Szalay Zizi | Önmegvalósítás.hu

Szalay Zizi

Néhány éve még nem szívesen beszéltem volna róla,
de ma már annyian küszködnek ezzel, hogy nem szégyellem bevallani, pár évvel ezelőtt én is "korunk betegsége", a pánikbetegség és az ezzel gyakran együtt járó depresszió sötét csapdájába estem. Történt mindez annak ellenére, hogy világéletemben igyekeztem egészségesen élni, alig-alig voltam beteg, mindig sportoltam - évekig versenyszerűen is -, de érzékenyebb voltam az átlagnál és rengeteg stressz ért, amit magamba fojtva nem voltam képes feldolgozni. Aztán jött az összeomlás...

A lélek és az akarat erejéről akkor győződtem meg életemben először, amikor gyógyulni akartam és kutatni kezdtem valami - akkor még nem tudtam határozottan, hogy mi - után, amivel hosszú távon segíthetek magamon, megváltoztathatom addigi életformámat, és megtalálhatom újra a testi és lelki harmóniát.

Ezért fordultam egy olyan mozgásforma felé, amely nem csak a testnek, hanem a léleknek is "edzője", gyógyítója lehet. A jóga a gyógyulásom részévé vált, segítségével nem csak a lelkem épült, hanem az izmaim is erősödni kezdtek és visszanyertem korábbi hajlékonyságomat.

A sport iránti érdeklődésem mellett a jógának is köszönhetem, hogy úgy éreztem, a rekreáció az a terület, ahol nekem még feladatom lehet, és így másoknak is átadhatom azt a tapasztalatomat, hogy egy helyesen megválasztott mozgásforma mennyire megváltoztathatja az ember életét, közérzetét. Hogy mindezt kellő szakértelemmel tegyem, elvégeztem a TF Wellness Akadémia rekreációs sportoktató szakát és közben rendszeresen látogattam Schirilla György jógaóráit is. Ezzel párhuzamosan gerincmasszőri képesítést is szereztem, ami hasznos kiegészítője a jógának.

Ez volt annak az útnak a kezdete, amelyen azóta folyamatosan járok: megtanulni és átadni másoknak mindazt, amitől egészségesebbé válhatnak és jobban érezhetik magukat ebben a világban.

Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36304391470
Beküldte: | 2008. dec. 19. péntek - 15:28

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre