schulcz veronika | Önmegvalósítás.hu

schulcz veronika

Kinek ajánljuk?
A tanfolyam elsősorban azoknak a 10-14 éves gyermekeknek szól, akik szeretnek rajzolni és ezen a területen fejlődni szeretnének. Az eredeti, Betty Edwards által kidolgozott jobb agyféltekés rajztanfolyam tematikáját és tempóját kollégámmal több év tapasztalatával a hátunk mögött speciálisan gyermekekre szabtuk.* Így a gyermekek az életkoruknak megfelelő témájú, játékos, mozgásos és művészeti feladatok nyomán mélyíthetik el a hozott tehetségüket és erősíthetik meg a rajzoláshoz szükséges művészi látásmódot.

Miért hasznos?

Betty Edwards Colors c. könyve alapján kidolgozott színes jobb agyféltekés rajztanfolyamon tematikája:

ismerkedés a színekkel, színelmélettel
színhasználat alapjai
helyes színlátás képességének,
valamint a színek szimbolikájának elsajátítása
színkeverés
színes ceruza technikai használata, majd különböző alkotások készítése színes ceruzával

A színek megismerése hozzájárul az önismeret egy magasabb szintjéhez, hiszen a színek iránti érzéseinknek üzenete van. Ráadásul a színek világában való elmerülésnek stresszoldó, terápiás hatása van.

A jobb agyféltekés rajztanfolyam egy önismereti utazás, egy terápia; másrészt egy kreatív, művészeti tanfolyam. A hétköznapokban többnyire a szimbólumokban gondolkodó, racionális bal agyféltekét használjuk, s nem igazán figyelünk a kreatív, játékos jobb agyféltekénkre.
A tanfolyamon olyan feladatokat végzünk, amelyet a bal agyfélteke nem tud értelmezni, ezért feladja dominanciáját, és átadja az irányítást a jobb agyféltekének. Így szép lassan felfedezhetjük önmagunkban a "művészt", az alkotó személyiséget, aki mindig is ott volt, csak nem tudtunk róla. :-)

Tartalom átvétel