Domján Mónika | Önmegvalósítás.hu

Domján Mónika

Pszichológus vagyok, az ELTÉ-n végeztem 1997-ben, majd munka- és szervezet szakpszichológussá avanzsáltam 1999-ben. 8 évig dolgoztam ezen a területen egy nagy szervezet munkatársaként, miközben érdeklődésem egyre inkább a készség- és személyiségfejlesztés felé fordult, ezért ebben az irányban képeztem tovább magam. 2005 óta dolgozom trénerként, szervezetfejlesztőként és személyes tanácsadóként. Ezzel párhuzamosan elkezdtem felfedezni a lélektan és a spirtualitás határterületeit - szemléletemet ezen a téren elsősorban az asztrológia, a buddhizmus, a Crowley Tarot és a Ji King útmutatásai, valamint a Hellinger-féle családfelállítás módszerei formálták. Rengeteget tanultam sajátélményű egyéni terápiámból is, melynek éveken keresztül alanya voltam. A magasszintű önismeret elengedhetetlennek tartom a tanácsadói-gyógyítói munkában, és természetesen saját sorsom alakításában is nagy hasznát vettem magammal kapcsolatos felismeréseimnek.
Jelenleg elsősorban személyes életvezetési tanácsadással és önismereti csoportok vezetésével foglalkozom, amelynek során ötvözöm a pszichológiai módszereket a spirituális erők mozgósításával. Erre a célra leggyakrabban a tarot kártyát használom, amelyet sokkal inkább tükörnek, mint jóseszköznek tekintek. Ezen kívül a Symbolon kártya, egyéb képi módszerek (montázs, rajz), a zene és a mesék világa is szinesíti eszköztáramat. A tanácskérő igényeihez alkalmazkodva dolgozom kizárólag pszichológiai megközelítéssel, vagy vonom be a szimbolikus világot a tanácsadási folyamatba. Speciális tanácsadói területeim a párkapcsolati problémák és a hivatásbeli elakadások, dilemmák. Elsősorban azokban a kiélezett krízishelyzetekben tudok hathatós, fókuszált támogatást adni, amikor az illető már nem térhet ki a változás elől, ugyanakkor nem tudja, merre induljon, vagy fél az első lépés megtételétől.
Önismereti csoportjaimban gyakran dolgozom együtt más területek szakértőivel, például asztrológusokkal, pszichodramatistákkal. Szakmai hitvallásom néhány alapvető emberi érték képviseletére, közvetítésére épül. Ezek a tudatosság és a személyes felelősségvállalás jelentősége, az együttműködés ereje, az erősségek feltárása és értékelése saját magunkban és másokban, amely nem képzelhető el az önismeret fejlesztése nélkül. Tanácsadói együttműködéseimben a nyílt kommunikációra, a kötetlen, oldott légkör megteremtésére törekszem, ahol mindenki önmagát adhatja, megmutatva ezzel a legjobb oldalát, valamint támogató légkörben szembesülhet vélt vagy valós hiányaival, elakadásaival, félelmeivel – így esélyt kap a változtatásra, fejlődésre.
Személyes tanácsadói weboldalam: www.tavaszpont.com Önismereti blogom: www.monikaesatarot.blog.hu

Telefon: 
+36202455343
Beküldte: | 2011. jan. 21. péntek - 11:38

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre