meditáció | Önmegvalósítás.hu

meditáció

Az eredményes önismereti gyakorláshoz és lelki oldásokhoz gyakran kevés, ha csak az éber tudatállapotban gondolkodsz önmagadon és problémáidon. Ezért mielőbb sajátítsd el az elmélyülés, koncentráció és meditáció alapgyakorlatait!

Az általam használt módszer hihetetlenül eredményes, még olyanok is megtanultak meditálni, akik évekig sikertelenül próbálkoztak vele!

A titok, a kis lépésekben rejlik:

A gyakorláshoz szükséges meditatív állapotba kerülés első leckéje, hogy megtanulj liftezni a tudatállapotok között, vagyis akkor és olyan mélységbe / magasságba tudj kerülni a tudatodban, amire szükséged van az eredményes gyakorláshoz!

A tudatállapot módosítások közül a gyakorlók többségénél a mélyülés a megfelelő módszer, ami azt jelenti, hogy a figyelmével önmagában lefelé, illetve befelé halad.

Évezredek alatt, a lelki fejlődés útján járók rájöttek arra, hogy bár a belső folyamataink mennek maguktól is, de képesek vagyunk azok menetébe beleszólni, tudatosan irányítani őket!
A lelki gyakorlatok, koncentrációs és imaginációs gyakorlatok sokasága, valamint a meditáció is ezen az úton fejlődött ki.

Sok-sok gyakorlás, kísérletezés és tapasztalás áll egy-egy ma használatos lelki gyakorlat mögött, így joggal bízhatunk benne, hogy ezek eredményes gyakorlatokká válhatnak számunkra is, ha eltaláljuk a gyakorlás megfelelő módját!

Tartalom átvétel