Transzlégzés - a Pink Floyd zenéire | Önmegvalósítás.hu

Transzlégzés - a Pink Floyd zenéire

2019. okt. 25. 18:00
Kezdődik: 2019. okt. 25. péntek 18:00
Budapest, workshop, Kovács Miki

 Miért érdemes transzolni?

  1. Hogy magasabb-mélyebb szintről ráláss a dolgokra/önmagadra. Hogy ordítani tudj a boldogságtól. Akár sírni. Vagy a kettőt egyszerre.
  2. A transz kiváló stresszoldó. Először ki kell adni a feszkót - mint Osho dinamikus meditációiban. Aztán sokminden megtörténhet - pl. átélheted, hogy "jó, hogy én Én vagyok!" Jeru Kabbal szerint a problémáink úgy oldódnak meg a transzban, hogy a valódi énünkbe kerülünk.
  3. A transz kinyitja a csakrákat, bevezet a jógába, ászanázásba, pránajámázásba. Volt már, akinek satorija volt transzban. Érdekel a megvilágosodás?
  4. Nagyon el tudja mélyíteni a relaxációt és a meditációt. A relaxáció és a meditáció spontán meg tud történni.
  5. A belső élményekért: víziók. Feltöltődsz tiszta rezgésekkel. Táncolhatsz Sívával. A zene testté lesz....
  6. Én mostanában lakásfelújításban vagyok, jelenleg azt mondanám, hogy a transz a malteros lélek radírja. Visszavisz a paradicsomba...

Ezen az alkalmon a Pink Floyd zenéire fogunk transzolni.
Íme egy kis ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=qQP9s7Whfgo 

Mi a transzlégzés?

Egyfajta sámán-technika. Maga a transzlégzés először lassú és mély, aztán sokáig gyors, majd legvégén lassabb teljes jógalégzés, légzésszünet nélkül: kilégzés után azonnali belégzés, belégzés után azonnali teljes kilégzés. (Előfordulhatnak lassabb, megpihenős, a légzést mélyítő, tehát erősítő zenei szakaszok, hogy a gyors légzés ne váljék felszínessé.)

A technika

Vedd át a zene ritmusát, tempóját, találd meg benne azt a gyors vagy lassú ritmust, ami a Te tested diktálta folyamatodhoz passzol. Nyugodtan hagyatkozz a tested bölcsességére, engedd úgy mozogni, lélegezni, ahogy jön. Rázhatod kezed-lábad, verdeshetsz a 'szárnyaiddal', felmehetsz hídba, stb.

A transz tehát igény szerint relaxációval vagy mozgással, rávezetéssel vagy ezek nélkül indul, ideális esetben spontán meditációval zárul, a kettő közt pedig minden lehetséges. Például érzések jöhetnek fel. Engedd. Csak maradj a matracodon. Ott totálisan szabadon mozogj, ha sírni kell, sírj, lélegezz, táncolj (fekve), adj hangot...

Orron át lélegezz – kivéve, amikor beindulsz / valami áttörés kell – akkor lehet orrba-szájba. Végül is transzolsz!

Ha rossz – pl.: félsz, zsibbad – fokozhatod ezt ... és túljuthatsz rajta. Átmenet nélkül, varázsütésre elmúlik. Vagy lassíthatsz, ekkor enyhülnek a tünetek.

Előtte 1.5 órával már ne egyél.

Közvetlen előtte menj ki pisilni.

Közvetlenül előtte „IGEN-t" mondunk arra, hogy teljes lényünkkel végig csináljuk.

Ellenjavallat

Epilepszia, glaukóma (túlnyomás a szemben), terhesség + a szokásos jógás ellenjavallatok (kezeletlen magas vérnyomás, 1,5 órával előtte egyél utoljára).

Fellépő tünetek

(Nem kötelező mindenkinek mindent átélni, de olvasd el, ha veled is megtörténne, ne lepődj meg túlságosan. Az történik meg, aminek történnie kell: ez az energia nemcsak ősi, de végtelenül intelligens is.)

Zsibbadás: szájnál és tenyérnél, alkarnál (kevésbé szerencsés esetben tetőtől talpig). Ha továbblépünk a kezdeti esetleges szédelgős szakaszon (nyugi, fekszel!), a pránikus energia és az oxigéntöbblet először zsibbadást okozhat, sőt, egyre erősítve csücsöríti a szájat, összehúzza az ujjakat.

Ez jó jel: dolgozik bennünk ez energia, kezdünk betranszolni. Ha ez fáj, vagy fokozatosan lassítunk és enyhébben transzolunk, de így lassabban múlnak el a tünetek, vagy javallott bátran fokozni a légzés tempóját és mélységét, ezáltal felerősítve a zsibbadást addig a pontig, ahol a felfokozott feszültség átmenet nélkül eufórikus ellazultságba olvad.

Elengedés, oldás:(fizkai-lelki-érzelmi-mentális görcsök) A tudatalattiból feljöhetnek és gyógyulhatnak, tisztulhatnak, elmúlhatnak sebeink.

Légzésszünet: logikus, hogy ha már 60 perce intenzíven lélegzünk és minden sejtünk csordultig telik oxigénnel, akkor 1-2-3 percig esetleg nem kívánunk levegőt venni. Igen békés, nagyon meditatív állapot.
Víziók.

Megérint a zene. Jó ritmust adhat, fokozza a hatást a zenés transz. Ha már eufóriába transzoltad magad, elhagyhatod a technikát, visz az élmény. Olyan állapotba fogsz kerülni, hogy érezni fogod, hogy csináld, addig meg lélegezz!

Szívemből ajánlom

mindenkinek minimum egyszer az életben nagyon betranszolni. Bárkinek (akit az ellenjavallat nem érint). Gyógyítóknak, jógázóknak és jógaoktatóknak különösen. Azoknak, akiket érdekel a sámán útja. (És akár azoknak is ajánlom, akik alkohol / füvezés / gyorshajtás, stb. nélkül is, legális módszerrel szeretnék nagyon jól érezni magukat.)

Részletek:

A program ára: 3500 Ft
Polifoamot hozz magaddal!

 

Üdvözlettel:
Kovács Miklós, nézd meg a bemutatkozó videómat itt >>

Sivananda jógaoktató (+36 30 285 3479 ) (kovacssivamiki@gmail.com) 

Előadó: Kovács Miki

Helyszín:
Salsa táncstúdió
Budapest, 1132, Visegrádi utca 29.
Térkép

Kezdődik:
2019. okt. 25. péntek 18:00

Helyszín:

Salsa táncstúdió
Visegrádi utca 29.
Budapest 1132
Elérhetőség
Telefon: 
+36302853479

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2019. szep. 25. szerda - 14:37

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre