problémamegoldás | Önmegvalósítás.hu

problémamegoldás

Sokan küszködnek azzal, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak dönteni. 
De vannak olyanok is, akik általában tudnak dönteni, mégis akad egy-két olyan élethelyzetük, amelyben valamiért döntésképtelenné válnak. Mi lehet ennek az oka?

A megoldáshoz rá kell látnod, hogy hol akadhat el egy döntési folyamat!

Mi az oka annak, hogy nem halad az életem?
Egyáltalán, jó irányba megyek? Vagy rosszul fogalmaztam meg a céljaimat? Nem vagyok elég elszánt? Nem látok valamit, ami visszatart? Vagy rossz módszert választottam a problémamegoldásra? Nem gyakorlok eleget? Nem megfelelően végzem a gyakorlatokat?

...de kérdezhetnéd azt is, hogy:
Mi az oka annak, hogy nincs jó párkapcsolatom?
Nem jól fogalmaztam meg a vágyaimat? Azt vonzottam be, amitől leginkább félek? Nem vagyok elég kitartó a keresésben? Vagy fogadjam el azt, amit kaptam? El kellene engednem? Vagy nem ragaszkodom hozzá eléggé? Még mindig a szülői mintát követem? Még mindig az előző kapcsolataimhoz kötődök? Túl kontrollálom magam? Félek a megnyílástól? Menekülök az elköteleződéstől?

Mi a közös a két kérdés halmazban?

Problémák megoldására szinte naponta van szükség, ezért jól fog jönni ez a néhány problémamegoldó gyakorlat, melyeket éveken keresztül teszteltem és állíthatom, nagyon hatékonyak!

Némelyikkel már-már a csoda határát súrolva sikerült megoldani helyzeteket, de vannak közöttük egyszerűbb, "hétköznapibb" felhasználásúak is. Megértve a világ működését, meglehetősen könnyen tudunk hatással lenni bármire, csak tudjuk, hogy mit is akarunk igazán!

A gyerekkori lelki sérülések feldolgozása az egyik legtöbbet használt alapgyakorlat, amelyet itt teljes mélységben megtanulhatsz.

Tartalom átvétel