Tantra tábor a Balatonnál | Önmegvalósítás.hu

Tantra tábor a Balatonnál

2012. jún. 23. 10:00
2012. jún. 27. 16:00
Kezdődik: 2012. jún. 23. szombat 10:00
Sajkod, tábor, Huszti Sándor

Téged is vonz a Tantra? Szeretnéd felszabadítani a benned szunnyadó életörömöt, boldogságot és határtalan szabadságot? Izgat a szexuális energiák áramoltatása, a kundalíni ébresztés és a megvilágosodás?
A belső erők felszabadítása, nemiségünk fejlesztése, szexualitásunk kiteljesítése, ugyanúgy a tantra részét képezik, mint a természet szeretete, a szépség és harmónia megtalálása vagy a kettősség elfogadása a világban. Ugyanis ezek mind egy felé vezetnek, hogy megtaláld a benned élő Egységet, a határtalan tudatosságot, az igaz spirituális lényedet!

A tantrában a megtapasztaláson van a hangsúly. Minden benned van, és ezt a mindenséget - teljességet a belső gyakorlatok által tudod aktiválni magadban. Élet és halál tudatosítása, a dualitás feloldása, Istenek és Istennők tantrikus násza, földi halandók lelki egyesülése, a szépség és szeretet találkozása, ezek mind a tantra gyakorlatai, melyekben Te gazdagodsz, felfedezed belső értékeidet, csodálatos lényedet!

A táborban a tantra megismerését az alapoktól kezdjük, de az újszerű és egyedi megközelítésű gyakorlatok miatt, a haladók is örömüket lelik majd az együtt gyakorlásban!
Kezdetben inkább egyéni gyakorlatokat végzünk, majd ahogy haladunk és kezdünk megnyílni egymásnak, úgy térünk rá a páros gyakorlásra. A páros gyakorlatok olyan belső találkozások, ahol mély ölelkezések és tudatos energia áramoltatások során elmélyülhetsz a partner szívében és lényében, megmártózhatsz szerető energiájában, átélheted a lelkek találkozását, tantrikus egyesülését.

A táborba jöhetsz a pároddal, de jöhetsz egyedül is, hiszen a páros gyakorlatoknál a résztvevők, megérzésük és szimpátiájuk által vezetve találják meg gyakorlótársukat.
A tábor hangulatát a szeretet, a kinyílás, az öröm és az érzékiség hatja át. Ha szeretnél ebben megmerítkezni, ne habozz sokáig, jelentkezz mielőbb!

Időpont: június 23 - 27.  (szombat délelőttől - szerda délutánig)
 

Program:
Reggeljeinket frissítő és a tudatosságunkat fejlesztő jóga gyakorlatokkal kezdjük. Ez egy számodra egészen új jóga-irányzat lesz, remélem tetszeni fog!

Délelőtt végig a tantrával foglalkozunk: elmélyülünk a gyakorlatokban, megbeszéljük az élményeket, válaszolok a kérdésekre.

A délutáni szabadidőt a Tihanyi-félsziget felfedezésével (Aranyház-gejzírkúp, Belső-tó környéke, visszhang és a Bencés Apátság), erdei túrákkal színesítjük. A sajkodi strandon fürdőzésre, pihenésre, naplemente csodálásra lesz lehetőségünk.?

Este sütögetés és hangulatos beszélgetés a tábortűznél, vagy éjszakába nyúló zene-tánc-buli, esetleg egy kis tantra gyakorlás még? Meglátjuk, ...majd ahogy jól esik!
 

Helyszín:
A szálláshely a Tihanyi-félsziget nyugati felén, egy csodálatos erdőben, a Lóczy-gejzír és az illatos levendula mezők közelében van. 

Szállás:
Szállásunk a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Levendula Erdei Iskolájának épületében lesz.
A földszinten 3 szobában 10 fő, a tetőtérben egy hatalmas térben 25 fő tud aludni, szintenként 2-3 fürdőszoba van. A szálláshely színvonala alacsonyabb, mint egy hotelé, de azért szép, tiszta és jó energiájú hely, biztosan szeretni fogjuk.
Lepedőt, és takarót vagy hálózsákot hozni kell!
 

Étkezés:
A reggeli és vacsora svédasztalos, minden lesz benne, mi szem-szájnak ingere! Az ebéd egyfogásos, egy helyi étteremből szállítják ki.
 

Utazás:
Egyénileg autóval, vonattal, busszal lehetséges. Tele-kocsi szervezésében segítek!
 

Ár: az 5 nap program, szállás és étkezés összesen 31.000 ft.

A jelentkezés 15 eft foglaló befizetésével érvényes. A időpont közelsége miatt kérlek, mielőbb jelentkezz! 

Előadó: Huszti Sándor

Helyszín:
Levendula Erdei Iskola
Sajkod

Kezdődik:
2012. jún. 23. szombat 10:00

Vége:
2012. jún. 27. szerda 16:00

Helyszín:

Levendula Erdei Iskola Sajkod
Elérhetőség
Előadó: 
Huszti Sándor

A jelentkezés lezárva.

Beküldte: | 2012. jún. 01. péntek - 23:28

Hozzászólások

10 hozzászólás
,,Jóga óra"...
2012. június 02. szombat, 13:43 | Éva.   Előzmény

Ez nagyon jóóó!!!...Vígjátéknak:)

fehercsongor képe
Ez a fajta tantra jóga
2012. június 02. szombat, 22:24 | fehercsongor   Előzmény

nekem nagyon drága lenne,bár tervbe van véve ennél direktebb foglalkozásokon való ismeretfelújítási és továbbképzési célú részvétel . Annak idején az ESZO gyakorlataitól nagyon megcsömörlöttem,és úgy döntöttem ,hogy nem nekem való. A tantra filozófiája,és a nem szexuális gyakorlata viszont továbbra is érdekel,úgyhogy a véletlenektől tettem függővé,hogy kikapcsolódok-e a hajtásból pár napra a táborban.Üdvözlettel :felacso
U. i . : Tantratransz szerepel a tábor pogramjában?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A tábor programjában bőven lesz a tantra életigenlő, elengedést
2012. június 03. vasárnap, 0:22 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A tábor programjában bőven lesz a tantra életigenlő, elengedést és elfogadást tudatosító gyakorlataiból is, és természetesen transz-tantra is, amennyi csak belefér.
Én pörgős programra számítok! : ))

fehercsongor képe
Nagyon rákattantam az ötletre,
2012. június 10. vasárnap, 23:34 | fehercsongor   Előzmény

hogy tíz év után újra ezo táborban hűtsem a levet.
Kíváncsi vagyok,hogy a feltehetőleg akkorra eldöntötté váló új munkahelyemen ,hogy díjazzák az ötletet,mármint azt,hogy rögtön az elején szabadságra megyek.
Közben megkaptam az első jelzést,hogy a kundalinit ne piszkáljam,mert nekem nem tesz jót a bolygatása,mondták egy számítógépes állapotfelmérésen.A transzot viszont nem kifogásolták,igaz azt sem említettem meg nekik.Üdvözlettel : felacso

fehercsongor képe
Telekocsi Sajkódra
2012. június 16. szombat, 12:16 | fehercsongor

Az Excellbe fenn vagyok,ezért töröltem az eredeti szöveget.Ámen:felacso

előzetesnek egy ma találtam- idézet
2012. június 16. szombat, 20:31 | csaesz

A felszínek találkoznak, és azt hisszük, mi találkoztunk.

Te nem vagy azonos a felszíneddel! A felszín valójában az a határvonal, ahol te magad véget érsz; csak a kerítés körülötted. Ez nem te vagy! A felszín az a hely, ahol te véget érsz, és ahol a világ kezdődik.

Sokszor még az évek óta együtt élő házastársak is csupán távoli ismerősök egymás számára. Nem ismerik egymást valójában. És minél tovább élsz együtt valakivel, annál inkább megfeledkezel arról, hogy a középpont feltáratlan maradt.

Ezért elsőként azt kell megértened, hogy az ismeretséget ne azonosítsd a szerelemmel. Megeshet, hogy szeretkezel valakivel, szexuális kapcsolat köt össze vele, de a szex is csupán felszín. Ha nem találkoznak a középpontok, a szex mindössze két test találkozása. És két test találkozása nem a ti találkozásotok. A szex is csak ismeretség marad – fizikai, testi ismeretség ugyan, de ismeretség. Csak akkor engedheted meg valakinek, hogy belépjen a középpontodba, ha nincs benned félelem, ha nem rettegsz.

Egy másik ember középpontjának megtapasztalásához gyökeres átalakuláson kell keresztülmenned, mert ahhoz, hogy eljuthass valakinek a középpontjához, előbb lehetővé kell tenned, hogy az a másik is elérjen a te középpontodig. Sebezhetővé kell válnod, tökéletesen sebezhetővé és nyitottá.

Ez kockázatos. Megengedni valakinek, hogy megismerje legbenső középpontodat, kockázatos, veszélyes, mert nem tudhatod, mit tesz majd veled az a másik. Ha feltárod minden titkodat, ha előbukkan mindaz, amit elrejtettél, ha tökéletesen megnyílsz, nemtudhatod, mit tesz majd veled a másik. Ezért van a félelem. És ezért nem nyílunk meg sosem.

Azt hiszem, Oshotól van.

fehercsongor képe
A népszerűsítő pszihológia
2012. június 17. vasárnap, 0:37 | fehercsongor   Előzmény

azt szokta mondani,hogy a házastársak tartsanak távolságot egymástól.Ez ellen minden szerelmes szív tiltakozik.
Mindkettőnek igaza van.
A szerelem egy megnyílási állapot,feloldódó énhatárok,regresszió,és a másikra való összpontosulása a figyelemnek.Olyan érzés szellemileg,mint amikor az ismert világegyetem mellett hirtelen megjelenik egy másik.Az összes csillagász ilyenkor önkívületi állapotba kerül.Ilyenkor másra figyelni?Feloldódni egymásba.Ez a normális.
A gyakorlati együttélés viszont rutinokat alakít ki,ami egymás változásának folyamatos érzékelése ellen hat.Nem lehet minden nap a legmélyebb lelki bugyrokig lebeszélgetni.Pedig milyen jó!A veszély:az előkapart aknák hajlamosak fölrobbanni.Az átlagos lelki fejlettségű ember nem tűzszerész.
És ez még az olyan kapcsolatokat is tönkreteheti,ahol a felek "valahol mélyen,túl a szavakon"tartoznak össze,ha legalább az egyik fél érzelmi áradása ellenére spirituálisan tompa,önzésébe veszett,torzult,hiányos fejlődésű.Már pedig én akkor az voltam(és most?),és hiába volt lelki összhang,éjszakába nyúló beszélgetések,élveboncolás,pont ez vezetett a pokol felé.
Ezért érthető a távolságtartásra ösztönző tanács,mert aknamezőt kerülnek el.
De akkor meg egy korrekt üzlet megvalósítása közben a lét értelme sorvad semmivé:hisz minden fejlődés próbája és alapja,és értelme:két létező kölcsönhatása,ami lehet szerelem,barátság,ismeretség,stb.
Osho az eszményt állítja elénk.De hányan vagyunk lelkileg olyan tiszták,hogy a másik számára az utolsó sötét foltunkat is megm
utassuk, szépsége ragyogásában még undorítóbbnak érezve azt?
Piha!Én félelem nélkül nyílok meg,mert Skorpio ascendensem révén védve vagyok:a farkam marni mindig kész,ha ezzel utólag visszaél bárki is.(Mondom első blickre,mert magamról felszínes információkat tényleg gátlástalanul osztok ezen az oldalon meg,függetlenül attól,hogy kíváncsi-e rá bárrrki is,ha a témához tartozónak vélem.Alatta viszont a semmi,a mélysötét ragyogás.Ennek nyitása nem akarat kérdése,az már szerelmi transz.Tantra?)
De megtapasztaltam már,hogy igaz,odaillő,nekem lényegtelen információ
tálalásával jéggé lehet fagyasztani a másikat,akiről azután tompa fényű üvegszilánkokként pattog le a pajzsát éppen oldani kezdő szerelem,ahogy lelke legérzékenyebb pontjában (emlékeitől forgatva ) újra tompaságba sebzi Őt a tudatlanságból beledöfött kés.
Nehéz felmérni ,hol tart a másik.Szellemileg,lelkileg,és testileg is különböző fejlettségűek,teherbírásúak vagyunk.
Lelki összhang,a teljes egybeolvadás igénye és gyakorlata nélkül valóban csak a testek vannak együtt.Ez sem semmi.
A lelki összhang és a teljes egybeolvadás igénye ugyanis akár a szexualitás gátjává is válhat az adott kapcsolatban.Ha túl nagynak érzi az egyik fél a másik lelki, szellemi és vonzásbeli fölényét,akkor testileg nem aktívvá válik,hanem csak a csodálattól félájultan piheg.Ezt is megtapasztaltam már.(Félreértéseket elkerülendő: az adott kapcsolatban én a csodáló voltam).
Olyan is van,amikor lelki összhang és megnyílás esetén is csak barátság lesz a dologból,bár abban az esetben ,amit én éltem meg,a másik fél minden lelki nagysága ellenére nagyságrendileg nagyobb mértékben volt lelki sérült,mint ahol éppen akkor én tartottam.(Gondolom értékelve utólag a tényeket én,de azért akkora különbség mégse lehetett,mert akkor nem egymást kaptuk volna kirángatni a posványból.)
Olyan is van:amikor minden lelki megnyílás ellenére nincs közös életfeladat,érdeklődés,örömszerző tett,és érdektelenségbe fúl az ügy,mert csak egymás lelkének pátyolgatása lop némi fényt a résztvevők szemébe.
Összegezve:Osho tanácsa :eszmény.Gyakorlása nélkül élni nem érdemes.Többé válni csak így lehet,de csonkabonka felek könnyen mészárszékké változtathatják vele a kapcsolatukat.
Én,mint Skorpió ascendensű javaslom mindenkinek:
minden kapcsolatba maximális óvatosággal és körültekintéssel kell fejest ugrani,belevetni magunkat,
és utána már lehet is szaladni egymás megismerése útján
a lelkünkben felmerülő lomha krokodilok hátán cikázva
az áramló víz egybemosta Énen és Ten át
a túlpartig,és újra vissza ,és megint,
amíg a Tengerrel eggyé nem válunk.
Üdvözlettel : felacso
U . i .: Mit tesz Veled a másik?
A félelem ellenszere:a csak azért is lépni (jelen esetben megnyílnom.).Utána már az elme is lebizonytalanodik az ellenkezésben,mert van már előkaparnivalója arról,hogy milyen is volt a múltkor a félelmetes taLányban,(ismeretlenben).Én pl.mindig csak egyre csodálatosabbnak látott emberek társaságát keresem,és nekik megnyílni élmény,és amit ők mutatnak az a viszontkincs.Legrosszabb ,ami történni szokott,hogy levonom a tanulságot,hogy ehhez még nőnöd,fejlődnöd kell Csongor,mert bizonyos életterületeken a koronacsakrád is csak a szexcsakrájáig ér fel.A szeretetteli elválás ilyenkor enyhe torokszorító érzéssel jár,de ez nem igazi ár az életért.

fehercsongor képe
Megnyílás
2012. június 18. hétfő, 13:20 | fehercsongor   Előzmény

Legbelül a belső fénymag a lélekszikra van.Ez/ő önmagában is tökéletes,számára nem hajtóerő a megmutatkozás igénye,mert ő a vanság,a minket átsugárzó lét,a szeretethez kapcsoló szál.Ő mindenkinek saját gyönyörűsége,és minden valódi szerelmet mindkét részről az ő jelenléte hat át.Ez a híd a megnyilvánulatlanba,a legbelső "pont" ameddig magunkban és másban el lehet jutni.A valódi transz a benne való megsemmisülés,feloldódás utáni.
A bármire,(így a megnyílásra )való igény is ennél külsőbb rétegek igénye.Az én megfogalmazásomban vagy a
léleké,tehát azé az információs szerkezeté,amely hordozza eddigi életeink tapasztalatait,és az ezekből következő megtapasztalandókat,helyrebillentendőket,vagy a még "külsőbb"
egóé,tehát az ebben az életben az előbbiek elvégzéséhez kialakított múló dolgokkal,gondolatokkal való azonosulásinkat,magunkkal összetévesztett önprogramozásunkat (és az ezekből fakadó vágyakat,félelmeket)jelenti durván leegyszerűsítve.
Mindkettő eszméletlenül mocskos.Ami nem jelenti,hogy a belső mag szeretetével nézve nem csodálatos alakzat.De ha végignézek a magamon,és a legéteribb szerelmeim egóján is,és azon,ami a lelkükből megnyilvánult általa:mérhetetlen fájdalom,pokoli szenvedés a mélyben,és a tisztább helyeken (a még mélyebbről kisugárzó )gyémántcsillanás.
A szerelem,a barátság nem erre kíváncsi,nem lelki terápia.A saját és a másik lelke és egója Augiász istállójának a belső gyémánt fény szeretetáradásával való átmosása egyes esetekben következmény lehet,de sosem a célja.A szerelem ,a barátság a töredezett formák összecsillanása.

Röviden:Az a szint,amin már érdemes lenne összeolvadni:nem igényli senkinél sem az megnyílást,mert önvalójánál fogva már öszeolvadt,és az egység része.
Az összes őt körülvevő burok mocskos,és az ezzel való foglalkozás:meditáció,barátság,szerelem olyan mint amikor a macskák elegánsan tisztálkodnak,nyalják magukat és egymást,és közben és utána felcsillan a szőrükön a szépség,de végül is mégis csak koszt takarítanak,de nem tartanak a művelettől.Talán a vízbedobásos tisztulás felel meg az ő esetükben a Te általad megemlített (mások által félt)kockázatos és veszélyes belső teljes megnyílásnak.Iszkolnak is a kád közeléből,ha csúszásveszélyes a helyzet!
Üdvözlettel :felacso

fehercsongor képe
Saját szemszögű táborösszefoglaló
2012. június 28. csütörtök, 15:18 | fehercsongor   Előzmény

Hiába nyílt a mély,ha a felszínen nem fejeződik ki,mert kibontakozni csak ott képes.
Minden személyiség a mély egységből felszínre törő virágzat.Szirmaik megremegnek ,gyökerük vibrálni kezd az érintéstől.Hiába közös a legbelül: a tudatosság fénye más színnel világít,más formát ragyog át mindenkinél.Vágy ,akarat ,szándék kevés:egymásrahajlásukat felragyogtatni csak a múló pillanat képes,rögtön magával víve is azt.
Üdvözlettel : felacso

Feliratkozás Hírlevélre