Dobos Andrea Beáta | Önmegvalósítás.hu

Dobos Andrea Beáta

dobosandrea.jpg

Vipassana meditáció, transzlégzés, rezgésterápia és szimbólumterápia.
Néhány évig Indiában és Mianmarban éltem, kolostorokban ismertem meg a buddhista meditációt. 2000-ben megalapítottuk a Buddhista Vipassana Társaságot (www.vipassana.hu) és azóta szervezünk rendszeres elvonulásokat. Három gyermekemmel és férjemmel Budapesten élek.

Ázsiai tapasztalataim megváltoztatták életemet és felfogásomat. Ott értettem meg, hogy életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet leküzdeni és nem a körülményeim és a körülöttem élő emberek befolyásolásától várhatom a nyugalmat.

Ázsiában tapasztaltam meg a helyiek között, hogy a szülés nem betegség. Hazajövet már tudtam, hogyan szeretném átélni a szülés élményét. Ehhez járult hozzá az az élmény, hogy mindhárom gyermekem háborítatlanul született. Nem volt könnyű ezt végigvinnem, először a saját lelkemet kellett megerősítenem. Meg akartam törni a családi modellt, és boldog voltam, hogy ez sikerült. Sokféle örökséget hozunk a születésünk idejéről. Minden ehhez kapcsolódó beavatkozás meghatározó élmény. Ha gyorsítják a szülést, a baba azt éli meg, hogy ellöki magától az anyja. A császármetszéssel született gyermekek nem mennek át a szülőcsatornán, így sokkal nehezebb számukra az anyára hangolódni. Ha a születés után rögtön elviszik a babát, úgy érzi, hogy nem volt értelme küszködni, és hiába tesz valamit, annak nem lesz eredménye.

Meditációs és légzésterapeutaként közösen éljük újra a csoport tagjainak szülésélményeit, mert ezek nagyon mélyen belénk kódolt sorsüzenetek. De nem visszafordíthatatlan sérülések, hiszen vannak olyan terápiás módszerek, amelyek feloldhatják ezeket a traumákat az anyában, és a gyermekben egyaránt. Minél kevesebb beavatkozás történik, annál kevésbé sérül ez a harmónia, ezért tartom fontosnak az orvosok tájékoztatását.
A szülés nagy energetikai beavatás, és ha jól sikerül, akkora erőt ad, amely a kismama és családja egész életet meg tudja változtatni. De csak akkor, ha az „jó szülés”, tehát a nő igényei szerint történik, és nem kell a kórházi korlátokhoz alkalmazkodnia. Kevés olyan nagy jelentőségű dolog van az életben, amely ennél megrendítőbb élmény lenne. Érdemes hát alaposan felkészülni rá testben és lélekben.

A Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézetben Vivation relaxációs és transzlégzés tréneri oklevelet kaptam.

Szimbólumterápiás képzésben vettem részt.

A szülés, mint spirituális élmény és beavatás vezetett el a transzperszonális pszichológia területére.

Csoportokat szervezek várandós kismamáknak és a magzattal való kapcsolatfelvételen keresztül készülünk az anya által átélhető legjobb szülésre.

Újjászületés workshopjainkon férfiak és nők számára átélhetővé válik a saját születésük és átalakulnak a régi élmények tapasztalatok. Sokszor ez az akadálya egy baba megfoganásának, így meddőnek tartott párok számára is nagyon hasznosak ezek a hétvégi csoportok.

Egyéni szimbólum és transzlégzés terápia keretében foglalkozom várandósokkal és olyan személyekkel, akik életükben és szellemi fejlődésükben elakadnak, nem érzik hatékonynak magukat és nem elégedettek azzal az élettel, amit élnek.

Ha a következő kérdések merülnek fel benned, nyugodtan írj:

Miért nem fogan meg a kisbabám? Miért vetéltem el?
Félelmek a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatban.
Nehézségeim a várandósság alatt fizikai, lelki vagy szociális területen.
Hogyan tarthatom a kapcsolatot a magzatommal?
Felkészülés a szülésre. Félelmek a vajúdás alatti fájdalomtól.
Várandósság és szexualitás.
A magzat és az apa kapcsolata. Az apa félelmei a szüléstől. Mit tegyek, hogy segítsem a páromat?

Telefon: 
+36203580297
Beküldte: | 2010. máj.. 27. csütörtök - 23:09

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre