Nyáresti Feldenkrais órák a Városmajorban | Önmegvalósítás.hu

Nyáresti Feldenkrais órák a Városmajorban

A Feldenkrais módszer sajátja, hogy amíg az idegrendszer egy mozgás megszervezésével van elfoglalva, és a mozgáson keresztül az ember kifejezi önmagát, sokkal mélyebb rétegekbe juthatunk el, mint az izmok, ízületek mechanikus működése.

A tanulási folyamatban növekszik a tudatosságunk, egyre inkább éberek leszünk arra, hogy mit és hogyan teszünk, és így lehetőségeink egy sokoldalú fejlődés irányába kiszélesednek.

Abban a folyamatban, amíg rátanulunk, hogy mozgásaink szervezésében az erő és a teljesítmény elsődlegessége helyett a "hogyanra" helyezzük a figyelmet, és a felfedezés veszi át a tanulás irányát, motivációját, mély és tartós változásokra találhatunk.
Megismerjük a közérzetünkre, testérzetünkre, érzelmi és gondolkodási sémáinkra tett hatását. A tudatosabbá válás folyamatában mindez a tapasztalat az élet egyéb színterein is kamatozik.
A Feldenkrais módszer egy igen egyszerű és nagyon kifinomult módon segít felfedezni érzelmi stabilitásunkat, erőforrásainkat, belső összeszedettségünket. Gyakorlásával ezeken a területeken változás jön létre bennünk.

Minden este két leckét veszünk.
A leckék egymásra is épülnek, és alkalmanként egy -egy téma kerül feldolgozásra.

A kar és a törzs kapcsolata.
A fej-nyak-váll kapcsolata.
A gerinc mint egy "lánc-sor".
A légzés és a mozdulat harmóniája.
Fókuszban a derék - és hátfájdalom.

Jelentkezés a honlapon keresztül.
Az órák helyszíne: 1025 Budapest, Városmajor utca 55./a

Elérhetőség
Beküldte: | 2010. júl. 09. péntek - 21:45

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre