A telefonfirkák lélektana - megrajzolt tudatalattink | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Tantra este Edinával
Budapest
workshop okt. 24. 18:00
szombat
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

A telefonfirkák lélektana - megrajzolt tudatalattink

2013. máj.. 24. 18:00
Kezdődik: 2013. máj.. 24. péntek 18:00
Budapest, előadás, Baranyai Márta

Sokszor ha éppen telefonálunk, beszélgetünk, vagy bármi másra figyelünk...és közben papír-ceruza van mellettünk, önkéntelenül elindul a kezünk. Akaratunktól - tudatunktól függetlenül életre kel a rajzeszköz, sokféle furcsa "irka-firkát" alkotva...mert ezek a kis rajzok a tudatalatti alkotásai, melyekre még készítőjük is külső szemlélőként tekinthet!

Programjainkon lehetőség nyílik hasonló módon "tudatalatti rajzot" alkotni: tudatos figyelmünket (bal agyféltekénkkel) az előadóra koncentráljuk, miközben a háttérből jobb agyféltekénk előhívja tudatunk mélyén szunnyadó érzéseink, rejtett gondolataink, vágyaink, problémáink képi lenyomatát. Egyúttal azok a megfelelés kényszerből adódó gátlások, blokkok is oldódnak, melyek sokak kreativitását évek-évtizedek óta nem engedik kibontakozni. Itt nem kell hasonlítania a rajznak senkire és semmire. Bármi születhet, nincs elvárás! Ez a rajz a lelke pillanatnyi rezdülésének a lenyomata.

- Rajzolás közben az előadó elmeséli saját élményeit e témában, melyek végeredménye egy különleges, "Tudatalatti" által ihletett festménysorozat. Ezek a képek, és az őket életre hívó eredeti kis "firkák" is megtekinthetők lesznek az előadás helyszínén egy "mini" képzőművészeti kiállításon.

Ezt követően interaktív foglalkozás keretében megnézzük a résztvevők keze alatt született tudatalatti rajzocskákat, és beszélgetünk a rajz által létrejött érzésekről. Akik szívesen mutatják meg és beszélnek rajzukról, - azoknak a csoporttal néhány mondatban közösen, képzeletben "festménnyé alkotjuk" tudatalattijuk művét tovább gazdagítva színekkel, formákkal.

- Aki szeretné, annak lehetősége adódik az előadást tartó képzőművész közreműködésével közösen, valóságosan is festményt alkotni a rajzából a későbbiekben - egyéni konzultáció alapján.

- E festmény lényege az, hogy nem más, idegen ember szellemi-lelki terméke, hanem minden egyes résztvevő saját tudatalattijának - lelkének képi megjelenítése...ezért egyedi és személyre szóló, mert saját lelki alkotását láthatja otthona falán!

A festmények különlegességnek számít (témáján kívül) a művész saját fejlesztésű, speciális Genius-díjas anyaghasználata és az eljárás: a parafa-olaj technika.

Bővebb információ a: www.cork-painting.hu weboldalon található.

- A csoportos foglalkozás végén aki kéri, annak a rajzát egy kis képkeretbe helyezzük, melyet hazavihet - máris egy saját kis műalkotást birtokolva!

Baranyai Márti

képzőművész

www.cork-painting.hu

Előadó: Baranyai Márta

Helyszín:
Aniola Központ
Budapest, VI. Budapest Csengery u. 45. II.em (33-as csengő)
Térkép

Kezdődik:
2013. máj.. 24. péntek 18:00

Helyszín:

Aniola Központ
VI. Budapest Csengery u. 45. II.em (33-as csengő)
Budapest
Elérhetőség
Telefon: 
+3612990989
Telefon: 
+36205888801

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2013. ápr. 22. hétfő - 19:18

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre