Dr. Máté József | Önmegvalósítás.hu

Dr. Máté József

Fotó0040.jpgc.jpg

Meir Schneider látás és mozgás terápiás képzésén vettem részt 1995-ben. Ott találkoztam azzal a személlyel, aki először ráirányította a figyelmemet a talpmasszázsra. Az akkor 11 éves idősebb lányomnak mindkét lábfeje befordult. Az egyhónapos bentlakásos képzésen szobatársam volt a Szingapúrban élő reflexológus. Először Tőle tanultam és a gyerekemen gyakoroltam. Sikeres néptáncos lett.
1996-ban ismertem meg a Pedikom számítógépes talpvizsgáló rendszert. Ekkor készítették el először a lányom lábáról az első felvétel.
Ezzel kezdődött, így indultam el és tanultam meg a talpreflexológiát.
Kutató mérnők mikrobiológusként is mindig kerestem azokat a módszereket, amelyekkel az összefüggéseket megértettem, és a munkám során hatékonyan alkalmazni tudtam.
A számítógépes talpvizsgáló rendszer segítségével fejlesztettem ki a sajátos reflexológiai állapotfelmérő módszeremet.
A talpról elkészített felvételen látható annak állapota, a terheltségének mértéke, elváltozásai, kialakult betegsége, de az is, hogy az állás, illetve a járás során fellépő erők a talpon lévő reflexzónákra milyen hatást gyakorolnak. A több ezer elkészített felvétel alapján megfigyeltem, hogy különböző, de főleg gerinc és más mozgás szervi betegségek esetében már előbb látható - a két lábnak az egymáshoz képesti eltérő terheltségéből fakadóan - a kialakuló folyamat, mielőtt az tünetek, vagy fájdalomként az érintett helyen megjelennének. A jelzéseket vagy a már kialakult betegségeket, ha felismerjük, akkor jóval korábban megválasztható a leghatékonyabb terápia is. Alkalmazhatok célirányos reflexzóna kezelést, rendszeres lábtornával megerősíthetjük a hosszanti és a haránt boltozatát, egyedi speciális talpbetéttel javíthatjuk az ortopédiai állapotát.
Minden esetben nyomon követem és az elkészített felvétel alapján dokumentálom a láb statikus szerkezetének állapotváltozását, a talpmasszázs vagy más terápiás módszer hatását. Megerősítem ezzel a pácienseknek a gyógyulásukba vetett hitét, eredményességét.

Telefon: 
+36204511481
Beküldte: | 2009. ápr. 22. szerda - 19:45

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre