Jógaközpont - győri egyesület | Önmegvalósítás.hu

Jógaközpont - győri egyesület

A jóga az egyik legteljesebb, legegyetemesebb rendszer, amely teljes képet nyújt az életről, az emberiségről, a többi élőlényről és az egyész világegyetemről. A jóga azt tanítja, hogy az élet valamennyi fent említett vonatkozása elválaszthatatlanul összefügg, és hogy csak akkor csillapíthatjuk a tudás és az örök boldogság iránti szomjunkat, ha felismerjük és megtapasztaljuk ezt a teljességet. A jóga tudományának kincse azoknak az indiai bölcseknek az ajándéka, akik eljutottak a létezés törvényeinek teljes megismeréséhez. Bár földrajzilag Indiából származik, a jóga egyetemes és ősi bölcsesség.

A jóga arra tanít, hogy békét és elégedettséget csak akkor találhatunk, ha lényünk és létezésünk minden szintjén helyreállítjuk az egyensúlyt. Tudjuk, hogy lényünknek számos vonatkozása van: fizikai test, mentál test, finomtest, kauzál test. Ha boldogok és elégedettek akarunk lenni, ezeknek mind egyensúlyba kell kerülniük. A jóga módszerei és technikái tökéletes utat kínálnak célunk eléréséhez: módszeresen és fokozatosan elvezetnek a testhelyzetek (ászanák), a légzőgyakorlatok (pranajáma), relaxáció, meditáció és életet igenlő gondolkodás révén a fizikai egészséghez, a békességhez és az önismerethez. Segítenek abban is, hogy megszabaduljunk illúzióinktól, komplexusainktól, amelyek abban akadályoznak, hogy boldog és teljes életet éljünk.

A jógának és egyébként minden vallásnak is, a lényege valójában egy és ugyanaz - az ember spirituális fejlődése -, és a végső cél az Önmegvalósítás és az Isten-megvalósítás. Az önmegvalósításhoz vezető úton fokozatosan fedezzük fel belső tulajdonságainkat, érzéseinket, gondolkodás- és viselkedésmintáinkat, életet tápláló ás attól elidegenítőket egyaránt. A jóga tehát egyetemes spirituális út, amely saját tapasztalataira, nem pedig mások élményeire és előírásaira épül, hisz ezek jelentése idővel elvész vagy megváltozik. A jóga mindenekelőtt gyakorlati út, amelyen mindent magunknak kell elérnünk és megvalósítanunk. Senki sem adhat nekünk egészséget, boldogságot, elégedettséget. Ezeket sem megvásárolni, sem külső eszközökkel elérni nem lehet. Bennünk rejlenek és csak saját erőfeszítésünk gyümölcseként találhatunk rájuk és valósíthatjuk meg azokat.

A foglalkozások során megtanulhatod: az ideális relaxációt, az ideális testgyakorlást (vagyis ászanákat), az ideális légzést (különböző légzőgyakorlatokat, azaz pránajámákat), hallhatsz az ideális táplálkozásról, erőszakmentességről, elsajátíthatod a koncentráció és a meditáció alapjait.

Az elméleti részek segítenek megérteni a jóga egészét, betekintést kapsz a jógafilozófiába, a helyes táplálkozás alapjaiba, az életet igenlő gondolkodásba és meditációba.

A nyugati világ legtöbb jógaiskolájában a jógaoktatás és jógagyakorlás kimerül az ászanák és a légzőgyakorlatok elsajátításában, kivitelezésében. A jóga azonban sokkal több ennél. A jóga nemcsak testgyakorlás, hanem tudatos gondolkodásra és választásokra épülő életmód is. Egyesíti azokat a technikákat, amelyek fejlesztik testi-lelki egészségünket, önismeretünket és társadalmi nézeteinket, viselkedésünket, valamint környezettudatos felelős lélekké nevel bennünket.

Telefon: 
+36703612061
Beküldte: | 2010. nov. 15. hétfő - 17:41

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre