélre