Betlejné Szurdusz Erika | Önmegvalósítás.hu

Betlejné Szurdusz Erika

Mottóm:"A menyország,az anyák lábainál kezdődik"
1969 tavaszán születtem és már korán kisgyermekkoromban kiderült,hogy az élőlények iránti nagyfokú szeretetem fogja meghatározni az életemet. Egészségügyi szakközépiskolában érettségiztem,dolgoztam fogászaton és kórházban is ápoltam betegeket. A szívem csücske mégis mindig a szülészet volt,de valahogy sosem voltam elégedett és boldog a szülőszobai gyakorlatok során. Valamit hiányoltam,amit akkor még nem tudtam,hogy mi az. Majd 1994-ben,'96-ban és '97-ben bekopogtatott hozzánk három kis angyalka,akiknek az édesanyjuk lettem.Ekkor,a saját szüléseim során jöttem rá,hogy mit hiányoltam annakidején a szülőszobákról. A háborítatlanságot. Hogy vajúdhassak és szülhessek úgy,ahogy én szeretnék, hogy ne legyenek felesleges beavatkozások, hogy a kisbabám és én is megkapjuk a nekünk kijáró türelmet,szeretetet és támogatást. Hogy tiszteljék bennem az anyát, aki új élettel ajándékozza meg a világot és tiszteljék gyermekemben azt az új jövevényt, aki bölcsességet hoz ide a földre (hisz minden gyermek egy új csoda). Ezt nem kaptam meg és úgy láttam, többségében a körülöttem szülő nők sem kapták meg. 2001-től a háborítatlan szülés elkötelezett híve lettem. Ekkor elvégeztem a dúlaképzőt és a dúlaság a hivatásommá vált,majd jártam a szülésznőképzőbe is. Kórházi szüléseket és otthonszüléseket egyaránt kísérek és egyéni szülésfelkészítéseket tartok.Kb.18 éve keresem és járom az utam és próbálok harmóniát teremteni magamban és magam körül. Nagyon fontosnak tartom a test és a lélek ápolását, vegetáriánus vagyok, a mozgás, a jóga és a meditáció életem fontos részévé vált. Sokat foglalkozom magammal, mert úgy érzem önmagam szeretetén és megismerésén keresztül tudok a legtöbbet segíteni másoknak.
A jóga a testre, a lélekre és a szellemre egyaránt pozitívan hat és csodálatos nem csak az édesanyának, hanem a benne fejlődő kis emberkének is. Nagyon fontosnak tartom, ezért lettem kismama-jóga oktató is. Egy-egy foglalkozás során gyönyörű zenékre, nem megeröltetően, de mégis alaposan átmozgatunk minden izomcsoportot, hogy fitten és erősen tudjunk készülni a szülésre. Végzünk gátizomtornát, amellyel rugalmassá tesszük a gát szöveteit, így nagyobb esélyt adunk arra, hogy szülés alatt a gát minimálisan, vagy egyáltalán ne sérüljön, kevésbé legyen szükség gátmettszésre és gyorsabb legyen a szülés utáni regenerálódás.Tanulunk különböző légzéstechnikákat, amelyeket a szülésnél, de a hétköznapi életben is sokmindenre alkalmazhatunk. Az óra része minden esetben egy vezetett meditáció is, amikor felvesszük a babával is a kapcsolatot és nem csak testben, hanem lélekben is felkészülünk a szülésre, a vele való találkozásra és az anyaságra. Egy-egy jóga óra alatt kiköthetsz egy kicsit a béke szigetén, hogy aztán megújult energiákkal vedd a mindennapok nehézségeit, amelyek egy idő után talán nem is lesznek nehézségek többé. Óra végén, de bármilyen más időpontban, akár telefonon is felteheted várandósággal, szüléssel, szoptatással, babagondozással kapcsolatos kérdéseidet. Nagy szeretettel várlak az óráimon!

"Óriási lélektani előnyt jelent olyan nőnek lenni, akinek pozitív élménye van a szüléssel kapcsolatosan."(Ina May Gaskin)

Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36304391470
Beküldte: | 2008. dec. 19. péntek - 16:00

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre