Veszteségeink ajándéka - az Integrál Café vendége Singer Magdolna | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

Veszteségeink ajándéka - az Integrál Café vendége Singer Magdolna

2012. okt. 24. 18:00
2012. okt. 24. 21:00
Kezdődik: 2012. okt. 24. szerda 18:00
, előadás, Tóth Szilvia, Singer Magdolna, Makrai Krisztina, Bobák Szilvia

VESZTESÉGEINK AJÁNDÉKA
A következő Integrál Café vendége: Singer Magdolna, író, mentálhigiénikus, gyásztanácsadó

Lehetséges-e, hogy egy fiatalember örül annak, hogy AIDS beteg lett? Létezik-e, hogy egy édesanya hálás a sorsnak, amiért Down szindrómás gyermeke született? Igaz lehet-e, hogy valaki élete legnagyobb ajándékának látja rákbetegségét?

Sokan tekintenek úgy fájdalmas veszteségeikre egy idő után, mint egy szükséges valamire, ami terelte őket sorsuk kiteljesedése felé. Úgy kellett mindennek történnie, ahogyan történt, mondják. Megtanultak olyat, amit e nélkül a veszteség nélkül soha nem tanultak volna meg, és ez egy olyan érték számukra, amiért hálásak. Mások, akiket olyan súlyos veszteség ért, mint egy haláleset, minden ajándékot, minden fejlődést, érést készséggel eldobnának, ha visszakapnák elveszített szerettüket, de azért képesek meglátni a pozitív változást, és örülni neki.

Az életünk biztonsága törékeny, nem tudjuk úgy leélni az életünket, hogy veszteségek hosszú sorát ne kelljen elszenvednünk. Le kell mondanunk egy remek munkahelyről, egy csodaszép álomról, egy kedves barátunkról, meghitt otthonunkról, megtaláltnak hitt szerelmünkről, értékes egészségünkről, szeretett hozzátartozónkról. Azt kellene megtanulnunk, hogy ne csupán elszenvedői és megkeseredett túlélői legyünk saját életünk kisebb-nagyobb veszteségeinek, vagy tragikus eseményeinek, hanem megtanuljuk észrevenni és elfogadni mindezek ajándékait is, mi több, ha már megtörtént a baj, és azon változtatni nem tudunk, akár kreatív lehetőségnek tekintve megkíséreljük fejlődésünk szolgálatába állítani.

Singer Magdolnáról
„Büszke négy gyermekes anya vagyok, emellett író, mentálhigiénikus, gyásztanácsadó.
Húsz éve csatlakoztam a hospice mozgalomhoz, amely aztán meghatározta további sorsomat. Sokat tanultam Polcz Alaine-től, dr. Muszbek Katalintól, és természetesen az elmenni készülő emberektől. Tíz évig gyászfeldolgozó csoportokat vezettem a Budapest Hospice Házban. Jelenleg a könyvírás és a gyászolók egyéni segítése mellett a Napfogyatkozás Egyesület elnökeként gyászcsoportvezetőket képezek ki, hogy elterjedjenek az országban a gyászolók támogatását szolgáló önsegítő csoportok. Válás és újjászületés szemináriumokat is tartok a Nyitott Akadémia szervezésében, amelynek során a válási gyász feldolgozását segítem.

Gyakran hívnak előadásokat, tréningeket tartani különböző intézményekbe. Mindezeket nagyon szeretem, de mégis csak munka, ezért igyekszem időt szakítani a kikapcsolódásra is, ami elsősorban az olvasás, zenehallgatás és a túrázás, no és természetesen a családi és baráti beszélgetések.

Bővebb információ rólam, megjelent könyveimről, tanulmányaimról a honlapomon olvasható: www.singer.hu”

Időpont: 2012. október 24., szerda, 18 órától, előadás kezdete 18.30
Helyszín: Alexandra Könyvesház, 3. emelet, Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly krt. 3/c., a Deák tér és az Astoria között)

Jegyárak
Helyszínen: 2.500 Ft
E-mailes előregisztrációval: 2.000 Ft
Előregisztráció: toth.szilvia.t@gmail.hu

Figyelem! A facebook Integrál Café Esemény Ott leszek bejelölése még nem minősül előregisztrációnak. Kérjük, levélben tedd meg a bejelentkezésed! Köszönjük!

További információ: www.ipszilang.hu

Előadó: Tóth Szilvia Singer Magdolna Makrai Krisztina Bobák Szilvia


Kezdődik:
2012. okt. 24. szerda 18:00

Vége:
2012. okt. 24. szerda 21:00
Elérhetőség
Telefon: 
+36702305323
Beküldte: | 2012. okt. 14. vasárnap - 15:58

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre