Árendás László | Önmegvalósítás.hu

Árendás László

Árendás László
Tíz éve természetgyógyászként dolgozik.
2000. márciusában kapott természetgyógyász diplomát, ezen belül Életmód-tanácsadó és terapeuta, Bioenergetikus, valamint Fülakupunktúrás Addiktológus képesítéssel rendelkezik.
A napi rendelés mellett előadásokat tart bioenergetikából, s az ehhez tartozó kezelési módszerekről.
Valamint: anatómiát – élettant – kórélettant, szimbólum terápiát, fülakupunktúrás addiktológiát, tradicionális Thai – masszázst, makrobiotikát, Su-Jok terápiát oktat.

Végzett természetgyógyászok számára kollégáival akkreditált képzéseket tartanak többdiszciplínában.

Mesterei:

Dr. Kapuváry András - sajnos már elhagyta a földi létet - bioenergetikus, aki a természetgyógyász törvény elfogadását követően irányította a hazai bioenergetikai oktatást. Biztatásával, tanításával és támogatásával vizsgázottble, majd 2000-től gyakorolja is e hivatást.
Paramhans Swami Maheswarananda a "Jóga a mindennapi életben" vezetője, s mikor tanítványává fogadta a Premdas ( szeretetadó ) nevet ajándékozta számomra.
Srí Ramana Maharsitól csodás tanításain kívül a Vríhi ( rizs ) nevet kapta.

A mindennapok nehézségein tanításaik segítették át, s általuk tanulta meg a teljes és feltétlen odafigyelést és segítség nyújtást.

A következő írásai jelentek meg:

1. Európai lehetőségek a házi-ápolás terén, a német és osztrák tapasztalatok alapján.
2. Az otthoni szakápolás kialakításának lehetősége Magyarországon.
3. Home care after stroke.
4. Die Homöopatische Hausapotheke
5. Differenciál-diagnosztikai lehetőségek a természetgyógyászatban
6. A hagyományos orvoslás és a kiegészítő természetgyógyászati módszerek ötvözésének lehetőségei
7. A Hahnemanni és a Körbler féle homeopátia kapcsolódási lehetőségei a parapszichológia napi gyakorlati tevékenységéhez.

Megjelent könyve: Mindennapok Homeopátiája (1999.)

A homeopátia bevezetése és népszerűsítése érdekében 1995-től rendszeresen szervezett és vezet oktatást a - korábban - Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetemen, orvosok, gyógyszerészek és gyógyszerész asszisztensek számára.
Jelenleg természetgyógyászok részére szervez homeopátiás tájékoztató oktatásokat.

Telefon: 
+36309484360
Beküldte: | 2010. máj.. 03. hétfő - 13:23

Hozzászólások

4 hozzászólás
Nagyon sajnálom hogy Árendás László Kapuváry Andrásra
2010. július 25. vasárnap, 23:45 | Névtelen (útkereső)

Nagyon sajnálom hogy Árendás László Kapuváry Andrásra hivatkozik minden egyes honlapon. Kapuváry András egy csodálatos ember volt akit a gyógyítás és a másokon való segítés éltetett. Ezen kívül -és nem mellékesen- Dr. Kapuváry belgyógyász szakorvosi diplomával is rendelkezett. Sajnos mindezek nem mondhatók el Árendás Lászlóról, aki Kapuváry András nevével visszaélve próbálja magát hírdetni, és iszonyatos összegeket kér el egy óra "konzultációért". Kapuváry András forogna a sírjában ha tudná...

Nagyon sajnálom, hogy nem mered vállalni a neved, én más okból
2010. október 07. csütörtök, 10:36 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nagyon sajnálom, hogy nem mered vállalni a neved, én más okból nem írom ide. DE! Árendás László RENDKÍVÜLI EMBER! Talpig becsületes, tisztességes, remek SZAKEMBER!
A segítőkészségéről nem is beszélve, szóval, amit itt összehordtál, rágalom!

Kedves Árendás László!

Nagyon köszönöm a lányom nevében is a segítséget, a teljes felépülést! Örök hálám és tiszteletem!

Üdvözlettel: Egy régen nagyon elkeseredett, ma boldog és kiegyensúlyozott gyermeket maga mellett tudó, érző anya.

SU-JOK OKTATÓ? vagy SU JOK OKTATÓ?
2011. március 01. kedd, 18:30 | Látogató

Érdekelne,hogy ez a talpig becsületes ember,milyen jogon tanít koreai Su Jok terápiát,ill.akupunktúrát?
Kitől kapta a jogot,hogy Magyarországon oktathasson,és hol végezte el a teljes terapeuta kurzust és milyen neves nemzetközi bizottság előtt védte meg a diplomáját ? Csupa homály... Talán elég lenne,ha az első kérdésre adna először választ.....
A kérdést - a Magyarországi SU JOK Akadémia- tette fel.
www.sujok.hu

Szeretnék egy idézetet közzétenni Plamen Ivanov: Su Jok és moxa
2011. március 27. vasárnap, 13:40 | Látogató   Előzmény

Szeretnék egy idézetet közzétenni Plamen Ivanov: Su Jok és moxa - egy öngyógyító módszer kézikönyve c. könyvéből:
"A su jok terápia nagy fontosságú találmány az emberiség számára. Egy teljesen új, az eddiginél magasabb szintre emelte a független, öngyógyító kezelési módokat. A su jok terápia egyszerűségének és hozzáférhetőségének köszönhetően sikeresen kezelhetők otthon, különösebb orvosi képzettség nélkül is azok a betegségek, amelyek eddig magas szintű és drága orvosi eljárást igényeltek.
A su jok terápia paraméterei messze felülmúlják az eddig ismert öngyógyító eljárásokét. Hatékonyabbnak bizonyult sok a nyugati orvoslásban kipróbált módszernél, gyógyszernél és kezeléseknél is több betegségnél. Sajnos az ismertsége nem áll arányban a minőségével és a lehetőségeivel. Ez annak tudható be, hogy a su jok terápia egy új felfedezés, bár az eredete visszanyúlik a régi időkbe. A módszert Park Jea Woo, dél-koreai tudós, orvos professzor dolgozta ki. Első tudományos értekezéseit a témában 1987-ben írta. A találmány napjainkban válik egyre népszerűbbé világszerte, de valószínűleg még évtizedeket kell várni arra, hogy a terápia az emberek mindennapjainak részévé váljon.
A könyv szerzője nagy tisztelettel adózik a su jok terápia kidolgozójának, professzor doktor Park Jea Woo-nak, és szeretne a segítségére lenni az eljárás széleskörű elterjesztésében. Ezért készítette ezt a kézikönyvet, amellyel a következők a céljai:
• professzor doktor Park Jea Woo munkái alapján a legrövidebb, legközérthetőbb módon ismertesse a legfontosabb információkat a su jok terápiával kapcsolatban azt illetően, hogy hogyan használható a gyakorlatban, külső segítség nélkül
• olyan módon illusztrálja az anyagot, ahogy eddig még senki sem tette
• ismertessen jó néhány gyakorlati adatot a gyógyító eljárások végrehajtása során szerzett tapasztalatokból, amelyek eddig még nem kerültek a nyilvánosság elé
• rávilágítsa az emberek figyelmét a füst nélküli moksza hatékonyságára és egyszerű használatára
• javaslatot tegyen a su jok terápia és a hagyományos akupunktúrás eljárás kombinált felhasználására
• olyan használati útmutatót dolgozzon ki, amellyel az emberek a hagyományos akupunktúra ismerete nélkül is tudják az eljárást alkalmazni."
A kézikönyv teljes anyagát magam fordítottam, és közben kipróbálhattam a benne leírtakat, így megbizonyosodhattam róla, hogy valóban egyszerű, kézzelfogható módszerről van szó.
Én azt a kérdést tenném fel a Su Jok Akadémia képviselőinek, hogy miért pont a lényegi elemét száműzte a tematikájából, vagyis hogy a módszer egy ÖNGYÓGYÍTÓ TERÁPIÁS ELJÁRÁS, amelyet Oroszországban pl. gyermekeknek is megtanítanak, hogy egészségük megőrzéséért maguk is tenni tudjanak. Miért kell egy ilyen módszert kisajátítani, és nagyon sok pénzért Su Jok terapeutákat képezni? Már az is aggályos, hogy hogyan tudta az akadémia levédeni magának a Su Jok nevet. Úgy tudom ezt csak a módszer vagy találmány kidolgozója teheti meg, és esetükben ilyenről szó sincs.
Árendás László szerintem is rendkívüli ember. Széleskörű és alapos tudása mellett önzetlen és segítőkész is. Számtalanszor segített ki problémás helyzetekben mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Tanítványaként sokat tanultam és tanulok tőle. Olyan tanárnak ismertem meg, aki hajlandó átadni a tudását és a későbbiekben is támogatni a hallgatóit.
Ezúton is köszönöm neki!
Egy tanítvány, 3 gyermekes anya