Önismereti Művészet-és Stílusterápia műhely / Napszikra stúdió Bp. | Önmegvalósítás.hu

Önismereti Művészet-és Stílusterápia műhely / Napszikra stúdió Bp.

Az ArtStil műhely - mint egy, a Művészet-és Stílusterápia eszközeit ötvöző terápiás lehetőség - munkája során az önismereti elmélyülést célozza, legyen az csoportos vagy egyéni foglalkozás.
Művészeti eszközöket alkalmaz, amelyek által, a résztvevő belső érzete, lelki állapota, ezek által saját önképének lenyomata - az alkotásban, majd önmaga megjelenésében is, mint megnyilvánulásban - fizikailag is láthatóvá válik.

A módszer során használunk KÉPZŐművészeti eszközöket (montázs, kollázs, festés, rajzolás, formázás), MOZGÁS-elemeket (mozdulatok, gesztusok, mimika, testbeszéd, testtudatosság vizsgálat), ZENE-elemeket (hallgatott és létrehozott hangok, zenék, dallamok érzetei), elemzünk SZÖVEG-hatásokat (irodalmi értelmezések, kifejezésmódok, hangulatok, belső képek nyomán), illetve mindezek STÍLUS-lenyomatait összegzi, az egyén külső- és belső önképének, harmóniájának megismeréséhez, formálásához.

Ezt egészíti ki a STÍLUSTERÁPIA különféle szín-, textúra-, forma-, viselet-, jelleganalízissel, ezzel még teljesebbé téve bárki önképének, lelki készleteinek alaposabb megismerhetőségét.

A módszer alkalmazza a művészeti elemeket, tehát SEMMIFÉLE művészi ELŐKÉPZETTSÉGET NEM IGÉNYEL - lévén mindennapi, általános életviteli alkalmazásokkal dolgozik, ezzel az egyén saját életébe, életterébe világít be kreatív, önreflexiós módon.

http://www.napszikra.hu/terapeuta/papai-ildiko/szines-onismeret

Telefon: 
+36302602906
Beküldte: | 2009. jan. 28. szerda - 12:01

Hozzászólások

0 hozzászólás