nov.23. 19.00 Hara-torna / NYÍLT NAP! | Önmegvalósítás.hu
Program típus
Tantra este Edinával
Budapest
workshop okt. 24. 18:00
szombat
Tantra este Edinával
Budapest
workshop nov. 07. 18:00
szombat

nov.23. 19.00 Hara-torna / NYÍLT NAP!

2009. nov. 23. 19:00
2009. nov. 23. 21:00
Kezdődik: 2009. nov. 23. hétfő 19:00
, előadás, Kéringer András

HARA-Torna
Kéringer András
masszőr, edző, csontkovács, előadó művész, költő

1989-ben diploma koncertemre készültem a Debreceni Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola trombita szakán. Itt találkoztam először a „HARA” kifejezéssel és a TUDATOS LÉGZÉS ENERGIÁJÁNAK hatásmechanizmusával M. Riquier metodikájában, mely óriási hatással volt rám. Elkezdtem ráébredni azokra a nagy összefüggésekre melyek mindig is foglalkoztattak. LÉGZÉS, TÁPLÁLKOZÁS, MOZGÁS ÉS AZ EMBER EGÉSZE.
A kiindulási pont az volt, hogy megértettem a REKESZIZOM, A HASI ÉS AZ ALHASI IZMOK tudatos működéséből eredő óriási ÉLETERŐ-ENERGIA ÁRAMLÁST. Az iskolapad több évtizedes görnyedéséből szép lassan a gerincoszlopom elkezdett a Homo Sapiens rugalmas és dinamikus tartására emlékeztetni.
Profi futballista nem lettem, ám előadóművészi pályafutásom mellett labdarúgóedzőként rájöttem, hogy hatékonyabb, ha az IZOMTÓNUS kialakítását a LEVEGŐVEZETÉS RITMUSA és hogyanja határozza meg, valamint a LÉFOGYASZTÁS és TÁPLÁLKOZÁS ideje és minősége. Így egy – egészen más jellegű – HAJLÉKONY, SZELÍD ÉS RUGALMAS edzésmódszert kap a sportoló, mely lényegesen kifinomultabb mozgás-minőséget mutat, mint a monoton-erőszakos „küzdeni akarás”. Ez különösen a kapusoknál volt érdekes, ahol az akrobatikára is szükség van az intenzív izomerő mellett.

„NEM LEGYŐZNI ! FELISMERNI ÉS ÁRAMOLTATNI!”
Ez vált útirányommá.
Hatalmas lendülettel vetettem bele magam a pályakezdés rejtelmeibe. A trombita, a futball és mindezek sajátos módszerrel való tanítása mellett kialakítottam külső-belső táplálkozási és testi „higiéniámat” melynek E MOZGÁSKULTÚRÁVAL együtt elképesztő hatásai lettek a sportpályán, a színpadon és az élet minden területén. A stressz átalakult egészséges lámpalázzá és KREATÍV ENERGIÁVÁ. Ezenkívül allergiám, légúti problémáim és krónikus mandulagyulladásom mindenféle gyógyszeres kezelés nélkül megszűnt.
Még ennél is jelentősebb dolog történt, mely további életem meghatározójává vált. Édesanyám súlyos agyembóliája.

Ott próbálta a puding az evést. Rájöttem, hogy a legtöbb eszméletlen beteg megfullad, mert senki nem segít rajta, hogy az orrán át horkolás nélkül alhasi légzéssel nyugtassa magát a betegség miatt kialakult stresszes testtónustól szenvedve. Sorban haltak meg a kórteremben, édesanyám viszont képes volt lábra állni egy feltételes reflex segítségével kialakított légzés-módszerrel, melyet órákon át gyakoroltunk az eszméletlenségtől egészen a beszéd és mozgás újraalakulásáig. Ugyanezzel a módszerrel éltem később, amikor gyermekeim légzési nehézségekkel vagy náthával küzdöttek csecsemőkorukban.
Itt aztán láttam, hogy módszerem az EGÉSZSÉGES EMBEREKEN TÚL a súlyos betegekre is hat, s kialakítottam egy új szemléletmódot.
MINDEN EMBER EGY KÜLÖN MÓDSZER.
A LEHETŐSÉGEKBŐL indulok ki,
nem a korlátok legyőzéséből. Nincs küzdelem, akarat, győzelem.

VAN
LENDÜLET, MOZGÁS, VÁLTOZÁS, FELISMERÉS.
Így szép lassan sok-sok egészséges és beteg ember nyert mellettem új életminőséget azzal, hogy kialakítva a helyes légzés- és izomtónust, tudatos és kreatív életvezetésbe kezdett.
Azután ’95-ben elkezdtem ÉNEKELNI még emellett a „néhány” tevékenységem mellett (+ 3 építkezés, család, 2 gyerek). Új karrierem indulása pompásan sikerült, ám a gyertyát 6 végén égetni lehetetlen. Én megpróbáltam.

„Azt tanítod a legjobban, amire neked van a legnagyobb szükséged…”
És így is történt. ÚJ ENERGIÁIM nyílegyenesen a falnak röpítettek, hogy ráébredjek: mindenkinek a szelíd és rugalmas életvezetést tanítom, ám önmagammal korántsem voltam túl kíméletes. Így 30 évesen testi, szellemi és lelki értelemben összeroppantam azoktól a súlyoktól amiket magamra pakoltam és felvállaltam. Mindezt azért hogy újabb FELFEDEZŐ UTAKRA induljak, ahol kiderült, senki nem segít, mert senki nem segíthet. Nincs az a társ, nincs az a pap, mester, guru, politikus orvos, varázsló stb. aki kihúzhatna a sz…ból. MINDEN EMBER, MINDEN LÉNY ENERGIA ÉS INFORMÁCIÓ FELÉM. NEM VÉLETLENÜL jönnek. Párhuzamosak; jeleket és üzeneteket hordoznak számomra, ám maximum útjelzők lehetnek. Az ÚTJÁT mindenkinek EGYEDÜL kell járnia.
Viszontagságos felfedező utamon óriási ajándékokat kaptam. Betekintést nyertem többek közt az Esszénusok ősi tudományába, elmerültem az Ajurvédán, a Pancsakarmán és a Gyógynövény Jógán keresztül az Ember és az Öt Elem összefüggéseiben, a Csakra-rezonanciák felfedezésében. Megismertem a Tao életszemléletét, a Tantra tudományát a szexualitáson át a tudatos életvezetésig.
Ezen kívül számos eredményes öngyógyító módszert végigcsináltam, többek között négy évig egy candida-diétát családommal együtt és egy 14 napos lé-kúrát. Elmélyültem az Enneagram személyiség fixációiból kivezető struktúrákban. Szembejött a Táltosok ősi módszerein keresztül a CSONTKOVÁCSOLÁS, a szellemgyógyászat. 35 évesen rájöttem, hogy reggelente nyújtózkodás közben tulajdonképpen jógázok és intim-tornát csinálok. Elvégeztem a THAI-MASSZÁZS GENERAL tanfolyamát, bepillantást nyertem a Pránanadi titkos tanaiba. Mindezek hatására megírtam „Tűz és Márvány” c. első verseskötetemet, (most készül a második,) megismertem Richard Bachot, James Redfieldet, Eckhart Tolle-t, A. Mello-t, Osho-t, Louise L. Hayt, Hodnik Ildikót és számos mestert személyesen és különböző irodalmak által.
És közben mind és mind azt mutatta, hogy az Ember Egy és mindez az Ösvény az Egészség és Teljesség felé visz. Innentől kezdve a mai napig óriási tudattár „szakadt rám” az Akasha-krónikából. Én így hívom. Van aki Istennek, van aki univerzumnak… Mindegy! Emberi elme úgysem képes felfogni azt a mindenható Egészet ahonnan elképesztő energia nyílik meg számomra naponta.
Mára a letisztulás a feladatom. Ezért alakítottam ki egy sajátos KREATÍV életfelfogást, melynek középpontjában a TEST-LÉLEK-SZELLEM VITALITÁSA áll a LENDÜLET-MOZGÁS-VÁLTOZÁS ÉS TUDATOSSÁG tükrében. Ez most az előadó MŰVÉSZET, A VERSÍRÁS, A MASSZÁZS-CSONTKOVÁCSOLÁS, ÉS A HARA-TORNÁBAN fejeződik ki legélesebben.
Összegezve: a HARA-torna egy légzéscentrikus gerinc és mélyizomtónusból kiinduló ÖNISMERET a teljesség felé.
Életfeladatomnak tekintem, hogy minden mozdulatomat átitassa az a Belső Út, mely idáig vezetett. Rendkívül nehéz szavakba szűkíteni mindezt az Energiát, mely mára lassan kezd összpontosulni bennem.
A Föld túllépett a Halak Korszakán amely az anyag felismerését, az elkülönülést, a lineáris racionalizmust tekintette egyedüli valóságának, vagyis „ az elme álmát” az egót a maga specializált koncentrációjával. (Szép Magyar szavak, ugye?)
Beléptünk a VÍZÖNTŐ KORSZAKBA, kitárul az Emberi Lét, mely a Teljesség felé törekedve az Egészet szeretné látni összefüggéseiben. Itt a Földön szinte mindent megtapasztalhatunk, ám nem mindent foghatunk fel az elme racionalitásával.
Mára minden logikus tézis felborulni látszik, így a leszűkített dogmatikus formák és intézmények is. Ezért van szükség BEFOGADÓ, NYITOTT módszerekre, melyek nem erőltetik rá metodikájukat senkire.

NEM A KÉZZELFOGHATÓ JÉGPÁNCÉLT TEKINTEM VALÓSÁGNAK, HANEM AZ ÁTRAGYOGÓ NAPFÉNYT , MELY FELOLVASZTJA, AMI MEREV ÉS LÁTHATÓVÁ TESZI A MÉLYSÉGET ÉS VELE A TELJESSÉGET, A TISZTA ÉGBOLTOT, S BENNE A SZIKRÁZÓ NAPFÉNYT IS, AZ ÖRÖK VÁLTOZÁS TÜKREKÉNT.

Előadó: Kéringer András


Kezdődik:
2009. nov. 23. hétfő 19:00

Vége:
2009. nov. 23. hétfő 21:00
Elérhetőség
Telefon: 
+36703919331
Telefon: 
+3612163218
Beküldte: | 2009. nov. 02. hétfő - 16:04

Hozzászólások

0 hozzászólás

Feliratkozás Hírlevélre